Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Nie powinienem się wtrącać, ale koledze chyba chodzi o to, że brak wiz nie jest 100% zezwoleniem na wjazd, bo owego może odmówić pogranicznik.

no włąsnie

i tak naprawde to on decyduje

a shengen nie ma takiej dezyzyjnosci - moze byc kotrola celna - ale nie ma paszportowej

pieczeć to jest własnie współczena pisemna zgoda

poza tym jak sie bardziej zorientujecie to cała ta procedura z Ambasady wcale nie została zlikwidowana , tylko przeniesiona do sieci

wiec nie zlikwidowano wiz , tylko łatwiej je dostac

i tyle

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

6 minut temu, Jacchusia napisał:

Nie powinienem się wtrącać, ale koledze chyba chodzi o to, że brak wiz nie jest 100% zezwoleniem na wjazd, bo owego może odmówić pogranicznik.

Jakieś hobby chyba skoro już druga czy trzecia strona na temat zasadniczo bez większego znaczenia.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Jakieś hobby chyba skoro już druga czy trzecia strona na temat zasadniczo bez większego znaczenia.

sam temat wiz nie ma znaczenie , to fakt

ale pokazjue , jak wiele osób , łyka bez spradzenia to co przeczyta/usłyszy

i nie tylko w temacie wiz

a "pogląd" w zasadzie zależy od tego .... jaki kto ogląda program

:]

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

To może trzeba słuchać fachowców?

no na pewno nie tych . co twierdzili ze 500 +  wpłynie pozytywnie na gospodarke

Oczywiście, że to tylko pisiarska propagandowa hucpa, że USA zniosło dla Polaków wizy. Zawieszono tylko (tak, wyłącznie zawieszono) obowiązek ich posiadania dla kategorii wyjazdów turystycznych do 3 miesięcy. Wszelkie inne kategorie jak obowiązywały, tak obowiązują dalej. Co więcej, jeśli liczba odmów wstępu na terytorium USA (już na granicy) lub nielegalnego przedłużenia pobytu (stąd stemple z datą w paszporcie) przekroczy kryteria programu visa waiver (trochę łagodniejsze niż przy przystępowaniu do niego) to zniesienie "zniesienia wiz" może nastąpić w każdej chwili, i to nie decyzją Kongresu i Departamentu Stanu jak przy przystępowaniu do programu, a na niższym szczeblu. Żadne państwo na świecie nie ma prawdziwego ruchu bezwizowego z USA. Nawet kanadyjczycy mają wizy (pobyt powyżej 6 miesięcy, praca, etc), ale nie muszą "wypełniać" aplikacji I94W tylko dostają wpis do paszportu na granicy. Wszyscy inni, w tym choćby Anglicy, Irlandczycy, Niemcy Japończycy, itd, też tylko należą do programu visawaiver. Co więcej osoby nawet z tych krajów często do Stanów podróżujące po wprowadzeniu w 2008 I94W wyrabiają sobie choćby 10 letnie wizy, bo tak jest wygodniej. Oczywiście jeśli po złożeniu I94 dostaniemy odmowę, to jedynym sposobem by jednak do Stanów wjechać jest ubieganie się o jak najbardziej klasyczną wizę - tą co to ją nam podobno znieśli. Zrozumiały wszystkie pisomatołki?

Edytowane przez Adalbert95

Koledze Idolowi przez trzy strony nie udało się to, co Ty załatwiłeś jednym wpisem :-).

Być może zaplanował że będzie to ciągnął przez pięć stron, ale popsułeś mu zabawę i teraz nie ma to sensu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Widać, że zaczyna brakować mamony na socjal dla elektoratu:

http://next.gazeta.pl/next/7,151003,25405302,spektakularny-zwrot-akcji-poslowie-pis-skladaja-projekt-ws.html#s=BoxOpMT

Okej - w roku 2020 r. będzie jeszcze z likwidacji OFE czy z powyżej. Ale dalej? Pewnie VAT do 26-28%, składki zusowskie dla przedsiębiorców i inne rozwiązania, które ciemny lud nie uzna, że są podnoszeniem podatków.

Gość

(Konto usunięte)
11 godzin temu, billy idol napisał:

pieczeć to jest własnie współczena pisemna zgoda

Z Ukrainą jest ruch bezwizowy. Kiedy wjeżdżasz na Ukrainę ukraiński pogranicznik nic nie pytając stawia w paszport (który musisz mieć) pieczątkę. Kiedy wyjeżdżasz z Ukrainy pogranicznik też stawia ci w paszport pieczątkę. Jeżeli pierwsza pieczątka to wiza to czym jest druga? Anulowaniem wizy? ?

20 minut temu, JuG napisał:

Kiedy wyjeżdżasz z Ukrainy pogranicznik też stawia ci w paszport pieczątkę. Jeżeli pierwsza pieczątka to wiza to czym jest druga? Anulowaniem wizy?

Nasza zbuntowana prowincja ma po prostu swoje dziwne zwyczaje. Może duch Sahajdacznego im kazał?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, JuG napisał:

Jeżeli pierwsza pieczątka to wiza to czym jest druga? Anulowaniem wizy? ?

zdziwiony jestem tym pytaniem , ale odpowiem

druga pieczeć potwierdza fakt opuszczenia kraju, gdyż Polacy nie mogą przebywać tam nieograniczony czas, tylko 90 dni

wiec jakby obliczano Twój czas pobytu , bez pieczeci z datą wyjazdu ?

Edytowane przez billy idol

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, billy idol napisał:

wiec jakby obliczano Twój czas pobytu , bez pieczeci z datą wyjazdu ?

Do tego służą komputery - paszporty na granice są skanowane. Te pieczątki to przeżytek biurokratyczny no nie wiza.

Edytowane przez JuG

Siłą wcielony do PZPR. Ofiara reżimu. Bohater, na jakiego nie zasługujemy.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 godziny temu, Meloman napisał:

Okej - w roku 2020 r. będzie jeszcze z likwidacji OFE czy z powyżej. Ale dalej? Pewnie VAT do 26-28%, składki zusowskie dla przedsiębiorców i inne rozwiązania, które ciemny lud nie uzna, że są podnoszeniem podatków.

To będzie podnoszenie podatków w słusznej sprawie ;-). "Ciemny lud" to kupi przy odpowiednie oprawie w TVP-iS. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

27 minut temu, il Dottore napisał:

W Polsce im dalej od 1989 roku, tym więcej siłą wcielonych do byłej przewodniej siły narodu i ofiar reżimu. Ostatni spis wykazał, że za takie uważa się 111 procent obecnego społeczeństwa. ?

Chyba rzeczywiście robi się nieciekawie:

http://wyborcza.pl/7,155287,25407760,na-13-emerytury-pis-chce-wydac-zaskorniaki-polakow-na-trudne.html?disableRedirects=true#s=BoxOpImg5

Ale są i pozytywy, bo pojawia się w końcu pierwszy rysy w betonie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Drobny przykład że podstawowym narzędziem jakim posługuje się PiS-iarstwo jest kłamstwo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Karczewski nie potrafi z klasą przegrać.

Ukryta Zawartość

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Czyli co, jak na niego głosowałeś w 2015, to był dobry bo swój?
W dniu 12.11.2019 o 06:53, il Dottore napisał:

W Warszawie jeszcze wolno odbywać Marsz Niepodległości.

W Festung Breslau Polacy już mają to zakazane.

Na zdjęciu zamaskowani i mundurowi siepacze biją po głowie METALOWĄ PAŁKĄ Polaka, który chciał świętować niepodległość. Naiwniakowi wydawało się że mieszka w Polsce i ma do tego prawo. Szybko wybili mu to z głowy. Ładna inauguracja nowego/starego rządu.  Sceny jak za Tuska i Komoruska. Rząd i partia rządząca i prezydent mogą się zmienić. Stosunek władzy okupacyjnej do Polaków zawsze taki sam.

Ukryta Zawartość

wroc1.jpg

Jakby świętował 24 sierpnia to by po łbie nie dostał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

36 minut temu, Sine Metu napisał:
7 godzin temu, il Dottore napisał:

Czyli co, jak na niego głosowałeś w 2015, to był dobry bo swój?

Musiałem, bo inaczej już tu by było Kondominium.

6 godzin temu, Zyzol napisał:

W Polsce im dalej od 1989 roku, tym więcej siłą wcielonych do byłej przewodniej siły narodu i ofiar reżimu. Ostatni spis wykazał, że za takie uważa się 111 procent obecnego społeczeństwa. ?

Mnie siłą wcielili do ZHP. Nawet 2 razy. ? Raz jak trzeba było jechać do Szwecji a raz jak do Pragi. ? Ale brali tylko harcerzy więc musiałem ulec komunistycznej przemocy. ?

Łał...no jak Lekarz to musi być, że lepszy dużo od poprzednika, ale alpinista również?

A w zaadzie himalaista, ale ja najwyżej na Kacprowym byłem, więc wybaczcie.

I pisiory z RMF-u już mu rysę na życiorysie znalazły.

Nie wiedzieć ile się zarabia?

Cytat

Patrzę na pańskie oświadczenie majątkowe i widzę, że pan je co roku przekleja. Co roku to samo. Tyle samo oszczędności, tyle samo jest warty pański dom, mieszkanie i działka budowlana. Nie chce się panu uzupełniać?

Nie śledził pan ostatnich.    

Tam się zmieniły zarobki tylko.

Ostatnie jest, niestety, jakby to powiedzieć ekonomicznie niższe czy gorsze, dlatego że wspieram swoje dzieci. Zgodnie z prawem pewną darowiznę córce mogłem przekazać.  

Nikt pana, broń Boże, nie ściga z tego powodu.

Oczywiście. Nie spodziewam się tego po panu.

Panie profesorze, to tylko pytanie w sprawie majątku. Pan straci finansowo strasznie. Patrząc na pańskie deklaracje, na pańskie oświadczenia majątkowe, zarabiał pan około 35 tysięcy miesięcznie.

Razem z żoną.

Nie, sam pan tyle zarabiał. Panie marszałku, jak patrzę to 20 tysięcy w pracy, jako kierownik kliniki i około 15 tysięcy dochodu, zysku miał pan z prywatnej praktyki lekarskiej.

Nie, nie ma pan racji.

Nie panie marszałku, to pan nie ma racji. W swoim oświadczeniu majątkowym - dokładnie je przeanalizowaliśmy, proszę być tego zupełnie pewnym - żona zarabia, jak sprawdziliśmy miesięcznie kilka tysięcy w tym roku.

Wiem, że z uczelni, gdzie jestem profesorem zwyczajnym, dostawałem ok. 10 tys. zł przelewu, a nie 20. Pan łączy...

... nie, nie, to co pan napisał, naprawdę. Proszę mi wierzyć. Dokładnie pańskie dochody. Jak pan chce, to możemy całą rozmowę poświęcić pańskiemu oświadczeniu majątkowemu.

Otóż to. Jest jawne, otwarte, można przeczytać.

Każdy może sprawdzić, jeśli bardzo chce. Porozmawiajmy trochę o polityce. Spotkał się już pan z marszałek Witek?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ci z RMF-u to dranie, co zrobisz.

A to oświadczenie majątkowe mu podmienili? Że się już zaczęło.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Zaczyna się! Nie trzeba było długo czekać.

Ale jak Banaś tego i owego nie wpisał to nie ma sprawy. Jak zwykle podwójne standardy.

Edytowane przez Bobcat
23 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ci z RMF-u to dranie, co zrobisz.

A to oświadczenie majątkowe mu podmienili? Że się już zaczęło.

Wrzuć oświadczenie niejakiego Radziwiłła, też doktora.

Jestem Europejczykiem.

Po raz pierwszy od bardzo dawna oglądałem TVP1. Nie zawiodłem się. Po zakończeniu przez p. Holecką Dziennika pojawił się prof. Grodzki. Bez żadnej zapowiedzi. To jest klasa PiS. 

Teraz, Genesis napisał:

Po raz pierwszy od bardzo dawna oglądałem TVP1. Nie zawiodłem się. Po zakończeniu przez p. Holecką Dziennika pojawił się prof. Grodzki. Bez żadnej zapowiedzi. To jest klasa PiS. 

Bo to karłowate chujki są.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.