Skocz do zawartości
IGNORED

Tak głosowali Polacy w UK.

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

Tak głosowali Polacy w Wielkiej Brytanii. Kukiz'15 zdecydowanym zwycięzcą

W wyborach parlamentarnych na Wyspach Brytyjskich zwycięstwo odniosło ugrupowanie Kukiz'15, które zdobyło 24 proc. głosów - informuje Państwowa Komisja Wyborcza. Frekwencja wyniosła 86,06 proc.

Polacy na emigracji zdecydowanie postawili na ugrupowania prawicowe. Drugie miejsce zajęło PiS z wynikiem 22,89 proc., a trzecie KORWiN - 20 proc.

Dopiero na czwartym miejscu znalazła się PO, którą poparło 14,95 proc. wyborców. Kolejne miejsca zajęły Nowoczesna (7,94 proc.), Partia Razem (5,32 proc.) i Zjednoczona Lewica (4,30 proc.) PSL poparło jedynie 0,35 proc. głosujących. Pozostałe komitety wyborcze nie przekroczyły 0,15 proc. poparcia.

Indywidualnie najwięcej głosów zdobył lider ugrupowania Kukiz '15 Paweł Kukiz, który otrzymał 12169 głosów (22,51 proc.). Drugie miejsce zajął Janusz Korwin-Mikke z 9759 głosami (18,05 proc.), a trzecie Jarosław Kaczyński, na którego głosowało 8841 osób (16,35 proc.). Ewa Kopacz zdobyła 6694 głosy (12,38 proc.).

za wp.pL

https://www.audiostereo.pl/topic/123051-tak-g%C5%82osowali-polacy-w-uk/

No cóz świadczy to tylko o tym że emigrują nadal okupanci zmywaka po gimnazjum.

Sami grzeja tyłki na angielskim socjale, a Polakom w kraju chcą ufundować paranoika kurwina i pijaka kukiza..

Sami grzeja tyłki na angielskim socjale, a Polakom w kraju chcą ufundować paranoika kurwina i pijaka kukiza..

lepsi złodzieje z peło i pisu, nie ?

To tylko świadczy, że nie masz bladego pojęcia o emigrantach przebywających w UK.

Mam doskonałe pojecie o nich widzac jak głosowali :-) Na piajak i paranoika głosuje tylko pijak i paranoik awentualnie ktoś zbyt głupi żeby rozpoznac pijaka lub paranoika :-)

A co to ma do Vlado? Przecież nie założył wątku by poznawać nasze oceny na swój temat, tylko przedstawił jak wygładał rozkład głosów wsród emigrantów.

Czyli ludzi których uistrój w Polsce obchodzi najmniej, bo wyemigrowali i raczej interesowac ich powienien, albo wkrótce bedzie, ustrój polityczny w kraju ich stałego pobytu. Bo ustrój tam ma wpływ na nich w przeciwieństwie do tego w Polsce.

A może ewidentnie nie chcą w Polsce tego co już jest w Anglii

tej całej hordy islamistycznej,czarnych i innej maści prawie Europejczyków.

Popatrzcie że pierwsze 3 miejsca zajęły partie które wiedzą co z tym

problemem zrobić.Stop islamizacji europy

Mam doskonałe pojecie o nich widzac jak głosowali :-) Na piajak i paranoika głosuje tylko pijak i paranoik awentualnie ktoś zbyt głupi żeby rozpoznac pijaka lub paranoika :-)

lepsi złodzieje z peło i pisu, nie ?

Wybrali jak wybrali.Ja uważam,że prawa wyborcze powinni mieć ci co mieszkają w kraju.Dlaczego?Bo tylko oni ponoszą konsekwencje swoich wyborów.

Wybrali jak wybrali.Ja uważam,że prawa wyborcze powinni mieć ci co mieszkają w kraju.Dlaczego?Bo tylko oni ponoszą konsekwencje swoich wyborów.

I tutaj się z tobą zgadzam.....bez łaski.

A ja myslalem, ze emigruje tylko przesladowana lewica po tym jak zawisli jej przywodcy -oczywiscie za zdrade rewolucji i interesow ludu pracujacego....

Powinniscie sie bronic przed prowadzacymi dzialalnosc wywrotowa dyssydentami zza granicy .

prosze uwazac na sladowe ilosci plutonu w diecie...

A tak na powaznie , to jako ,ze nie mieszkam w Polsce to uznalem ,ze nie mam prawa glosowac. Jedyne co moge zrobic jako Polak za granica to nie krasc futer w supermarketach , nie chodzic w bialych skarpetkach (ciezko) , nie kopac dolow na budowie (prawie niemozliwe ) , nie myc kibli (jak powyzej) ,nie wyrazac sie pogardliwie o autochtonach ( "..jakim sposobem ci debile maja tyle pieniedzy ..?? przeciez to skonczone tluste tluki wpychajace w siebie hamburgery przed telewizorem) Starac sie nie wyjasniac wszystkim ktorzy wciaz pozytywnie kojarza Polske z Walesa, Solidarnoscia i JP II , ze Walesa to agent SB naslany przez NKWD , Solidanosci to kupa zlodzieji ktorzy rozkradli kraj i sprzedali Niemcom . a JP II kryl pedofilow . Nie tlumaczyc , ze te wycinkowe wiadomosci o Polsce (ktora tak naprawde za bardzo nikogo nie interesuje ) jako o kraju sukcesu , ktory sporo osiagnal i jest przykladem w miare udanej transformacji rynkowej to bujda na resorach i propaganda Europejskiej machiny medialnej .

Zmuszeni do emigracji ponieśli już konsekwencje wcześniejszych wyborów, niekoniecznie własnych.

Poza tym oni jednak nabywają wiedzy jak powinien wyglądać porządny kraj, i głupotą byłoby z tej wiedzy nie skorzystać. Dlatego ja byłbym wręcz za tym, żeby głos emigranta liczył się podwójnie.

Do tego zabranie emigrantom mozliwości głosowania byłoby sygnałem że Polska się od nich odcina i nie mają oni czego w niej szukać. Kolejny strzał we własną stopę, skoro emigranci nabywają w nowych krajach cennego know-how, które mogłoby przydać się gdyby w Polsce zaistniały warunki prawdziwego rozwoju ekonomicznego, a nie takiej beznadziejnej montowni konkurującej ceną osiąganą przez cięcie kosztów pracy jak obecnie.

@Arku

ale pasuje Tobie jak "półgłówki" ze zmywaka wysyłają walutę do PL?.

Minimalna płaca, którą zadeklarował PIS 12PLN. Minimalna płaca od stycznia w Ireland 9,21Eur. Ale coraz częstszą praktyką jest 11,45E.

Bo z punktu widzenia emigranta w Polsce nic nie może się udać.Tkwij dalej w tym przeświadczeniu.Jeśli to czymś pomaga.

Nie przyszlo Ci do glowy drogi Wojciechu, ze gro emigrantow przez pol a nawet wiecej zycia jak ja, czynilo wszystko aby Polsce wreszcie sie udalo, a efektem oceny tej pracy jest wlasnie wybor dalszego zycia na emigracji.

Ja rowniez uwazam, ze bedac na emigracji nie powinienem glosowac i nie glosowalem. Nie chce miec wyrzutow sumienia, ze to co dalej beda doswiadczac zwyczajni Polacy, to rowniez moja zasluga.

Poza tym, ja nie mialem na kogo glosowac. Dopoki Narod bedzie wystawial takich reprezentantow jak to czyni od cwiercwiecza, nie bede mial na kogo glosowac.

Serdecznie jak zawsze pozdrawiam.

Wlodek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Według najnowszego spisu powszechnego w Anglii i Walii (nie obejmował Szkocji) na Wyspach Brytyjskich mieszka 579 tysięcy Polaków. To 10 razy więcej niż w 2001 roku. Tym samym Polacy są trzecią największą grupą w Wielkiej Brytanii. Więcej jest tylko rodzimych mieszkańców i Hindusów (choć część ekspertów ocenia, że Polaków może być nawet 700 tys., czyli więcej niż imigrantów z Indii)."

Liczba głosów w wyborach do sejmu wyniosła:

"W wyborach parlamentarnych do Sejmu i Senatu 2015 głosowało w Wielkiej Brytanii 54 460 osób spośród 63 tysięcy, którzy figurowali w spisach wyborców"

Ukryta Zawartość

To naprawdę mała część, a co reszta?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na emigracji zwykle jest dalej do lokalu wyborczego niż w kraju. Biorąc pod uwagę to, że szansa na zmianę czegokolwiek naszym głosem jest porównywalna z prawdopodobieństwem wygranej w totolotka, nie dziwne że wielu zwyczajnie nie chce się jechać 100km albo i więcej.

To naprawdę mała część, a co reszta?

Nie głosują, ponieważ nie widzi sensu. Jak można ocenić czego, jakich zmian potrzebuje kraj. Znają wizerunek gospodarki z mediów (wiadomo jakie są!) i opisu sfrustrowanej rodziny.

Z reguły głosowali ci najbardziej sfrustrowani, którym i tak nic się nie podoba i nic nie pasuje. Podniecają się wyborami bo lubią mieć podniesione ciśnienie.

To coś jak głosowanie na egzotycznego pana z Argentyny z tajemniczą teczką.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.