Skocz do zawartości
IGNORED

Ratujmy Rzeczpospolitą!

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wyszło jednak na moje...jedni warci są drugich.

Ja nie głosowałem ani na jednych ani na drugich, ale z tego podwójnego wyboru (PiS-PO) to wybrałbym PO. Jestem za stabilnym rozwojem. Taki PO zapewniało przez 8 lat mimo że były zdarzenia irytujące.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pozdrawiam Wszystkich co myslą podobnie do mnie :))))))))))))

a tym co inaczej spokoju ducha przynajmniej w Swięta

do zobaczenia po :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20694-0-25540600-1450970570_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Wszystkich co myslą podobnie do mnie :))))))))))))

a tym co inaczej spokoju ducha przynajmniej w Swięta

Wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt.

(Bez sortowania adresatów jak powyżej)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

LOL, zapewniali stabiny rozwój koryta dla siebie i propagandy sukcesu dla motłochu.

W kapitalizmie już tak jest że każdy musi sam zadbać o swoje "koryto". Czekanie aż ktoś da to był socjalizm w ubiegłym wieku. Naród odrzucił tą koncepcję rozwoju i słusznie. Niestety niektórzy czasem wracają do tej koncepcji i próbują rozdawać (PiS). Niestety za pieniądze konieczne jest wykonanie jakiejś pożytecznej pracy (nie dotyczy polityków ;-) ). Nawet bezrobotni nie powinni bez pracy dostawać zasiłku. Np. powinni się douczać lub wykonywać inne prace na rzecz miasta. To nie moja idea tylko mojego kolegi, który obecnie jest gorącym zwolennikiem PiS, ale ja się z takim podejściem zgadzam. Oczywiście nie dotyczy to ludzi niepełnosprawnych.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W kapitalizmie już tak jest że każdy musi sam zadbać o swoje "koryto". Czekanie aż ktoś da to był socjalizm w ubiegłym wieku. Naród odrzucił tą koncepcję rozwoju i słusznie. Niestety niektórzy czasem wracają do tej koncepcji i próbują rozdawać (PiS).

Dają ale nie swoje...

to takie samo gowno jak po

Polityka ogólnie to gówno...

...ale nie...

...pamiętać należy, ze każdy własne bardziej szanuje, bo regularne oznacza zdrowie...czyż nie...

rozumiem?

Znak zapytania to oznaka... w tym wypadku chyba niepewności co do włąsnych poglądów,

a to znowu oznacza żeś wątpiący, myślący etc. czyli...dobrze Tobie życzę....

....Wesołych Świąt...

W tym samym miejscu,gdzie miał go Chlebowski,Drzewiecki,Sikorski itd.Czyli w miejscu kamieni i kupie....pewnie.Teraz jak już znasz miejsce to wysil swoją inteligencję do wniosków.

Wiesz co modrzewik?

Nie martw sie o moją inteligencję, jest jej na tyle, żeby przejrzeć twoją systematyczną, wieloletnią propagandową robotę na rzecz PiS.

Podziwiam twoja wierność najbardziej schematycznej PiSowskiej propagandzie, ale to strasznie nudne.

Jestem Europejczykiem.

Nie martw sie o moją inteligencję, jest jej na tyle, żeby przejrzeć twoją systematyczną, wieloletnią propagandową robotę na rzecz PiS.

Martwić się muszę bo fakt jest taki,że masz problem w takim razie z inteligencją,która błędnie ci wskazuje moje poparcie dla tej partii.Jest taka sama jak POpaprana i w życiu moim nie dostanie ode mnie głosu.Ani jedna ani druga.Co nie przeszkodzi mi krytykować obu.Krytykuję PO bo byli u władzy 8 lat jest więc za co.Natomiast PiSdraki jeszcze dobrze nie usiedli na stołkach a już się zaczął KWIK

O Kalim i krowie nie wspomnę.

[...] Natomiast PiSdraki jeszcze dobrze nie usiedli na stołkach a już się zaczął KWIK

[...]

Czyżbyś zapomniał o małej próbce z lat 2005 - 2007 ????? Wtedy też mieli swego prezydenta - no i pokazali swoje umiejętności destrukcji aż za bardzo. Dwa lata wystarczyły by doprowadzić do ostrego kryzysu . Nic dziwnego, że wielu obawia się powtórki - tym bardziej, że teraz jest tylko jedna przystawka do zniszczenia.

Czyżbyś zapomniał

Nie rozmawiamy o historii a obecnej rzeczywistości a do tego wygrali wybory i niech pokażą czy zrealizują obietnice czy tak jak POprzednicy pokażą wyborcom figę.

Ten codziennie zmienia się na gorszego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, jak swego czasu uważałem Romana Giertycha za politycznego szkodnika, tak dziś zaskakuje mnie całkiem pozytywnie - patrzeniem na politykę z pozycji zdrowego rozsądku. Jego list, opublikowany na FB, jest godny uwagi:

Wątek jest o ratowaniu Rzeczypospolitej. W razie potrzeby taki paraliż trzeba będzie pewnie zastosować, w celu obalenia państwa PiS które nie jest państwem obywateli. Okazywać sprzeciw na każdym kroku. To będzie ostatnia deska ratunku. Tak buntuje się społeczeństwo przeciw niechcianej władzy.

Zacytuję przytoczony przez Tomka portal :

"Pewne jest to, że jesteśmy państwem półkolonialnym, z gospodarką i mediami przejętymi przez międzynarodową finansjerę. Ta finansjera, niemiecka, amerykańska, angielska i inna, zleca „nadzór” nad kolonią starym komuchom i solidaruchom którzy dogadali się w Magdalence. Obecny rząd (PiS) chce zrzucić tą kolonialną zależność i prowadzić politykę suwerenną.

W szerszej perspektywie, chodzi o tajny plan niemiecko-rosyjskiej supremacji nad całą Europą i większością Azji. Projekt ten nosi nazwę „Eurazja„. Niemcy i Rosja to nasi śmiertelni wrogowie. Od setek lat ściśle współpracują w celu podboju i ludobójstwa Polaków i innych nacji Europy środkowowschodniej. Nasza historia z Niemcami to pasmo wojen od przynajmniej 1000 lat."

To że międzynarodowa finansjera rządzi światem to prawda. W normalnym języku używa się często alternatywnego określenia "cywilizacja zachodnia " . Większość Polaków dalej chce być jej częścią, nawet ci co głosowali na PiS. Głównie dlatego, że przynależność do cywilizacji zachodu daje stabilność , dobrobyt i pokój.

Mocno dyskusyjna jest teza o tym, że nasza historia z Niemcami to "pasmo wojen od przynajmniej 1000 lat " . Patrzymy na nią przez pryzmat tragedii II wojny światowej i tkwiącej w nas komunistycznej propagandy Jędnakże zachodnia granica Rzeczypospolitej przez stulecia była jedną z najstabilniejszych granic Europy. Do czasu rozbiorów ostatnią wojną Państwa Polskiego z Niemcami były wojny krzyżackie. O ile przyjąć, że krzyżacy to Niemcy.

Ot, zwykła internetowa propaganda, czyli norma na prawicowych portalach.

Wątek jest o ratowaniu Rzeczypospolitej. W razie potrzeby taki paraliż trzeba będzie pewnie zastosować, w celu obalenia państwa PiS które nie jest państwem obywateli. Okazywać sprzeciw na każdym kroku. To będzie ostatnia deska ratunku. Tak buntuje się społeczeństwo przeciw niechcianej władzy.

Beata Szydło

Kończy się państwo, które opłacało grupy interesów, by te gwarantowały trwanie ekipie władzy. Zaczyna się za to państwo dbające o interes wszystkich, a przede wszystkim tych, którzy przez ostatnie lata byli niezauważani, bo nie byli dla rządzących tak cenni jak choćby niektóre warszawskie redakcje

Chcę być jednak dobrze zrozumiana – Prawo i Sprawiedliwość szanuje prawo każdego do demonstrowania. (…) W życiu nie zgodzę się na to, by przeciwko protestującym wyprowadzić policję. A przecież poprzednia ekipa, ta, która teraz przebrała się w kostium obrońców wolności, nasyłała na protestujących oddziały z armatkami wodnymi i gazem. Strzelała z broni gładkolufowej. Warto pamiętać te fakty, bo one pokazują wiarygodność dzisiejszych organizatorów protestów

— mówi pani premier.

Ukryta Zawartość

Polska przez lata była rajem dla przeróżnych grup interesów: łatwe, dobre zyski, minimalne zobowiązania. Można było zarabiać na Polakach i wyprowadzać ich pieniądze poza granice.

Nie wiem, ile osób w naszym kraju ma świadomość, że 60 proc. unijnych pieniędzy, które wpływały do Polski, było z naszego kraju wyprowadzane, bo realizatorami inwestycji były zagraniczne podmioty.

(…) Do tej pory to rodzime firmy miały pod górkę, sprawimy, by szanse były wyrównane. Dlatego wzorem innych państw Unii wprowadzimy mechanizmy prawne wspierające rodzimy biznes

— zapewnia premier.

Ukryta Zawartość

Tak, jak swego czasu uważałem Giertycha za politycznego szkodnika, tak dziś zaskakuje mnie całkiem pozytywnie - patrzeniem na politykę z pozycji zdrowego rozsądku

Podziwiam ten pogląd

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Beata Szydło

Kończy się państwo, które opłacało grupy interesów, by te gwarantowały trwanie ekipie władzy. Zaczyna się za to państwo dbające o interes wszystkich, a przede wszystkim tych, którzy przez ostatnie lata byli niezauważani, bo nie byli dla rządzących tak cenni jak choćby niektóre warszawskie redakcje

Chcę być jednak dobrze zrozumiana – Prawo i Sprawiedliwość szanuje prawo każdego do demonstrowania. (…) W życiu nie zgodzę się na to, by przeciwko protestującym wyprowadzić policję. A przecież poprzednia ekipa, ta, która teraz przebrała się w kostium obrońców wolności, nasyłała na protestujących oddziały z armatkami wodnymi i gazem. Strzelała z broni gładkolufowej. Warto pamiętać te fakty, bo one pokazują wiarygodność dzisiejszych organizatorów protestów

— mówi pani premier.

Ukryta Zawartość

Polska przez lata była rajem dla przeróżnych grup interesów: łatwe, dobre zyski, minimalne zobowiązania. Można było zarabiać na Polakach i wyprowadzać ich pieniądze poza granice.

Nie wiem, ile osób w naszym kraju ma świadomość, że 60 proc. unijnych pieniędzy, które wpływały do Polski, było z naszego kraju wyprowadzane, bo realizatorami inwestycji były zagraniczne podmioty.

(…) Do tej pory to rodzime firmy miały pod górkę, sprawimy, by szanse były wyrównane. Dlatego wzorem innych państw Unii wprowadzimy mechanizmy prawne wspierające rodzimy biznes

— zapewnia premier.

Obietnice plus konkretne działania likwidujące ochronę praw obywatela. Tyle mamy na dzisiaj.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.