Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  64 członków

Diapason Klub
IGNORED

Klub Diapason

Rekomendowane odpowiedzi

Ondivy zostaly stworzone glownie do grania muzyki klasycznej, maja wiecej do powiedzenia na gorze pasma, natomiast dol jest bardziej tlusty i przyjemniejszy w Adamantesach. Ogolnie wybralbym Adamantesy. Tamte graly dla mnie troche za sucho. Kolega gra na koncowce Plinius SA-100 i trzeba powiedziec ze po podlaczeniu Adamantesow do tej koncowki i puszczeniu Trentemoller - Vamp wprost rozwalalo to jego 35m2 pomieszczenie :) Naprawde poteznie i dynamicznie gra ten Plinius. Nie spodziewalem sie tez ze Adamantesy wypelnia taka powierzchnie.

mniejsze Karis w 50m2 i sufit wysoko na 3,6 metra wypełniły taką kubaturę bez problemu :) Adamantes tym bardziej sobie w takich pomieszczeniach radzą z nawiązką. Nie można w ogóle mowić o tym, że taki monitor jest za mały do dużych pomieszczeń/pokoi.

Dokładnie. Niestety nie mam oryginalnych standow . Ale jak postanowie zostawić te kolumny na dłuższy czas to może gdzieś upoluje .

Myślicie że 8W z 300B poradzi sobie z Adamantes? Łączył ktoś?

zadzwoń do dystrybutora, myślę, żę udzieli wyczerpującej odpowiedzi na pytanie o 8 W 300 B.

puszczeniu Trentemoller - Vamp

... a Physical Fraction, Gush ?

Niestety nie mam oryginalnych standow

Warto celować w oryginalne podstawki, a do czasu, aż ....

można spróbować (te) VAP, sprawują się dobrze.

post-56888-0-08308300-1482182190_thumb.jpg

Co to za Audio Physic ? Jak porównanie z Diapasonem?

... a Physical Fraction, Gush ?

Warto celować w oryginalne podstawki, a do czasu, aż ....

można spróbować (te) VAP, sprawują się dobrze.

To są legendarne, pierwsze i ostatnie, prawdziwe Audiofizyki - Tempo 2.

Z szacunku do legendy, porównania są nie na miejscu, były ze mną 15 lat !

Teraz mam kolejną legendę Adamantki 25 senciury fox .......

Stałem przed wyborem Adamantes 3 lub tempo 25 , zdecydowałem się na pierwsze u jestem zadowolony lecz cały czas mnie ciekawi jak by zagrały Tempo 25 .

Edytowane przez mar.s
Dokładnie. Niestety nie mam oryginalnych standow . Ale jak postanowie zostawić te kolumny na dłuższy czas to może gdzieś upoluje .

Myślicie że 8W z 300B poradzi sobie z Adamantes? Łączył ktoś?

Słuchałem Adamantes'y z Audionem na 300b. On ma 2x7w. Było dobrze choć przydało by się trochę więcej jeśli chcesz słuchać głośniej.

• 2 miesiące później...

Nagralem sobie wczoraj mala probke jak graja moje Adamantesy :)

https://www.youtube.com/watch?v=nI53CwsNd8o

Jaką lampą napędzasz te Adamantesy?

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Jaką lampą napędzasz te Adamantesy?

Triode TRX-P6L poki co na fabrycznych lampach 6L6GC EH.

Nathan Riki Thomson - Cheza

Dokladnie.

Edytowane przez Patryks26

Dzieki. Ogolnie cala plyta mi sie podoba (Nathan Riki Thomson - Under Ubi's Tree).

Oj, nie przesadzajmy! :-D

Agnes Obel "Aventine" lepsza :-)

PS.

Gratulujemy wspaniałych głośników i lampki, co je napędza!

Brawo! Pokój zaadoptowany akustycznie.

W porównaniu z moim, to Ty bracie masz studio nagraniowe. Kajax normalnie.

Brzmi jakby lecialo z czarnej plyty ale tak po prostu zostal nagrany ten utwor. Czasami tez slychac jakby byly znieksztalcenia ale to tez celowe dzialanie tworcy. Przestrzenny i z niezlym zejsciem.

Mike Sheridan - Stilhed

https://www.youtube.com/watch?v=PvCPrNJmeJw

• 3 miesiące później...

Sprzedawca tez dobry. Kupilem u nich juz kilka kabelkow w dobrej cenie. Mozna z nimi latwo negocjowac. Ale te Karisy to stara wersja. Warta uwagi?

• 4 miesiące później...

A z jakim wzmacniaczem lampowym wybitnie zagrałyby Diapason Adamantes III w przedziale 15-20.000zł.

Moje grają z Cayin A88T i to bardzo dynamiczne, napowietrzone granie..ale rozmawiając z chłopakami z Audio Connect dowiedziałem się, że pięknie się zrywają z lampą ARS Sonum Filarmonia..podobno świetny do nich partner.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Moje grają z Cayin A88T i to bardzo dynamiczne, napowietrzone granie..ale rozmawiając z chłopakami z Audio Connect dowiedziałem się, że pięknie się zrywają z lampą ARS Sonum Filarmonia..podobno świetny do nich partner.

Sluchalem w audio-connect z Ars Sonum Filarmonia SK i naprawde swietne granie. Ars Sonum nawet z Asterami pieknie gral.

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.