Skocz do zawartości
IGNORED

Piotrek, Stary Audiofil odszedł....

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

Wielka strata dla rodziny, przyjaciół, forum i nie tylko.

Jeszcze w sobotę rozmawialiśmy dosyć długo i żartowaliśmy.

Dzisiaj Piotra nie ma już wśród nas.

Będzie mi brakowało długich rozmów z Nim.

R.I.P

• Administratorzy

Dzwonił do mnie kilkukrotnie, zapraszał do siebie na odsłuchy. Rozmawiałem z nim na żywo na jednym ze spotkań po Audio Show. Zawsze zadzwonił i pytał jak tam pogoda w Olsztynie. Żegnaj Piotrze.

Nie zdążyłem skorzystać z zaproszenia...

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Uwolnił się od wszechobecnej głupoty!! Czasem mi pojechał na forum, a potem dzwonił czy się obraziłem. Ja mu, że nie bo nie ma o co, to się śmiał, że to tylko takie forumowe żarty i głupie gadki. Na żywo nigdy go nie spotkałem ale dzwonił do mnie czasami i śmialiśmy się z...wszechobecnej głupoty na forum i w branży audio. Był bardzo krytyczny wobec naszego rynku audio ale też wobec fanatyków różnych idei. Mawiał...to głupki są... i zawsze była kupa śmiechu.

Slaj, dobrze to ująłeś...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nie raz mielismy sie spotkac na posluchanie i wciaz ktoremus nie pasowalo - chcial sie jeszcze wybrac do mnie z s.p. mamelem (Jankiem) i sam nie raz zapraszal. Nie dawno, po ostatnim telefonie kiedy zadzwonil do mnie, napisalem, ze jesli moze, to niech wpada nawet w najblizsza sobote, a on odpisal:

" Dziekuje za zaproszenie ale mam inne plany na te sobote-po prostu mnie zaskoczyles, ale co do terminu sie dogadamy na pewno. "

No i nie dogadamy - na pewno :-(

sir.jax

... U mnie zniekształcenia nie majo znaczenia bo słuchajo wszystkie stare i głuche pryki....a spadajo,a raczej wypadajo to tylko sztuczne szczęki)

cały Piotrek

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Następny z Wielkich tego forum. Rok temu Janek Mamel, teraz Piotrek Stary Audiofil.

"Goodbye to You"

Silent Is The Rain

Washing Pain Away

Flowers Turning Grey

No More Tears To Cry

Nothing More To Hide

No More Waysting Time

Goodbye To You

Goodbye Everyone

Goodbye Everything

Goodbye Brave New World

Carry The Morning

I'll See You There.somewhere

No More Struck By Words

Or The Sound Of Birds Flying

No Regrets Or Anger

No More Secret Smiles

Nothing More To Bring

No More Songs To Sing

I'll Meet You There.somewhere

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Dzięki uprzejmości właściciela forum zostałem odbanowany i mogę razem z Wami opłakiwać stratę mojego serdecznego przyjaciela w audio Piotrka znanego jako Stary Audiofil.

Wiadomość o jego śmierci spadła na mnie jak grom, wiedziałem że od kilku miesięcy jest mocno zestresowany i załamany kwestiami niezwiązanymi z audio, o których nie będę publicznie wspominał. Od grudnia czuł się gorzej fizycznie chociaż ostatnie badania wypadły pomyślnie. Według naszych lekarzy ponoć był zdrowy.

Piotrek, człowiek legenda polskiego audio. Ikona walki o wolność słowa na forum, mój brat w walce z audio głupstwami, oszustwami i krętactwami.

Prześladowany i szykanowany przez wiele nieprzychylnych osób z forum i sprzedawców. Teraz mogą być z siebie dumni!

Razem śmialiśmy się do łez, że jak ja wychodzę z narożnika (po banie) to on wchodzi i na odwrót.

Nienawidził kłamstwa i oszukiwania ludzi. Na zewnątrz twardy, silny chłop a w środku serdeczny, przyjazny i pomocny w każdej sytuacji. Niesamowicie pracowity, nie bał się żadnej nawet najcięższej pracy. Kochał swoją żonę i zawsze pięknie o niej mówił „moja Ewcia”. Zostawił nie tylko żonę ale także syna, przyjaciół i ukochane zwierzaki psiaka oraz gołębie. Przeczuwał, że zbliża się coś niedobrego ponieważ zaczął wyprzedawać swoje ulubione sprzęty audio ale nikomu nie chciało się wierzyć, że coś takiego się wydarzy! Niestety tragedia się dokonała.

Piotrek na zawsze pozostaniesz w mojej pamięci.

Poznaliśmy się przy lampach i pożegnamy się przy lampce. Spoczywaj w spokoju mój druhu. Kiedyś wpadnę posłuchać Twojej niebiańskiej referencji. Chór anielski na żywo ponoć jest nie do pobicia.

Piotr był z pewnością jedną z najbarwniejszych postaci tego forum. Nigdy nie poznałem go osobiście. Choć jego sposób prowadzenia dyskusji budził wiele kontrowersji, to jednego nie można mu odebrać - był prawdziwym pasjonatem audio.

[']

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.