Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bez sensu bo jej nie rozumiesz, wytłumaczę ci łopatologicznie, wy jesteście tacy spece od konstytucji którzy widza nie istniejące zapisy, ustalają swoje normy i próbują je narzucić innym.

Bez sensu bo jej nie rozumiesz, wytłumaczę ci łopatologicznie, wy jesteście tacy spece od konstytucji którzy widza nie istniejące zapisy, ustalają swoje normy i próbują je narzucić innym.

Kolejna odpowiedź bez sensu, za to utrzymana w duchu obecnej propagandy. Komisja Wenecja, Komisja Europejska, Trybunał Sprawiedliwości w Strasburgu, Rada Europy, Departament Stanu USA, ostatnio również ONZ - widzą nieistniejące zapisy w naszej Konstytucji? Tylko nasi rządowi (pożal się Boże) "geniusze" interpretują ją "właściwie" (czytaj: łamią)?

Idiotów sobie poszukaj gdzie indziej. Tu ich nie znajdziesz.

Legitymizacja to prawomocność a legitymacja to dokument.

legitymacja (język polski)

znaczenia:

rzeczownik, rodzaj żeński

(1.1) dokument potwierdzający tożsamość oraz przynależność do określonej grupy ludzi

(1.2) praw. podstawa prawna określonych uprawnień

(1.3) potwierdzenie czegoś[1]

(1.4) akt nadający nieślubnemu dziecku prawa dzieci ślubnych[2]

Legitimizacja to czynność nadająca legitymację w znaczeniu 1.2.

Z innego źródła

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nie ,w Niemczech nie było demokracji nawet w pierwszym okresie.Mylisz źródłosłów słowa demokracja z jego praktycznym rozumieniem w naszych czasach.Tak,samo słowo oznacza rządy ludu ale tak je rozumiano w antycznej Grecji.W Europie od XIX wieku rozumie się ją jako demokrację liberalną.A to oznacza nie tylko rządy jakiejś tam większości parlamentarnej ale szerzej.Jako rządy większości z poszanowaniem praw mniejszości,opozycji,z poszanowaniem prawa,trójpodziału władzy,wolności mediów itd.Czyli samo wygranie wyborów nie daje legitymizacji do łamania prawa.

Jest to manipulacja definicją, a właściwie to definiowanie demokracji jako "wszystko co najlepsze wg. aktualnego pojęcia autora definicji". Celem takiego zabiegu jest łatwość generowania prostych zbitek typu "przeciwnik demokracji" i obdarzania nimi swoich oponentów politycznych.

Celują w tym elity państw afrykańskich - gdzie plemionom narzucono sztuczne granice, wynikające z tego gdzie spotkały się kolonialne korpusy ekspedycyjne. W rezultacie raz jedno plemię opanowuje stolicę i osadza na niej swojego kandydata, raz inne. Przegrany jest oskarżany o łamanie demokracji (nawet do pewnego stopnia słusznie, skoro demos się zmienił) i wszelkie możliwe przeniewierstwa. Czasem nawet o kanibalizm w ramach lokalnego kolorytu.

jakies przyklady konstytucjonalisto ....bo widze zes cienki bolek.

zeby ci na grobie tez tak zagrali.

i ty co tam wyczytujesz cienki bolku?

Czego nie rozumiesz ? Już wyjaśniałem . W pracy jestem nie mam czasu muszę kopać .

Łamanie i obchodzenie demokracji to było za poprzednich rządów przez 8 lat, teraz to się zmienia i całe szczęście,rozumiem ze nie każdemu to się podoba ale wiekszosc społeczeństwa (dla was bolszewicy) uważa ze polska zmierza w dobrym kierunku a Jarosław wcale nie chce wywołać trzeciej wojny światowej a dba jedynie o interesy naszego kraju

Ten wpis rzeczywiście pasuje do tego wątku, bo prezentuje sobą chamska propagandę skierowana do najprymitywniejszego elektoratu czyli coś, co uprawia TVP.

Pytanie, czy taki elektorat się znajdzie się akurat na forum audiostereo.pl???

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Czyli nie zaprosiłbyś na odsłuch pisiora chociaż ma podobne zainteresowania bo :

a - jest pisiorem

b - jest prymitywny

c - ma lepszy sprzęt gdyż jest przy żłobie

d - nie obchodzą mnie poglądy polityczne,zaprosiłbym pisiora nawet samego Jarosława

Edytowane przez caleb66

Mulsieńku kochany - bez personalnych inwektyw ponownie proszę.

Drogi Caleb sześćdziesiąty szósty, nie wyzywa cie od cienkich czy grubych :-)

Trzeci raz prosił nie będę!

chamska propagandę skierowana do najprymitywniejszego elektorat

czy taki elektorat się znajdzie się akurat na forum

Dlaczego w tak chamski sposób pozycjonujesz innych na AS.pl

biorąc siebie za pępek czy też centrum lub też wyznacznik czegoś/kogoś "lepszego" na tym forum??

Piszecie tu dużo o demokracji, konstytucji, a w zasadzie macie te wartości tak daleko w tyle,

jak to mieli Ci co na owej choćby konstytucji siedzieli tyłkami przez 8 lat.

Przypomnieli sobie o niej dopiero kiedy zaczęła parzyć w owe tyłki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tradycyjnie iksik niczego nie zrozumiałeś. Chociaż nie, jest jeszcze gorzej - zrozumiałeś na opak.

W takim razie specjalnie dla ciebie wyjaśnię ci co napisałem. Zrobię to w punktach prostymi zdaniami żebyś tym razem dał radę.

1. Wyraziłem opinię, że boresk uprawia chamską i nachalną propagandę.

2. Stwierdziłem, że taką samą chamską i nachalną propagandę uprawia reżimowa telewizja.

3. Stwierdziłem, że tego rodzaju propaganda może trafiać tylko do najbardziej prymitywnego elektoratu.

4. Wyraziłem powątpiewanie, że tego rodzaju elektorat znajdzie się na portalu audiostereo.pl.

5. W ten sposób zasugerowałem pytanie po co to boresk robi i na co liczy?

Czy coś jeszcze mam wytłumaczyć i czy naprawdę muszę ci wszystko tak literalnie wykładać? Dlaczego inni nie mają tego rodzaju problemów?

Jestem Europejczykiem.

Czyli nie zaprosiłbyś na odsłuch pisiora chociaż ma podobne zainteresowania bo :

a - jest pisiorem

b - jest prymitywny

c - ma lepszy sprzęt gdyż jest przy żłobie

d - nie obchodzą mnie poglądy polityczne,zaprosiłbym pisiora nawet samego Jarosława

e - nie słucham disco polo

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Pisiora nie zaprosiłbym nie tylko na odsłuch ale na nic.Bo pisiorstwo to nie poglądy ale stan umysłu.To diagnoza.

Dlaczego inni nie mają tego rodzaju problemów?

Jeśli się tkwi razem w tym samym tyłku to nie za bardzo jest czemu się dziwić.

Wyraziłem opinię

Cały czas wyrażasz opinię ad personam.

Stwierdziłem, że taką samą chamską i nachalną propagandę

Problem w tym, że proponowana przez Ciebie jest nie tyle taka sama ale po prostu chamska i nachalna.

Stwierdziłem, że tego rodzaju propaganda może trafiać

Dlatego też ta Twoja trafia...tutaj do niektórych.

Wyraziłem powątpiewanie, że tego rodzaju elektorat znajdzie się na portalu audiostereo.pl.

Dziwaczna opinia, skoro Ty tu bywasz, inni też mogą i bywają.

Chyba że uważasz, że czymś się wyróżniasz na ich tle.

W ten sposób zasugerowałem pytanie po co

Generalnie mógłbyś to pytanie sobie śmiało postawić i na nie sobie odpowiedzieć

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nudzisz się iksik? Weź jakąś krzyżówkę.

Szkoda czasu na rozmowę z kimś kogo stać jedynie na prostackie odszczekiwanie się, gdyż udzielenie odpowiedzi czy ustosunkowanie się do wypowiedzi interlokutora ewidentnie go przerasta.

Narazie to wy się odszczekujecie a Jarosław przykręca śrubę :), jeszcze dwa lata a będziecie szczekać falsetem .

To bardzo możliwe. Ale niemal pewne, że wy za dwa lata będziecie wyłącznie wyć :-)

W.

Kto ci powiedział ze za dwa lata będą wybory

Wybory???

Za dwa lata sam się nie przyznasz, że wiesz kto to był Kaczyński i co znaczył skrót PiS :-)

W.

Wtedy będą próbowali wmawiać, że oni cały czas walczyli z tą władzą jak Piotrowicz walczył z komuną w czasach PRL będąc wysokiej rangi funkcjonariuszem tamtego reżimu.

Obawiam się ze w tym tępie spadku słupków to PO i nowoczesna mogą wygole do parlamentu nie wejść,a o Jarosława to ty się nie martw na wasze nieszczęście ma stały i mocny elektorat który chce zaboru waszego mienia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.