Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Kabel czyni cuda. Wkładka gra...

A propos Pana Mieczysława.

Tacy starzy jesteście; Jezz...?

Dziadek wiem, Niusia po stylu pisarstwa poznaję...

(Prawie) każdego to czeka. Nie ważne ile , kto ma, a na ile się czuje. I wspomnienia są ważne. Też, ale ważniejsze jest, aby było z kim powspominać. Może być na Bocznicy. Także.

Tak teraz dzieci robią biznes :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

techniczny nie przestaje. No ale jego córka też działa w NGO's, może lepiej czuje problem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No i dobrze mu tak.

Jak sprawa dotyka osobiście Glińskiego, to widzi jakim propagandowym szmatławcem stały się m.in. wiadomości.

W całej reszcie zlewu jaki zapodaję Paczuska jakoś nie wyrażał oburzenia.

@

Po wielokroć kajam się, biję się w piersi i klęczę na grochu - skąd mi się ubrdało , że napisałem "nieżyjącym...", dalibóg - nie wiem.

Lider i wykonawca "Białych latawców" żyje .

Ale w mediach poza netem go nie ma :(

Od dawna.

Powyższa dygresja OTa w temacie :

Teraz przez ostatni miesiąc w roku tv publiczna będzie misyjna, narodowa zapewne też adwentowo roratowa.

W 1. roku królewskiego Panowania muszą służyć wzorowym przykładem :)

Ufam jednak choć tego nie pojmuję temu co przepowiedziano, że ostatni będą pierwszymi...

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Orłoś da radę.

Posprzedaje nieruchomości, sięgnie do skarpety...

Moją Teściową musimy wspomagać. A przepracowała dla Ojczyzny 45 lat tracąc zdrowie.

No, ale nie pokazywała się w TV raz dziennie przez pół godziny...

;-)

Czyli jest jeszcze trochę sprawiedliwości na tym świecie

A Tobie jaką wyliczył ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Lechu, wszyscy skończymy na 650zł...

Pięć lat temu ZUS wyliczył mi 2900. Teraz jest to 2100 (67) lub 1800 (65)...

Interpolując stanie na... szkoda gadać...

Podobne wyliczenia i u mnie ....czyli złota jesień( nie mylić z domem seniora w Gdańsku i jego dyrektorem pewnym księdzem zamieszanym w rózne takie tam )

Napisano 28.02.2016 - 17:20

Wydawało się że wybór Kurskiego na prezesa TVP to przegięcie pały, tymczasem zmiana zaowocowała większą ilością ciekawych dokumentów i programów,

to chyba zart takie stwierdzenie........

włącz o ok 9 rano tv i co mamy ? telenovele zagraniczne i polskie, oraz ........kultowe jak to sztrymsy na osiedlu mówią 3 seriale hamerykańskie - Mc gaywer, Gliniarz i prokurator i jakiś trzeci nie pamietam i dziesątki klonów policjanci i policjantki, nie wspomne o debilnych "szkoła" i "19"

Jesli to jest słuszna i dobra droga w edukacji tych co to ogladają, to współczuję szczerze i podziwiam ile tej głupoty jeszcze się namnoży w TV.

Upadek i dno, a światełka w tunelu niestety nie bedzie już.

A nie wspomniałem o sterowaniu kanałów i wtykania reklam praktycznie w tym samym czasie na wielu kanałach , zmuszając do ogladania tego, bo wszędzie się filmy mają ....przerwe ? ale to inna sprawa , pewnie dla reportera .....Cejrowskiego.

Edytowane przez Bilbo

Jeśli chodzi o sprzęt to mam tego troche ale brakuje czasu ...........a czas ucieka......

Lechu, wszyscy skończymy na 650zł...

Jestem na to przygotowany, chyba że zaskoczą mnie czymś jeszcze.

Pięć lat temu ZUS wyliczył mi 2900. Teraz jest to 2100 (67) lub 1800 (65)...

Widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji. Witam :-).

Podobne wyliczenia i u mnie ....czyli złota jesień( nie mylić z domem seniora w Gdańsku i jego dyrektorem pewnym księdzem zamieszanym w rózne takie tam )

Na dom seniora nie będzie nas stać, chyba że państwowy, ale na ten trzeba będzie czekać w kolejce pewnie dużo lat. Już teraz za prywatny dom seniora biorą ca 3000 zł miesięcznie. Pewnie za parę lat będzie jeszcze gorzej. To jest chyba najlepszy argument do prokreacji. Trzeba mieć dzieci. Może się zajmą ojcem na starość jak nie wyjadą za chlebem.

Jak tam wsze OFE lemingi?

A jak Twój. Coś PiS dosypał Koledze za wierność sprawie ?

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Owszem, PiS dosypał i to cieszy, ale jeszcze bardziej cieszy że esbekom zabiorą.

No to musi Kolega wypić za PiS. Gratuluję.

Najpierw sztacha a potem wiadomości ...nie dziwmy sie że tylko zatwardziałe Pis..lce to oglądają

a propos w tej nowej konstelacji gros wiadomości panoramy Gdańskiej to wiadomości kościelne..........

Ps Podpowiadam niech jeszcze sprawdzą Warszawe czy tam amfy nima ....

No i dobrze mu tak.

Jak sprawa dotyka osobiście Glińskiego, to widzi jakim propagandowym szmatławcem stały się m.in. wiadomości.

W całej reszcie zlewu jaki zapodaję Paczuska jakoś nie wyrażał oburzenia.

Wszystko ok, ale nikt z was sie nie zastanawiał dlaczego te fundacje są nafaszerowane dziećmi polityków?

I dlaczego taki Caritas wydaje na swoje utrzymanie 1% dotacji, a te inne po 50-70%? W sumie mozna by rzec sztuka dla sztuki...No ale to we wiadomościach mówili, więc sie nie liczy W TVN liczyć nie potrafią czy co? Bo wtedy by się liczyło:)

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Wszystko ok, ale nikt z was sie nie zastanawiał dlaczego te fundacje są nafaszerowane dziećmi polityków?

I dlaczego taki Caritas wydaje na swoje utrzymanie 1% dotacji, a te inne po 50-70%? W sumie mozna by rzec sztuka dla sztuki...No ale to we wiadomościach mówili, więc sie nie liczy W TVN liczyć nie potrafią czy co? Bo wtedy by się liczyło:)

Kolega wprawiony w jezuickiej kazustyce kłamie jak z nut (albo raczej jak z pacierza). Oglądałem kiedyś roczne sprawozdanie finansowe Caritasu opublikowane na ich stronie internetowej i muszę stwierdzić, że to jedno wielkie gówno. Napisane tak, żeby nie można było dowiedzieć się niczego konkretnego, liczby od sasa do lasa, nie można niczego dodać, podsumować i zweryfikować. Jakieś 1% w świetle kompletnie nieprzejrzystych danych można ocenić jako z dupy wzięte.

Dla uprzedzenia debilnych ataków - pisałem o tym w wątku o WOŚP, tam proszą tego szukać.

Jestem Europejczykiem.

Dotąd niekoniecznie podobało mi się jak Koledzy Ciebie "prostowali".

Ale powyżej zamanipulowałeś.

Caritas wydaje na swoje utrzymanie około 5% (koszty administracyjne w których są m.in. płace). Mgliście wygląda to sprawozdanie za 2014 rok (do zobaczenia w Internecie). Na przykład takie "pozostałe koszty realizacji zadań statutowych"... Zresztą nie wiadomo do czego odnosić poszczególne pozycje, bo gdy do okresu bieżącego (stan na 31.12.2014 czyli rozumiem za cały i tylko 2014 rok) to "koszty administracyjne" stanowią 20%...

Nie manipuluj więc danymi.

Tu sprawozdanie:

www.caritas.pl/wp-content/uploads/2014/02/Sprawozdanie-finansowe-2014.pdf

Oczywiście mój powyższy post nie ma za zadanie dyskredytowania organizacji.

To jedynie zwrócenie uwagi aby w żarliwej dyskusji nie naciągać faktów.

Co do tzw, organizacji pozarządowych to moje zdanie jest oczywiste; to związki wyciągające pieniądze dla swojej działalności. Oczywiście tzw, statutowa to najczęściej bezsensowne sympozja a koszty administracyjne stanowiące nierzadko większość to płace. Są one zasilane pieniędzmi również z naszych podatków. A jak nie z podatków to skąd...?

I to nie dziwny traf, że zasiadają w tych kółkach wzajemnej adoracji znane osoby w trakcie pełnienia obowiązków w strukturach administracji, spółek państwa ale również po takiej działalności. Bywa, że jak zmienia się władza to nagle powstają nowe tego typu organizacje. I dziwne, że następna władza nie zakręca kurka z pieniędzmi...

Caritas wypada na świętą przy tego typu organizacjach.

Ukryta Zawartość

Może i smród jest w tvp ale luzu za cholerę.

Ukryta Zawartość

Jak widzę te gęby prowadzących wiadomości to mnie skręca.

Wywiad z gośćmi to jak przesłuchanie... mające udowodnić postawioną tezę...

Skąd się biorą tacy ludzie?

Myślałem, ze trawka rozluźnia... w dobrym tego słowa znaczeniu...

Ale widać działa jak alkohol; jedni bawią się dobrze a inni robią rozróby...

Skąd się biorą?. Dobre pytanie...

Chyba z nadmiaru nadmanianganu potasu...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przepraszam Kolegów.

Przed chwilą ponownie włączyłem TVP1.

Wygrali nasi skoczkowie i chciałem obejrzeć.

Zaczynają się Wiadomości od jakiegoś mitingu TV Trwam...

Gdzie my żyjemy?!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.