Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Chicago napisał:

Przypomnę jeszcze, że to nie za Trumpa wybuchła wojna w środku Europy. Za Trumpa był spokój. Tylko pojawili się bidonowcy, zaczęły się globalistyczne przepychanki

Co za potwór z tego Bidena! Na złość Trumpowi wywołał wojnę na Ukrainie. Ohyda!

Twoje fakty są z TVNu i CNN - jeden chooy! Oczywiście każdy myśli jak chce, więc tak czy siak, szanuję w jakiś tam sposób inne myślenie. I jeszcze bardzo ważna kwestia, może nieważna i nieistotna dla Europejczyków i Azjatów spoza Ameryki, ale ważna dla ludzi mieszkających w USA - jaki sens i jakie korzyści z tej wojny mają podatnicy w USA...??? Co oni rozumieją i jak rozumieją ten konflikt...??? Zastanów się jeden z drugim, co Was obchodziło, że w Iraku zginęło milion cywilów podczas ataku aliantów...??? Qrwa jego mać Mości Panowie!

Parker's Mood

A ty Chicago piszesz jako Polak czy jako Amerykanin? Bo jakiś dziwny dualizmu patriotyczny wykrzywił Ci optykę spojrzenia. Więc dla jasności, pozwól, że wyjaśnię: to polskie forum i ch...ya nas tu w przywiślańskim kraju obchodzą Twoje redneckowskie polucje. Spadaj na szczaw! Jak mówią na Kresach... 😁

"Tynk pożera dźwięk" 747

Internet nie posiada granic Einsteinie. Wypowiadam się jako Amerykanin, Sorry. Ale sprawy polskie są mi bardzo bliskie, jednak jak widać, tylko garstka rozumie o co chodzi. Sam fakt, że wspominasz drogi rodaku o redneckowskich polucjach i sam fakt, że tak skonstruowane myśli urzędują w twoim łbie, z góry dyskwalifikują cię do jakiejkolwiek konwersacji ze mną. Przykro mi. W zasadzie kij wbijam w takich dyskutantów. I tyle.

Parker's Mood

1 minutę temu, Chicago napisał:

jednak jak widać, tylko garstka rozumie o co chodzi.

No właśnie. Bo to pewnie za trudne, by zrozumieć, że wygrana Putina w Ukrainie, to wzmocnienie agresywnej postawy Chin i szybsza wojna z USA o Tajwan, przy wsparciu Rosji dla Chin, a tam będą ginąc już Amerykanie. Przegrana Putina, to ostrzeżenie dla Chin i brak wsparcia Putina, a to oznacza wymuszenie ostrożności w decyzji o wojnie z USA. To tak a propos pytania, co USA ma z wojny w Ukrainie. Ja wiem co ma, no ale Polonia to tego nie zrozumie. 

Nie masz na to wpływu czy fiutin wygra czy przegra, ale jakby nie spojrzeć, jak na razie Rosja jest związana bardziej z Chinami niż z kimkolwiek innym. Rozumiem twoje rozumienie, ale jakby nie spojrzeć, Chiny popierają Rosję, co oznacza, że popierają agresję. I tworzenie historyji nic tutaj nie pomoże. Sorry.

Parker's Mood

44 minuty temu, Chicago napisał:

że w Iraku zginęło milion cywilów podczas ataku aliantów...??? Qrwa jego mać Mości Panowie!

To przypomnij nam kto tą wojnę (pod lipnym zresztą pretekstem) wywołał? I z jakiej był partii?

6 minut temu, Chicago napisał:

...Chiny popierają Rosję, co oznacza, że popierają agresję. I tworzenie historyji nic tutaj nie pomoże. Sorry.

bo to oznacza win - win w każdym przypadku: jak Rosja padnie to ja Chiny zwasalizują a jak wygra to mają potężnego sojusznika w walce z Zachodem ...

6 minut temu, Chicago napisał:

Nie masz na to wpływu czy fiutin wygra czy przegra, a

Jakież to szczęście, że ani ty ani inni wyznawcy pomarańczowego nie macie wpływu na to czy Ameryka będzie czy nie, mniej lub bardziej wprost czy pośrednio, wojować i wygrać z fiutinem.

Bush - z tej samej wody co Clinton, Obama i inni globaliści czy też przekręciarze. Bush, to globalista pełnej krwi. W niego też wbijam kij. Partia nie ma tutaj nic do rzeczy. Ważne jest myślenie drogi Adalbercie95, z którym jak widać nie jest ci po drodze,. Sorry.

Parker's Mood

Czyli mamy Demokratów, Republikanów i ten creme de la creme czyli wyznawców pomarańczowego. Na twoim miejscu z takimi poglądami bym się w tej twoje hameryce nie afiszował. Bo możesz w ucho zarobić. Nie, nie od tego tak przez ciebie hołubionego lewaka, a od normalnego, nie sfiksowanego republikanina...

17 minut temu, Chicago napisał:

Nie masz na to wpływu czy fiutin wygra czy przegra, ale jakby nie spojrzeć, jak na razie Rosja jest związana bardziej z Chinami niż z kimkolwiek innym. Rozumiem twoje rozumienie, ale jakby nie spojrzeć, Chiny popierają Rosję, co oznacza, że popierają agresję. I tworzenie historyji nic tutaj nie pomoże. Sorry.

Jak Ty nic nie rozumiesz. Ja nie mam wpływu ma Putina, ale USA już ma! To raz. A dwa, to wiadomo, że Chiny popierają Rosję, ale Chiny są bardziej racjonalne i nie chcą ani wojny ani sankcji, a widząc jak sankcje i wojna niszczą Rosję, to Chiny będą mniej chętne do wojny z USA. Dla USA lepiej osłabiać układ Putin-Xi wojną w Ukrainie i krwią Ukraińców, niż własną krwią podczas ewentualnej wojny z Chinami. Być może i tak do tej wojny dojdzie ale np 20 lat później. A dzięki temu USA ma czas na przeniesienie produkcji z Chin na tereny sobie przyjazne. Ten proces już się rozpoczął np budowane 2 potężne fabryki chipów w USA, gdzie będzie przeniesiona produkcja z Chin i z Taiwanu. Dlatego w obecnej sytuacji z Chinami, wojna w Ukrainie jest mniejszym złem dla USA. 

15 minut temu, Chicago napisał:

Ważne jest myślenie drogi Adalbercie95,

Ja do myślenia używam mózgu, czego ty używasz to się boje nawet pomyśleć, co dopiero napisać...

Ojoj, dowiedziałem się: otóż niej potrafię myśleć. Cóż, imigrant zrywający azbest, pocieszający się na Jackowie zrobił mi wieczór. Cóż, Misiu Kolczasty, szanuję Twoją ciężką pracę i Twoje fantazmaty. Masz swój amerykański sen, więc go śnij. Udzielaj się na forum Maca albo innego passa, po co tutaj wydziwiasz.

"Tynk pożera dźwięk" 747

2 minuty temu, sly30 napisał:

Jak Ty nic nie rozumiesz. Ja nie mam wpływu ma Putina, ale USA już ma! To raz. A dwa, to wiadomo, że Chiny popierają Rosję, ale Chiny są bardziej racjonalne i nie chcą ani wojny ani sankcji, a widząc jak sankcje i wojna niszczą Rosję, to Chiny będą mniej chętne do wojny z USA. Dla USA lepiej osłabiać układ Putin-Xi wojną w Ukrainie i krwią Ukraińców, niż własną krwią podczas ewentualnej wojny z Chinami. Być może i tak do tej wojny dojdzie ale np 20 lat później. A dzięki temu USA ma czas na przeniesienie produkcji z Chin na tereny sobie przyjazne. Ten proces już się rozpoczął np budowane 2 potężne fabryki chipów w USA, gdzie będzie przeniesiona produkcja z Chin i z Taiwanu. Dlatego w obecnej sytuacji z Chinami, wojna w Ukrainie jest mniejszym złem dla USA. 

Daj spokój. Nie warto się wysilać, nie dotrze. Jedyne co będzie można usłyszeć to to, że za tego pomarańczowego pojeba nie było wojny i gdyby był to by wojny nie było. Że nie byłoby i Ukrainy - to nie ma żadnego znaczenia...

Błagam, podaruj sobie chociaż takie bzdety. Hipokryzją, że ujmę to po młodzieżowemu, wali na kilometry.

Edytowane przez Adalbert95
9 minut temu, Chicago napisał:

Po prostu szanujmy się i szanujmy odmienne zdanie czy też opinie

Serio?

32 minuty temu, Chicago napisał:

Ważne jest myślenie drogi Adalbercie95, z którym jak widać nie jest ci po drodze,. Sorry.

Godzinę temu, Elbing napisał:

bo to oznacza win - win w każdym przypadku: jak Rosja padnie to ja Chiny zwasalizują a jak wygra to mają potężnego sojusznika w walce z Zachodem ...

A Polska będzie w putinowskiej Euroazji . 

2 godziny temu, Elbing napisał:

Owszem, z tym że jeżeli Rosja nawet wygra militarnie (na co jakoś się nie zanosi), to ekonomicznie, technologicznie i cywilizacyjnie już przegrała. I wiedzą to i Chińczycy i Rosjanie. Rosjanie wiedzieli, ze Chińczycy wiedzą, ale nie wiedzieli co z tym zrobią. Ostatnia wizyta Xi pokazała, że żadnych sentymentów i żadnej przyjaźni nie ma i nie będzie. Dodatkowo dysproporcja sił jest zbyt wielka i sytuacja zbyt niekorzystna dla Rosji, żeby mogła cokolwiek z tym zrobić. Jedyne co zostało Putinowi to uśmiechać się i po cichu zgrzytać zębami.

"Choć przywódcy rozstali się z czułością, okazuje się, że gospodarz Kremla miał nie być zadowolony z owoców rozmów.

- Po co, kur**, w ogóle przyjechali? - miał zapytać Putin."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Błagam

Możesz błagać jak lubisz - ani mnie, ani kogolwiek innego tym nie wzruszasz. Módl się do globalsów i neo-komunistów - tam składaj swoje zażalenia i prośby.

Parker's Mood

Po raz kolejny przeceniłem twój intelekt. Niestety. Więc wyjaśniam w krótkich, żołnierskich słowach: o nic cię nie błagam - to tylko i wyłącznie figura retoryczna. Figura którą zastosowałem wyłącznie dla elegancji dyskusji i by nie powiedzieć: nie pierdlol kocopołów. Czy wreszcie zrozumiałeś?

8 minut temu, Adalbert95 napisał:

Figura którą zastosowałem wyłącznie dla elegancji dyskusji

Lubię jak globalsi i lewaccy snują opowieści i prawią o elegancji w dyskusji. Tak, to jest zdecydowanie zabawna sytuacja.

Parker's Mood

Motto Trumpa - daj najgorszemu białemu człowiekowi "powód", żeby patrzył z góry na najlepszego czarnego, a chętnie opróżni dla ciebie kieszenie.

To działa.

• Moderatorzy

Donald Trump twierdzi, że były w stanie natychmiast zakończyć wojnę wywołaną przez Rosję.

Nie chce tylko powiedzieć kto by tę wojnę przegrał i jakie Trump zastosowałby metody.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.