Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

I czekamy na kolejny klon klona…a może to już klon z klona od klona…ja się pogubiłem.

Z tego klona to już się zrobiła zwykła lipa

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Z tego klona to już się zrobiła zwykła lipa

oczywiscie zgodnie z salonikowa zasada pogarszania sie kazdej kolejnej cyfrowej kopii ;-)

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

oczywiscie zgodnie z salonikowa zasada pogarszania sie kazdej kolejnej cyfrowej kopii ;-)

Jam prosty chłop. Gdzie mi tam na salony.

Potrafią jedynie modlić się do Lutka :)

To nie tak, jedynie Lutek z wszystkich forumowiczów biorących udział w tej dyskusji oferuje gościnę u siebie celem odsłuchania/przetestowania.

Ma bardzo dobre kolumny i jeszcze lepsze warunki akustyczne.

Dlatego spotkania są organizowane najczęściej u niego.

Ma ktoś ze słyszących, biorących czynny udział w tej dyskusji odpowiednio dobrze zaadaptowany akustycznie lokal, dobrej klasy sprzęt i ugości kilka osób?

Oczywiście Ciebie wykluczam jar1, bo to że Ci się nie chce organizować taki meeting jest oczywiste i pewne jak śmierć i podatki.

Jedyne co Ci się chce, to napisać kilka wyrazów na forum ;)

To jest poprostu smieszne.

Nie mniej śmieszne, jak Twoje kolumny A7X, które wedle wielu "słyszących" - nie nadają się do oceny brzmienia sprzętu bo to kicha a nie sprzęt ;)

Jak ja na nich nie słyszę interkonektów - to wiadomo, wszystko się zgadza - słabe kolumny to interkonektów nie usłyszę.

Jak Ty na nich słyszysz interkonekty to jest git, bo interkonekty przecież różnią się dźwiękowo.

Ot taki fuck logic.

Ale oczywiście masz rację.

Interkonekty grają - i cyfrowe i analogowe :)

Cieszysz się teraz? :)

Edytowane przez BeatX

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Ja wypije piwo i poskładam wzmacniacz :)

Pozdrawiam

A ja słucham muzyki z wpiętym w system nowym kabelkiem głośnikowym. Pozamiatał to co miałem do tej pory, dzień do nocy po prostu :)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Masz fajnie. Ja od miesiąca nie mam wzmacniacza. A budowa nowego się ciągnie.

E tam fajnie, pojeździłem trochę i posłuchałem jak co może grać i chce tego samego teraz ;(

Szybkiej i udanej budowy życzę, im więcej pracy włożonej tym więcej sprawia radości słuchanie później.

E tam fajnie, pojeździłem trochę i posłuchałem jak co może grać i chce tego samego teraz ;(

Szybkiej i udanej budowy życzę, im więcej pracy włożonej tym więcej sprawia radości słuchanie później.

Dziękuję. Miłego wieczoru

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

O ile twierdzisz, że kopiowanie daje 100% oryginału...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

O ile twierdzisz, że kopiowanie daje 100% oryginału...

zalezy jakich uzyjesz kabli, czasami dostajesz nawet do 104% ;-)

To trzeba bardzo uważać. Będziesz miał 0,04 i 1,04. DAC sobie z tym nie poradzi.

Gość kizol666

(Konto usunięte)

Tak cie to bawi? nadawałbyś się do poprzedniego ustroju, gdzie wszyscy mieli jeden i ten sam kabel.

Edytowane przez kizol666

Robimy kilka prób i jeżeli nie usłyszymy różnicy Ty bierzesz kasę a jak usłyszymy to płacisz.

Drogi Kolego ile razy takim jak Ty trzeba powtarzać, że jak przeprowadzisz prawidłowy technicznie test porównawczy i wykryjesz słyszalne zmiany pomiędzy elementami toru audio to znaczy że Twój słuch je wykrył i pozostaje Tobie podjąć decyzję co jest dla Ciebie lepsze i to wybrać. Oczywiście jak te zmiany wykryjesz po prawidłowo technicznie przeprowadzonym odsłuchowym teście porównawczym (procedura opisana wcześniej). Ten test robi każdy sam na własny użytek. Przykłady takich prawie prawidłowych technicznie testów pokazowych i ich wyniki były opisywane na forum. Spróbujcie przełamać dotychczasową złą passę. Np. u Lutka, oczywiście o ile się zgodzi.

Przyjmujesz zakład ?

Mam zasadę życiową - nie zakładam się, nie gram w totolotka ani w inne gry losowe, nie uczestniczę w żadnych konkursach telefonicznych ani radiowych ani telewizyjnych itp. Polegam tylko na własnym organizmie i do niego mam pretensję jak mu się coś nie uda.

Czepiasz się ciągle tych samych ludzi którzy maja pasje i się nią cieszą.

A nigdy nie byłeś ciekawy jak naprawdę jest z tą techniką i dlaczego tak często wykrywasz różnice ? W mojej stopce jest coś o pasji. To cytat z filmu "Czarownice z Estwick".

Nic pożytecznego nie wnosisz, żerujesz na aktywności innych.

Na pewno na tym forum jest więcej takich co na czymś "żerują".

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To trzeba bardzo uważać. Będziesz miał 0,04 i 1,04. DAC sobie z tym nie poradzi.

poradzi, poradzi, a jak nie, to wystarczy nalepic 3 do 4 piegow harmonixa i dac podkladki z czerwonej, albo nawet lepiej zielonek krepy i wszystko bedzie ok.

Przez Ciebie i Tobie podobnych trzeba było taki salonik zakładać.

Ale widzę, że często opuszczasz salonik. Dlaczego ? Czyżbyś potrzebował jednak dyskusji z osobami o odmiennym zdaniu ? Przecież Twoi adwersarze też starają się dyskutować merytorycznie mimo przeciwnego zdania. Po co się od takich izolować w saloniku ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Tak cie to bawi? nadawałbyś się do poprzedniego ustroju, gdzie wszyscy mieli jeden i ten sam kabel.

kabel jak kabel, chetnie bym taki wyprobowal w moim systemie, mysle ze spokojnie by sie wpasowal

A ja słucham muzyki z wpiętym w system nowym kabelkiem głośnikowym.

A cewki szeregowe w zwrotnicach zamieniłeś na takie nawijane super przewodem ? To tam na linii wzmacniacz głośnik jest najczęściej najwięcej metrów bieżących przewodu. Często kilka a nawet kilkanaście razy więcej niż tych kabli połączeniowych. Prąd musi przez ten przewód cewek też przepłynąć. Jak wymienisz to będzie dopiero pozamiatane ;-), ale są jeszcze lepsze rozwiązania.

Masz fajnie. Ja od miesiąca nie mam wzmacniacza. A budowa nowego się ciągnie.

Mam na to sposób. Też kiedyś mi się ciągnęła budowa pierwszych aktywnych kolumn (dawno temu), aż pewnego dnia skręciłem dosyć mocno nogę w kostce, dostałem tydzień zwolnienia i po tygodniu już wszystko grało. ;-)

Edytowane przez Lech36

Jak wymienisz to będzie dopiero pozamiatane ;-), ale są jeszcze lepsze rozwiązania.

Brak zwrotnicy pasywnej to jest to. Wtedy kabelki przestają grać. Tylko do tego trzeba dorosnąć a nie wierzyć że audiofilskie rozwiązania są najlepszą z możliwych dróg do osiągnięcia dobrego dźwięku.

Nie, nie. Tak sobie tylko pomyślałem. Ogólnie na tym forum brakuje dobrej moderacji.

A Ty już bić się chciałeś.

hehe

Musisz ochłonąć.

:]

Edytowane przez qqrydza

Brak zwrotnicy pasywnej to jest to. Wtedy kabelki przestają grać. Tylko do tego trzeba dorosnąć a nie wierzyć że audiofilskie rozwiązania są najlepszą z możliwych dróg do osiągnięcia dobrego dźwięku.

A skąd ty to możesz wiedzieć? W aktywnym systemie też są kable sygnałowe i AC.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

bla bla bla

Wstałeś i pierdzielisz głupoty od rana. Ustosunkuj się lepiej do propozycji Axolotl dotyczącej testu kabeli.

Że ten temat jeszcze nie jest w śmietniku...

Dokładnie.

Edytowane przez kennijczyk
  • Pokaż nowe odpowiedzi