Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

To ma być tylko streaming, czy będzie w głowie port USB na pendrive z ulubionymi mp3? Browse z tego nie wchodzę w temat.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Pierwsze co po takim wszczepieniu pierdyknie to układ nerwowy. Samo ucho już działa jak wstępny filtr a właśnie go wyrzucimy

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 26.07.2020 o 21:49, ASURA napisał:

Wystarczy poczytać sobie wszelakie prace naukowe.

O, jesteś. To będzie konkret, przeprosiny czy tradycyjnie znikamy na trzy dni aż zapomną? 

nagrywamy.com

5 minut temu, przemak napisał:

O, jesteś. To będzie konkret, przeprosiny czy tradycyjnie znikamy na trzy dni aż zapomną? 

Zacznijmy od tego że lasy sosnowe jak i lasy dębowe to dwa osobne ekosystemy

A może od tego że wszystko było jednością?

a tu sobie wchodzi pani profesor między wódkę a zakąskę i miesza przystawki z deserami....

9 minut temu, ASURA napisał:

Zacznijmy od tego że lasy sosnowe jak i lasy dębowe to dwa osobne ekosystemy

A może od tego że wszystko było jednością?

a tu sobie wchodzi pani profesor między wódkę a zakąskę i miesza przystawki z deserami....

Czyli jak myślałem. Słabo. 

nagrywamy.com

2 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Jest jeden taki co pryska klamki zanim je dotknie i przez 8 godz. nie wychodzi do kibelka, wszystko do domu przynosi ?.

To już tylko zostaje terapia szokowa ?

Następny kombinator ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, przemak napisał:

Czyli jak myślałem. Słabo. 

Pani profesor zapomniała o tym w motcie że nawet jak nie słuchamy to słuchamy, taka jest fizjologia człowieka, układu nerwowego i mózgu. Oczy można zamknąć  sygnału odbieranego z uszu do mózgu nie potrafimy sobie bez wsadzania zatyczek do uszu wyłączyć a i tak nie do końca bo jest przewodnictwo kostne

6 minut temu, slawek.xm napisał:

Grunt to mylić pojęcia pisać ogólnikowo, czekać na przeprosiny uznanie i ch... wie co jeszcze ?

jak mnie wkurzają tacy megalomanie... szkoda na nich czasu !

Ty też? W sumie nic dziwnego. Jakie pojęcia zostały pomylone? Odpowiedzi nie oczekuję. 

nagrywamy.com

12 minut temu, slawek.xm napisał:

Grunt to mylić pojęcia pisać ogólnikowo, czekać na przeprosiny uznanie i ch... wie co jeszcze ?

jak mnie wkurzają tacy megalomanie... szkoda na nich czasu !

A wystarczyło postarać się zrozumieć gdy Przemak i kilku Userów piszą konkrety... ewentualnie przyznać, przede wszystkim przed samym sobą, że się nie rozumie. Wasza ignorancja wykreowała ich magalomanię. Przy czym o ile ignorancja jest oczywista, to megalomania nie jest zbyt trafionym określeniem.

4 minuty temu, ASURA napisał:

Pani profesor zapomniała o tym w motcie że nawet jak nie słuchamy to słuchamy, taka jest fizjologia człowieka, układu nerwowego i mózgu. Oczy można zamknąć  sygnału odbieranego z uszu do mózgu nie potrafimy sobie bez wsadzania zatyczek do uszu wyłączyć a i tak nie do końca bo jest przewodnictwo kostne

No jasne, a konkretnie to będzie coś na temat który sam wywołałeś czy dalej takie pieprzenie o niczym? 

nagrywamy.com

15 minut temu, malikali napisał:

Następny kombinator ?

Ukryta Zawartość

O co to chodzi? Może ktoś wytłumaczyć laikowi, który wie tylko tyle, że plusa z minusem się nie łączy, bo inaczej jebut!

Ukryta Zawartość

57 minut temu, ASURA napisał:

Pierwsze co po takim wszczepieniu pierdyknie to układ nerwowy. Samo ucho już działa jak wstępny filtr a właśnie go wyrzucimy

Hardcore'owcy wyrzucają bezpieczniki i są zadowoleni ?

(Dopóki nie pierdyknie i im chałupa z dymem nie pójdzie.)

22 minuty temu, przemak napisał:

No jasne, a konkretnie to będzie coś na temat który sam wywołałeś czy dalej takie pieprzenie o niczym? 

Jakie pieprzenie o niczym, jeśli już to pokorze do tego co się wokół nas dzieje i co najwyżej fascynacji żeby się chciało więcej wiedzieć więcej rozumieć i optymalnie to przetworzyć i wykorzystać

W życiu decyduje przypadek, siła sprawcza lub ONO

Coraz bardziej jako osoba nie uprawiająca religijnego szamaństwa jestem skłonny przypisać zasługi TEJ TEMU ALFA~OMEGA

Kiedyś z parę lat temu dałem do obserwowanych egzotyczne materiały sprzedawane na aledrogo i po tych paru latach dostałem info że potaniały. Jakie było moje zdziwienie że właśnie jeden z nich okazał się rozwiązaniem problemu nad którym właśnie pracuję był to bonus a raczej wisienka na torcie do zamknięcia koncepcji projektu

Jak pracuję; otóż wielowątkowo, mam otwartych pare różnych przeglądarek a w każdej z nich po 60-80 zakładek do tego kolejne przeglądarki w trybie prywatnym i choleryka nie mogę kompa wyłączyć bo mi się zamykają na amen.

za tym tak średnio  60x60x60 plus 20x20 tematów które między sobą interpolują i się rozwijają zmierzając do rozwiązania wielu problemów wielowątkowo bo jedno wynika z drugiego

Po 8 godzinach łeb mnie nap... i... odpuszczam....do następnego dnia

4 minuty temu, porlick napisał:

Hardcore'owcy wyrzucają bezpieczniki i są zadowoleni ?

(Dopóki nie pierdyknie i im chałupa z dymem nie pójdzie.)

Pewnie że są, po wyrzuceniu w domu jest zajebista cisza ?

Edytowane przez ASURA

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

To akurat Twój pomysł.

Przeceniasz moje możliwości , a akustyka to dział fizyki, a nie "psychoakustyki".

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Teraz, przemak napisał:

Spoko. Spadasz do kf na własną prośbę.

Pisz po ludzku i pełnymi zdaniami to forum ogólno dostępne a nie wątek dla nordów

7 minut temu, xetras napisał:

Przeceniasz moje możliwości , a akustyka to dział fizyki, a nie "psychoakustyki".

Puknij się w czoło trolu, bo to Twój debilny pomysł, że istnienie bodźca, jest negowane przez dostrzeżenie istnienia reakcji.

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, szymon1977 napisał:

Puknij się w czoło trolu, bo to Twój debilny pomysł, że istnienie bodźca, jest negowane przez dostrzeżenie istnienia reakcji.

sam bodziec jest niczym jeśli nie opiszemy reakcji na niego

a z drugiej strony każda reakcja na bodziec może być inna w zależności od konkretnego człowieka ale również w wielu sytuacjach różna nawet dla jednostki bo zależy od wielu czynników psychosomatycznych, zmieniających percepcję

37 minut temu, ASURA napisał:

dla nordów

to nie nord tylko raczej nerd ? ? ?

16 minut temu, slawek.xm napisał:

to nie nord tylko raczej nerd ? ? ?

A tam chyba raczej Starych Zgredów ?

23 minuty temu, slawek.xm napisał:

a z drugiej strony każda reakcja na bodziec może być inna w zależności od konkretnego człowieka ale również w wielu sytuacjach różna nawet dla jednostki bo zależy od wielu czynników psychosomatycznych, zmieniających percepcję

Dla mnie to oczywiste, ale kilku userom, którzy mylą reakcję z bodźcem (wrażenie powstające w mózgu z falą akustyczną wpadają do ucha), właśnie wytłumaczyłeś, czym zajmuje się akustyka. Masz pucharek, bo doceniam, gdy oponent potwierdza moją rację. 

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

Uchwyciłeś problem, który powoduje nieporównywalność "badań, "testów" "sprawdzianów". Stan psychofizyczny, aktywność -pobudzenie percepcji zmienia reakcje organizmu.

Dlatego:

-dźwięk = zaburzenie falowe sprężystego ośrodka (również i wywołane tym wrażenie, ale to jest nieporównywalne).

Podobnie było w cytowanym materiale od przemaka.

PS.

U każdego człowieka występują inne zaburzenia psychosomatyczne, inny metabolizm, inna anatomopatologia. Indywidualnie każdy daje sobie z tym radę, ale zaburza to jakąkolwiek porównywalność opisu obiektywnych relacji.

Dlatego nie o tym tu mowa. Tzn. chyba tylko mi na tym zależy, a powinno niektórym innym rownież.

Zależy mi na tym, żeby to, co wymieniłem, uwzględniać, ale pomijać, gdy dokonujemy opisu obiektywnego

7 godzin temu, slawek.xm napisał:

Jak na przykład wiedza, że w systemie zmieniony został przewód, więc trzeba to "usłyszeć", choć fizycznie zaburzenie ośrodka się nie zmieniło?

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

a z drugiej strony każda reakcja na bodziec może być inna w zależności od konkretnego człowieka

Nie każda reakcja, bo zależy jakiego rodzaju to jest bodziec.

Kasa to silny bodziec ?

I przytulenie do guru.

Te 2 są konieczne - byle same w sobie nie stanowiły celu. 

Tu - jest nim wierność, tam - w topowych systemach- wyjątkowość, czyli inność. Czyli niewierność.

Kolejna regułka ?

PS.

Być może zasada wyłączonego środka w tych założeniach zgodnie z duchem czasów logiki nie jest konieczna ?

Kolejna skrajność mi się przypomniała:

Grzmot ponaddźwiękowy  - nie jest słyszalny, jego katastrofalny efekt jest i widziany i słyszany, ale niezależnie od jego opisu falowego pozostaje w temacie zjawisk dźwiękowych.

To odmiana fali uderzeniowej.

Jeszcze fajniejszy jest Bing Bang ale odchodzimy od tematu.

Tego Grzmota to bym wyedytował ?

Edytowane przez ASURA

23 hours ago, szymon1977 said:

Mówiłem o ścisłym zdefiniowaniu znaczeniu słowa, a nie określonego tym słowem zjawiska. 

Aaaaa. Teraz rozumiem. Nie pisałeś o ścisłym znaczeniu tylko o ścisłym zdefiniowaniu niescislego znaczenia. Teraz wszystko jasne!!! ?

6 godzin temu, xetras napisał:

Zależy mi na tym, żeby to, co wymieniłem, uwzględniać, ale pomijać, gdy dokonujemy opisu obiektywnego

I tu jest problem, bo sposób funkcjonowania ludzkiego słuchu wyklucza obiektywizm opisu, i dlatego niezbędna jest procedura testowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi