Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Ktoś poza Tobą wpadł na pomysł, że tylko?

Zawsze musisz się zachowywać w taki sposób żeby zniechęcić do dyskusji? To wrodzona umiejętność czy wypracowana?

2 minuty temu, Sznup napisał:

Zawsze musisz się zachowywać w taki sposób żeby zniechęcić do dyskusji? To wrodzona umiejętność czy wypracowana?

I jedno i drugie.

2 godziny temu, Sznup napisał:

Zawsze musisz się zachowywać w taki sposób żeby zniechęcić do dyskusji?

Po przydługawym wywodzie napisałeś:

7 godzin temu, Sznup napisał:

Gdyby to zależało tylko od naszego mózgu wszystkie urządzenia grały by taką samą sceną.

Więc pytam:

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Ktoś poza Tobą wpadł na pomysł, że tylko?

Pytam, bo odnoszę wrażenie jakbyś komuś coś tłumaczył, a nke wiem komu. Co w tym zniechęcającego?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

14 minut temu, szymon1977 napisał:

Co w tym zniechęcającego?

Cała twoja "twórczość" na forum oraz ogólnie rzecz ujmując osobowość jest zniechęcająca.

Gdybyś nie był taki chamski i irytujący można by nie wnikać w twój poziom inteligencji, bo niezły ubaw jest z ciebie czasami. Nie będę się zniżał do twojego poziomu, dalsza dyskusja z tobą jest dla mnie czymś absurdalny. Żegnam ozięble.

31 minut temu, Sznup napisał:

Cała twoja "twórczość" na forum oraz ogólnie rzecz ujmując osobowość jest zniechęcająca.

Gdybyś nie był taki chamski i irytujący można by nie wnikać w twój poziom inteligencji, bo niezły ubaw jest z ciebie czasami. Nie będę się zniżał do twojego poziomu, dalsza dyskusja z tobą jest dla mnie czymś absurdalny. Żegnam ozięble.

W skrócie: kolegę przerosło. Ok. Jeśli mam po raz kolejny przeczytać, że mam Onkyo więc się nie znam to nawet lepiej.

Ps.

Tak sobie myślę, czy to ze mna jest coś nie tak, że staram się zrozumieć, czy z tymi wszystliki co nie bedąc w stanie ani słowa na temat napisać strolowali go podśmiechujkami?

Edytowane przez szymon1977

28 minut temu, szymon1977 napisał:

czy to ze mna jest coś nie tak

Bingo! 

Zobacz coraz więcej ludzi ma cię w ignorze, nawet użytkownicy o anielskiej cierpliwości nie wdają się już z tobą w dyskusje. 

Nie interesuje mnie jaki masz sprzęt dopóki będziesz kulturalnie i z sensem dyskutował, będziesz otwarty na nową wiedzę.

29 minut temu, szymon1977 napisał:

czy z tymi wszystliki co nie bedąc w stanie ani słowa na temat napisać strolowali go podśmiechujkami?

Pisali na temat tylko nie w zgodzie z twoimi wywodami. Chłopie jak ty się czepisz jakiejś swojej teoryjki to nikt cię nie jest w stanie przekonać. 

Ps. Nigdy nie spotkałem kogoś z tak przerośniętym ego, takiego twarodogłowego uparciucha, z całkowitym brakiem kultury dyskusji. 

4 minuty temu, Sznup napisał:

Pisali na temat...

Sory kolego, ale ja nie jestem tematem.

5 minut temu, Sznup napisał:

będziesz kulturalnie i z sensem dyskutował

Wykaz brak sensu ewentualnie brak kultury moich postów.

6 minut temu, Sznup napisał:

Chłopie jak ty się czepisz jakiejś swojej teoryjki to nikt cię nie jest w stanie przekonać. 

Ja nie chcę, żeby ktoś przepchał swoją rację - chcę żeby ktoś mój błąd wykazał. Bo ja chcę zrozumieć jak to działa, a nie nauczyć się na pamięć niezrozumiałej dla mnie formułki.

9 godzin temu, Sznup napisał:

Czy fale dźwiękowe z poszczególnych źródeł dźwięku docierają bezpośrednio to twojego mózgu czy uszu? Nie odbijają się nakładają się itd.

To mnie szczerze intryguje, muszę sie zastanowić.

9 godzin temu, Sznup napisał:

Nie zastanawia cię fakt, że jedne urządzenia powodują, że w mózgu wytworzy się super scena z super lokalizacją a z innego urządzenia płaska, gdzie wszystko się zlewa?

Nie, po prostu lepszy system zagra lepiej.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Sory kolego, ale ja nie jestem tematem.

Świat się nie kręci wokół ciebie, czytaj ze zrozumieniem a nie traktujesz wszystko jako "przyp... się" do ciebie.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Wykaz brak sensu ewentualnie brak kultury moich postów.

Biorąc pod uwagę, że jeszcze tego nie zrozumiałeś to nie ma najmniejszego sensu się starać.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Bo ja chcę zrozumieć jak to działa, a nie nauczyć się na pamięć niezrozumiałej dla mnie formułki.

To akurat ci się chali. 

8 minut temu, szymon1977 napisał:

chcę żeby ktoś mój błąd wykazał.

Super logiczny i merytoryczny tok rozumowania, napiszę jakąś bzdurę i będę czekał aż sam uznam, że ktoś wykazał mój błąd. Powodzenia. 

Bez odbioru.

13 minut temu, szpakowski napisał:

Kolejny wymiękł ... ? 😄😄😄

Szymek załatwi każdego 😉 Utalentowany troll 😉 Spryciarz ma wykupione członkostwo premium żeby administracja nie mogła go dożywotnio zbanować. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
49 minut temu, Sznup napisał:

Pisali na temat tylko nie w zgodzie z twoimi wywodami. Chłopie jak ty się czepisz jakiejś swojej teoryjki to nikt cię nie jest w stanie przekonać. 

ale to jest właśnie jego urok czy wręcz tożsamość

to jest piękne bo wyróżnia go z pośród innych 🙂

6 minut temu, slawek.xm napisał:

Koniec końców po ciężkiej walce przyznaję mądrzejszym rację... ale mądrzejszym a nie tym, co powtarzają mądre formułki wcale ich nierozumiejąc.

------

36 minut temu, Piopio napisał:

ma wykupione członkostwo premium

Premium nie kupiłem tylko otrzymałem za zasługi dla Forum i środowiska.

51 minut temu, Sznup napisał:

Super logiczny i merytoryczny tok rozumowania, napiszę jakąś bzdurę i będę czekał aż sam uznam, że ktoś wykazał mój błąd.

Oczekujesz przyznanania się do błędu bez zrozumienia, że go popełniam? Torturować mnie będziecie czy co?

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

środowisko naturalne jest Ci wdzięczne 🙂

Środowisko w podziece kliknęło mi jednego lajka 🙂

Edytowane przez szymon1977

Świeżo po seansie "The Menu" nie mogę się oprzeć porównań pokazanego w ww filmie skrajnego smakofilizmu do audiofilizmu znanego z naszego forum.

Dominująca i zabijąca treść forma jest broniona jak forteca przez nieuków muzycznych, ludzi słyszących lepiej od nietoperzy i słuchających dwóch, trzech płyt od 10 lat. Walki o znaczenie dźwięku pozornego, wdawanie się w spory na temat dzwoneczków, brzęczyków czy innych bzdetów w utworach nie znaczących nic w czerystoletniej historii muzyki europejskiej, są żałosne. 

Wielokrotnie musiałem wysłuchiwać na spotach filskich nie tyle muzyki, ile pojękiwań, nie tyle treści - co formy. 

Dążenie do poprawy dźwięku przybrało karykaturalne rozmiary i zabija jakikolwiek zdrowy rozsądek i proporcje między :jak" a "co". Od kilkunastu stron pomija się konkretne przykłady na uzasadnienie swoich tez, jak by muzyka była balastem w rozważaniach. I ta agresja...

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, szymon1977 napisał:

Oczekujesz przyznanania się do błędu bez zrozumienia, że go popełniam?

problem w tym , że znalezienie sposobu przekazania informacji w sposób skuteczny nasuwa wielu ... w tym mnie... spore trudności...

jest to swego rodzaju wyzwanie.... 🙂

22 minuty temu, colcolcol napisał:

Od kilkunastu stron pomija się konkretne przykłady na uzasadnienie swoich tez, jak by muzyka była balastem w rozważaniach. I ta agresja...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-----

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

problem w tym , że znalezienie sposobu przekazania informacji w sposób skuteczny nasuwa wielu ... w tym mnie... spore trudności...

jest to swego rodzaju wyzwanie.... 🙂

Szczerze współczuję i dziękuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, colcolcol napisał:

I ta agresja...

niestety sam czasem używasz takiej formy ekspresji... przez co tracisz w oczach niektórych użytkowników 🙂

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Szczerze współczuję

mnie nie musisz 🙂

jestem leniwy i ostatnio rzadko podejmuję wyzwania

• Moderatorzy
Godzinę temu, Piopio napisał:

Spryciarz ma wykupione członkostwo premium żeby administracja nie mogła go dożywotnio zbanować. 

Premium nie ma tutaj akurat żadnego znaczenia.

Piszcie Panowie na temat, zachowując kulturę wypowiedzi.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
51 minut temu, slawek.xm napisał:

I potrafi wymusić odpowiedzi, dzięki czemu i inni mogą się czegoś dowiedzieć 😉

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Opowiedz mi swoją historię 😁

Każdy z Was może mieć swoją historię, trzeba tylko chcieć!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, szymon1977 napisał:

ktoś znający się na rzeczy powinien zrecenzować to co stworzyłes

np różnica pomiedzy subem pasywnym a aktywnym to przede wszystkim sposób filtracji a nie zintegrowanie wzmaka

bzdurą jest , że bas w ob. zamkniętej nie schodzi tak nisko jak w br

bzdurą jest to co piszesz o membranie biernej

bo spopsób strojenia i działania jest bardzo podobny do bas refleks i nie ma nic wspólnego z OZ

speakon to tylko rodzaj złącza a nie formy przesyłu sygnału

namiziałeś tam więcej rebusów ale nie chce mi się opisywać

w każdym razie jestem w szoku , że zostało to zamieszczone 🙂

ktoś znający się na rzeczy powinien zrecenzować to co stworzyłes….
w każdym razie jestem w szoku , że zostało to zamieszczone

Jest tam wiele klopsow, ale komu by sie chcialo to wszystko korygowac.
BTW. Tyle samo klopsow co i w wszystkich innych watkach, i nikogo to nie szokuje
7 godzin temu, colcolcol napisał:

Świeżo po seansie "The Menu" nie mogę się oprzeć porównań pokazanego w ww filmie skrajnego smakofilizmu do audiofilizmu znanego z naszego forum.

Dominująca i zabijąca treść forma jest broniona jak forteca przez nieuków muzycznych, ludzi słyszących lepiej od nietoperzy i słuchających dwóch, trzech płyt od 10 lat. Walki o znaczenie dźwięku pozornego, wdawanie się w spory na temat dzwoneczków, brzęczyków czy innych bzdetów w utworach nie znaczących nic w czerystoletniej historii muzyki europejskiej, są żałosne. 

Wielokrotnie musiałem wysłuchiwać na spotach filskich nie tyle muzyki, ile pojękiwań, nie tyle treści - co formy. 

Dążenie do poprawy dźwięku przybrało karykaturalne rozmiary i zabija jakikolwiek zdrowy rozsądek i proporcje między :jak" a "co". Od kilkunastu stron pomija się konkretne przykłady na uzasadnienie swoich tez, jak by muzyka była balastem w rozważaniach. I ta agresja...

To jest znakomite podsumowanie tego co tu się dzieje. Muszę sobie to zapisać do pliku, bo jeszcze jakiś moderator skasuje.

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jestem w temacie laikiem co na początku (o ile dobrze pamiętam) zaznaczyłem. Dlatego dawałem kilku osobom do weryfikacji - przeszło. Jeśli masz ochotę to propozycje korekty wyślij do @Espectroja już nie mam możliwosci edycji. Wnikając w szcegóły z pewnością masz rację, ale komuś kto nie wie nic pozwoli jako-tako zorientować się w temacie. Tak to niestety wychodzi gdy profesjonaliści mają ważniejsze sprawy na głowie, a laikom pomaga laik.

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

I jeszcze wyróżnione. 

25 minut temu, szymon1977 napisał:

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jestem w temacie laikiem co na początku (o ile dobrze pamiętam) zaznaczyłem. Dlatego dawałem kilku osobom do weryfikacji - przeszło. Jeśli masz ochotę to propozycje korekty wyślij do @Espectroja już nie mam możliwosci edycji. Wnikając w szcegóły z pewnością masz rację, ale komuś kto nie wie nic pozwoli jako-tako zorientować się w temacie. Tak to niestety wychodzi gdy profesjonaliści mają ważniejsze sprawy na głowie, a laikom pomaga laik.

Nie wydaje Ci się, że to autor powinien zadbać o rzetelność? 

Teraz, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie wydaje Ci się, że to autor powinien zadbać o rzetelność? 

Jestem pewien! Dlatego na moją prośbę tekst był wysłany do oceny, a zamieszczenie go w FAQ nie było moim pomysłem.

• Administratorzy
7 godzin temu, slawek.xm napisał:

np różnica pomiedzy subem pasywnym a aktywnym to przede wszystkim sposób filtracji a nie zintegrowanie wzmaka

bzdurą jest , że bas w ob. zamkniętej nie schodzi tak nisko jak w br

bzdurą jest to co piszesz o membranie biernej

bo spopsób strojenia i działania jest bardzo podobny do bas refleks i nie ma nic wspólnego z OZ

speakon to tylko rodzaj złącza a nie formy przesyłu sygnału

namiziałeś tam więcej rebusów ale nie chce mi się opisywać

Chciałbym tylko zauważyć że gdy prosiliśmy o pomoc jakąkolwiek w dopisaniu się do zakładki Faq @slawek.xm odmówiłeś. Gdy teraz prosimy o pomoc nadal odmawiasz. 

Jeżeli chcecie coś wyedytować to nie ma problemu zgłaszacie wpis w FAQ i dopisujecie co wyedytować co dodać usunąć. 
Jako autor dodamy także i was. 

6 godzin temu, xajas napisał:

Jest tam wiele klopsow, ale komu by sie chcialo to wszystko korygowac.
BTW. Tyle samo klopsow co i w wszystkich innych watkach, i nikogo to nie szokuje emoji3.png

Każdy może mieć wkład w tą zakładkę i każdy może wyedytować to co tam sie znajduje. 

Mądrzenie się w temacie nie przekładając tego na publikację pomocną dla nowych i dla forum jest słabe gdy o to prosiliśmy już jakiś czas temu. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Espectro napisał:

Gdy teraz prosimy o pomoc nadal odmawiasz. 

aż mam ochotę zacytowac ostatnie PW od Ciebie 🙂

tak odmawiam i wcale nie powinieneś się dziwić

misiomor jest bardzo kompetentny by poprawić wszystkie błędy Szymona

jesli będzie chciał

• Pokaż nowe odpowiedzi