Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.05.2020 o 13:00, bolo_senor napisał:

radio jest po to , by pieniądze zarabiać

Radio komercyjne jet po to, by zarabiać pieniadze.

Publiczne ma "krzewić i misjować".

A abonamentu nie płaci się za słuchanie.

W dniu 22.05.2020 o 13:00, bolo_senor napisał:

Najwięcej do gadania mają ci co nigdy grosza swojego nie wydali.

Masz kogoś konkretnego na myśli czy tak sobie tylko ubarwiasz wypowiedź?

Godzinę temu, jezz napisał:

W trójce popełniono duzo błędów jeśli chodzi o zawartość muzyczną.

w innym miejscu internetu, w grupie dyskutującej na temat trójki też ktoś wrzucił tę informację ile lat, który prowadzacy siedzi w trójce.

No i jeden z komentarzy był taki, ze to radio przecież dla dojrzałych a nie młodzieżowe.

I p9myśleć, ze pewnie ten dojrzały, 40 lat temu słuchał trójki bo to było radio młodzieżowe?

Argument o wieku jest kompletnie bez sensu, a dokładniej - to żaden argument. Taki John Peel cały czas wynajdywał młodych wykonawców i puszczał muzykę wcale nie dla dziadków w zapierdziałych kalesonach, jak pisze nasz forumowy poeta.

W trójce wyglądało to różnie, ale dorabianie teraz teorii do debilnych i służalczych decyzji politycznych jest śmieszne.

Jestem Europejczykiem.

21 minut temu, Jaro_747 napisał:

Argument o wieku jest kompletnie bez sensu,

Nie zgadzam się z tym, zwłaszcza słuchając poszczególnych audycji, ale nie o tym ostatnio tu dyskutowałem.

Jeszcze raz powtórzę .Tu nie chodziło o rozgłośnię ,rodzaj muzyki czy wiek dziennikarzy.Chodziło o wpieprzanie się polityków do mediów .

1 godzinę temu, jezz napisał:

A abonamentu nie płaci się za słuchanie.

a za co ? Za posiadanie odbiornika ? To po co posiadać jak się go nie słucha? ?

Masz kogoś konkretnego na myśli czy tak sobie tylko ubarwiasz wypowiedź?

statystyki ogólnie .

Ludzie wymagają bóg wie czego , a jak przychodzi do płacenia to zaczynają się wymówki.

Edytowane przez bolo_senor
2 minuty temu, jezz napisał:

Nie zgadzam się z tym, zwłaszcza słuchając poszczególnych audycji, ale nie o tym ostatnio tu dyskutowałem.

Teraz widzę że wyraziłem się niejasno. Chodziło mi o argument wieku w ustach wielbicieli PiS którzy twierdzili, że dobrze sie stało że starzy redaktorzy wylecieli. Wylatywać powinni słabi, i to w naturalnym procesie, czyli podziękować i nie przedłużać umowy wtedy, kiedy ma sie kogoś lepszego.

Jestem Europejczykiem.

Za posiadanie odbiornika .Nie wiedziałeś ?

do bolo

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jeszcze raz powtórzę .Tu nie chodziło o rozgłośnię ,rodzaj muzyki czy wiek dziennikarzy.Chodziło o wpieprzanie się polityków do mediów .

we wszystko się wpieprzają nawet w sądy bo mają takie prawo , co zrobisz

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Za posiadanie odbiornika .Nie wiedziałeś ?

do bolo

był edit 

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dalej nie rozumiesz .W sądy też nie mogą się wtrącać bo takie jest prawo .

sami robią prawo , to chyba wiedzą co mogą ?

48 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Chyba mi nie musisz tego powtarzać.

46 minut temu, Jaro_747 napisał:

Teraz widzę że wyraziłem się niejasno. Chodziło mi o argument wieku w ustach wielbicieli PiS którzy twierdzili, że dobrze sie stało że starzy redaktorzy wylecieli.

Ok jaro, co do tego jesteśmy zgodni.

Godzinę temu, bolo_senor napisał:

To po co posiadać jak się go nie słucha? ?

Nic mi nie wiadomo o przymusie posiadania odbiornika?

A auto posiadasz?

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Za PO polityka wpieprzała się do internetu i do prasy, za PiS do Radia. Wielkiej różnicy nie ma

26 minut temu, Zyzol napisał:

Za PO polityka wpieprzała się do internetu i do prasy, za PiS do Radia. Wielkiej różnicy nie ma

Ale chyba do tej pory żadnego prowadzacego nie oskarżano przy tym o oszustwo, próbując zdyskredytować w oczach słuchaczy.

Przy okazji od razu pojawily się hieny typu Tobaldo "ch*j go wie kto to" Banjo sugerujące branie kasy  przez Niedźwieckiego .

Nie bardzo też rozumiem przy tej okazji wystąpienie Herbuta.

Tfu.

Dzisiaj trochę czasu spędziłem w samochodzie.

Gra tam Trójka. Żona zagadnęła; teraz to będzie "Radio Trójca".

Nie wiem czy śmiać się czy płakać...?

14 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Śmiać się. Żona z dowcipem i refleksem to skarb!

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

17 godzin temu, jezz napisał:

Dzisiaj bardzo dobrze ułożona ramówka. Abstrahując od całej sytuacjii. IMHO.

No ja to akurat chyba jestem pitbull??

"Apteka nocna" - Jędrzeja Kodymowskiego zagrała wieczorem ładnie, wiedziałem, że jeśli słuchasz, pochwalisz. ?

Dobrze wiesz, że Ciebie do "tych kynologicznych" nie zaliczam.

No więc macie przeciek z pierwszej ręki: od czerwca po lekkim rebrandingu będzie to Polskie Radio "Trójca", a kadrowo ponad 50 osób ze szkoły medialnej redemptorystów zasili zubożone kadry. Dyrektor ma być odwołany, zastąpi go niejaki Ojciec Tadeusz. Kilka programów, jakie wskoczą na miejsce obecnych/przeszłych:
1. OFFczarnia
2. Trzy wymiary wiary
3. ABC God-kultury
4. Powtórka z rekolekcji
5. Audycja pod-nóżka
6. Białe plamy na sutannie
7. Biegam do spowiedzi, bo lubię
8. Czarnoksiądznik
9. Ministranci wiedzą lepiej
10. Watykan od kuchni
11. Fajna msza
12. Różańcem i piórem
13. Klub Trójcy.
14. Trójca pod księżycem
15. Zapraszamy do Trójcy
16. Lista oczywista - przygotowanie do spowiedzi
17. Tadeuszomania
18. Maxicross
19. Potrójne pasmo błogosławienia
20. Puls Trójcy

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

4 godziny temu, iro III napisał:

"Apteka nocna" - Jędrzeja Kodymowskiego zagrała wieczorem ładnie, wiedziałem, że jeśli słuchasz, pochwalisz. ?

Dobrze wiesz, że Ciebie do "tych kynologicznych" nie zaliczam.

Pomijając wpadki typu, najpopularniejsza marokańska piosenkarka- to o Sade, było nieźle.?

Graliśmy z córką w planszówki i jej też się podobało. Zwłaszcza Underworld.? 

Ale wcześniejsze audycje, a zwłaszcza późniejsza trzecia strona mocy też były bardzo dobre.

W dniu 22.05.2020 o 13:27, il Dottore napisał:

Moja żona np uwielbia RMF PRL. ? I może tego słuchać nonstop w dowolnym punkcie planety. Jak jesteśmy na Kanarach to gra Demarczyk, Niemen, Czerwone Gitary... To jest przyszłość mediów a nie nie esbecki pomazaniec narzucający innym swój gust.

Ale w tym rmf też siedzi pan albo pani, która narzuca co twoja żona będzie słuchać  rmf prl.

Edytowane przez jezz
6 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Dzisiaj trochę czasu spędziłem w samochodzie.

Gra tam Trójka. Żona zagadnęła; teraz to będzie "Radio Trójca".

Zrobić to, co należało zrobić już tak w 1991. Skasować w cholerę tę częstotliwość i na zawsze zapomnieć tę nazwę. 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

"Andrzej Duda odniósł się po raz kolejny do sytuacji w radiowej Trójce. - Sytuacja z Trójką jest żenująca. Chce, aby wyjaśniono sprawę, a osoby za to odpowiedzialne powinny zostać usunięte ze sprawowanych funkcji - stwierdził.

- Śpiewać każdy może, w piosenkach można zawierać też krytykę. Jeżeli ludzie chcą słuchać danego artysty, to powinni mieć taką możliwość - powiedział Duda. - Jestem zażenowany konfliktem politycznym w związku z tą piosenką - dodał."

Taaa...

Usuną ich jak Jacusia Kurskiego :-))).

Jestem Europejczykiem.

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Argument o wieku jest kompletnie bez sensu,

O właśnie, słucham teraz trójki,

Dire Straits

King Crimson

Genesis

Bruce Springsteen

Uriah Heeo

Budgie.

Dokładnie w tej kolejności.

Tak właśnie postrzegany jest przeciętny słuchacz trójki.

Normalnie zaraz powinien polecieć Nazareth albo Thin Lizzy.??

Mogę takie playlisty układać jadąc na rowerze siedząc tyłem.? 

Wolę słuchać swiuch audycji.?

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Taaa...

Usuną ich jak Jacusia Kurskiego :-)))

Właśnie pozwoliłem się tą wypowiedzią pobawić w innym wątku.?

Ale w tym rmf też siedzi pan albo pani, która narzuca co twoja żona będzie słuchać  rmf prl.

Tak, ale zauważ, jaka jest różnorodność. Nawet w tych RMF-ach masz kanały osobno dla rocka, popu, lat 80-tych, 90-tych, disco i co tam chcesz... Nawet poszczególne kapele.

A ilość tych kanałów jest niewyobrażalna. Łącznie z retransmisją stacji naziemnych. Do dziś pamiętam szok, jaki zafundowałem Polakom na Lanzarote. Pojechałem wypożyczonym Hyundaiem i10 na sławną plażę Papagayo. No i parkuję, okna otwarte, bo klima i tak nie wyrabia, to niech przynajmniej powieje, z radia internetowego (telefon z aplikacją RadioPL na Androida podłączony minijackiem do samochodowego, powiedzmy, audio) gra Republika. Mijam stojącą grupę ludzi, oni zamarli i nagle wrzeszczą: "GDZIE ONI SĄ?" ?

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Teraz to chyba komputer układa ;-).

Nie. Do tej audycji wiem jaki jest klucz. Znam się na tym.?

Układam czasem audycje hiphopowe moich kolegów?

To jest audycja w porze mini maxu.

Wiadomo z jakimi wykonawcami kojarzy się słuchaczom Kaczkowski.

Ręcznie ustawiona. 

O, teraz jest The Alan Parsons Project.

Chociaż tym to chyba najbardziej jarał się Tomek.

Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.