Skocz do zawartości
IGNORED

Na żywo z Krakowa

Tommiashi

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się człowiek przejdzie po Krakowie, a wcześniej po parafiach, obejrzy relacje w TV (nie tylko TVP), a potem zajrzy do tego wątku, to człowiek przeżywa szok.

Ależ w was nienawiści, dobrze tylko, że was tak mało i nicki się powtarzają.

Żal mi was :(

Bo wartościowa większość jest w Krakowie :)

No właśnie KOMPLETNY BRAK TOLERANCJI dla innych poglądów.

Jeszcze Cię nie aresztowałem.

Rozmawiamy, widzisz różnicę?.

A jak z Twoją tolerancją? Rażą Cię dania "ramadan".

jak ktoś jest katolikiem jest tutaj traktowany przez ostracyzm

Szczegółnie jak nie jest katolikiem.

A jak to wszytsko do lamusa to co robi te prawie 2 mln młodych ludzi w Krakowie?

No właśnie. Papież jako "superstar".

Jeszcze Cię nie aresztowałem.

Rozmawiamy, widzisz różnicę?.

A jak z Twoją tolerancją? Rażą Cię dania "ramadan".

A Ciebie ktoś aresztował????

Nie rażą mnie żadne dania tyle że katolik nie ma takich możliwości w Wielkim Poście, więc równości nie ma a Ty te setki tysięcy łodych ludzi wrzucasz w worek oszołomów z lamusa ..

A Ciebie ktoś aresztował?

Ja sie nie skarżę, że mnie nie tolerujesz.

Czy Ty w ogóle czytasz, co napisałeś?

katolik nie ma takich możliwości w Wielkim Poście

Może zamówic marchewkę z groszkiem.

te setki tysięcy łodych ludzi

Które setki tysięcy? Postujących w połowie lipca?

Nie rażą mnie żadne dania tyle że katolik nie ma takich możliwości w Wielkim Poście,

A mnie się wydawało że Wielki Post nazywa się od wielkiego postu, z Ty że masz słaby wybór żarcia...

Ty że masz słaby wybór żarcia...

Wybór ma, ale chce przywilejów dla teistów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No właśnie KOMPLETNY BRAK TOLERANCJI dla innych poglądów.

A jak to wszytsko do lamusa to co robi te prawie 2 mln młodych ludzi w Krakowie????

Daje się nabierać na kramik z nieistniejącym towarem. Zgoda że opakowanie i atmosfera nienajgorsza acz nie bez zgrzytów.

Całkiem mylisz brak tolerancji z krytyką.

P.S

Nie mogę nadziwić się, że osoby z pobliża Krakowa nie stoją teraz na trasie przejazdu Ojca Św, lub w innym miejscu oczekując Gościa.

Braku zaangażowania w pielgrzymce papieskiej nie upatrywałbym tyle w naszej religijności , co w niedopisaniu na gruncie ewangelizacyjnym i moralnym naszego rodzimego Kościoła , który w imię własnych partykularnych i doczesnych interesów wybudował mur (podzielił) między Polakami oraz we własnych szeregach (Kościół Krakowski ;Kościół Warszawski )

A przecież Kościół powinien być ponadpartyjny i apolityczny , gdyż misją Kościoła jest ewangelizacja i zbawienie , które nie jest zależne od tych , czy innych barw politycznych , lecz od Boga .

Nie ma , i nie może być zgody na polityczny kościół , tj. kościół PIS-owski , czy kościół PO-wski , gdyż prawdziwy Kościół jest tylko jeden , i jest nim Kościół Chrystusowy .

P.S.

Ukryta Zawartość

"Napisano dziś, 20:36"

Piotrze daruj sobie ;) TokFM i DW jako opiniotwórcze media w tej i nie tylko tej sprawie.

Proszę mi wybaczyć mój brak rozeznania .

Ukryta Zawartość

Piotr

ŚDM to impreza okolicznościowa, lokująca nasz wspólny kraj w gronie narodów cywilizacyjnie rozwiniętych, dodająca prestiżu w skali świata.

Dziwna sprawa ale przyjechali przeważnie ludzie ubodzy; nasuwa się wniosek że chrześcijaństwo mocne jest w krajach ubogich.

Inna sprawa że ta młodzież przypomina psa spuszczonego z łańcucha fajny stan :) Ciekawe jak z populacją u tej młodzieży po ŚDM czy się zwiększy zauważalnie.

A jak to wszytsko do lamusa to co robi te prawie 2 mln młodych ludzi w Krakowie????

Przyjechali z rejonów biedy gdzie chrześcijaństwo jeszcze się trzyma mocniej.

Nie ma , i nie może być zgody na polityczny kościół

Sapiecha, Macharski, Tiszner to bielsze karty kościoła no ale jedna czy trzy jaskółki wiosny nie zapowiadają.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Całkiem mylisz brak tolerancji z krytyką.

Troszkę nie tak, pod koniec poprzedniej strony to już jest nie krytyka tylko prostacka chamówa....

I coby nie było temu papieżowi bym reki nie podał to raz, dwa współczuję mieszkańcom Krakowa...

A co do takich spotkań - ok niech będą, ale powinien za nie płacić wyłącznie kościół i dobrowolni sponsorzy...

Oraz powinno się to odbywać w gminie której mieszkańcy tego oczekują/zgadzają się na to...

Natomiast to iż spotka się ileś tysięcy katolików nie przeszkadza mi, podobnie jak nie przeszkadzają mi różowe parady...

Ani z jednego powodu nie zostanę talibem katolickim, ani z drugiego homoseksualistą....

Ale rozumiem kogoś kto jest bardzo chwiejny i jedna i druga impreza może mu zburzyć cały świat - ;P

Na koniec dodam że nawet nie przeszkadza mi to zablokowanie Krakowa mimo ze dziś 20kilową paczkę zamiast przekazać w drzwiach kurierowi musiałem ją tachać do punktu bo powiedział ze nie przyjedzie (i co mu zrobisz). Ale po prostu wkurza mnie używanie sygnałów dźwiękowych przez wszelakie służby czy trzeba czy nie trzeba. Cieszy też że BOR i policja mają nowe śmigłowce z kamerami termowizyjnymi i nie trzeba się zastanawiać czy coś nam na łeb nie spadnie jak np jazgoczący śmigłowiec Centrum Urazowego Medycyny Ratunkowej i Katastrof latający wiele razy dziennie z pomocą ludziom a jak słychać kasy na przeglądy i nowe części nie ma.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Trzeba mieć rzeczywiście nasrane w głowie, i to mocno, żeby jakimś cudem połączyć KOD z muzułmanami i katolikami prześladowanymi ponoć w Europie.

Co do informacji z Wikipedii - w przeciwieństwie do ciebie uważałem w szkole i rozumiem znaczenie słów, których używam.

Gawędzisz o tolerancji, a jakimś magicznym sposobem robisz ze mnie jakichś "was". Jakich, na jakiej podstawie? Swoich prymitywnych wyobrażeń?

Jestem Europejczykiem.

Jeszcze nie ucichły słowa Franciszka o emigrantach, a już arcykatolik Gowin stwierdził, że to tylko takie gadanie którym nie ma się co przejmować. P.O. premiera powiedziała to samo tyle, że jeszcze bardziej zdecydowanie. Z zaciekawieniem czekam na ciąg dalszy.

Jestem Europejczykiem.

żal mi was ale tylko trochę .. bo na nienawiści do katolików spokoju wewnętrznego nie zbudujecie.. dyskutować się nie da bo nie macie żadnych argumentów tylko zupełny brak tolerancji dla katolików przez tych kilku uczestników forum...

przeszkadza wam ŚDM, mnie nie :)

Chociaż podoba mi się jak Jaro_747 protestuje przy łączeniu KODu z katolikami i muzułmanami co ostatnio wykonał wasz idol Mateusz Kijowski .. czyżbyś go kolego nie słuchał?

ale spokoju i pokoju życzę... w tolerancji dla innych przekonań

na nienawiści do katolików spokoju wewnętrznego nie zbudujecie

Grunt, że katolicy rozsiewają wokół siebie prawdziwą miłość.

ale spokoju i pokoju życzę... w tolerancji dla innych przekonań

Wzajemnie x 4.

sprawdź czy kolejnego newsa nie podali?

Ależ podali, podali. Stek klamstw, jak mniemasz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawdziwe echo Krakowa - Gracjan na ŚDM:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze nie ucichły słowa Franciszka o emigrantach, a już arcykatolik Gowin stwierdził, że to tylko takie gadanie którym nie ma się co przejmować. P.O. premiera powiedziała to samo tyle, że jeszcze bardziej zdecydowanie. Z zaciekawieniem czekam na ciąg dalszy.

Emigrantami jakby co zajmuje się Państwo a nie Kościół. Rozróżniasz człowieku te dwie instytucję?

jak mniemasz.

Jak mniemam nie masz pojęcia o czym mówię, nie przeszkadza ci to jednaj (tradycyjnie) sugerować innym że zarzucam jakieś kłamstwa TVN24....nie mój drogi.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Emigrantami jakby co zajmuje się Państwo a nie Kościół. Rozróżniasz człowieku te dwie instytucję?

Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem - to byś wiedział, co napisał @Jaro_747. Nigdzie nie mówił, aby KK miał zajmować się imigrantami. Wyraził jedynie zdziwienie, że obnoszące się ostentacyjnie swoim katolicyzmem osoby, które piastują najwyższe stanowiska w państwie - na apel papieża w przedmiotowej sprawie mają w odpowiedzi wyłącznie wzruszenie ramion i pokazują mu gest Kozakiewicza.

No właśnie Piotrusiu....mam jednak dylemat tu piszesz o apolityczności a wcześniej cytujesz tekst z niemieckiego dziennika gdzie oczekuje się od papieża politycznych deklaracji.....nie przeczysz sam sobie?

Nie lepiej od razu się przyznać że dla Ciebie każdy temat, każdy artykuł dobry byle go użyć przeciw Kk.....postawimy sprawy na nogach i będziemy rozumieć należycie Twoją tu obecność. ;)

Cóż za skromność.....a tak na marginesie w tej sprawie (materiały szkalujące Kk) nigdy nie byłeś wybredny, wszystko nawet wierutne brednie bez żenady cytowałeś. ;)

Widzę że mamy tu wnikliwego słuchacza TVN24.....czekaj, a może lepiej sprawdź czy kolejnego newsa nie podali? :))))

Zacytowany tekst ze wspomnianego dziennika użyłem w kontekście rozmowy z 747 , natomiast o apolitycznym charakterze kościoła stanowi sama Ewangelia , z którą chyba nie będziesz polemizowal.

Natomiast wywieszanie na murach , czy ogrodzeniach kościołów plakatów ,jedynie słusznej partii w czasie kampanii wyborczej/prezydenckiej źle świadczy o zrozumieniu przesłania ewangelicznego tych , którzy mienią się duchowymi przewodnikami Kościola.

Piotr

Jakby Panstwo zajmowało sie emigrantami, Kościół w osobie papieża nie musiałby tego robić.

Wyslij telegram do Franciszka, żeby się odczepił od Państwa. A potem drugi telegram do PiS'u, żeby się z wzajemnością odczepili od kościelnego cycka.

Jak mniemam nie masz pojęcia o czym mówię, nie przeszkadza ci to jednaj (tradycyjnie) sugerować innym że zarzucam jakieś kłamstwa TVN24....nie mój drogi.

Brawo. Tak trzymaj.

Masz jeszcze. Tym razem nie dziękuj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę że mamy tu wnikliwego słuchacza TVN24.....czekaj, a może lepiej sprawdź czy kolejnego newsa nie podali? :))))

Jak zwykle bezczelnie odwracasz kota ogonem. Czyżby TVN podstawił sobowtóra Gowina???

Bo ja nie mówię o komentarzach których praktyczni nie było, tylko o samej wypowiedzi Pana wicepremiera.

Gowin wypowiadał się jako członek rządu, a nie jako wierny. Rozróżniasz człowieku te dwie rzeczy?

Jestem Europejczykiem.

Porzucił pracę, by być wolontariuszem ŚDM. To jego wspominał Franciszek i za niego modliła się młodzież

Dobra zrobię to jak proboszcz w mojej byłej parafii nomen omen "Zgromadzenia zakonnego Ojców Franciszkanów" pozbędzie się zegarka za 30 000 i mercedesa wartego 200 000.

Nigdy jeszcze nie było mi tak wstyd za wypowiedź na forum innego usera, jak Twój wpis, Kolego Tomm.

(........................................................)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Dobra zrobię to jak proboszcz w mojej byłej parafii nomen omen "Zgromadzenia zakonnego Ojców Franciszkanów" pozbędzie się zegarka za 30 000 i mercedesa wartego 200 000.

+ !

Ot właśnie , o miłosierdziu nie wystarczy prawic z ambony , lecz trzeba dać temu wyraz w miłości do biednych parafian, gdyż gołosłowiem nie nakarmi się pustego żołądka.

Piotr

200 000

Ukryta Zawartość

Papież daje wzór, z pewnością na zamkniętym spotkaniu powiedział naszym pseudo hierarchom co o nich myśli.

Pamiętaj że co najmniej 10% z nich to tajni współpracownicy urzędu bezpieczeństwa PRL.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.