Skocz do zawartości
IGNORED

Program Trzeci Polskiego Radia - Trójka

qot

Rekomendowane odpowiedzi

A YES

Od 1973 niedawalo się ich słuchać, samego Wakemana też zresztą nie. W 1975 przywiozłem z Anglii kilkanaście LPs Yesów i nosiłem się z nimi miesiącami.

cały "Relayer" toż to przecież niemalże prawie czysty jazz-rock.

Właściwie wszystkie płyty, gdzie bębnił Bill Brufford, drummer czysto jazzowy, mają w rytmice geny dżazzowe!

Tyle, że na tej płycie nie grał Bruford.

A YES w czasach Brufforda mocno Dżazzowym był jezzie i tego nie zmienisz ani nie zaprzeczysz.

Niestety ale nie da się aż tak zakrzywić rzeczywistości.

Ani świadomie ani nieświadomie, nie da się. Nawet jak to g*** gra w tle w jakiejś poczekalni, potrafi "Mega"wqurvić.

Pełna zgoda, dlatego nie słucham .

Czy przekona emeryt Mann, że najlepsxy jest sermieżny rock z Południa, czy Niedźwiecki i jego smooth. A to oni cały czas wypełniają prime time.

Masz klapki na uszach, nie lubisz Manna i Niedżwieckiego (nie tylko smooth, jeszcze zwykły rock, pop nawet hard rock a także m.in. główny propagator Davida Bowie) - rozumiem - oni nie "zadają" rapu ni hiphopu.

Ale cały czas prime-timu?!!!

Jeżeli przyjąć, że prime-time to ok. 4 godz. około południa + 2 godz.. wczesny wieczór + 2 godz. późny wieczór

= 8 godzin dziennie. To daje 56 godzin tygodniowo. Ci dwaj zajmują tygodniowo w sumie nie więcej niż 4-8 godzin, nawet niech 12 godzin. To niestety dalej nie chce się zbilansować tak aby choć tylko zbliżyło się do 56.

Niniejszym informuję Cię, że w tzw. prime-timie swoje autorskie audycje muzyczne mają w Trójce jeszcze:

Jan "Ptaszyn" Wróblewski

Jan Chojnacki

Agnieszka Szydłowska

Piotr Metz

Grzegorz Hawryluk

Janusz Deblessem

Jerzy Kordowicz

Piotr Kaczkowski

Piotr Baron

Piotr Stelmach

Waglewscy - ojciec i syn

Leszek Adamczyk

Mariusz Owczarek

Anna Gacek

Hirek Wrona

Wojciech Ossowski

Michał Margański - on ostatnio (mam nadzieję nie na długo) poszedł na po północy - fakt

Przemysław Psikuta

Marcin Kydrński

Artur Orzech

Czym oni (prawie. to ważne!) wszyscy różnią, się od Manna i Niedźwieckiego?

Popularnością, charyzmą, zwykłą sympatią u słuchacza? Na pewno nie tym, że mają w swoich "łapskach" cały czas najlepszej słuchalności!

Więc proszę nie histeryzować a posłuchać (póki jeszcze się da) fajnego radia.

...faktem jest, że rapa i hipahopa raczej u tych wszystkich nie najdziesz (może u H. Wrony najprędzej?) - I BARDZO DOBRZE (aha Kaczkowski niegdyś miał "u siebie" kącik, który nazywał się muzyka [uwaga!] "zachwszczona", ale nie upadaj na duchu, jest po północy (na szczęście NIE w prime-time) audycja dla "jezza"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Serdeczności.

Ukryta Zawartość

W 1975 przywiozłem z Anglii kilkanaście LPs Yesów i nosiłem się z nimi miesiącami.

W tym czasie bywałem już na giełdach płytowych (Wolumen, Hybrydy), nie pamiętam takich przypadków...może za dużo piniedzy calowałeś sobie?

Tyle, że na tej płycie nie grał Bruford.

No właśnie! Mamy wiec jedną płytę więcej! :)

Niniejszym informuję Cię, że w tzw. prime-timie swoje autorskie audycje muzyczne mają w Trójce jeszcze:

Daj spokój, po 22 to nie jest żaden prime time, wieczór też raczej nie, wtedy ogląda się telewizję, albo śpi.

A ta cała lista czemu ma służyć ?

Gacek- tak, super jest jest. I ma dykcję.

oni nie "zadają" rapu ni hiphopu.

Co tak się na to uparłeś ?

Masz jakieś braki w słuchaniu ?

faktem jest, że rapa i hipahopa raczej u tych wszystkich nie najdziesz (może u H. Wrony najprędzej?) - I BARDZO DOBRZE

Dlaczego bardzo dobrze ?

aha Kaczkowski niegdyś miał "u siebie" kącik, który nazywał się muzyka [uwaga!] "zachwszczona"

Wiem, w sobotę. Namiętnie też prezentował Yes:)

Czy jeśli chodzi o trójkę jeszcze czymś mnie zaskoczysz ?

No właśnie! Mamy wiec jedną płytę więcej! :)

Ale to ja wiedziałem a nie ty :)

Dlaczego bardzo dobrze ?

..bo mam braki...i nie chę (za cholerę) ich nadrabiać?

Wiem, w sobotę. Namiętnie też prezentował Yes:)

Czy jeśli chodzi o trójkę jeszcze czymś mnie zaskoczysz ?

W soboty to na pewno NIE! W czasie sobotnich popołudniowych - jeśli już "namiętnie" to 4AD.

Nie zamierzam ani teraz ani wcześniej czymkolwiek ćię zaskakiwać - wykazałem tylko tyle, że histeryzujesz "w temacie" Mann + Niedźwiecki.

Ale to ja wiedziałem a nie ty :)

Ty mnie z Yesa nie przepytuj! No!

Hę, dzięki za pogaduchy - spadam, inne obowiązki wzywają.

W soboty to na pewno NIE!

Ależ oczywiście, że w sobotę, słabo pamiętasz. A Yesa to było wszędzie pełno, i Genesis:)

wykazałem tylko tyle, że histeryzujesz "w temacie" Mann + Niedźwiecki.

Absolutnie nie histeryzuję, przecież w razie czego mam pstryczek elektryczek.

Wczoraj Adamczyk chciał, żeby nie słuchać w słuchawkach to go użyłem. I wcale nie był to prime time.

Ty mnie z Yesa nie przepytuj! No!

Mnie lepiej też nie przepytywać;)

Pozdrawiam i do zobaczenia;)

.może za dużo piniedzy calowałeś sobie?

Kupiłem je po 90 pensów. Poszło za bezcen, chociaz były w folii. Ostatnie sztuki chyba wyrzuciłem, bo już się okładki przetarły.

nie pamiętam takich przypadków

Minęło ponad 40 lat...

Więc proszę nie histeryzować a posłuchać (póki jeszcze się da) fajnego radia.

Posłuchałem. Dziś rano przemawiał, to znaczy, udzielał wywiadu naczelnik. Było dużo o demokracji, złej opozycji, homoseksualistach i rzucaniu kamieniem. To te sto metrów między dwoma demonstracjami. Podobno te sto metrów to troszkę dalej niż rzut kamieniem. Wysportowany ten nasz naczelnik.

Było też o planowanym ze strony PIS uporządkowaniu działań opozycji. Dla mnie dowcip dnia.

A potem była piosenka Dylana o Św. Mikołaju z czerwonym nosem.

Nie ma jakieś piosenki o Pinokio?

Jak widzisz słuchałem bardzo uważnie.

Minęło ponad 40 lat...

Jak jeden dzień;)

W Trojce coraz więcej pojawia się cytatów z prasy pisowskiej.

I coraz więcej duchownych zapraszanych jest jako gości.

Czy już są stałe audycje sakralne oraz co godzinę biją kościelne dzwony?

Do godziny 10 oraz do 20 nie da się tego słuchać.

Polityka i polityka.

Pozostało paru muzycznych dziennikarzy i ciekawe audycje w wieczorowo nocnym pasmie.

Niestety reszta została wykastrowana.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale jazda:

http://wyborcza.pl/7,75398,21114599,andrus-mann-i-niedzwiecki-u-prezes-polskiego-radia-mann-dowiedzial.html#BoxGWImg

– Prezes Stanisławczyk stwierdziła, że Program 3 został zawłaszczony przez osobowości i to jest sytuacja nie do przyjęcia.

Przynajmniej ta szczerze mówi, że zależy im na budowaniu instytucji bez osobistości.

Może w takim razie niech opuszczą to szambo. Usprawiedliwianie pozostawania tam szacunkiem do sluchacza i miłością do radia ? Do radia, ktore ich nie kocha, co pokazala pani prezes. Mam nadzieję, że wielu słuchaczy nie ma szacunku do tej stacji po zmianach więc szacunkiem tez się niech nie przejmują. Moj szacunek, jesli odejdą będą mieli dozgonny.

I tak pewnie dni niektorych z nich są policzone.

Lepszy sort przecieź zawyje z radosci jak wyleci Mann, zyd i stary komuch, bo tyle lat się utrzymał. Albo Niedźwiecki, agent sb zainstalowany w stanie wojennym.

Mloda kadra torunska pewnie przebiera nogami a i niejeden z nich na muzyce zna się jak malo kto.. Kilku radiowych kolegow z trojki tez pewnie się ucieszy bo będą mieli wiecej czasu antenowego dla sibie.

Mannie, Niedźwiedziu, Andrusie nie idźcie tą drogą;-) Przecież oni sa trójce potrzebni tylko dlatego, że robią jeszcze słupki słuchalnośvi. Niestety także firmują swoim nazwiskiem ten ściek.

Posłuchałem. Dziś rano przemawiał, to znaczy, udzielał wywiadu naczelnik. Było dużo o demokracji, złej opozycji, homoseksualistach i rzucaniu kamieniem. To te sto metrów między dwoma demonstracjami. Podobno te sto metrów to troszkę dalej niż rzut kamieniem. Wysportowany ten nasz naczelnik.

Było też o planowanym ze strony PIS uporządkowaniu działań opozycji. Dla mnie dowcip dnia.

A potem była piosenka Dylana o Św. Mikołaju z czerwonym nosem.

Nie ma jakieś piosenki o Pinokio?

Jak widzisz słuchałem bardzo uważnie.

Naprawdę Ty to napisałeś? Po co?!

Może ktoś podszył się pod Twoje konto?

Przykro mi, miałem Ciebie za kogoś ...innego.

Czy pisząc wcześniej o słuchaniu tego radia - "dopóki jeszcze można" - namawiałbym kogokolwiek do słuchania tego syfilisu politycznego?

Naprawdę nie skojarzyłeś, że chodziło mi WYŁĄCZNIE - o jeszcze istniejące - audycje MUZYCZNE, wyłącznie muzyczne?

EOT.

Niestety to wszystko łączy się ze sobą. Audycji szukam w innych stacjach jeśli mam ochotę na radio.

Poza tym to jest teraz oblicze trojki a audycje myzyczne znam doskonale i ta lista byla mi zupelnie niepotrzebna.

Naprawdę nie skojarzyłeś, że chodziło mi WYŁĄCZNIE - o jeszcze istniejące - audycje MUZYCZNE, wyłącznie muzyczne?

Skojarzyłem więc nie obrażaj się na mnie bo lubię się tu z tobą przekomarzać ale jaka kasztanka jest niestety każdy widzi. Pisuj zatem waść do mnie czazem;)

Pozdrawiam.

Te audycje muzyczne robią chyba teraz za listek figowy do przykrycia wielkiego człona pokazanego słuchaczom.

Wyborcza , dogorywający szmatławiec . :)

Sprawdźmy zatem słuchalność trójki

Ukryta Zawartość

A ha.

Ukryta Zawartość

Może w takim razie niech opuszczą to szambo.

No widzisz? Stajesz w jednym szeregu z siepaczką postawioną przez partię na tym stanowisku.

Była komuna, nie dała rady Trójce, były lata 2005-2007, nie dali rady, bo w Trójce zadziałał przekaz Młynarskiego RÓBMY SWOJE!

Teraz znowu próbują - zobaczymy.

W tym temacie - EOT (Definitive Edition)

– Prezes Stanisławczyk stwierdziła, że Program 3 został zawłaszczony przez osobowości i to jest sytuacja nie do przyjęcia.

Przynajmniej ta szczerze mówi, że zależy im na budowaniu instytucji bez osobistości.

Kolejny krok PIS-u w kierunku Korei Północnej, tam też zabroniona jest indywidualność.

No chyba, że dobierze się kogoś z Radia Maryja lub TV Trwam.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

No widzisz? Stajesz w jednym szeregu z siepaczką postawioną przez partię na tym stanowisku

Nie staję. Rzeczywiście, nie znajdziemy wspólnego języka.

Była komuna, nie dała rady Trójce,

Chyba zapominasz, że to radio to pomysł komuny.

Wyborcza , dogorywający szmatławiec . :)

Skoro @rydz i ja znajdujemy wspólny język i jesteśmy Kumplami - Wy, tym bardziej musicie! Prawda, Krzysiu?:)

Nie żreć się, proszę.

Bo w ucho dam i - znielubię.

:)

Chyba zapominasz, że to radio to pomysł komuny.

To był autorski i wyłączny pomysł dość specyficznego (jak na komucha) komucha - Włodzimierza Sokorskiego ówczesnego szefa Radiokomitetu.

Sokorski był wtedy na tyle "mocny", że nawet Gomółka mógł mu skoczyć.

Sam to wymyślił więc i nie był to żaden odgórny, komuszy pomysł.

Zresztą wystarczy przypomnieć sobie komu na początku powierzył tworzenie redakcji, jaki był dobór personalny dziennikarzy i pracowników.

Sokorski był komuchem ale kindersztubą, kulturą i wiedzą - to jemu jednemu cała obecna prawo-bolszewicka wadza i jej siepacze postawieni do dławienia obecnej Trójki, do pięt nie sięgają.

Nie staję.

Stajesz choć wiem, że niechcący, dlatego z Tobą mimo wszystko dalej rozmawiam.

To był autorski i wyłączny pomysł dość specyficznego (jak na komucha) komucha - Włodzimierza Sokorskiego ówczesnego szefa Radiokomitetu.

Wentyl zawsze jest potrzebny.

Stajesz choć wiem, że niechcący,

Czy Maja Borkowska i nie tylko ona, odchodząc sama też niechcący stanęła po stronie siepaczki ?

fa13b197864e0e687b5d301d8d7687b6.jpg

Świetne :-). Pasuje do pisowskich "misiewiczów".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W takich sytuacjach zawsze jest dylemat - zostać i robić swoje, czy odejść. Ale coś mi się zdaje, że obecne władze radia same zdecydowały nie dając wielu dziennikarom wyboru. I pewnie dalej tak będą robić aż wyczyszczą wszystko do spodu.

Jestem Europejczykiem.

Ale jazda:

Ukryta Zawartość

także tego...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Nie rozumiem pretensji do dziennikarzy,że nie odchodzą gremialnie.Przecież to ich praca?Gdzie pójdą?Rynek pewnie jest już nasycony.Ci którzy nie robią w polityce liczą pewnie na przeczekanie.To nie jest taka łatwa decyzja.

Niebawem chyba dwa filary mogą być usunięte . Przyjedzie Mann na święta do swoich teściów w moim mieście na dłużej .

Jedyna pociecha co Mann mówił " rząd nie ciąża , da się usunąć "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.