Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - pomysły na rozwój

Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko o czym napisałem działo się na oczach wszystkich.

A ja myślałem, że treści prezentowane w saloniku nie mogą być czytane przez wszystkich, cóż pewnie byłem w błędzie....

Jakie? To poczytaj swoje wpisy. Szkoda bicia piany.

Może ochłoń nieco.

Wtedy przeczytaj to co napisałem.

Wcale Ciebie nie atakowałem.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

o co wypisujesz to perfidne kłamstwa i wie to kilkaset osób!! Nigdy nie było planowane oddzielne forum. Po to ludzie stworzyli Salonik, żeby mieć spokój. Zresztą ja akurat nie brałem udziału w tworzeniu tego tworu. Ale ty tej inicjatywy nienawidziłeś, więc postanowiłeś ją zniszczyć nadużywaniem narzędzi jakie dali Tobie właściciele forum. Pomysł nowego portalu powstał z bezsilności wobec Twoich działań! To Ty jesteś w pewnym sensie twórcą nowego forum i to dzięki Tobie ludzie z przyjemnością tworzą to miejsce i to non profit, to dzięki Tobie w zaledwie miesiąc jest tam ponad 200 tematów audio i ponad 10 000 wpisów(bez moich). W zasadzie dziś ludzie Tobie mogą podziękować, że do tego doszło... :-)

Sylwek, bardziej perfidnego człowieka od ciebie nie ma na żadnym forum. Ale to co zrobiłeś i nadal robisz żeby zniszczyć to forum, prędzej, czy później, wyjdzie na jaw.

Do reszty kłamstw o cudowności twojego forum nawet nie będę się odnosił. Szkoda fatygi. Dla ciebie ja jestem najgorszy na naszym forum. Moderator, który śmiał karać nietykalnego @sly30 za jego napastliwe chamskie wpisy, aż uzbierał pule punktów na prawie stały ban na forum :-)

Vlado był przyczyną dojścia salonikowcow do naszykowanego dla nich nowego forum :-))) Przyczyną było karanie przez vlado w saloniku "króla saloniku" i jego przybocznych, za ataki personalne na użytkowników, moderację i administrację. A mieli być całkowicie NIETYKALNI i według własnego widzimisię orzekać, kto jest ich, a kto troll :-)

Miej resztkę honoru i daj temu forum spokój od własnej osoby.

W.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Sylwek, bardziej perfidnego człowieka od ciebie nie ma na żadnym forum. Ale to co zrobiłeś i nadal robisz żeby zniszczyć to forum, prędzej, czy później, wyjdzie na jaw.

To piszesz jako moderator czy jako zwykły forumowicz?

Co do perfidności to przypomnę Ci jak przez rok kłamałeś na forum, że nie wiesz kto z moderatorów schował jeden z moich tematów na bocznicy, bez podania jakichkolwiek przyczyn.

Jak zacząłeś drzeć publicznie koty z Paltonem na forum, to naraz Ci się przypomniało, że Palton to zrobił. Przedtem wielokrotnie zapytany zapewniałeś mnie, że nie wiesz kto z moderatorów to zrobił.

O i za ten wpis dostałem właśnie 3pkt.

Oczywiście nie wiadomo od kogo:-) ale wiadomo za co. Za atak na moderację.

Kłamiesz jak zawsze! Żaden moderator nie udzielił ci odpowiedzi na pytanie kto! O tym ze to Palton, powiedzieliśmy dopiero jak Palton przestał być moderatorem.

Ciągle kłamliwie napadasz na mnie na forum dosyć tego!

W.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Do reszty kłamstw o cudowności twojego forum nawet nie będę się odnosił. Szkoda fatygi. Dla ciebie ja jestem najgorszy na naszym forum. Moderator, który śmiał karać nietykalnego @sly30 za jego napastliwe chamskie wpisy, aż uzbierał pule punktów na prawie stały ban na forum :-)

Vlado był przyczyną dojścia salonikowcow do naszykowanego dla nich nowego forum :-))) Przyczyną było karanie przez vlado w saloniku "króla saloniku" i jego przybocznych, za ataki personalne na użytkowników, moderację i administrację. A mieli być całkowicie NIETYKALNI i według własnego widzimisię orzekać, kto jest ich, a kto troll :-)

Miej resztkę honoru i daj temu forum spokój od własnej osoby.

W.

Moderator – osoba oceniająca komentarze, oraz inne treści wprowadzane na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej, serwisie społecznościowym lub na forum, zazwyczaj posiadająca dostęp do narzędzi technicznych, zarządzania treścią oraz kontami uczestników na poziomie wyższym niż zwykli uczestnicy (jak np. edytowanie lub trwałe usuwanie komentarzy/postów, blokowanie kont). Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy, zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami. Moderatorzy dbają o przestrzeganie zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych. Moderowanie może być wykonywane w trybie prewencyjnym – publikacja treści zależy wtedy od moderatora.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Moderator_(internet)

Owszem tak często było. Tym razem nikt nie ucieka z AS, nie ma powrotów, bo też nikt nie musi stąd uciekać. Nawoływanie kilku hejterów by ludzie się stąd wynieśli jest tyleż głupie co kompromitujące dla tychże nienawistników. Ludzie którzy tu piszą, mają konta czasem na 5-6 innych forach i tak było od zawsze. Tylko naiwniaka może to dziwić.

Ten portal stał się wielką bocznicą. O audio ludzie piszą już w innych miejscach. A tu wpadają poczytać tematy niezwiązane z audio. Ot taki pudelek, który też ma swoje miejsce w świecie portali.

Skoro to jest wielka bocznica, to co tutaj jeszcze robisz?

Nie rozumiem tego. Ciągłe utyskiwania, wszędzie naokoło "hejterzy" (co za idiotyczny wyraz), wszystko nie tak, wszędzie przeciwności. Jeśli jest tak źle to po co tu zaglądać?

Na dodatek zupełnie nie dostrzegasz żadnych minusów w swoim zachowaniu, wszystkiemu są winni "inni" ;) Czyli jak twierdzisz 20-30 osób ;)

Nie rozumiem tego. Ciągłe utyskiwania, wszędzie naokoło "hejterzy" (co za idiotyczny wyraz), wszystko nie tak, wszędzie przeciwności. Jeśli jest tak źle to po co tu zaglądać?

No właśnie, kolego bum1234.

"Hejter" to taka osoba, która to, nie słysząc np. różnic w brzmieniu kabelków, pisze w wątku o tych kabelkach pięćset tysięcy razy, że kable nie mają wpływu na brzmienie, robiąc to z uporem maniaka.

Nie wystarczy napisać raz?

Pytam, dlaczego z taką zawziętością, taka osoba próbuje zrobić z ludzi "słyszących" idiotów.

Może płacą jej za to?

Jeżeli nie płacą, to robi to z nienawiści do tych co słyszą?

Jaki jest ku temu powód?

Takie to osoby, nazywane są tym "idiotycznym" wyrazem jak "hejter"

Oczywiście nie piszę tego osobiście do ciebie, bo do takich zapewne nie należysz, ale uważam że właśnie ty jesteś w stanie mi na te pytania odpowiedzieć jako osoba o bardzo dużym doświadczeniu, dbająca o dobry wizerunek i rozwój tego forum, chcąca pozyskiwać kolejne doświadczenia i wiedzę w temacie audio, pomagać merytorycznymi wpisami innym oraz nie prowokować do tzw. napie....anek.

Pytam właśnie ciebie z czystej ciekawości, ponieważ nie potrafię zrozumieć intencji takowych ludzi, czemu ma im to służyć i jakie korzyści chcą z tego osiągnąć?

Jak widzisz jestem tu nowy i proszę, potraktuj mnie poważnie odpowiadając na moje pytania.

Innych o to nie proszę.

Czy aby na pewno jesteś nowy? Wątpię ....

Ale nie o to tu chodzi.

Pisząc o słowie "hejter" i określając go mianem "idiotycznego" mialem na myśli powszechną obecnie manię używania spolszczeń wyrazów pochodzących z języka angielskiego, która jest niczym innym jak zupełnie nieuzasadnionym zaśmiecaniem naszego ojczystego języka. Innym przykładem takiego idiotyzmu jest na przykład używanie zestawienia "efekt wow" albo samego wyrazu "wow".

To tyle, jeśli chodzi o język.

Natomiast wracając do samej nienawiści, tzw. "robienia idiotów ze "slyszących"". Jest to zwykle nieporozumienie. Mogę się wypowiadać wyłącznie w swoim imieniu, bo nie reprezentuję, żadnej wyimaginowanej grupy, towarzystwa, organizacji itd.

Piętnowanie ignorancji technicznej i szerzenia różnych zabobonów nie jest wynikiem nienawiści czy też niechęci do osób, które takowe przesądy propagują. Jest to jedynie forma ostrzeżenia przed pułapką zastawioną dla mniej zorientowanych technicznie użytkowników forum.

Przykład takiego przesądu można znaleźć w mojej stopce - zacytuję go tu, ponieważ teksty te się zmieniają:

"ale to kwestia wypracowania "złącza", gdy przez jakieś połączenie prąd płynie latami, to w pewnych miejscach robią się coraz lepsze "autostrady" dla elektronów i jest świetny przepływ energii"

Pisząc o słowie "hejter" i określając go mianem "idiotycznego" mialem na myśli powszechną obecnie manię używania spolszczeń wyrazów pochodzących z języka angielskiego, która jest niczym innym jak zupełnie nieuzasadnionym zaśmiecaniem naszego ojczystego języka.

Co w zamian? Nienawistnik? Brzmi gorzej.

Kłamiesz jak zawsze! Żaden moderator nie udzielił ci odpowiedzi na pytanie kto! O tym ze to Palton, powiedzieliśmy dopiero jak Palton przestał być moderatorem.

Ciągle kłamliwie napadasz na mnie na forum dosyć tego!

W.

Palton w nagrodę teraz został redaktorem?!!!

Panowie moderatorzy. Jak możecie zdobyć autorytet i zaufanie wśród urzytkowników forum?

Takim postępowaniem?

Tolerując jego zachowania przez tyle lat i czyszcząc ten cały syf co tu zrobił?

Teraz zostaje redaktorem?

A wy co? Nic?

Wiem że macie bardzo niewdzięcznią i trudną pracę, ale na litość boską, nie pozostawajcie w bezczynności w momencie kiedy to niegdyś bardzo fajne i zacne forum schodzi na psy.

Będziecie się temu bezczynnie przyglądać, czy wreszcie coś z tym zrobicie?!

Nie szkoda wam tylu lat działalności forum?

Nie szkoda wam tylu zacnych i wiele wnoszących audiofili którzy opuścili to miejsce?

Nie zastanawia was dlaczego tak się dzieje?

Poszukajcie winy też u siebie, ponieważ to WY stoicie na straży porządku i to WY ponosicie odpowiedzialność za ten bałagan.

Jestem osobą postronną, nie przynależę do żadnej grupy, patrzę na problem z boku,

ale szlak mnie trafia jak to forum pada, a każdy z was szuka winy u innego nie widząc winy u siebie.

Panowie moderatorzy, weźcie się wreszcie do roboty i posprzątajcie ten bałagan zaczynając od siebie.

Szczerze wam tego życzę, bo zeleży mi na istnieniu tego forum i nie tylko mnie.

Troll.

Troll to zupełnie ktoś inny. Radziłbym przeczytać dokładnie definicję i przemyśleć zanim się jej użyje.

A jak trzeba nazwać kogoś, kto używa takiego określenia wobec osób posługujących się zdrowym rozsądkiem i nie wierzących w podstawki pod kable, czy też naklejki na płyty CD, rzekomo tłumiące drgania?

Ja myślę, że nawet trollowanie ma swój urok :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Vlado gdybyś Ty wiedział kto był prowodyrem i tym kto rzucił jako pierwszy pomysł powstania nowego forum to czytając swoje własne wywody spiskowe spalibyś się że wstydu.

Gdybyś jeszcze wiedział kto był na początku największym oponentem tego pomysłu to zapadłbyś się pod ziemię.

Ale nic twórz dalej :)

Vlado gdybyś Ty wiedział kto był prowodyrem i tym kto rzucił jako pierwszy pomysł powstania nowego forum to czytając swoje własne wywody spiskowe spalibyś się że wstydu.

Gdybyś jeszcze wiedział kto był na początku największym oponentem tego pomysłu to zapadłbyś się pod ziemię.

Józek, ten moderator już dawno zatracił możliwość realnej oceny sytuacji ... żadne argumenty nie trafiały i nie trafią do niego ... polemika z kolegą Twonk dobitnie tego dowodzi.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

To może nas oświecisz?

W temacie

forum-pomysly-na-rozwoj_
jak widze, bez zmian

Znowu przesadne emocje

Moznaby te pojedynki uskuteczniac na PW

PS

Nie chce byc trollem i pisac OT, wiec koncze

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

To może nas oświecisz?

Bumie dlaczego chcesz nas pozbawić ubawu po pachy ???

Chociaż tak między nami jeden mod nie przeżył starcia ze mną więc kto wie może ...

Józku Drogi.

To nie ma najmniejszego znaczenia, kto był prowodyrem. Nie znamy go, bo widać że chwalić się autorstwem sukcesu nie ma zamiaru. Kto był w opozycji, też nie ma znaczenia dla mnie.

Znaczenie ma to co zaszło. To co określona grupa userów chciała osiągnąć, działając tak a nie inaczej w projekcie salonik. Znaczenie dla mnie ma to co w tej chwili przeciwko naszemu forum czyni Sly i niektórzy z użytkowników tego kontr-forum. A czynią wiele złego! Ze zwykłej zawiści i urażonego EGO!

Nic mnie nie obchodzi nowe forum, jak nie obchodzi mnie to, które powstało poprzednim zrywem, uwiedzionych przez równie ambitnych i uważających siebie za filary tego forum użytkowników, wieszczących po tym odejściu nagły upadek AS. Jak to zweryfikowała rzeczywistość, każdy widzi.

Tyko że tamci koledzy, nie byli byli tak perfidni i nie niszczyli w sposób zorganizowany tego forum. Jest wielu z użytkowników, którzy są czynni na AS, Ah i forum StaregoM i w niczym to nam/mnie nie przeszkadza.

Jednak teraz jest inaczej, to nowe kontr-forum godzi w AS z premedytacją, zatem nasze działanie zapobiegające tym czynom, również musi być inne niż poprzednio i będzie inne. Niektórzy koledzy będą musieli wybrać, czy są z AS, czy przeciw. Już wcześniej to oświadczałem, dywersje na naszym forum będą kategorycznie zwalczane.

Pozdrawiam.

W.

Chociaż tak między nami jeden mod nie przeżył starcia ze mną więc kto wie może ...

Pogromca moderatorów???

Fakt, ubaw po pachy :-)))))

Nie wie co może być zabawnego w czymś, co może wywołać tylko uczucie zażenowania i zdziwienia.

Zamordowałeś kogoś?

Wszyscy tylko skupiają się na swoich RACJACH, na sowim JA, na swoim EGO, na swojej, za przeproszeniem dupie - a gdyby tak wyjść poza własną sferę i zacząć rozmawiać normalnie, zacząć po prostu rozmawiać jak przyjaciele? Problemem tego forum jest nieumiejętność prowadzenia rozmowy i wyrażania własnego zdania - sam z tym walczę w swojej głowie, bo czasami jak coś napiszę, to nie mogę uwierzyć, że mogłem tak napisać. Niech każdy może postara się ocenić własne poczynania i odpowie sobie na pytanie, po co jestem na tym forum?

Najtrudniejsze właśnie jest ocenić siebie samego...

PS: Pewien forumowicz zwrócił mi na to uwagę - bo jak pisałem wcześniej, sam zacząłem od jakiegoś czasu z tym walczyć...

PS2: Kompletnie mi nie przeszkadza nowe forum, niech piszą, niech się rozwija, niech będzie coraz lepiej...

PS3: Może tak być, że nikt nie odpowie na ten post...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jednak teraz jest inaczej, to nowe kontr-forum godzi w AS z premedytacją, zatem nasze działanie zapobiegające tym czynom, również musi być inne niż poprzednio i będzie inne. Niektórzy koledzy będą musieli wybrać, czy są z AS, czy przeciw...

Wiesz, jako uczestnik wszystkich for, które wyszły z Audiostereo, a zarazem wciąż udzielający się tutaj (głównie z sentymentu i ze względu na wielu zaprzyjaźnionych userów - bo do czytania jakby ostatnio coraz mniej), szczerze Ci odradzam stawianie sprawy na ostrzu noża przez konieczność deklaracji "tu albo tam". Może się okazać, że strzelisz sobie w stopę, bo (przymuszona) odejdzie reszta tych, których jeszcze daje się tu czytać... No ale zostanie przynajmniej bocznica. ;-) Rób jak chcesz - mam tylko nadzieję, że skonsultowałeś to z właścicielami.

Zle odczytałeś Piotrze sens tego zdania. Wyrwałeś go z kontekstu reszty wpisu i stad ten Twój mylny wniosek.

Użytkownicy, nie są i nie będą stawiani przed zadnym referendum w sprawie uczestnictwa w naszym, czy dowolnych forum. Wyłącznie zachowanie niektórych na AS zweryfikuje, czy nadal będziemy uznawać ich za forumowiczów, czy za szkodników działających na szkodę AS.

I tylko tyle.

My nie oceniamy ludzi, tylko ich postępowanie.

serdecznie jak zawsze pozdrawiam

Włodek.

Józku Drogi.

To nie ma najmniejszego znaczenia, kto był prowodyrem. Nie znamy go, bo widać że chwalić się autorstwem sukcesu nie ma zamiaru. Kto był w opozycji, też nie ma znaczenia dla mnie.

Znaczenie ma to co zaszło. To co określona grupa userów chciała osiągnąć, działając tak a nie inaczej w projekcie salonik. Znaczenie dla mnie ma to co w tej chwili przeciwko naszemu forum czyni Sly i niektórzy z użytkowników tego kontr-forum. A czynią wiele złego! Ze zwykłej zawiści i urażonego EGO!

Nic mnie nie obchodzi nowe forum, jak nie obchodzi mnie to, które powstało poprzednim zrywem, uwiedzionych przez równie ambitnych i uważających siebie za filary tego forum użytkowników, wieszczących po tym odejściu nagły upadek AS. Jak to zweryfikowała rzeczywistość, każdy widzi.

Tyko że tamci koledzy, nie byli byli tak perfidni i nie niszczyli w sposób zorganizowany tego forum. Jest wielu z użytkowników, którzy są czynni na AS, Ah i forum StaregoM i w niczym to nam/mnie nie przeszkadza.

Jednak teraz jest inaczej, to nowe kontr-forum godzi w AS z premedytacją, zatem nasze działanie zapobiegające tym czynom, również musi być inne niż poprzednio i będzie inne. Niektórzy koledzy będą musieli wybrać, czy są z AS, czy przeciw. Już wcześniej to oświadczałem, dywersje na naszym forum będą kategorycznie zwalczane.

Pozdrawiam.

W.

Vlado ,

Próbuję ja , próbuje Twonk i paru innych kolegów ale bezskutecznie jak widać.

Wiesz jak ja nazywam kogoś takiego ? Chodząca teoria spiskowa :)

Do Ciebie nie dociera to co mówimy że to co się stało to była reakcja na to co się działo.

O jakiej wojnie, o jakiej dywersji, o jakim planie Barbarossa Ty mówisz ?

Przecież już za niedługo za chwileczkę będziesz musiał pogodzić się z pokrzywdzonym i zdradzonym Paltonem :)

Tylko jestem ciekaw jak wtedy będą wyglądać Twoi najnowsi przyboczni ?

Jestem członkiem 4 forów krajowych i 3 zagranicznych i co mi Włodku zrobisz ? Zabronisz ?

No to skoro zalozyciele dyskusyjnego subforum nas opuszczaja to moze bedzie mniej zlosliwie

Moze znudzili sie i nie chca powtarzac swoich starych polemik

Moze wola swoja nisze

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Forum nie tworzy jego właściciel. Forum tworzą użytkownicy o których trzeba niestety mądrze dbać, a do pomocy trzeba sobie dobrać odpowiednio mądrych ludzi, którzy swoim postępowaniem zasłużą sobie na szacunek. Tu nie da się nic zrobić batem i pałą. Cały konflikt to była tylko walka użytkowników o możliwość sensownego uczestnictwa w forum, na odpowiednim merytorycznym poziomie. Nie wiem jakie cele zamierza as osiągnąć, ale pasjonatów audio na tym wyższym poziomie jest mało. Niemniej w sumie to to nawet nie musi być forum audio, na bocznicy jest wiele wartościowych tematów.

I nie mylił bym zawyżonego ego ze słusznym poczuciem własnej wartości.

Największym wrogiem tego forum są i byli użytkownicy, którzy nie zajmują się audio tylko trollowaniem po wszystkich tematach i zakładkach. No ale jakoś tego faktu nikt nie chce zauważyć.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.