Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor byscie polecili?

luny07

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam nadzieję, że dobrze trafiłem z tematem. Poszukuje telewizora o przekątnej 60-65" w kwocie do 6500 tys. Odległość od telewizora do miejsca oglądani wynosi 4,2 m. Zastanawiam się czy bardziej opłaca się inwestować w 4K np. Samsunga czy lepiej Full HD np. Sony? Proszę o wskazówki.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/130057-jaki-telewizor-byscie-polecili/

FHD Sony

No... To jest dobry temat...

Niezbyt spory, nie za mały...

Radzić!!!!! Mi tu!

Z braku czasu - też czekam na Kolegów opinie:)

Ma - działać!

(Kwadrans po zakupie).

dzięki za rady,

wczoraj byłem w MM i przed wejściem i rozmową ze sprzedawcą byłem zdecydowany na Samsunga ale pan słysząc o moim wyborze sprowadził mnie brutalnie na ziemię. Najbardziej zaniepokoiła mnie wiadomość, że Samsung oszukuje z parametrami. Wstępnie upatrzyłem sobie model SAMSUNG UE60J6240 ale wg opinii sprzedawcy matryca jest 50 Hz. Czy jest możliwość żeby to sprawdzić?

Sprawdzasz na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Model 2015, 120 Hz.

Ukryta Zawartość

Nie wierz sprzedawcom. Wcisną Ci każdy kit, byle sprzedać to za co mają wyższą prowizję albo im nie schodzi :)

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Dokładnie i nie miejcie do nich pretensji, właściciel im każe polecać to i to, jak nie pasi, to paszoł ....

Przykro mi, ale idąc na zakupy trzeba mieć większą wiedzę o tym co chcemy kupić niż pan/pani sprzedająca....

Sprzedawca za to fajnie mam podnosi poziom trudności dezinformując jak tylko może....

I tak z nudnych zakupów mamy przeżycie intelektualne ;P

P.S. @luny07 Nie wiem jak teraz, ale swego czasu panowie i panie w MM mieli na plecach logo, albo Samsung, albo LG.... I sam się domyśl który polecał i zachwalał którą firmę, deklasując wszystkie pozostałe... :P

P.S. 2 A jak już upatrzysz konkretny TV to nie bądź leszcz (sorki) nie kupuj od razu tylko internet, ciocia google i poczytaj o nim.

Nie to co pisze producent, a zwykły Jaś co kupił i chwali, bądź klnie w żywy kamień...

Tylko weź poprawkę na to iż część Jasi ma płacone od postu i część jak już sama kupi to musi to być zakup best of the best...

Ale mimo tych przeszkód zorientujesz się z czym masz do czynienie.... Powodzenia...

Panasonic Tx 65vt50 lub 65 ale ten drugi okolo 7500zl To flagowle plazmy tylko oled sie zbilza

..... "lub 65" ?

....po 50 była seria 60 ostatnia....i nie ważne czy vt czy st obydwa modele niesamowite....

..... "lub 65" ?

....po 50 była seria 60 ostatnia....i nie ważne czy vt czy st obydwa modele niesamowite....

Rowniez 65 I nstepca 60 calowy zt65 ostatni killer plasma ale ten okolo 10000zl

Zgadzam się.. że jednymi z ciekawszych TV.. były modele Samsunga serii H65xx.. wcześniej eeFy też..

..tak zwany stosunek.. był korzystny..:)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

To 4,2 m to bardzo dużo. Pomyślałbym o 75 cali albo zmniejszył odległość od tv, bo z takiej to nawet FullHD od 720p nie odróżnisz.

Z parametrów na które warto zwrócić uwagę to rodzaj matrycy: VA lub IPS. Ja celowałbym w VA, no chyba że bardzo zależy Ci na ekstremalnych kątach oglądania to bierz IPS. W testach warto też sprawdzić jasność czerni i kontrast, ale zmierzone, nie to co podaje producent.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Bardzo trudny wybór. Warto moim zdaniem skupić się na modelach zeszłorocznych, bo wtedy jeszcze FHD było bardziej powszechne niż teraźniejsze UHD. Całkiem prosty Philips 65PUS6561 kosztuje ponad 7000 zł, a spełnia tylko Twoje podstawowe oczekiwania. Gdybyś zszedł do 55 cali to byłaby zupełnie inna bajka. ;)

Na alledrogo gość sprzedaje 55st60,niby roczny, może warto się zainteresować?sam mam, jestem mega zadowolony, szkoda że już się nie napisze nigdy np. ... a dziś wpadł do nas do testów Panasonic serii ST 70......eh, jaka szkoda :(

Bardzo trudny wybór. Warto moim zdaniem skupić się na modelach zeszłorocznych, bo wtedy jeszcze FHD było bardziej powszechne niż teraźniejsze UHD. Całkiem prosty Philips 65PUS6561 kosztuje ponad 7000 zł, a spełnia tylko Twoje podstawowe oczekiwania. Gdybyś zszedł do 55 cali to byłaby zupełnie inna bajka. ;)

55" na 4.2 m ?????

Po....... bało Cię?

Filatelistyka cię kręci?

Słuszna uwaga, tu (4,2 m) minimum 64 cale wskazane 75.

Na 55 z tej odległości będzie problem rozróżnić dobre SD od HD. (rozdzielczość)

UE60J6240 ale wg opinii sprzedawcy matryca jest 50 Hz.

Z tego co się orientuję to modele J i H Samsunga od 6200 w górę to 120Hz. Różni je jedynie gorsze wyposażenie i brak 3D w nowej wersji a nieco poprawiona stylistyka i nowy system operacyjny smart Tizen w nowej wersji.

Zgadzam się.. że jednymi z ciekawszych TV.. były modele Samsunga serii H65xx.. wcześniej eeFy też..

..tak zwany stosunek.. był korzystny..:)

Też się zgadzam choć nie do końca - najlepszy stosunek jakości do ceny miały telewizory H6400....widziałem taki 75 cali cena naprawdę jak na tak wielki i poprawnie działający telewizor dobra. Może być jednak duży problem ze znalezieniem takiego, a seria J już jest droższa i nie tak dobrze wyposażona i okrojona z 3D czego przy tak dużym TV trochę szkoda.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Też się zgadzam choć nie do końca - najlepszy stosunek jakości do ceny miały telewizory H6400....widziałem taki 75 cali cena naprawdę jak na tak wielki i poprawnie działający telewizor dobra. Może być jednak duży problem ze znalezieniem takiego, a seria J już jest droższa i nie tak dobrze wyposażona i okrojona z 3D czego przy tak dużym TV trochę szkoda

Tak dzięki za poprawienie..mój błąd.. miało być serii H6xxx i wcześniejsze eF6xxx

..ale to już historia..:)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Te wcześniejsze to historia z serii H może coś gdzieś pozostało choć szanse na to raczej kiepskie.

Gdyby nie to że mam tv z tej serii i zanim kupiłem dużo o nim i podobnych czytałem pewnie bym się nie popisywał. :)))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Moderatorzy

kup najwyższy model LG jaki zmieścisz w tej cenie (oczywiście 4K),

w wizyjne puryzmy już nie wierzę, w tv gnioty, filmy BD też wydawane są przeciętnie.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W tej cenie jaką oferuje na zakup nie ma szans na odpowiednio duży telewizor z wyższej półki i to jeszcze 4K by go z 4.2 m oglądać.

Oglądam 50 cali z niecałych 3m i to na HD za daleko, przypuszczam że 64 cale przy tej odległości (4.2 m) wypadnie jeszcze gorzej a na 75 cali (UE75H6400 wygląda na to że jeszcze są dostępne) trzeba trochę więcej dołożyć pieniążków a to TV któremu daleko do najwyższych modeli HD o 4K nie wspomnę.

Nie ma wyjścia, albo większy budżet, albo lepszy ale też mniejszy TV i bliżej siedzimy....albo nici z tego co nam wysoka rozdzielczość proponuje.

Korzystając z linka poniżej widzę że przy tej odległości i 75 cali to trochę mało....o rozdzielczości 4K trzeba zapomnieć ;(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdzasz na stronie

Ukryta Zawartość

Model 2015, 120 Hz.

co prawda nie ma modelu 6240 ale z tego co rozmawiałem z kolesiem z Samsunga to jest odświeżenie modelu 6200 więc powinna być 120 Hz. Zastanawia mnie tylko, że wspomniany przedstawiciel Samsunga zasugerował, żeby jeśli cena jest zbliżona to mimo wszystko wybrać model 6200, oczywiście na pytanie jaka matryca nic nie odpowiedział. Czy jest możliwe żeby w nowszą wersję włożyli 50-60 Hz?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.