Skocz do zawartości
IGNORED

The Rolling Stones "Blue&Lonesome"

thon022

Rekomendowane odpowiedzi

Najnowsza płyta Stonesów - "Blue&Lonesome"

Nagrana w takich aranżacjach i z takim repertuarem, (z 1 wyjątkiem), że wg mnie równie dobrze mogłaby się ukazać w 1-ej połowie lat 60-ych.

Jakie macie opinie, wrażenia, komentarze?

https://www.audiostereo.pl/topic/130431-the-rolling-stones-bluelonesome/

Ktoś ładnie napisał: "Z bluesa powstałeś i w blues się obrócisz". Rewelacyjna płyta! Zespół w formie jak z lat 70-tych XX wieku.

Brakuje mi tylko tu wokalu Keitha na jednym kawałku. Może to nastąpi na jakiejś wersji "De Luxe".

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jak to się mówi, "dupy nie urywa".

Bo wyżej dupy nie podskoczysz.

Nawet "słaba", wedle niektórych, płyta Stonesów - i tak bije na głowę te (podobno) najlepsze ostatnimi czasy.

Marka je marka, proszę ja Ciebie!

:)

Rewelacyjna płyta, trochę się bałem, że w wersji studyjnej nie będzie już takiej energii jak na koncercie. Energii jest jednak co nie miara!

Czytałem jakieś nieprzychylne recenzje, których jest zdecydowana mniejszość. Były one raczej pseudointelektualnym bełkotem: "po co nagrali? czy jeszcze powinni istnieć? po co tyle harmonijki?" :P

Dla zabawy nagrali i to czuć.

Po jednym przesłuchaniu ...no, Stonsi to Stonsi przecież i w takim graniu - z młodziaków to może tylko Jack White daje radę.

Ale jak na Stonsów ...ale co jeszcze można od nich wymagać? To tak z drugiej strony.

Posłuchałem sobie dla "kontrastu" jedynki - jest nieźle! ...na jedynce...

Mogli by równie dobrze nagrać swoje odgłosy defekacji i tak to się sprzeda w milionach egzemplarzy.

Jednak nie nagrali, dobra płyta (nie rewelacyjna), słychać, że nagrana na "setkę", brzmi świeżo, może lepiej, że nagrali covery niż swój autorski materiał, który mógłby okazać się porażką, a nikt porażką nie chciałby zamykać swojej kariery.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Jednak nie nagrali, dobra płyta (nie rewelacyjna), słychać, że nagrana na "setkę", brzmi świeżo, może lepiej, że nagrali covery niż swój autorski materiał, który mógłby okazać się porażką, a nikt porażką nie chciałby zamykać swojej kariery.

Stonsi będą wiecznie żywi, jak Ramones, Clash, Bitle i Bob Marley;)

Mogli by równie dobrze nagrać swoje odgłosy defekacji i tak to się sprzeda w milionach egzemplarzy.

Bardzo piękna recenzja...

Czegóż się spodziewać po chwalcy pisiatych?

...

O Abbieś zabocył.

I ZiZi Top:)

Yhy!:)

Yazzoo sem słuchnął.

Nie sprawdza się po latach, krucafuks...:(

A po Abbie - Afrodites Czajld, po czym cięgiem - Alabama.

Mam i takie:!

Iksjuzmi - "Yazoo".

A już tak w te pędy

Zapodam se wszędy.

Waitsa, sukinkota.

Moja zaś, o kota

Pytać znowu będzie...

Niechże Pani przędzie...

A my sobie wkrótce zrobimy przy wódce

Santany Abraxas.

Ale będzie tu nas!:-)

Yazzoo sem słuchnął.

O Jezzoo, jo też zem se słuchnął Yazoo, ale wczoraj.

Mam taką jedną ich - "Upstairs at Eric's" - fajowskie to jest!

Chyba NajLepsza ich?

Wracając (by mnie trolem nie ogłoszono) do Stonsów nowych, po drugim i trzecim słuchaniu - jest lepiej - jak to nasz ulubiony prezenter z Trójeczki (dzień dobry "jezz") mówi w takich przypadkach?

"To jest jak powoli rozpuszczająca się tabletka witaminy"

A coś Ty taki skromny znienacka? Nie dodałeś do tych zacnych nikogo z rap-u i hiphiphurra hoopu?

(Żart, żart, żart)

A coś Ty taki skromny znienacka? Nie dodałeś do tych zacnych nikogo z rap-u i hiphiphurra hoopu?

(Żart, żart, żart)

O przepraszam, palec mi się omsknął.

Już nadrabiam:)

Nie dodałeś do tych zacnych nikogo z rap-u i hiphiphurra hoopu

Nigdy, nigdzie nie dodałem:)

Wydali dwie.

Wolę "You And Me Both".

:)

Ja wolę Upstairs at Eric's ale obydwie brzmia świetnie:)

I dwa pierwsze Human League;)

Dla zabawy nagrali i to czuć.

Niestety, w trzy dni na odpier**l się :(

Aczkolwiek na ich obronę powiem, że mix jest totalnie spierdolony.

I żeby nie było, to do porównania wystawiam "From there cradle" Claptona z '94 roku :)

Jestem po pierwszym odsłuchu i jestem na tak.Grają bluesowe covery tak jak powinno się je grać.Czyli prosto,naturalnie i od serca.Rzeczywiście brzmią jak z lat 60 ale to dla mnie akurat zaleta.Jest klimat,energia i czarny charakter tej muzyki.Fajny wokal i harmonijka Jaggera.Cóż chcieć więcej?

Jestem po kilkunastokrotnym odsłuchu, jeszcze mi się nie znudziła, żadne cudo, ale nie irytuje - to ważne :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Jestem po kilkunastokrotnym odsłuchu, jeszcze mi się nie znudziła, żadne cudo, ale nie irytuje - to ważne :-)

dokładnie tak - bardzo dobra płyta, słucham ją teraz po raz któryś... - super!

z tą płytą już wiem, że będę miał podobnie jak z 13tką Black Sabbath - wybitne dzieło, nic dodać, nic ująć - KLASYKA teraz i na zawsze!

Stonesi to Stonesi - czas ich nie rusza, są ponad nim! Na najnowszym albumie brakuje mi 'Little Red Rooster' jako sztandarowego bluesa Stonesów z lat sześćdziesiątych, ale to nie ma większego znaczenia, bo i bez Roostera jest na płytce naprawdę świetnie - zatoczyli koło ku wielkiej uciesze fanów jak słusznie napisał broy. Dzisiaj kupię płytkę. Myślałem, że Stonesów mam już poza sobą, a tu proszę - po wielu wielu latach przybędzie mi kolejna ich płyta.

Parker's Mood

• 3 tygodnie później...

Utwory z tej płyty ciagle poza 30-tką Listy Przebojów Trójki, choć pełno chłamu przed nimi. Dziwne i niezrozumiałe to...

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Przecież to lista przebojów muzyki pop. Stonesi nagrali kilka popularnych przebojów, ale tym razem świadomie z nich rezygnowali. Nie ten target, który głosuje w Trójce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.