Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt audio - czarno na białym

plastik1989

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc nadal żadnych konkretów, tylko papka marketingowa. @szymon1 nie pisz elaboratów o niczym. Skoro drewno jest beee, choć nie każde podlega przedstawionym przez Ciebie, deformacjom to 70% Twoich ustroi jest Beeee.

Jak wiadomo każdy ustrój rozpraszający ma właściwości pochłaniające. Dlatego ciągle dopytuję się o pomiary, skuteczność dla poszczególnych Hz, oraz kierunkowość, bo jak widać ten panel ma taki charakter.

Kolejne pytanie dotyczy zgodności opisu z prawdą, czyli nawijanie makaronu na uszy. Czy są to pojedyncze słupki w ilości 40 tyś, czy 202 moduły złożone ze sobą.?

Pytania są proste.

@Vlado vel Vladomord

Jakoś nie interweniujesz jak uwielbiany przez wszystkich @szymon1, niszczył konkurencyjne marki, czy to sprzętu czy akustyki. Który na podstawie śledztwa w Google potrafi udowodnić, że białe jest czarne.

Mam prośbę do kolegów ze spamforum.

czuje się osobiście urażony tym wpisem, nigdy nie byłem na słynnym forum i pomimo zaproszenia zostałem oznaczony jako niewygodny jegomość.

Panel jest wykonany z drewna i kosztował €2,5k.

Wymiary tego ustrojstwa to 180cm/180cm.

Panel jest wykonany z obrabianej kantówki czy klejonki? Jaki materiał?

nie każde podlega przedstawionym przez Ciebie, deformacjom

Niestety każde, nawet wysokogatunkowe klejonki laminowane, zakres deformacji jest mniejszy aczkolwiek występuje. Jeżeli kolega szuka dowodów zapraszam na południe Polski, robiliśmy takie testy swego czasu na potrzeby sporu, w którym klient twierdził że klejonka to jak beton zbrojony powinna się zachowywać ;)

Coś pokręciłes. Przeczytaj dane i cenę na stronie producenta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A teraz niech wyceni taki ustrój ; 202cm./202cm. O grubości słupka nie 2,5cm/2,5cm. , tylko 1cm/1cm.

Pewnie z krzesła spadniesz, lub dostaniesz odpowiedź że to awykonalne.

Podałem wymiary dyfuzora że zdjęcia ,które wstawilem.

Ten że sklepu jest mniejszy.

Panel wykonany z kantówki obrobione.

Ukryta Zawartość

@Vlado vel Vladomord

Jakoś nie interweniujesz jak uwielbiany przez wszystkich @szymon1, niszczył konkurencyjne marki, czy to sprzętu czy akustyki. Który na podstawie śledztwa w Google potrafi udowodnić, że białe jest czarne.

Kłamiesz! Tutaj również pozwalaliśmy na otwarte wyrażenie przez każdego swej opinii. Teraz to już tylko hejt i personalna wojna z naszym forumowiczem, a tego nie dopuszcza regulamin forum!

czuje się osobiście urażony tym wpisem, nigdy nie byłem na słynnym forum i pomimo zaproszenia zostałem oznaczony jako niewygodny jegomość.

Skoro nie należysz do kolegów ze spamforum to czemu czujesz się urażony moim wpisem, który w takim przypadku Ciebie nie dotyczy.

Po przyjacielsku proponuje ci abyś przemyślał swój następny wpis atakujący mnie i moderację.

Wiele osób mówi że jak ustruj akustyczny ma swoje kilogramy,to spełnia swoje zadanie.

Jak jest wykonany z lekkich materiałów to już nie.

Sam tego nie testowalem ,bo nie mialem okazji testowac żadnego lekkiego ustroju .

A skąd wiesz do jakiej częstotliwości działa akurat ten ,a wymiary to 180cm/180cm.

Ten konkretny ustrój działa do 6370Hz. Skąd to wiem, posiadam programy symulacyjne i dysponuję wiedzą z dziedziny matematyki na tyle rozwiniętą, że obliczam to w kilka minut.

Ustroje pełne działają lepiej od przestrzennych głównie w zakresie niskich składowych to niewątpliwa zaleta. Jednak sama masa nie stanowi o atrakcyjności konkretnego rozwiązania.

Masa musi być skorelowana z dokładnym odwzorowaniem struktury i planowanym zakresem korekcji, jeżeli mówimy o ustroju opartym o residuum kwadratowe. Inaczej taki panel nie działa zgodnie z planem.

Skoro nie należysz do kolegów ze spamforum to czemu czujesz się urażony moim wpisem, który w takim przypadku Ciebie nie dotyczy.

Ponieważ to między innymi do mnie kierujesz te słowa. Wnioskuję to po tym jak usuwasz moje wpisy, a pozostawiasz i nie interweniujesz na wpisy mnie obrażające (zgłoszone na panel), gdzie osobiście nie dokonywałem ataków personalnych.

Zwłaszcza, że przy wysokich częstotliwościach o długości fali rzędu milimetrów każda odchyłka praktycznie oznacza brak lub nieprawidłowe działanie w tym zakresie. Jednym słowem płacimy za coś co nie działa

Ale jak to zweryfikowałeś, skoro nie pomierzyłeś. Piszesz o dokładności odwzorowania i niepowtarzalnej jakości, że masz wspaniałe programy oraz wiedzę matematyczną. Jak wobec tego ma się ten makaron marketingowy, do zaokrągleń wewnątrz przestrzeni, wynikających z procesu technologicznego? Wszystkie modele matematyczne bazują na prostopadłych odbiciach, również wewnątrz przestrzeni ustroju "dolinie"!!!! Jakoś nie przeszkadza to do osiągnięcia kosmicznej jakości i skuteczności. Masz strasznie wybiórczą wiedzę. Tylko to co w danym momencie potrzebujesz do marketingu.

jeżeli mówimy o ustroju opartym o residuum kwadratowe. Inaczej taki panel nie działa zgodnie z planem.

Sam sobie zaprzeczasz!! Patrz wyżej.

Dlatego od samego początku tak drążę temat.

Ponawiam pytanie,

"Kolejne pytanie dotyczy zgodności opisu z prawdą, czyli nawijanie makaronu na uszy. Czy są to pojedyncze słupki w ilości 40 tyś, czy 202 moduły złożone ze sobą."

Proszę o merytoryczne odpowiedzi nie bicie piany.

Ponieważ to między innymi do mnie kierujesz te słowa. Wnioskuję to po tym jak usuwasz moje wpisy, a pozostawiasz i nie interweniujesz na wpisy mnie obrażające (zgłoszone na panel), gdzie osobiście nie dokonywałem ataków personalnych.

Kłamiesz!

Usunąłem pyskówkę o godzinie 12'03. Usunąłem cztery wpisy w tym jeden był twój! Tylko tyle!

Otrzymujesz kare regulaminowa za kłamliwy atak na moderatora i ban na ten watek.

Pozwolę sobie powrócić do określenia ustrój akustyczny fraktalny. Jest to pojęcie na tyle szerokie matematycznie, że nawet sami uczeni się spierają jakie konkretnie cechy musi posiadać.

W akustyce zwykło się tak nazywać ustroje o samopowtarzalnym wzorze rozwijanym w dowolnej płaszczyźnie przestrzeni. W praktyce, fraktale w akustyce są rozbudowywane w tył lub na boki zgodnie z układem kartezjańskim i regułą śruby prawoskrętnej. Zwykło się postrzegać jako fraktale jedynie ustroje rozbudowywane "w tył" co jest powszechnym błędem. Taki panel może być rozbudowywany wzdłuż dowolnych osi.

Pamiętajmy, że każde obrazowanie fraktali jest jedynie mniej lub bardziej niedoskonałą formą oddania struktury nieskończonej. Nie istnieje na świecie fizyczny model nieskończoności. Każdy nawet najbardziej skomplikowany model to jedynie nieskończenie mały fragment całej struktury. Żądanie oddania takiej pełnej struktury na modelu fizycznym jest oczywistym absurdem. Zgodnie z powyższym w akustyce dopuszczalne jest stosowanie określenia ustrój fraktalny jako pewnego rodzaju uproszczenie co sam stosuję. Poniżej zdjęcia prostych ustroi, określanych jako fraktalne.

Proszę o merytoryczne odpowiedzi nie bicie piany.

Fala hejtu i brak jakichkolwiek podstaw w dziedzinie audio i znajomości akustyki powoduje, że podziękuję Ci za dalszą konwersację. Nie mam już siły tłumaczyć rzeczy tak oczywistych jak 2+2. W postach, które napisałem masz dość materiału aby wypełnić sobie wolny czas. Moje Uszanowanie.

Ukryta Zawartość

post-58347-0-55776600-1493728789_thumb.jpg

post-58347-0-18442300-1493728823_thumb.jpg

post-58347-0-46814200-1493728886_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma co się czepiać nazwy ..nawet taki badziew nazywają dyfuzorami fraktalnymi .

Ukryta Zawartość

Akurat zaskoczę Cię ten badziewie uzyskuje lepsze parametry niż drogi QRD z RPG i to jest prawdziwy fractal 2 rzędu...

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Akurat zaskoczę Cię ten badziewie uzyskuje lepsze parametry niż drogi QRD z RPG i to jest prawdziwy fractal 2 rzędu...

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Dawaj pomiary , zobaczymy .

nie piję do tego że Jafi jest niskiego wzrostu i ma wygląd stu letniego Indianina

ale coś mnie się zdaje że jest to ''maluczki'' człowieczyna ;-)

Przechodzisz na poziom wyżej - od manipulacji w kwestii jakości kabli Sulek, do oceny wyglądu mojej osoby. Chciałeś mi dopiec, ale lubię swój wygląd bez względu na to, jak go postrzegasz.:)

Gdybym teraz napisał coś o tobie, niekoniecznie tak jak lubisz....tu na forum, gdzie wiele par oczów czyta, ucieszyłbyś się? Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe...

Ale na wygląd trzeba sobie zasłużyć: bycie indianinem i to jeszcze wiekowym fajne jest..... szczególnie w oczach dwunastolatka...

Przechodzisz na poziom wyżej - od manipulacji w kwestii jakości kabli Sulek

Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe...

...w trakcie rozmowy przez telefon wysłuchałeś wszystkie uwagi jakie miałem odnośnie kabli Sulek

...to samo napisałem na forum....z tym już się pogodzić się nie potrafisz dlatego w innym

wątku napisałem że powinieneś byc uczciwy wobec siebie....dlatego teraz napisałem że jesteś

maluczkim człowieczkiem....może odpowiesz sam co do jakości kabli Sulek

czy na kablu głośnikowym kierunkowość powinna byc oznaczona długopisem ?

a jest to kabel który kosztuje 6tys

mógłbym zadzwonić do Ciebie i to wszystko co zostało już napisane powiedzieć jeszcze raz

ale lepiej będzie jak odwiedzę twój pokój na Audio Show...ciekawe czy wtedy się wyprzesz ;-)

to był mój ostatni wpis do Ciebie...

,,nie czyń drugiemu co tobie nie miłe,, .....nie okłamuj ludzi

Miro

No wiesz jak możesz być tak nieobiektywny - kable Sulek położyły przecież na łopatki TOPOWE ( nie jakieś tanie popierdółki) Tary Labs i Siltechy jak to pisał użytkownik niejaki "hi-fi nowy" - o ile pamiętam.

A z tym czepianiem się opisu długopisem na kablu za jedyne 6 koła to już naprawdę przesadzasz.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Miro

No wiesz jak możesz być tak nieobiektywny - kable Sulek położyły przecież na łopatki TOPOWE ( nie jakieś tanie popierdółki) Tary Labs i Siltechy jak to pisał użytkownik niejaki "hi-fi nowy" - o ile pamiętam.

A z tym czepianiem się opisu długopisem na kablu za jedyne 6 koła to już naprawdę przesadzasz.

...te cholerne Sulki będą mnie prześladować ;-)

wiem że masz alergię na Sulka jak i WIle :-) ale uwierz mi na słowo

że Wile jeżeli chodzi o jakość wykonania bije na głowę Sulka

w Wile była włożona jakaś praca a tu....goły drut bez konfekcji i z długopisem ;-)

podany w małym kartoniku od pizzy ;-)

...te cholerne Sulki będą mnie prześladować ;-)

wiem że masz alergię na Sulka jak i WIle :-) ale uwierz mi na słowo

że Wile jeżeli chodzi o jakość wykonania bije na głowę Sulka

w Wile była włożona jakaś praca a tu....goły drut bez konfekcji i z długopisem ;-)

podany w małym kartoniku od pizzy ;-)

To się nazywa maksymalizacja zysków, może długopis był Presleya :)

ten kabel Sulka (wersja z długopisem) powinni zobaczyć i ocenić chłopacy z zakładki diy...

dla mnie jest to tandeta do potęgi i jak najbardziej pasuje do tego wątku ;-)

jest jeszcze jedna ciekawostka odnośnie IC Sulek...jak to usłyszałem nie mogłem uwierzyć...

IC trzeba wpiąć bardzo precyzyjnie tak żeby logo Sulek było idealnie pionowo bo niewielkie

przekręcenie kabla w prawo lub lewo powoduje pogorszenie dzwięku ;-) ;-) ...taką dostałem instrukcje

Panowie żeby wyprostować pewne historie na temat dyfuzorów. Spór dotyczył wstawionego tutaj dość drogiego dyfuzora.

Przede wszystkim nie jest to dyfuzor fraktalny. Powodzenia życzę w wyznaczaniu rzędu tego "fraktala". No ale trzeba jakoś rozdzielić produkty na stronie.

Jest to klasyczny 2D QRD 101N i pasuje do sekwencji generowanej przez QRDude (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) bardzo dobrze opisanej w książce przez Cox i D'antonio.

Jedynie można mieć obiekcje co do zakresu działania. Zakładając że producent "awansem" podaje oktawę poniżej częstotliwości projektowej dyfuzora, czyli wraz ze "scatter" (tak jest to zupełnie coś innego niż diffusion). To dla 600 Hz trzeba około 284 mm głębokości a dla rzeczywistego rozpraszania 300 Hz robi się 568 mm. Co oczywiście jest dalekie od wspomnianych 130 mm. Dla 130 mm jest to około 1310 Hz czy 655 Hz wraz ze scatter. Więc warto by było poprawić informacje na stronie.

Dodatkowo należy zwrócić uwagę na odległości projektowe w których dyfuzor zaczyna działać więc dla owych 130 będzie to około 0,78m. Ale jeśli przyjąć że dyfuzor jest głębszy i działa powiedzmy od wspomnianych 600 Hz to odległość projektowa wynosi około 1,72 m. Dla 300 Hz robią się już 3 metry odległości.

Dodatkowo warto wspomnieć o właściwościach kątowych dyfuzora, bo przy 30 stopniach rozprasza on do niecałych 15 KHz.

Więc przy umieszczaniu takiego dyfuzora trzeba uwzględnić zarówno kąty jak i odległość od słuchacza.

Ukryta Zawartość

ten kabel Sulka (wersja z długopisem) powinni zobaczyć i ocenić chłopacy z zakładki diy...

dla mnie jest to tandeta do potęgi i jak najbardziej pasuje do tego wątku ;-)

jest jeszcze jedna ciekawostka odnośnie IC Sulek...jak to usłyszałem nie mogłem uwierzyć...

IC trzeba wpiąć bardzo precyzyjnie tak żeby logo Sulek było idealnie pionowo bo niewielkie

przekręcenie kabla w prawo lub lewo powoduje pogorszenie dzwięku ;-) ;-) ...taką dostałem instrukcje

Czy mogę otrzymać jeden egzemplarz do testów?

Miro

Dobre.Na łopatki,pewnie od wirnika od pralki....położyły.A na poważnie to teraz wystarczy,że "jakiś"hi-fi nowy napisze i to jest prawda....absolutna.A ja nie skromnie przypomnę,że to nie kable grają a system i do tego cały....kompletny.Nawet z kablami.

Szymon,

nie neguję twojej wiedzy. Zastanawiam się tylko nad lokalizacją mnogości twoich wpisów. Są przecież wątki "sponsorowane", czy jak to to kiedyś Rochu określił...'-)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Czy mogę otrzymać jeden egzemplarz do testów?

Do kogo kierujesz pytanie? Do Miroslava1?:)

Jeśli do mnie, to każdy może wypożyczyć kabel/kable za kaucją. Musi też zdecydować, czy chce kable nowe - niewygrzane, czy wygrzane (te opisane długopisem).

Ty jesteś przypadkiem specjalnej troski (troski o nasz wizerunek) przez fakt obśmiewania naszych kabli przy każdej okazji. Twoje oczekiwania są wygórowane (mówię o wypożyczeniu), albo rzecz nazywając po imieniu zwyczajną podpuchą. Dziękuję nie wchodzę:)

Mam instynkt samozachowawczy (zabrakło mi go niestety w przypadku Miroslava1, ale sprawa była od początku inaczej ukartowana, od tego jak ją przedstawił rzeczony).

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak fajnie się kłócicie , może wróćmy do tematu wątku .

Kto zgadnie jaki to kabel ?;)

Cena nowego 4500 dolarów ...koszt wykonia wg. mnie góra 40 dolarów .

Drut rozwinięty z cewki taśmowej i dwa wtyki ..

Zdjęcie własne , dlatego nie podam marki ;)

Będzie później niesprzedawalny .

Podpowiedź bardzo kultowa hamerykańska marka ..

post-59766-0-87404100-1493875722_thumb.jpg

Jafi pytanie nie było do Ciebie ale miło, że pokazałeś swoje podejście.

Jak widać, prawdziwa cnota krytyk się nie boi.

Jak fajnie się kłócicie , może wróćmy do tematu wątku .

Kto zgadnie jaki to kabel ?;)

Cena nowego 4500 dolarów ...koszt wykonia wg. mnie góra 40 dolarów .

Drut rozwinięty z cewki taśmowej i dwa wtyki ..

Zdjęcie własne , dlatego nie podam marki ;)

Będzie później niesprzedawalny .

Podpowiedź bardzo kultowa hamerykańska marka ..

SuleK USA?

Szymon,

nie neguję twojej wiedzy. Zastanawiam się tylko nad lokalizacją mnogości twoich wpisów. Są przecież wątki "sponsorowane", czy jak to to kiedyś Rochu określił...'-)

Ach Ty moja troskliwa cytrynko :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.