Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do ok 15 tys.

CrX

Rekomendowane odpowiedzi

Sugden był na miejscu więc sprzedawca wyszedł z taką propozycją, aby go podłączyć. Jednak 10 tys. za wzmaka to już za drogo (przynajmniej na razie) ;-)

Maciek36 dokładnie taki jest zamiar. Powyższy zestaw + Auralic mini. Pytanie czy auralic czy bluesound node 2

Różnica na papierze to formaty obsługiwane przez Mini tj DSD itp. Mini jest też tańsze, przynajmniej w oficjalnym cenniku. Do konfiguracji Mini na chwilę obecną musisz mieć coś na iOS. Później można już sterować z androida. Mini ale to poczytaj w wątku o nim obsługuje w Tidal jakość mastera.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Różnica na papierze to formaty obsługiwane przez Mini tj DSD itp. Mini jest też tańsze, przynajmniej w oficjalnym cenniku. Do konfiguracji Mini na chwilę obecną musisz mieć coś na iOS. Później można już sterować z androida. Mini ale to poczytaj w wątku o nim obsługuje w Tidal jakość mastera.

Nie da rady skonfigurować bez ios?

To u mnie odpada od razu

Może coś się zmieniło przez miesiąc, ale pierwszy set up tylko przez iOS. Ja pożyczyłem starego iphona uruchomilem Mini i już dalej android. Soft bubble upnp

Ja nie rozumiem problemu apki na androida. Najważniejsze jest tylko aby core apki był kompatybilny z jakąś wersja andka np powyżej 4.1.1 i po kłopocie. Reszta to jest tylko GUI danego producenta telefonu (urządzenia). Dlatego nie rozumiem producentów Auralica

Venom a próbowałeś coś programować? Najlepiej na androida? Jak nie to możesz nie widzieć problemu ;)

Wszystko da się zrobić ale nie koniecznie łatwo, przykład z Maratzem który pisałem kiepsko działał na ios, wiec nie ma reguły. Zależy jakich programistów zatrudnia producent sprzętu, bo budżet to wielu z nich na pewno ma, a efekty bywają opłakane.

Venom a próbowałeś coś programować? Najlepiej na androida? Jak nie to możesz nie widzieć problemu ;)

Wszystko da się zrobić ale nie koniecznie łatwo, przykład z Maratzem który pisałem kiepsko działał na ios, wiec nie ma reguły. Zależy jakich programistów zatrudnia producent sprzętu, bo budżet to wielu z nich na pewno ma, a efekty bywają opłakane.

Ja nie widzę problemu sam programów nie robiłem ale byłem kiedyś w tzw grupie zamkniętej testowej Romów na xda .

Tak samo jak i poprawki na moje zlecenie szły. Ogólnie w sdk bazy programów w ios i Android są bardzo podobne skrypty

Zależy jaka apke chcesz zrobić. Jak jest zależna tylko od np. telefonu/tabletka np. Kalkulator to luz. Gorzej jak ma współpracować np. z zew sprzętem. Miałem kiedyś NC+ i apke na tel pod ios (była tylko na ios), działało to super... do czasu aż sprobowali uruchomić ja na androida... przez kolejne prawie 2 lata, nigdy nie działało to juz tak dobrze nawet na ios jak na początku. Na androidzie tez szału nie było. Coś w tym zatem jest ze nie jest tak prosto.

Jak masz ochotę to poczytaj o andoidzie i złożoności tematu.

Są na pewno spece co i z tym pewno dadzą radę, ale widać nie ma ich za wielu.

Zależy jaka apke chcesz zrobić. Jak jest zależna tylko od np. telefonu/tabletka np. Kalkulator to luz. Gorzej jak ma współpracować np. z zew sprzętem. Miałem kiedyś NC+ i apke na tel pod ios (była tylko na ios), działało to super... do czasu aż sprobowali uruchomić ja na androida... przez kolejne prawie 2 lata, nigdy nie działało to juz tak dobrze nawet na ios jak na początku. Na androidzie tez szału nie było. Coś w tym zatem jest ze nie jest tak prosto.

Jak masz ochotę to poczytaj o andoidzie i złożoności tematu.

Są na pewno spece co i z tym pewno dadzą radę, ale widać nie ma ich za wielu.

Może i tak ja bym szukam po ludziach którzy nawet bez sourca potrafią modyfikować core.

Wiem wiem dla niektórych to za szyfrowana wiadomość

Dla mnie bardzo ważna rzecz w strumieniowcu to obsługa/aplikacja

Auralic nie próżnuje i wydał właśnie aktualizacje do 4.1 i jest m.in. Tidal Master

Z powodu słabej apki zrezygnowałem kiedyś z zakupu CA SM6

• 2 tygodnie później...

Tannoy XT8F i marantze mozna miec tanio z uk jak sie poszuka, tylko jest problem, bo w większości nie wysyłają do Polski, wiec trzeba miec znajomego z lokalnym adresem z UK. Cena w uk za te kolumny to 800-900 GBP. W Polsce praktycznie razy dwa. Zreszta, ceny Tannoy w Polsce to jakis żart, co nie zmienia faktu ze xt8f to bardzo dobre kolumny. Jak masz pokoj do 20m to xt6f beda ok.

Z chęcia moge pomóc co do kupna w Uk i wysyłki do polski nie ma problemu...

Wczoraj po raz kolejny byłem na odsłuchu.

Tym razem: Studio 16 Hertz Minas Anor IIIs + Sugden a21 Signature + auralic aries mini (po dacu z auralica).

Budżet wzrósł ale w porównaniu z cayinem CS55A, Sugden zamiata.

A21 signature wymusił basy w Minasach, przez co całość wypadła bardziej muzykalnie, bardziej przestrzennie. Dźwięk zrobił się pełniejszy i przestrzeń bardziej wypełniona. Było naprawdę extra.

Rozmawiałem ze sprzedawcą i mówił, że mając tego wzmaka i te kolumny to będzie to bardzo dobra podstawa. Potem można z czasem dokupić DAC zewn i transport CD. Dalej już ewentualnie gramofon itp.

Pod taki zestaw budżet musi się rozciągnąć i tak się zastanawiam czy warto. Wiem, że trzeba popracować nad źródłem ale podstawa zestawu będzie służyć na lata. Co o tym sądzicie?

dobry zestaw i rozwojowy słuchalem tego zestawienia tez w porownaniu z Cayinem i nie było czego zbierać z chinczyka (bas był tak bułowaty że nie dało się tego słuchać) - z czasem dokupisz lepszego DACa

mozesz się ewentualnie zainteresować zamiast Auraliciem to Oppo Sonica DAC to też streamer z wbudowanym przetwornikiem na najnowszym Sabre - dopłacając 2kzł będziesz miał juz teraz optymalny zestaw

Jeśli takie zestawienie Ci się podobało to moim zdaniem warto dołożyć. Będziesz miał system na lata. Jesteś kolejną osoba , która chwali zestawienie Sugdena a21 + Minasy. Będę musiał kiedyś odsłuchać

Generalnie dźwięk sugdena jest lepszy. Jednak w niektórych nagraniach ta pełnia sceny obniżała czystość wokalu. Jakby wokal gubił się w masie średnich i wysokich tonów. Mam świadomość że źródło nie było najlepsze (aries mini dac). Dlatego potraktuję minasy i sugdena jako zestaw wyjściowy do "popracowania" nad daciem, transportem, kablami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wczoraj po raz kolejny byłem na odsłuchu.

Tym razem: Studio 16 Hertz Minas Anor IIIs + Sugden a21 Signature + auralic aries mini (po dacu z auralica).

Budżet wzrósł ale w porównaniu z cayinem CS55A, Sugden zamiata.

A21 signature wymusił basy w Minasach, przez co całość wypadła bardziej muzykalnie, bardziej przestrzennie. Dźwięk zrobił się pełniejszy i przestrzeń bardziej wypełniona. Było naprawdę extra.

Rozmawiałem ze sprzedawcą i mówił, że mając tego wzmaka i te kolumny to będzie to bardzo dobra podstawa. Potem można z czasem dokupić DAC zewn i transport CD. Dalej już ewentualnie gramofon itp.

Pod taki zestaw budżet musi się rozciągnąć i tak się zastanawiam czy warto. Wiem, że trzeba popracować nad źródłem ale podstawa zestawu będzie służyć na lata. Co o tym sądzicie?

Jestem za. Z prostego powodu, sluchales masz opinie, swoją opinię!

Chociaż chyba w 15k się nie zamkniesz nawet po rabacie co?

Budżet nieco się zwiększył. W sobotę ostateczna decyzja: Cayin vs Sugden - czyli średnica + wokale vs muzykalność i ogólny power ;).

Kolumny prawdopodobnie zostaną zamówione: Minaski IIIs kolor biały, kable. Nad ariesem mini się zastanawiam w kontekście wychodzącego Oppo Sonica. Zanim kolumny przyjadą mam chwilę czasu :)

Cena wyjściowa to niecałe 12tys. Zaproponowano mi 9,7tys. Dużo ale w porównaniu z Cayin CS55A jednak jest spora różnica. Pytanie tylko czy w porównaniu z CS88A będzie aż tak spektakularnie.....

Cena wyjściowa to niecałe 12tys. Zaproponowano mi 9,7tys. Dużo ale w porównaniu z Cayin CS55A jednak jest spora różnica. Pytanie tylko czy w porównaniu z CS88A będzie aż tak spektakularnie.....

Minas Anor + A70Tmk2 zmiata wszystkie inne modela Cayina i sporo droższych lampowców. Ten wzmacniacz to inna liga niż A88T, CS55A....A100T itd.

Tu bym postawił na wzmacniacze z tej klasy dosyć wyśrubowanej (z Minas Anorami oczywiście ) Sugden A21 ,Sugden Masterclass , A70TMK2.

Który zagra lepiej ? Trzeba wziąć do siebie do swojego pomieszczenia i przetestować mając najlepiej kilka źródeł i trochę kablarstwa .

Lampowce mają jeszcze potencjał w samych lampach ,a pasjonaci lamp wiedzą ile te same lampki wnoszą.

Minas Anor + A70Tmk2 zmiata wszystkie inne modela Cayina i sporo droższych lampowców. Ten wzmacniacz to inna liga niż A88T, CS55A....A100T itd.

Tu bym postawił na wzmacniacze z tej klasy dosyć wyśrubowanej (z Minas Anorami oczywiście ) Sugden A21 ,Sugden Masterclass , A70TMK2.

Który zagra lepiej ? Trzeba wziąć do siebie do swojego pomieszczenia i przetestować mając najlepiej kilka źródeł i trochę kablarstwa .

Lampowce mają jeszcze potencjał w samych lampach ,a pasjonaci lamp wiedzą ile te same lampki wnoszą.

Właśnie, jeszcze lampki sterujące.

W przyszłości można np. pokusić się o lepszy set 12ax7 i 12au7 i A70TII zagra jeszcze lepiej, znacznie lepiej niż w świetnej już serii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.