Skocz do zawartości
IGNORED

WASZA ULUBIONA PIZZA :-) ?


Bartin-ek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj na wycieczce rowerowej natrafiliśmy na nową pizzerię. Siedliśmy przy stoliku. Po 15 minutach pojawiła się kelnerka. Zapytaliśmy ile im zajmie przygotowanie. Pół godziny. No to wsiedliśmy na rowery, wróciliśmy do domu i zrobiliśmy sobie spaghetti z sosem z tuńczyka i anchois, obficie posypane gran padano.

 

Jaką lubię? Jak nie trzeba na nią długo czekać. Tak jest na Sycylii i w Chorwacji, w Polsce niekoniecznie. W Warszawie niezła jest w Non Solo i u Enzo w Bella Napoli.

Musi być na bardzo cienkim cieście ,- na górze tylko sos , odrobina parmigiano raggiano , świeża bazylia i oregano......i wystarczy...

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Dla mnie najważniejsze to musi być olej do pizzy z ostrymi papryczkami

Ketchup, sos czosnkowy czy pomidorowy znieważa dobrą pizzę. Pizza tylko z pieca opalanego drewnem. Dodatki to rzecz gustu.

 

 

Tutaj samo cisto z oliwką ostrą wyrabianą na miejscu było przepyszne i tu jadłem najlepsze pizze na świecie:

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Wszystkie kupne Oetkery i inne to szajs. Moja ulubiona to zrobiona przeze mnie od podstaw wraz z ciastem. Pizze są tak różne jak niewieście cycuszki, począwszy od placka (na drożdżach, proszku lub bez) po dodatki. Sos pomidorowy podstawa. Naprawdę mało gdzie można spotkać dobry a już własnoręcznie ważony tym bardziej. Jedną z najlepszych jadłem w Syrakuzach. Dodatki to tylko wykończenie, co kto woli. Raz czy dwa kupiłem jakiegoś gotowca i wylądował w .... Jak pizzarollo nie ma duszy do tego to o kant dupy.

Nasza ulubuiona pizza to pieczona w ze nam pizzerii: ciasto, sos pomidorowy, salami, sery, pomidory, grzyby i przyprawy. Uwielbiamy jak ciasto jest lekko chrupkie a sama pizza ma grube boki, a cienkie ciasto w podstawie. Sami próbowaliśmy zrobić, ale kiepsko to wyszło. Natomiast staram się nie kupować pizzy mrożonej. Ciasto wtedy jest twarde, nazbyt grube, a same mrożenie pozbawia delikatności warzyw i mięsa.

Kiedyś byłem fanem Calzone, potem uwielbiałem Rzeźnicką, a teraz... nie jadam w ogóle :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.



  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM


  • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

    Ostatnio dodane opinie o albumach

  • Najnowsze wpisy na blogu

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.