Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 17-19.11.2017

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

No to rzeczywiście musiało być 100% czystego dźwięku bez minimalnego nawet procenta hałasu...

Hałas to jest jak dwójka moich dzieci wraca ze szkoły, uwierz mi, wiem co to hałas ;)

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Gość numik

(Konto usunięte)

myślę że za tą donkiszoterię którą odgrywasz dostałbyś porządnego kopa od tej pani w czerwieni ;-)

nie byłbym zainteresowany nawet rozmową, sorki - mam troszkę inne oczekiwania:)

a tu nie chodzi o tą panią - mam ją gdzieś, tylko o wykorzystywanie tematu;p;p - pewien komunikat od wystawcy, którego ja nie kupuję. Sprzęt audio reklamowany dupą (mam na myśli część ciała a nie określenie kobiety, którego nie używam) w czerwieni mnie nie interesuje, takie mam poglądy i trudno. to strasznie...wiejskie i zacofane, mnie to raziło W TYM MIEJSCU:)

Przepraszam, że chwilowo tylko :) zaburzę waszą obecną dyskusje.

Ale padło wcześniej kilka uwag na temat muzyki jaka jest puszczana na Audio Show. Niestety ale muszę przyznać temu rację. Muzyka w każdym pomieszczeniu taka sama, oklepana, nudna.

Wilson Alexx grały pięknie i normalne kawałki!

A teraz wracając do jednak ciekawszej części tego wątku.

Co powiedzie na Panie od ankiety subooferów SVS? :D:D:D

Czy ktoś pamięta może pokój RT - project z Radissona? Porównanie elektroniki własnej produkcji na JBL L19 za 1500 zł (+ zmodyfikowane zwrotnice) i SF electa Amator?

Nie mogłem w to uwierzyć, że JBL przebiły Electy na wylot. Może to kwestia danego gatunku muzycznego ale widziałem i po sobie i po innych, że czar pryskał w momencie przełączania sygnału na SF.

JBL na płycie Stańka zagrały tak jakby prawie ktoś tam wstawił żywy band, no prawie..

Moim zdaniem to nie do końca tak. One po prostu mają inną stylistykę grania. JBL grają bardziej przejrzyście szerszym pasmem a SF mocno wypycha środek więc np wokale brzmią spektakularnie. Natomiast prawda jest że różnica była spektakularna. Rok temu w tym pokoju było podobnie.

Oo widzę, że Panowie (w pokoju 218) poznali moje pierwsze JBL-e :). Na takich słuchałem 21-lat temu w wieku 12-lat, czyli od 1996 r. je miałem prze ileś tam lat. Inni w wieku 12-lat może słuchali na Amatorach, Altusach czy Bumboxach - jak ja grałem na L19 z Rotelami. Pamiętam jak je podłączyłem to było nowa jakość i ilość nowych dźwięków :)

Na AVS jak i rok temu, sygnał przełączany w trakcie utworów z kolumn JBL L19 na Sonus faber Electra Amator II.

Ciekawe na czym wtedy w Olsztynie słuchał założyciel/organizator Audio Video Show :)

Pierwsze Sonus'y które kiedykolwiek zagrały to właśnie te najnowsze 'Sonus faber Aida, Limitless Immersion':

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czy jak ktoś je nazywał 'Sonus faber Aida 2'.

Nie to co kiedyś starsze Sonus faber Aida z jednym 'BAT-em':

Ukryta Zawartość

Teraz to co innego z nowymi Aida'mi (na nowych przetwornikach i zwr. głośnikowych) bez farbowania/zmulania jak na starszych. Naturalniej, szybciej i precyzyjniej, choć i tak trochę za spokojnie. Dobre kolumny do Jazz'u – o ile podłączy się 6-ść monofonicznych, lub co najmniej 4-y monofoniczne wzmacniacze mocy i 3-y komplety kabli głośnikowych, jak to było na AVS 2017:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) – te najgrubsze kable głośnikowe na 'Deep Low'. Pozostałe pary z osobna pod 'Low' i 'Mid/High'. Wzmacniacze mocy Audio Research Reference 250 SE High Definition® Vacuum Tube Mono Power Amplifier (4). Do Tri-ampingu potrzebowaliby 6 sztuk takich 'piecurów' z wentylatorami. Dobra robota. Było widać i słychać, że Panowie się postarali aby grało jak nigdy dotąd z żadnych innych Sonus'ów.

AudioShow-108.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AIDA-8.jpg

audio_video_show_2017_report_2017_2018_matej_isak_mono_and_stereo_%2B-%2B155.jpg

audio_video_show_2017_report_2017_2018_matej_isak_mono_and_stereo_%2B-%2B156.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

HifiPig również zamieściło relacje

Ukryta Zawartość

Coraz więcej zagranicznych mediów branżowych wspomina o AvS :)

Gratulacje Elb!

Ukryta Zawartość

Zagrancznych było dużo. Teraz pewnie będzie fala relacji w gazetach.

Trochę szkoda, że cicho w Stereophile, the Absolute Sound, ale to daleko:)

Niemniej nr 2 w Europe, na tak ubogim (obiektywnie) rynku to wielki sukces.

Stadion Narodowy zrobił jednak wielką różnicę.

Stadion Narodowy zrobił jednak wielką różnicę.

Masz rację. Ale naprawdę warto pomyśleć w przyszłości nad umieszczeniem całego Audio Video Show w jednym miejscu. Stadion Narodowy wydaje się być na ten cel za mały.

To gdzie jest takie miejsce w Warszawie, w którym da się wynająć 170 sal o zróżnicowanej wielkości?

Hala mirowska

Wniosek jaki mi sie nasuwa to taki, ze Polscy dystrybutorzy maja zazwyczaj dwie lewe rece, a wlasciwie dwa lewe ucha do konfiguracji sprzetow. Wiele tych urzadzen znam z innych wystaw, klubow lub studiow. I wiem ze mozna skonfigurowac z nich bardzo dobry i solidny dzwiek. Jednak w Wawie Panowie tak mi sie zdaje, tego nie potrafia...a moze poszli w maniery dzwiekowe...ciezko powiedziec. 70-80% prezentacji jest slabych, czasami zdarzyla sie jakas perelka. Niech sie przejada do Japonii i zobacza jak tam sie konfiguruje sprzet, czasami zwykly wzmak, wzykle zrodlo, zwykle kable, ale tak to wszystko polaczone ze chce sie tego sluchac, a u nas chce sie uciekac z pokoi i miec juz to za soba.

bez przesady, 2 miejsca nos w nos i SN dość blisko

i przewietrzyć się można co jak zostało powiedziane już na początku dyskusji jest dość istotne ;)

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Nagrałem tutaj kawałeczek z pokazu Avantgarde Acoustic :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To gdzie jest takie miejsce w Warszawie, w którym da się wynająć 170 sal o zróżnicowanej wielkości?

Miedzynarodowe Targi poznanskie MTP, masz ogrom hal tam pewnie by sie zmiescili.

Właśnie dlatego ten mały żarcik z mojej strony...bardzo szanuję Kobiety i jestem tolerancyjny ale... ;-)

taaaa nie jestem rasistą, ale... Typowy argument rasistów :)

????

• Redaktorzy

Świątynia boga Ptah, czyli Ptak Centrum Wystawiennicze. Kupa hal coś a la Munchen. Ale tam nie ma hotelu nie dość, że na miejscu, to nawet w rozsądnym pobliżu. Zatem do chrzanu.

jgrubsze kable głośnikowe na 'Deep Low'. Pozostałe pary z osobna pod 'Low' i 'Mid/High'. Wzmacniacze mocy Audio Research Reference 250 SE High Definition® Vacuum Tube Mono Power Amplifier (4). Do Tri-ampingu potrzebowaliby 6 sztuk takich 'piecurów' z wentylatorami. Dobra robota. Było widać i słychać, że Panowie się postarali aby grało jak nigdy dotąd z żadnych innych Sonus'ów.

To jednak bańka to za mało aby cos zagrało .

Nagrałem tutaj kawałeczek z pokazu Avantgarde Acoustic :

Ukryta Zawartość

Ale to są jaja ludzie. Na twoim filmiku awangarda gra lepiej niż rip materiał z youtuba :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapomniałem właśnie o tym swingującym rock and rollu. Podobało mi się, tutaj muszę awangardom oddać. Wszystkie instrumenty dęte grały fajnie, jeszcze ta hostessa z parteru na kolanka i mógłbym być "terroryzowany" tymi wszystkimi złymi atrybutami :)

Sugerujesz że organizator powinien wybudować własny budynek z przeznaczeniem na wystawę?

Sugeruję jedynie, że organizator ma w tej materii lepsze rozeznanie niż ja.

Firma AMS organizuje przecież dziesiątki wystaw o najprzeróżniejszej tematyce.

. JBL 4367 Studio Monitor + ML No. 534; No. 526; No. 519 + okablowanie Cardas Audio. Dźwięk był bogaty, pełny, zrelaksowany, a jednocześnie mocny, dynamiczny i precyzyjny ze świetną holografią i sceną. Live'owy Sound dający świetną frajdę ze słuchania.

W krzywdzących przecież, wystawowych, czysto obserwacyjnych kategoriach "dźwięku" to dla mnie też był nr 1.

W zasadzie jedyny system gdzie muzyki słuchałem z przyjemnością.

Puszczano (różną) muzykę na maksa i ze sporą dynamiką.

W kilku momentach brakowało mi nielicznych dźwięków najniższego basu, ale to w tych warunkach pewnie nawet i lepiej.

Dodatkową poprawę ( w kontrolowanych warunkach) dałoby pewnie też usunięcie kabli Cardasa. ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.