Skocz do zawartości
IGNORED

Prezent na komunie , telefon tylko jaki ?

margaryna85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , zwracam się do was z prośbą o pomoc.

Mianowicie chcę kupić chrześniakowi telefon na komunię , wiem że chce.

Nie znam się na tyle na telefonach żeby sam coś wybrać a i budżet niestety nie powala max 500 zł.

Będzie to pierwszy telefon małego więc do końca nie wiem jak będzie używany , na pewno gry , internet.

Moje propozycje to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy z tymi pieniążkami można coś kupić u bardziej renomowanych firm.

Chłopak nie jest wymagający ,jego młodsza siostra kupiła sobie telefon za pieniążki z urodzin za 150 zł K&M nowy i już taki się mu bardzo podoba.

Ja chciałbym kupić najlepsze co można do 500 zł .Macie jakieś propozycje?

Może gdzieś są jakieś fajne promocje akurat ? Linki mile widziane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/138672-prezent-na-komunie-telefon-tylko-jaki/

Nie kupuj krugerszajsów. Od wielu lat używam telefonów Xiaomi. Teraz już można je kupić w Polsce i z naszą gwarancją. W twoim budżecie poluj na model Xiaomi RedMi 4x. Dzieciak będzie zachwycony, gwarantuje

Cubot fajny pod względem parametrów, ale opinie ma raczej druzgocące (nie miałem w ręku, więc sam się nie wypowiem). Natomiast polecany przez kolegów Xiaomi to bezpieczny wybór.

Dziękuję wszystkim za opinie prawdopodobnie zamówię xiaomi.

To tylko 500 zl na chrześniaka wystarczy ? Myślałem ze tysiaka to minimum trzeba wydać.

Mam też inne wydatki, 13 04 2018 zostałem ojcem i przede wszystkim tutaj potrzeba mi bardziej pieniędzy.

Z pierwszego z brzegu wyszukiwania:

Nananana

Na początku sprawował się okej ale po jakiś 2 miesiącach zaczął się problem z ladowaniem po pierwsze telefon mając 0% oczywiście wyłącza się ale... przez kilka godzin nie da sie go włączyć gdy już się włączy dalej ma 0% wymiana baterii nic nie dała bateria też bardzo krótko trzyma osobiście nie polecam go nawet za taką cenę Nie wiem czy to ja trafiłam na jakąś wadliwa wersję czy jaki jest problem niestety nie polecam

.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 04 sty 2018, 00:01

Duska

Mam ten tefefon ponad pol roku, i z dnia na dzien widze ze chyba najgorszym bledem bylo kupno go. Bateria jak na jej wielkosc trzyma bardzo krotko, ogolnie bardzo niewygodny w uzytkowaniu, od ponad dwoch tygodni zaczyna szwankowac i glupiec coraz bardziej poniewaz sam sie wylacza i po chwili wlacza, czy jest w danym momencie uzytkowany czy nie. Znikaja aplikacje sciagniete na telefon, a po jakims czasie spowrotem sie pojawiaja. Nie polecam kupna tego telefonu

.neoplus.adsl.tpnet.pl | 08 lip 2017, 14:07

gość

GPS porażka - nie trzyma się drogi, skacze po kilkadziesiąt metrów co oznacza że nawigacja samochodowa nie spełnia swojej funkcji.

Aparat robi zdjęcia prawie jak kalkulator.

Ekran - rewelacja.

Reszta bez zastrzeżeń

.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 lip 2017, 17:07

KUBOT_TRUP

Telefon waży prawie pół kilo - jest duży i nieporęczny. Słabej jakości ekran i aparat, bateria to kpina - trzyma niecały dzień. Dodatkowo telefon po miesiącu użytkowania nie ładował się do pełna, z każdym dniem ładował się do coraz mniejszej wartości aż w końcu całkowicie umarł. Ogólnie nie polecam, lepiej kupić coś używanego w tej cenie, niż wątpliwej jakości chińczyka.

.internetdsl.tpnet.pl | 21 mar 2017, 11:03

Nie opierałbym się na procentowości, duża część pozytywnych komentarzy w necie to opłacone klaki, sporo też opinii typu "daję piątkę, telefonik przyszedł wczoraj i jest super". Przerabiałem to wiele razy, nie tylko z telefonami. Zacytowałem cztery opinie, które wydają się być względnie rzeczowe i nie szukałem ich długo, tylko wyskoczyły jedna pod drugą na pierwszej stronie z opiniami. Czy oddają rzeczywistość - nie wiem. Na prezent dla dziecka wydaje mi się lepiej kupić coś pewnego, wśród najbliższych mam cztery osoby z xiaomi i nikt nie narzeka. Sam lubię telefony pancerne i zdarza mi się kupować jakieś mniej znane marki (mann, blackview) i z reguły po roku używania potrafię je po ciemku rozłożyć i złożyć, mam do nich woreczek części z aliexpresu i cały folder softu do flashowania romu, przywracania imei, itp. Nie dlatego, że to moja dziwna pasja, tylko wymuszają to usterki. Najlepiej kup tego cubota i sprawdź sam, a za pół roku napisz recenzję, może się okaże, że jest super.

naprawdę doceniam Twój wysiłek. A nie pytałem bez przyczyny, gdyż zamierzam kupić ten telefon i jeśli mógłbyś procentowo określić ilu było zadowolonych, a ilu nie z użytkowania tego fonka, to byłbym zobowiązany.

Wejdź sobie na forum o chińskich telefonach i zobacz jakie opinie mają Cuboty. Nie będziesz zadowolony

Nie opierałbym się na procentowości, duża część pozytywnych komentarzy w necie to opłacone klaki

Tak samo nieprzychylne opinie to walka z konkurencją.....

GPS porażka

w 90% zależy od aplikacji... Moduły GPS są wszędzie takie same.

Xiaomi to bezpieczny wybór. Cena OK, jakość OK, trwałość OK. Zresztą, większość smartów na rynku i tak nie wykorzystuje swoich możliwości obliczeniowych.

Tak samo nieprzychylne opinie to walka z konkurencją.....

Nie do końca. Wydaje mi się, że fałszywe negatywne opinie są raczej jednostkowe. Jeśli handlarz kupuje w Chinach pakiet telefonów, to opłaca mu się kupić np. tysiąc pozytywnych opinii, żeby jak najlepiej i szybko wszystko sprzedać. Po co miałby zamawiać negatywne dla konkurencyjnej marki, jeśli za dwa miesiące może mieć paletę właśnie takich telefonów u siebie na magazynie do sprzedania?

Wydaje mi się, że fałszywe negatywne opinie są raczej jednostkowe.

To dobrze, że tylko wydaje się Tobie. Tak samo jak kupuje się pozytywne opinie, dla tych samych celów kupuje się negatywne.

To dobrze, że tylko wydaje się Tobie. Tak samo jak kupuje się pozytywne opinie, dla tych samych celów kupuje się negatywne.

Ale ja nie twierdzę, że tak nie jest, tylko że skala jest inna. Poza tym mówimy o chińskich telefonach, często bez oficjalnej dystrybucji, sprowadzanych i rozprowadzanych partyzancko. To nie firma X, która wie, że jej konkurencją na rynku są Y i Z i warto im trochę zaszkodzić.

często bez oficjalnej dystrybucji,

A zastanawiałeś się dlaczego bez oficjalnej dystrybucji, ponieważ nie mają korporacyjnej marży a sieci telekomunikacyjne nie zarobią na nich tak jak na IX i S9. Są rozprowadzane normalnie, nie wiem co nazywasz partyzantką. Znaczy, że są to nie legalne urządzenia lub nie spełniają norm....

Firma X czy Y niby nie boi się konkurencji, ponieważ mają 30-40% rynku. Jednak rynek szatkuje się i ciągle % ucieka, a porównanie parametrów technicznych, porównywalnych produktów, wychodzą w większości na korzyść "partyzantów" przy 1/2-1/3 ceny kultowych wydmuszek.

Są rozprowadzane normalnie, nie wiem co nazywasz partyzantką

Są rozprowadzane przez prywatnych importerów, którzy handlują też telefonami innych marek. Nie widzę podmiotu, dla którego raczej niszowe i tanie telefony cubot byłyby bezpośrednią konkurencją na polskim rynku, i w którego interesie byłoby zamawianie negatywnych opinii na temat tej firmy. Stąd wyciągam wniosek, że opinie negatywne mogą być dość wiarygodne i warte przemyślenia.

Ciągle popełniasz ten sam błąd porównawczy. Porównujesz i pokazujesz porównania Kubota do właśnie czego. Jeżeli porównasz do S8-9 to jest popelina. Wyszukaj porównywalny cenowo produkt od Szajsunga i porównaj parametry techniczne oraz funkcjonalność. Powiedzmy mam Mi6 i porównuję go do i6, w tym porównaniu i6 wygląda bardziej niż słabo...

Na tej podstawie wyciągam wniosek, że Twoje wnioski są dość ukierunkowane.

Ciągle popełniasz ten sam błąd porównawczy. Porównujesz i pokazujesz porównania Kubota do właśnie czego. Jeżeli porównasz do S8-9 to jest popelina. Wyszukaj porównywalny cenowo produkt od Szajsunga i porównaj parametry techniczne oraz funkcjonalność. Powiedzmy mam Mi6 i porównuję go do i6, w tym porównaniu i6 wygląda bardziej niż słabo...

Na tej podstawie wyciągam wniosek, że Twoje wnioski są dość ukierunkowane.

Jaki znowu błąd? Nie porównuję do niczego konkretnego, bo takich telefonów są setki, i stąd mówię, że nie ma bezpośredniej konkurencji. A w Samsungu (zdaje sobie sprawę, że to tylko przykład i można wstawić dowolnego dużego producenta) to pewnie nie słyszeli nawet o takich cubotach, nie mówiąc o tym, żeby traktowali tę markę, która nawet nie ma polskiej strony, jako konkurencję na rynku PL.

Nie porównuję do niczego konkretnego

No właśnie tu tkwi błąd. Opinie, które przytoczyłeś też nie stanowią samodzielnych opinii bezwzględnych i są porównaniem do innego, jakiegoś w 90% wyższego lub flagowego modelu.

Ukryta Zawartość

Nic lepszego w tych pieniądzach nie ma. Tyle że z Chin więc trzy tygodnie czekania ale zdarzają się nowe na olx niedużo droższe.

Ukryta Zawartość

Xiaomi, różne modele użytkuję od paru lat. Zawsze bezawaryjne. W dobrych cenach. Nie zapakowane durnymi aplikacjami. Dużo pamięci. Ogarnięty serwis w Polsce. Teraz kupiłem MiA1 na Androidzie one. Świetny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.