Skocz do zawartości
IGNORED

Mały samochód miasto/trasa - czas umierać

Mrok

Rekomendowane odpowiedzi

czyli po niekad sie rozumiemy :)

wniosek trzeba miec dwa auta, albo 3 auta :) na codzien i na wczasy rs6, a do odstresowania 911 GT3, na miasto moze byc Twingo RS

wniosek trzeba miec dwa auta, albo 3 auta :) na codzien i na wczasy rs6, a do odstresowania 911 GT3, na miasto moze byc Twingo RS

Ale zapomniałeś o czymś czego "trzeba mieć" najwięcej. .... ;) .... "diengów"... hehe

Ja na stare lata doszedłem do pewności że dwa wystarczą. Sportowy dla przyjemności aby nie stetryczeć jako kierowca i niewielki suwik wszystkomający z technicznego punktu widzenia w kwestii funkcjonalności, komfortu i bezpieczeństwa jazdy - na codzień.

Ja na stare lata takiego Fiacika 128 Coupe chętnie bym przygarnął:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ja na stare lata takiego Fiacika 128 Coupe chętnie bym przygarnął:

Ukryta Zawartość

Miałem tylko czerwonego w 1978r.

Jeśli dzisiaj FIATa to raczej 124 Coupe nowego, czyli przebrandowana MAZDA MX5 :-) A nie to truchło ledwo jeżdżące na dzisiejsze warunki.

Ukryta Zawartość

A nie to truchło ledwo jeżdżące na dzisiejsze warunki.

Ami się tam tęskni za czasami sprzed autostradowymi, gdy każdy dłuższy wyjazd był przygodą. Redukcje biegów po górę, wyprzedzanie z rozpędu, zimny łokieć...

Wiem, że lubisz mx5. Gdzie startujesz? Muszę kiedyś się wybrać na jakiś tor m, a trzeba mieć komu kibicować!

Ami się tam tęskni za czasami sprzed autostradowymi, gdy każdy dłuższy wyjazd był przygodą. Redukcje biegów po górę, wyprzedzanie z rozpędu, zimny łokieć...

Wiem, że lubisz mx5. Gdzie startujesz? Muszę kiedyś się wybrać na jakiś tor m, a trzeba mieć komu kibicować!

I taka jest pokoleniowa różnica miedzy nami. Ja na samo wspomnienie "Gierkówki" i pseudo dróg PRLu którymi musiałem jeździć, oraz prawdziwych CUDÓW motoryzacji made in RWPG mdli mnie.

Z aut Fiata składanych w PRL z literka "p" jedynym który lubiłem mógł być Fiat 132p. Miałem tego Fita przez trzy lata, ale było to auto sprowadzone ze Szwecji i budowane zgodnie ze szwedzkimi normami. Wciąż pytano mnie w Polsce, co to takiego jest na szkłach reflektorów widząc zmywarki :-)

Owszem lubię Mazdę mx5 a to dlatego, że stworzyliśmy grono kilu przyjaciół razem jeżdżących po torach całej Angli. Fanclub aut marki mx5 jest w GB ogromny :-) Ja nie startuję, ja jeżdżę po torach dla przyjemności. Jednak dużo bardziej wolę nasza BMW-M3 całkowicie przebudowana do wyścigów na torach przez specjalistyczna firmę z Walii. Również nasze mx5 mają niewiele wspólnego z seryjnymi autami tej marki.

Auta do wyścigów na torach wyścigowych absolutnie nie nadają sie do jazdy w ruchu ulicznym. I vice versa.

Wszystko zależy ile czasu mamy aby dotrzeć do celu...autostrady mają jedną niezaprzeczalną zalete... docieramy do celu szybko i nie łapiemy punktów za przekroczenie prędkości... ;) :)

Ale koreczki wielokilometrowe też są częste...i to jest ogromny minus...

I taka jest pokoleniowa różnica miedzy nami. Ja na samo wspomnienie "Gierkówki" i pseudo dróg PRLu którymi musiałem jeździć, oraz prawdziwych CUDÓW motoryzacji made in RWPG mdli mnie.

Gdybym ja w tamtych czasach był zmuszony przemieszczać sie z pkt A do pkt B to prwnie też by mnie mdliło. Ale dziś na piknik w pobliskie górki (bo to nie góry) chętnie jakimś starym tryplem bym się wybrał.

MX-5 to taki angielski klasyl z dzisiejszą japońską technologią. Podejrzewam, że tego się nie da nie lubić :-)

ja czesto majac do wyboru autostrade, albo drogi krajowe czesto wybieram te drugie, zawsze cos mozna zobaczyc, i cos na takiej drodze sie tez dzieje :)

I ja również.

Jeśli mój wyjazd jest natury rekreacyjnej, NIGDY nie prowadzi autostradami :-)

Owszem lubię Mazdę mx5 a to dlatego, że stworzyliśmy grono kilu przyjaciół razem jeżdżących po torach całej Angli.

Three Sisters Wigan?

Auta do wyścigów na torach wyścigowych absolutnie nie nadają sie do jazdy w ruchu ulicznym. I vice versa.

No chyba, że na lawecie. Jak uniwersalne to uliczno-torowe zabawki.

No nie wiem czy Nissana GTR czy Audi RS6 można nazwać zabawką.... ;)

...bo uliczno-torowymi można śmiało nazwać... ;) :)

Pisze o tych autach bo na torach są dużo bardziej stabilne niż "jednonapędówki"....nawet dohamowanie w zakręcie jest lepsze...

..bo to w końcu najwięcej czasu się "łapie" na jak najpóźniejszym hamowaniu przed zakrętem czy szykaną i dohamowywaniu przy wejściu w zakręt...aby za chwile odpalić fajerwerki w postaci pedału przyspieszenia...hehe

...tylko wiele razy już widziałem jak ktoś za bardzo opóźnił hamowanie... ;)

No nie wiem czy Nissana GTR czy Audi RS6 można nazwać zabawką.... ;)

W serii to chyba nawet trzeba. Uno 1.0 może być bardziej torowe od rs6.

Vkado: może się orientujesz, czy w UK są jakieś imprezy, gdzie totalną serią, posiadającą po orostu MOT można pobawić się najakimś małym, krętym torze?

Ja swoją fabią w tedeiku nie takie fury wymijam :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Masz rację "Wymijasz"...hehe...

P.S.

Wyprzedzasz... chyba.... ;) :)...jeśli takową posiadasz... ;) :)

A gazu do dechy wciskać się boje bo nie panuję nad mocą.

CRX miałem na gwincie od Eibacha,jak skręciłem zawias, znaczy obniżyłem, była niesamowicie niska i twarda ...

...e36 była na pełnym M-pakiecie,zawias trochę twardszy i niższy niż seria...ale z racji gwintu w Hondzie zakręty wygrywała Honda...ale beemka miała szpere tylnego mostu więc jazda bokami była świetną zabawą...

E36 z tym silnikiem daje radę. Moj kumpel ma E30 z tym piecem na dwóch vanosach, jednostka wymonotwana z angielskiego radiowozu :) Połącznie takiej wagi z tym silnikiem daje fajny efekt. Do tego pełny M Pakiet. To już mega rzadkość w E30.

?👈

Wyprzedzić też się zdarzy jak zajmują pas do skrętu lub zjazdu:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dopiero teraz się zorientowałem, że RA-12 ma tylko jedno wejście USB z przodu, a z tyłu bida :D

A co za tym idzie, to nie jest PC USB jak w RDD-1580, a wejście na player plików WAV, MP3, WMA z ograniczeniem 48kHz/16bit...

Cały czas myślałem (zresztą kolega Luk1985 chyba też), że on ma drugie wejście PC USB z tyłu, a tylko takie możesz przełączać w USB Audio Class 2.0, by przesyłać większe częstotliwości próbkowania niż 96kHz/24bit.

Pozostaje Ci się wyposażyć w interfejs USB-SPDIF, by wykorzystać pełne możliwości Wolfsona w RA-12 zasilając go muzyką z Tidala prosto z kompa.

tak wlasnie myslalem, czyli ten rotel nie ma daca z usb, tylko odtwarzanie z usb

Z aut Fiata składanych w PRL z literka "p" jedynym który lubiłem mógł być Fiat 132p. Miałem tego Fita przez trzy lata, ale było to auto sprowadzone ze Szwecji i budowane zgodnie ze szwedzkimi normami. Wciąż pytano mnie w Polsce, co to takiego jest na szkłach reflektorów widząc zmywarki :-)

Owszem lubię Mazdę mx5 a to dlatego, że stworzyliśmy grono kilu przyjaciół razem jeżdżących po torach całej Angli. Fanclub aut marki mx5 jest w GB ogromny :-) Ja nie startuję, ja jeżdżę po torach dla przyjemności. Jednak dużo bardziej wolę nasza BMW-M3 całkowicie przebudowana do wyścigów na torach przez specjalistyczna firmę z Walii. Również nasze mx5 mają niewiele wspólnego z seryjnymi autami tej marki.

ja uwazam inaczej kazde auto nadaje sie na tor, natomiast nie kazde torowe nadaje sie na droge

Jeśli dziecko w foteliku z przodu to poduszka czołowa zawsze wyłączona. ...

Problemem są nóżki dziecka,które prawie zawsze nie są jak należy...wystarczy poobserwowac zachowanie dziecka i będziesz wiedział o co mi chodzi...

Raczej problem w tym że taka poduszka przy wybuchu narobi więcej szkody dla delikatnego ciała dziecka niż w ogóle by jej nie było.

Poduszka by się bardzo przydała tylko że ta zainstalowana jest zoptymalizowana dla wagi i gabarytów osoby dorosłej.
  • 5 tygodni później...

Planuję żonie kupić Suzuki Swift z automatem. Niestety żaden salon w moim rejonie nie ma wersji demo żeby zrobić jazdę próbną i zobaczyć jak się sprawuje skrzynia.

Miał ktoś może styczność z tą wersją i może podzielić się wrażeniami z jazdy oraz (bez)awaryjnością tych skrzyń?

Planuję żonie kupić Suzuki Swift z automatem. Niestety żaden salon w moim rejonie nie ma wersji demo żeby zrobić jazdę próbną i zobaczyć jak się sprawuje skrzynia.

Miał ktoś może styczność z tą wersją i może podzielić się wrażeniami z jazdy oraz (bez)awaryjnością tych skrzyń?

A co tam jest? CVT?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.