Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
10 godzin temu, porlick napisał:

Gdzie znaleźć ustawienia wielkości czcionki???

Edytowane przez porlick
Dopisek. Posty pod rząd nie scalają się, jak kiedyś.

A na starym silniku była do wyboru wielkość czcionki? 

Scalają się, tylko przez pierwszych kilka minut. Uznałem, że jeśli ktoś dodał coś po dłuższej przerwie, to raczej to jest nowa myśl, a nie dotycząca starego wpisu.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Moim zdaniem nowa kolorystyka i  układ  wpisów fatalny.

Głównie mamy pustą przestrzeń, walące po oczach avatary,  ostry kontrast między bordo a białym i szarym, zbyt duże odstępy między liniami ...

Przykład ja wygląda wątek po zaznaczeniu pustej przestrzeni

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

Dziękujemy za opinię.

Panowie, ale nowy wygląd był dostępny testowo od tygodni (właściwie miesięcy) i można było to sprawdzać i zgłaszać w tym wątku. Teraz wiele osób jest zdziwionych, że jest nowy layout, ale wcześniej mało kto miał jakieś uwagi.

Nie ma czy tylko ja nie widzę knefla z "przejdź do pierwszego nieczytanego posta"?

Przydatne, a kropka w odnośniku na liście wątków nie przenosi do nieczytanej zawartości.

20 godzin temu, Wari napisał:

Kwestia "kosmetyczna": ikonka "Pierwsza strona" w wątkach jest wyświetlana jako pierwsza, a w forach jako ostatnia. To specyfika mojej przeglądarki, czy tak jest u wszystkich?

Już jest dobrze, dziękuję.

Miałem całą bibliotekę linków do ciekawych postów w różnych wątkach. Teraz te linki nie działają. Czy bibliotekę linków trzeba będzie budować od nowa?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W e-mailu z powiadomieniem o nowym wpisie w obserwowanym wątku znajduje się przycisk "Przejdź do tej odpowiedzi". Kliknięcie weń powoduje przejście do początku strony z tym wpisem, a nie do samego wpisu.

Przykład:

Ukryta Zawartość

Ciekawostka,  jeśli powyższy link zostanie automatycznie osadzony w nowym poście, to pokazuje się właściwa zawartość:

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
6 minut temu, Lech36 napisał:

Miałem całą bibliotekę linków do ciekawych postów w różnych wątkach. Teraz te linki nie działają. Czy bibliotekę linków trzeba będzie budować od nowa?

Podaj proszę przykłady takich linków. Postaramy się zrobić przekierowania. Tematami już porobiliśmy, ale widać do postów trzeba oddzielnie.

6 minut temu, Wari napisał:

W e-mailu z powiadomieniem o nowym wpisie w obserwowanym wątku znajduje się przycisk "Przejdź do tej odpowiedzi". Kliknięcie weń powoduje przejście do początku strony z tym wpisem, a nie do samego wpisu.

Przykład:

Ukryta Zawartość

Ciekawostka,  jeśli powyższy link zostanie automatycznie osadzony w nowym poście, to pokazuje się właściwa zawartość:

Być może piszemy obaj o tym samym. Jest problem z oznaczaniem nieprzeczytanej zawartości.

Ukryta Zawartość

6 minut temu, dskrzypczak napisał:

Podaj proszę przykłady takich linków. Postaramy się zrobić przekierowania. Tematami już porobiliśmy, ale widać do postów trzeba oddzielnie.

Ukryta Zawartość

To tylko jeden z wielu przykładów. Zauważyłem że niektóre linki z mojej starej biblioteki działają.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Administratorzy

To jest ten sam bug, albo podobny. To samo jest w zakładce Aktywność. Zgłaszało już to kilka osób. Chyba obecnie najczęściej zgłaszana rzecz. 

Rozmawiam o tym z oficjalnym supportem, zobaczymy co powiedzą.

1 godzinę temu, dskrzypczak napisał:

Dziękujemy za opinię.

Panowie, ale nowy wygląd był dostępny testowo od tygodni (właściwie miesięcy) i można było to sprawdzać i zgłaszać w tym wątku. Teraz wiele osób jest zdziwionych, że jest nowy layout, ale wcześniej mało kto miał jakieś uwagi.

Zgoda. Tylko, że te wady widać od razu po uruchomieniu strony. Nie trzeba do tego kilkumiesięcznych testów. wystarczy odrobina wyczucia proporcji, doboru barw i kontrastu. Wyglądem witryny powinien się zająć plastyk, a nie informatyk.

Nie chcę być złośliwy, ale nie chciałbym żeby powtórzyła się sytuacja z chybioną postacią zakładki Kluby. Po paru miesiącach (!) okazało się jednak, że nie był to najmądrzejszy pomysł.

Mam nadzieję, że przynajmniej na znikający sidebar nie trzeba będzie tyle czekać.

Druga sprawa jest taka, że mimo kilkumiesięcznego okresu cały proces wymiany silnika został przeprowadzony bez przygotowania i przemyślenia odpowiednich operacji. Silnik działa i chwała mu za to, ale po kilku miesiącach wszystko powinno chodzić jak w zegarku, np. ukrywanie tego nieszczęsnego sidebaru, który dodatkowo wzmacnia brzydkie efekty wizualne, To samo dotyczy obsługi urządzeń mobilnych i innychh rzeczy opisywanych przez kolegów.

Eksperymentować można na forum testowym i jeśli prace nie są zakończone, to nie powinno się przeprowadzać aktualizacji na siłę, bo rezultaty są jakie są.

Po edycji poniższy cytat wskoczyl mi na koniec wpisu i nie mogę nic pod nim wpisać. Miejsce, w którym powinien się znaleźć zaznaczyłem kreską.

P.S. 

I jeszcze jedna sprawa. Czy ktoś dokładnie przemyślał sprawę znikającego paska menu pod pakiem "Start ....."?

Dziękujemy za opinię.

• Administratorzy

Wiesz, takim tokiem myślenia to moglibyśmy go usprawniać i kolejne pół roku. Po prostu doszliśmy do momentu, gdzie uznaliśmy, że rozwijanie dwóch wersji na raz (starej i nowej) nie ma sensu i zabiera za dużo zasobów. Stary już był na tyle stary, że była łata na łacie. W nowym jest wiele przydatnych rzeczy - pełne szyfrowanie (https i kłódeczka w przeglądarce), a co za tym idzie znów działa logowanie facebookiem (na starym bez SSLa nie dało się już tego naprawić), powiadomienia po stronie przeglądarki (działają nawet jak się jest na innej stronie niż audiostereo), niewidoczna captcha przy rejestracji, pełne wsparcie responsywności, czy cała masa innych rzeczy. To, że są jakieś błędy po uruchomieniu? To normalne i zawsze jakieś będą. Da się pisać normalnie na forum (a od tego przecież jest) i to jest najważniejsze. Nieprawidłowości są na bieżąco usuwane.

A na starym silniku była do wyboru wielkość czcionki

Android/Chrome

Ustawienia/ ułatwienia dostępu/ wielkość tekstu- i powiększało WSZYSTKO. Teraz skaluje się tylko czcionka w okienku pisania, natomiast wielkość czcionki reszty tekstów pozostaje bez zmian.

Na telefonie czytanie forum jest po prostu katorgą dla oczu.

• Administratorzy

Forum w wersji testowej było dostępne od paru miesięcy. Informowaliśmy o tym w tym wątku, jak i innych. Dawaliśmy dostępy, prosiliśmy o testy. Czy drogi bumie zajrzałeś tam i coś zgłosiłeś? Informowaliśmy też w mailingu, że zbliżają się zmiany.

Co do klubów, to również winny był stary silnik. Najbardziej krytykowane było sortowanie alfabetyczne. Ten obecny umożliwia wybór dowolnego sortowania. Obecnie Salonik został przeniesiony na nowy silnik Klubów i może posłużyć to testów.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

7 minut temu, dskrzypczak napisał:

Wiesz, takim tokiem myślenia to moglibyśmy go usprawniać i kolejne pół roku. Po prostu doszliśmy do momentu, gdzie uznaliśmy, że rozwijanie dwóch wersji na raz (starej i nowej) nie ma sensu i zabiera za dużo zasobów. Stary już był na tyle stary, że była łata na łacie. W nowym jest wiele przydatnych rzeczy - pełne szyfrowanie (https i kłódeczka w przeglądarce), a co za tym idzie znów działa logowanie facebookiem (na starym bez SSLa nie dało się już tego naprawić), powiadomienia po stronie przeglądarki (działają nawet jak się jest na innej stronie niż audiostereo), niewidoczna captcha przy rejestracji, pełne wsparcie responsywności, czy cała masa innych rzeczy. To, że są jakieś błędy po uruchomieniu? To normalne i zawsze jakieś będą. Da się pisać normalnie na forum (a od tego przecież jest) i to jest najważniejsze. Nieprawidłowości są na bieżąco usuwane.

Ale tu nie chodzi o jakieś drobiazgi. To o czym piszesz (np. logowanie przez facebook) ma znacznie drugorzędne.

Tu chodzi o rzeczy zupełnie podstawowe, które decydują o wygodzie korzystania z forum. Zwłaszcza  o stronę wizualną.

Pisać można. Gorzej z czytaniem.

Dlaczego na stronie "Moje załączniki" jeden z nich jest pięciokrotnie przypisany do niniejszego wątku? Ten obrazek jest wyświetlany tylko w jednym poście.

Już prędzej spodziewałbym bym się dwukrotnego odnotowania obrazka pt. "a_watek", bo był cytowany.

Dla jasności: nie przeszkadza mi to i nie nalegam na poprawianie, ale zaintrygowało mnie to.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę dbać o poprawność językową:

Ukryta Zawartość

Nazwy miesięcy są źle odmieniane w nagłówkach.

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

• Administratorzy

Teraz, bum1234 napisał:

Ale tu nie chodzi o jakieś drobiazgi. To o czym piszesz (np. logowanie przez facebook) ma znacznie drugorzędne.

Tu chodzi o rzeczy zupełnie podstawowe, które decydują o wygodzie korzystania z forum. Zwłaszcza  o stronę wizualną.

To Twoja subiektywna ocena, bo masz już tutaj konto. Wiele osób obecnie używa FB do rejestracji. To jednak tylko jeden jedyny przykład. Ten silnik oferuje wiele, wiele więcej. Przede wszystkim stary nie był już wspierany i nawet przestał otrzymywać łaty bezpieczeństwa. 

Większość osób, które testowały wygląd wypowiadała się o nim pozytywnie. Nowe skórki będą jeszcze dodawane. Na razie chcemy skupić się na wyeliminowaniu błędów. 

Teraz, yayacek napisał:

Proszę dbać o poprawność językową:

https://raciborz.com.pl/2010/04/29/prof-jan-miodek-o-1-maja-li.html

Nazwy miesięcy są źle odmieniane w nagłówkach.

Tak, doskonale o tym wiemy. Tyle, że to raczej kwestia programistyczna. Po prostu w bazie zostały dodane nazwy miesięcy.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

3 minuty temu, audiostereo.pl napisał:

To Twoja subiektywna ocena, bo masz już tutaj konto. Wiele osób obecnie używa FB do rejestracji. 

Biedacy nie wiedzą co czynią :D

Skoro już usuwacie błędy to zróbcie przynajmniej coś z tym sidebarem. Naprawdę nie da się bez opcji chowania tego niepotrzebnego nikomu gadżetu normalnie i wygodnie korzystać z forum.

Godzinę temu, azael napisał:

Nie ma czy tylko ja nie widzę knefla z "przejdź do pierwszego nieczytanego posta"?

Przydatne, a kropka w odnośniku na liście wątków nie przenosi do nieczytanej zawartości.

U mnie to samo. Otwiera się po prostu strona, na której jest pierwszy nieczytany post, ale pokazuje od pierwszego posta na stronie.

Dziękujemy za opinię.

Ja pytałem, czy zostanie usunięty sidebar "Magazyn audiostereo" po prawej stronie, aby można było wygodniej czytać zawartość - odpowiedź "pomyślimy".

Zgłaszałem, że w profilu czcionki są zbyt duże, a tym samym nieestetyczne (np. "Informacje profilowe", "Ostatnie wizyty") - odpowiedź "pomyślimy".

Sugerowałem osobne pola w profilu na informacje o sprzęcie użytkownika (jak na forum hifiwigwam, ten sam silnik) - odpowiedź "pomyślimy".

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Administratorzy

Krzysiek: tak pomyślimy, bo to nie są bugi, tylko życzenia. Błąd to jest jak nie działa przekierowanie do ostatniego nieczytanego posta. To co zgłaszasz jest cenne, ale w pierwszej kolejności są usuwane błędy. Pomysł z polami na wpisanie swojego sprzętu jest wart uwagi i sam go pochwaliłem, ale to nie jest w tej chwili rzecz pierwszej potrzeby.

31 minut temu, audiostereo.pl napisał:

Forum w wersji testowej było dostępne od paru miesięcy. Informowaliśmy o tym w tym wątku, jak i innych. Dawaliśmy dostępy, prosiliśmy o testy. Czy drogi bumie zajrzałeś tam i coś zgłosiłeś? Informowaliśmy też w mailingu, że zbliżają się zmiany.

Co do klubów, to również winny był stary silnik. Najbardziej krytykowane było sortowanie alfabetyczne. Ten obecny umożliwia wybór dowolnego sortowania. Obecnie Salonik został przeniesiony na nowy silnik Klubów i może posłużyć to testów.

admin, nie złość się, jako klubowicz dostałem akces i klikałem we wszystko i uwierz mi że było git, co prawda nie logowałem się bo nie chciał przyjąć hasła, ale uznałem to naprawi się samo w odpowiednim czasie. Może te konwertowanie nie przeszło tak bez śladu? nie znam się na tym, ale liczę że szczegóły jeszcze sie dopracuje.

W opcjach wyszukiwania są dwie bez opisów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W ogłoszeniach zniknęły działy, po tytule ogłoszenia nie zawsze widać, o co chodzi.
Nie można też wybrać szukania, np. wszystkich sprzedawanych przedmiotów w dziale interkonekty... 

• Administratorzy

My się wcale nie złościmy :)

Tylko piszemy, że tym razem pomyśleliśmy i staraliśmy się dać dostęp wcześniej itd. aby nie było zaskoczenia. Oczywiście prace cały czas trwają i trwać będą, więc spokojnie.

Przypominam też, że w tle leci jeszcze przebudowa, więc to też chwilę potrwa aby wyszukiwarka w pełni działała, obrazki, czy inne popsute cytowania.

1 godzinę temu, Yodas napisał:

...nie mogę "używać " forum przez Tapatalka...brak możliwości logowania i i przeglądania...

..coś... ktoś... gdzieś...?

Dla mnie to też dramat.

Przez www nigdy nie wchodzę

• Administratorzy

Przechodzenie do ostatniego posta działa na skórce IPB domyślny (można zmienić na dole w stylach), więc to jakiś problem z naszą modyfikacją skórki. Badamy temat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.