Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w klubie !

Uważam kolumny AP ( i tu nie boję się użyć takiego stwierdzenia jak )za jedne z najlepszych na świecie.

pozdrawiam i życzę ci odkrywania swoich płyt na nowo i miłego słuchania

pozdrawiam Grzegorz.

Nie chodzi tylko o tył. Komoda zaburza scenę. Między kolumnami powinna być wolna przestrzeń. Postaw kolumny na płytkach cyramicznych podklejonych filcem. Będziesz mógł je łatwo wysuwać do przodu. Poprawi się też bas i ułożenie sceny.

maser33

nie marnuj potencjału przestrzeni AP. Jedziesz na pół gwizdka ich możliwości jeśli chodzi o te ustawienie i łyse ściany (pogłos). Zrób cos z tym bo wydawanie takiej kasy i ładowanie tego byle gdzie mija się z celem. Pozdr

Elvis znam kolesia który ma Krella i właśnie Virgo 2, jest wniebowzięty tak ponoć dobrze gra. Osobiście niestety nie mogłem tego zweryfikować. Ale może być naprawdę ciekawie.

Ja ostatnio myślałem nad tym, aby udane skrzynki (tak mi się wydaje) od tempo 2 połączyć z głośnikami Scan Speak'a z serii revelator bądź illuminator. Ciekawe co by z tego wyszło jakby ktoś fajnie zmodyfikował zwrotnice itp. Ale (jak na próbę) to dość droga zabawa:)

Ja w swoich mam od Caldery (wersja limitowana ma taki Scan Speak 9700 /mały revelator/). Jeśli bym zmieniał to oba. Ale bez przymiarki bez sensu wydawać na same głośniki 880*2 + 2*wysokotonowiec. Wychodzi prawie koszt uzywanych tempo.

Witam

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakupu kolumn AP. Czekałem na przeprowadzkę ;-)

I pewną namiastkę pokoju do słuchania mały bo tylko 15m2 - ale przynajmniej bez dodatkowych funkcji typu salon lub jadalnia na niedzielę.

Chciałem kupić model Yara ale potem pojawił się YARA II SUPERIOR i wybór padł na ten model.

Rozważam też zakup używanych Spark 3.

Pytanie do użytkowników - jakie są różnice pomiedzy tymi kolumnami?

Które waszym zdaniem warto wybrać?

Dodam że dobór elektroniki będzie później.

Jedyna "stała" to pomieszczenie.

No i cena Sparków 3 dwa razy z kawałkiem niższa niż cena nowych YARA II SUPERIOR.

Kryspin, 23 Cze 2010, 16:46

>Ale jeśli nie wpasują się w pokój to straci połową kasy próbując je odsprzedać.

>Ja kupiłbym Sparki 3.

W przypadku AP sitara strata max 30% odsprzedając.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.