Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie Drogi. Dlaczego tak chętnie Polacy zabijają się na drogach?

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, kazik-t napisał:

"Dlaczego tak chętnie Polacy zabijają się na drogach?"

Odpiwiedzi szukaj we wpisach naszych forumowych miszczuf kierownicy: bo zamiast zrozumieć, że nie są sami na drodze, i co z tego wynika, zajmują się wmawianiem sobie, że jeżdżą lepiej niż szymon1977. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

11 godzin temu, jar1 napisał:

Jeden spieszył się do synka, który był w szpitalu, a drugi też pewnie miał jakiś ważny powód.

Nawet to nie jest powodem, żeby za***rdalać po drogach. Każdy się śpieszy. To nie argument.

10 godzin temu, Chicago napisał:

Artur prawka nie miał, więc sprawa jest rozwojowa.

Gorzej, nie miał bo zabrali wcześniej za promile.
Życie polityka musi być frustrujące, nie można na nich polegać, jak na "Zawiszy".

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

7 godzin temu, kazik-t napisał:

"Dlaczego tak chętnie Polacy zabijają się na drogach?"

bo mają taką fantazję.

Zadam inne pytanie:

"Dlaczego tak chętnie (i często) Polacy zabijają się na polskich drogach, a tak stosunkowo rzadko - na niepolskich?"

I odpowiem:

Przez śmieszne mandaty. Gdyby takiemu jednemu z drugim cymbałowi gliniarz przywalił 5 lub 25 tysięcy zamiast 500 złotych - zaraz by się zrobiło normalnie (-j).

Podobnie jak z wyrzucaniem śmieci i rupieci do lasów, lub gdzie indziej, zresztą. Mandat za taki postępek wzrósł niedawno we Francji do 22 tysięcy euro. I to działa.

I sam to widzę - już jest przy drogach i na osiedlach czyściej i porządniej. Oczywiście nie wszędzie, bo wciąż są miejsca, gdzie góra szpejów pod blokiem jest na porządku dziennym.

No, ale to robią ci, którzy już trzecie pokolenie nie pracują i mają "na wszystko wyebane", jak się to wdzięcznie i dźwięcznie mówi.

Na chamów, gnojarzy i drogowych popierdoleńców działa tylko jedna mowa - poprzez portfel lub konto.

A'propos:

Moja dawna Kobiecinka pracuje w banku, w centrum Paryża.

Wpada razu pewnego typ i - "pani szanowna, pani mi przygotuje na pojutrze cztery tysiące, bo jadę na wakacje do Polski. Mam na koncie około pięć koła, niech ten tysiąc zostanie."

Przychodzi za dwa dni, a tu:

- Ma pan, panie Iksiński na koncie raptem 800 euro. Gdy pan otworzył konto, RATP ( metra i inne autobusy) pobrał sobie to, co im był pan winny. Ile lat nie płacił pan mandatów za jazdę na gapę?

- A tak z piętnaście...

- No, właśnie.

Facet był zdruzgotany, bo miał już bilet na samolot.

Miłych wakacji, dupku z Kolbuszowej!?

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Odpiwiedzi szukaj we wpisach naszych forumowych miszczuf kierownicy: bo zamiast zrozumieć, że nie są sami na drodze, i co z tego wynika, zajmują się wmawianiem sobie, że jeżdżą lepiej niż szymon1977. 

poszukaj zaś, gdzie leżą dwie i pół klepki, co ci odpadły ?

2 godziny temu, Meloman napisał:

Nawet to nie jest powodem, żeby za***rdalać po drogach. Każdy się śpieszy. To nie argument.

powód jest zawsze jeden i ten sam....mogę więc jadę, a "każdy", ma tu najmniejsze znaczenie.

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zadam inne pytanie:

"Dlaczego tak chętnie (i często) Polacy zabijają się na polskich drogach, a tak stosunkowo rzadko - na niepolskich?"

I odpowiem:

Przez śmieszne mandaty. Gdyby takiemu jednemu z drugim cymbałowi gliniarz przywalił 5 lub 25 tysięcy zamiast 500 złotych - zaraz by się zrobiło normalnie (-j).

Podobnie jak z wyrzucaniem śmieci i rupieci do lasów, lub gdzie indziej, zresztą. Mandat za taki postępek wzrósł niedawno we Francji do 22 tysięcy euro. I to działa.

!?

i tu się mylisz

...gdybyś posiadał jędrny, świeży, rzutki, innymi słowy; sprawny aparat myślowy, wiedziałbyś, że stawianie pytań i na nie odpowiadanie, jest takim jakimś czymś, co się kojarzy raczej z marną aparycją.

Skoro ty nie na temat, to i mnie wolno:

Tyś jest, Kaźmirz, normalny, czy Konfederata?

Bo to by wszystko tłumaczyło...

3 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zadam inne pytanie:

I odpowiem:

Przez śmieszne mandaty.

Są trzy przyczyny, że brawura króluje na polskich drogach:

1. niskie mandaty - jestem zwolennikiem systemu fińskiego (płacisz od zarobków, a jak rzekomo nie masz dochodów, a złapali Cię w drogiej furze, to powiedzmy 10% ceny rynkowej tego auta);

2. wyroki sądów - to w ogóle jest jakieś kuriozum;

3. stawki polis OC które praktycznie nie mają związku z popełnionymi wykroczeniami (wypadkami).

Na popatrz - we Francji kara za wyrzucenie śmieci do lasu taka, że nawet zaboli niemal każdego Francuza, a u nas możesz sobie bezkarnie wszczynać pożary na śmietnikach, składowiskach odpadów itp. I podobno prawa łatwo się zmienić nie da.

Przerażacie mnie.

Naprawdę marzycie o państwie policyjnym? Naprawdę uważacie że mandat 20-30 tysięcy zł za byle gówno jest UZASADNIONY???

Naprawdę nie boicie się orgii korupcyjnej w Polsce? Przecież gdyby mandaty tyle wynosiły to policjanci ruchu drogowego byliby z samych łapówek najbogatszą grupą zawodową w Polsce.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, Meloman napisał:

stawki polis OC które praktycznie nie mają związku z popełnionymi wykroczeniami (wypadkami).

No właśnie: w UK jak masz punkty to rośnie OC (podobno nawet 10x), więc i nie ma kozaków "szybko ale bezpiecznie". 

32 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To przeciętny król szos - nic nie dotrze. No no, przy 20km/h... lekcja pierwsza: noga z gazu, sprzęgło w podłogę.

38 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Skoro ty nie na temat, to i mnie wolno:

Bo to by wszystko tłumaczyło...

o ile coś to tobie da, lub wytłumaczy, to i owszem, jam ci jest ...

5 minut temu, szymon1977 napisał:

To przeciętny król szos - nic nie dotrze. No no, przy 20km/h... lekcja pierwsza: noga z gazu, sprzęgło w podłogę.

przeciętność tobie spowszedniała na tyle, że kiedy patrzysz na facjatę w lustrze, myślisz o swej wyjątkowości

To jest "byle gówno", doktorek?

No to jutro ci wypierdolę pod twoją chałupą 40 worów z gruzem. Akurat muszę pojechać i wywalić. Chciałem na wysypisko (płatne, zresztą), ale skoro się dopraszasz - uprzejmie służę.

A, ponieważ jestem uczynnym człowiekiem - część tego syfu rozwlokę po twoim ogrodzie.

Pasi?

Dla miszczuf:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

39 minut temu, Meloman napisał:

to powiedzmy 10% ceny rynkowej tego auta);

to by był dopiero fast & furious , na drogach , w złomach po 500 zł

?

41 minut temu, Meloman napisał:

Są trzy przyczyny, że brawura króluje na polskich drogach:

a ja nadal uważam że w Polsce , zbyt łatwo dostać uprawnienia na bombe na kołach

?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Teraz, billy idol napisał:

to by był dopiero fast & furious , na drogach , w złomach po 500 zł

To był oczywiście skrót myślowy - akurat pisząc to miałem na myśli drogie fury  z karczychami za kierownicą bez dochodów. Oczywistym jest, że niezależnie - jakaś stawka minimalna mandatu powinna być np. te 500 zł.

ps. poza tym - fajnie, że takie złomy przechodzą badania i jakoś nikogo to nie obchodzi.

43 minuty temu, il Dottore napisał:

Naprawdę marzycie o państwie policyjnym?

wolność jest wtedy kiedy możesz sobie sr** na własną głowe, a nie na cudzą

oooooo, te gwiazdki same sie robią ? strona ma jakąś baze słów zakazanych ?  ?

Edytowane przez billy idol

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

47 minut temu, il Dottore napisał:

Naprawdę marzycie o państwie policyjnym? Naprawdę uważacie że mandat 20-30 tysięcy zł za byle gówno jest UZASADNIONY???

Tak. Dam Ci przykład sprzed bodajże roku, dwóch, no może trzech lat. Sprawa była głośna.

Pijany ch*j zabił chłopca na rowerze wyjeżdżając z posesji. Wszelkie dowody, w tym powołanych biegłych wskazały na jego ewidentną winę. A w "sundzie" okazało się, że jest niewinny (mimo, że też podobno to była jego recydywa w kwestii podwójnego gazu). Dla rodziców tego dziecka, czemu akurat się nie dziwię - przeżycie było tak traumatyczne, że musieli się wyprowadzić do innego miasteczka, bo jak sami mówili - nie mogli codziennie oglądać miejsca, gdzie zginął ich syn.

Ten chłopiec był gdzieś w wieku mojego syna. To wręcz nieowyobrażalne - stracić własne dziecko (w ten sposób), a potem czuć bezradność słuchając takich wyroków. Przecież to można dosłownie oszaleć!

Z drugiej strony - mnie by już chyba było wszystko jedno i przy takim obrocie spraw chyba bym starał się zabić ch*ja.

Jak czytałem - to podobno jeden z tych nietykalnych, choć nie jakaś tam wielka szycha.

Edytowane przez Meloman
58 minut temu, il Dottore napisał:

Naprawdę nie boicie się orgii korupcyjnej w Polsce?

W UK mandaty z kamer są, policja raczej nie zatrzymuje, chyba że wariatów.

45 minut temu, szymon1977 napisał:

W UK mandaty z kamer są, policja raczej nie zatrzymuje, chyba że wariatów.

W IRL też nie. A mandaty nie są dolegliwe w porównaniu do zarobków. Za speeding jest 60-80€. To tak jak 80 zeta mandatu w naszym bantustanie. Nie majątek. A ludzi ginie o wiele mniej na drogach w porównaniu do Polski.

Więc to NIE W WYSOKOŚCI MANDATÓW należy szukać recepty na bezpieczniejszy ruch drogowy.

A w czym? Jaką tajemnicę ma Irlandia? Już pisałem w tym wątku. Mając dużo gorszych kierowców mają dużo mniej ofiar na drogach. BO MAJĄ DROGI!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W tym akurat przypadku - masz rację. We Francji też za speeding kilkadziesiąt euro. Łatwo przetrzymać.

Ale punktów 'zarobionych'... Tu już gorzej. Od 1 do - nie znam górnej granicy. Punktów można mieć 12, więc gdy ktoś jeździ jak poyeb - migusiem ma przerwę i powtórny kurs i egzamin.

Choć i tak masa ludzi jeździ bez prawa jazdy.

2 godziny temu, kazik-t napisał:

kiedy patrzysz na facjatę w lustrze, myślisz o swej wyjątkowości

Przecież to Ty przylazłeś tu tylko po to, aby dowartościować się obwieszczaniem, że lepiej ode mnie jeździsz.

39 minut temu, il Dottore napisał:

Więc to NIE W WYSOKOŚCI MANDATÓW należy szukać recepty na bezpieczniejszy ruch drogowy.

Karą nie zrobisz z zchama osoby kulturalnej, ale wymusisz na chamie zachowania zbliżone do tych wynikających z kultury osobistej. Więc trzeba na chamach wymusić, a następne pokolenie dorastać będzie w innej rzeczywistości. Nię będą może wuedziećdkaczegi, ake oewnych rzeczy po orostu niebędą robić. Bo mam BMW a szymon1977 Uno i lepiej jeżdżę od szymona1977 (sic!), to mogę przez miasto 130 — i tak wina będzie szymona1977.

I człowiek nie żyje. Nie mam co do tego wątpliwości, że gdybyśmy na Forum spotkali "bohatera" z pomarańczowego BMW, to też by pisał, że BMW jest szybsze od Uno, a on lepszy niż szymon1977. 

Edytowane przez szymon1977

Jedyny jezyk, ktory wszyscy ludzie na swiecie rozumia to $$$.

Dopoki placone mandaty mnie nie bola, ignoruje je.

Ci sami Niemcy, ktorzy w Niemczech generalnie jezdza o 20km/h szybciej niz dozwolone (bo na to moga sobie pozwolic), w Szwajcarii jada tylko tyle, ile jest dozwolone, bo ceny mandatow sa zupelnie inne.

To co nie dociera do rozumu (z braku takowego) dociera do portfela

Dlaczego zatem Niemcy nie wprowadzą kar tak wysokich jak Szwajcarzy? Pewnie dlatego, że wiedzą jak to wpłynie na ich gospodarkę. Szwajcaria jest mała, do tego mają mało ziemi uzytkowej, więc zdecydowali się na poświęcenie sprawności komunikacji. Tam w ogóle mało kto ma samochód, koszty miejsca parkingowego są zaporowe.

Mowisz?

24 mln zarejestrowanych prywatnych pojazdow, 4,5 mln samochodow na 8,6 mln mieszkancow?

2 minuty temu, xajas napisał:

Mowisz?

24 mln zarejestrowanych prywatnych pojazdow na 9 mln mieszkancow?

No bo ci co ich stać na miejsce parkingowe to mają po kilka/naście aut, aby tym bardziej psychicznie gnębić somsiada. ?

Numer polega na tym, że Szwajcaria zatrudnia dużą ilość imigrantów, którzy jeżdżą samochodami w swoje rodzinne strony i chce im się kombinować z parkowaniem daleko od miejsca zamieszkania. Parę osób z mojej rodziny i znajomych tam mieszka i od nich mam info o zaskakująco niskim zmotoryzowaniu miejscowych.

18 minut temu, misiomor napisał:

Numer polega na tym, że Szwajcaria zatrudnia dużą ilość imigrantów, którzy jeżdżą samochodami w swoje rodzinne strony i chce im się kombinować z parkowaniem daleko od miejsca zamieszkania

W sumie Szwajcaria mały kraj, wszędzie można dojść na piechotę.

Szybko załatwiłbym sprawę bezpieczeństwa na drogach - po prostu nie remontowałbym tych dróg, a wręcz przeciwnie - robiłbym celowo więcej dziur. Na przykład przed przejściem dla pieszych obowiązkowo cztery dziury po każdej stronie. Przed i na zakrętach tak ze trzy dziury. Na drogach osiedlowych w ogóle zabrałbym lub zwinął asfalt i rozsypał kamienie oraz głazy. Wtedy społeczeństwo jeżdziło by wolno, jak Nyskami, Żukami, Warszawami i Syrenami w 1972. Nastałby spokój.

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.