Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Bo PiS kłamie nawet sam siebie ...

Bo to sk***ysyny są i tyle. Banda sk***ysynów.

Jestem Europejczykiem.

48 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ja tam też nikomu źle nie życzę, ale jakby tak niektórych zaraza wyłączyła z życia na miesiąc czy dwa, byłoby to z pożytkiem dla wszystkich. Może i dla nich samych też.

Ale moim zdaniem powinniśmy przygotować się na epidemię czy quasi epidemię trwającą mniej więcej do końca roku (dlaczego piszę w innym wątku) Oznacza to, że w tym czasie władze ani ich polityka w Polsce się nie zmienią. Nie wiem jak wy, ale ja zamierzam to mocno uwzględnić w swoich planach na przyszłość, choćby dotyczących pracy.

Edytowane przez Pasqual

Jak powszechnie wiadomo rzecz w dobie pandemii absolutnie najważniejsza ! 

"Projekt zaostrzający prawo aborcyjne w Polsce za tydzień znów ma być procedowany w Sejmie. Będzie to kolejna próba przeforsowania kontrowersyjnych przepisów przez antyaborcyjną aktywistkę Kaję Godek. Ustawa "Zatrzymaj aborcję" po raz pierwszy pojawiła się w Sejmie w 2017 r."

i cd poprzedniego wpisu:

technika tak zasuwa, że dla mnie byłoby racjonalne zakupienie sprzętu i oprogramowania dwukrotnie przyspieszającego pracę. Racjonalne, pod warunkiem końca epidemii i ograniczeń z nią związanych do czerwca. Jeśli ograniczenia potrwają do końca roku za diabła mi się to nie zwróci, poza tym pytanie ile tak naprawdę będzie pracy - zastój jest i pewnie będzie w całym kraju . Stanisław Lem porównał sieć do śmietnika, na ktorym można znaleźć pierścionek z brylantem Dla mnie takim pierścionkiem była znaleziona przypadkiem (wujek Google)  informacja o przetargach dla Policji. Zatem w moim wypadku - bye, bye ułatwienia pracy  i związana z tym większa ilość wolnego czasu albo lepsze i droższe wakacje !!! No i oczywiście szlaban na sprzęt i płyty ?

Edytowane przez Pasqual

Przetarg dla Policji. Taaa...

Zawsze najbardziej ustawione i skorumpowane były przetargi dla służb mundurowych.

Bez dojścia szkoda sobie d... zawracać. Wbrew twierdzeniom różnych PiSmatołków pod obecnymi rządami nic się w tym zakresie nie zmieniło.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Zawsze najbardziej ustawione i skorumpowane były przetargi dla służb mundurowych.

Bez dojścia szkoda sobie d... zawracać. Wbrew twierdzeniom różnych PiSmatołków pod obecnymi rządami nic się w tym zakresie nie zmieniło.

Zmieniło się - ale na gorsze.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

W tym akurat przypadku to, czy przetarg był uczciwy czy nie jest mniej ważne niż fakt, że radiowozy o parametrach pozwalających na zamontowanie w nich broni niezabijającej będą dostępne pod koniec roku (dostawa listopad, przeróbki i wstępne przeszkolenie obsad pojazdów, etc. przypuszczalnie ok 2 - 3 tygodni;  realnie wychodzi że można ich będzie użyć w grudniu) Zatem dopiero od tego miesiąca   władze będą mogły tłumić demonstracje bez specjalnego narażania się na krytykę medialną (oczywiście o ile rzecz się nie wykryje) Ponieważ pojazdów nie będą prawdopodobnie obsadzać policjanci, lecz wcześniej wyszkoleni w ramach WOT zdeklarowani zwolennicy Partii i Prezesa ujawnienie sprawy jest mało prawdopodobne. Dlatego myśląc o swoich perspektywach zawodowych w tym roku zakładam, że epidemia i  ograniczenia z niej płynące  potrwają do końca roku. W tej sytuacji nie mogę sobie pozwolić na opisane wyżej ułatwienie sobie życia przez inwestowanie w sprzęt do pracy ?  

Edytowane przez Pasqual

Pasqual, sorry nie wiedzialem, ze masz problemy zdrowotne. Oczywiscie zycze zdrowia. Ale nie przesadzaj z tym defetyzmem.

Wszystko jest w naszej glowie. Warto spojrzec, mimo wszystko, troche optymistyczniej niz strzelanina pod koniec roku.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, bubusia napisał:

Pasqual, sorry nie wiedzialem, ze masz problemy zdrowotne. Oczywiscie zycze zdrowia. Ale nie przesadzaj z tym defetyzmem.

Wszystko jest w naszej glowie. Warto spojrzec, mimo wszystko, troche optymistyczniej niz strzelanina pod koniec roku.

Dziękuję za życzenia, ale przyznasz, że  rozważanie ewentualnych inwestycji w swoją pracę musi być inne przy założeniu że ograniczenia potrwają do końca roku niż przy założeniu że epidemia skończy się w maju . Wydaje mi się, że każdy forumowicz powinien to uwzględnić w swoich planach

Oczywiscie, ale stawiam na czerwiec. Moge sie mylic.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No coz, rozumiem te twoja frustracje. U ciebie tez nie jest wesolo(France). Co do panow, to latam w swojej lidze. Pisowi jeszcze do niej daleko:)

A tutaj masz cos na........,sam se ocen.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To ziemia, a u ciebie kosmos.

Chociazby takie cos:

Na pytanie, czy to dobrze, że rząd wprowadza takie restrykcje jak zakaz wchodzenia do lasu, parków i podobnych obiektów, 56 proc. powiedziało tak, 32 proc. odpowiedziało nie, a 12 proc. - nie wie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Bupek - nie kryguj się. Już się możesz przyznać otwartym tekstem, bo i tak nieraz udowodniłeś i przedstawiłeś jak najwyraźniej, która to jest ta "twoja liga".

Nikt ci tu łba nie urwie. I dwuwiersz, specjalnie na tę okazję:

Bo my jesteśmy porządne chłopaki,

Nie zaś nikczemne, sqrwiałe Pisiaki.

Możesz se pośpiewać przy goleniu.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bupek - nie kryguj się. Już się możesz przyznać otwartym tekstem, bo i tak nieraz udowodniłeś i przedstawiłeś jak najwyraźniej, która to jest ta "twoja liga".

Nikt ci tu łba nie urwie. I dwuwiersz, specjalnie na tę okazję:

Bo my jesteśmy porządne chłopaki,

Nie zaś nikczemne, sqrwiałe Pisiaki.

Możesz se pośpiewać przy goleniu.

A czytales moze o moim stosunku do wyborow. Poczytaj. Moze przejdzie ci ta jednokierunkowosc. Nigdy nie twierdzilem, ze Pis jest porzadnym chlopakiem. Po prostu ma do czynienia z jeszcze wiekszymi skur...... Stad ich sukces. Proste.

Edytowane przez bubusia

Taaa.

Przecież te sk***ysyny kłamią rano, kłamią w południe, kłamią wieczorem.

Największym osiągnięciem PiS jest propaganda. Co więcej - im udało się przekonać wszystkich że PO dysponowała świetnym piarem, co oczywiście jest nieprawdą. To PiS zatrudnił bezwzględnych i cynicznych młodych zawodowców a PO jechała starymi dziadkami nie mającymi pojęcia o internecie. Robi tak zresztą do dziś, czego skutki widać.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Taaa.

Największym osiągnięciem PiS jest propaganda. Co więcej - im udało się przekonać wszystkich że PO dysponowała świetnym piarem, co oczywiście jest nieprawdą. To PiS zatrudnił bezwzględnych i cynicznych młodych zawodowców a PO jechała starymi dziadkami nie mającymi pojęcia o internecie. Robi tak zresztą do dziś, czego skutki widać.

Mowisz o topie, czy o sobie?

?

Nie pierdziel glupot, obydwie strony maja wyrobionych hejterow. Tym razem na powaznie.

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Taaa.

To już nie „ kupowanie obywateli” 500+ i innymi formami pomocy finansowej ? Tylko propaganda, oj ☺️

Powiedz to tym, którzy pracowali za stawkę 5 zł za godzinę ...

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

1 minutę temu, notoryczny napisał:

To już nie „ kupowanie obywateli” 500+ i innymi formami pomocy finansowej ?

Kupowanie to jedno, a propaganda (głównie w tzw. mediach publicznych, de facto partyjnych) to drugie. Chyba nie trzeba tego tłumaczyć? ?

Teraz maja chlopaki pretensje, ze siermieznym hejtem polewaja, hehe

Edytowane przez bubusia

Teraz, burz napisał:

Kupowanie to jedno, a propaganda (głównie w tzw. mediach publicznych, de facto partyjnych) to drugie. Chyba nie trzeba tego tłumaczyć? ?

To zależy co chcemy zaakcentować ?

Niektórym trzeba, ale i tak żówno z tego rozumieją, bo zamiast mózgu mają 500+.

2 minuty temu, burz napisał:

Chyba nie trzeba tego tłumaczyć? ?

Bo jeśli chce się widzieć same negatywy, to...

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Niektórym trzeba, ale i tak żówno z tego rozumieją, bo zamiast mózgu mają 500+.

Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny.☺️

Chciałbym, naprawdę, widzieć jak najwięcej pozytywów tego rządu, bo tu mieszkam. Widzę kłamstwo, zaprzaństwo, nieudolność, skok na kasę i cyniczną korupcję tzw. suwerena.

Edytowane przez burz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Picunie?

Gdzie macie zerowego?

Niech da głos.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dulon184

A ja mam pytanko- jeśli pizdrakom tak zależy, jak twierdzą, na "bezpiecznych "wyborach korespondencyjnych, to czemu by nie zagłosować przez profil zaufany internetowo? Przecież dawali 500+, każde dziecko ma komputer, uczy się zdalnie, to jaki problem? Nawet z domu nie trzeba wychodzić i ci, co na kwarantannie by zagłosowali...

Godzinę temu, burz napisał:

Chciałbym, naprawdę, widzieć jak najwięcej pozytywów tego rządu, bo tu mieszkam. Widzę kłamstwo, zaprzaństwo, nieudolność, skok na kasę i cyniczną korupcję tzw. suwerena.

Patrz, a xhujusie i inne wypierdki tego nie widzą.

Widzisz?

Teraz, porlick napisał:

A ja mam pytanko- jeśli pizdrakom tak zależy, jak twierdzą, na "bezpiecznych "wyborach korespondencyjnych, to czemu by nie zagłosować przez profil zaufany internetowo? Przecież dawali 500+, każde dziecko ma komputer, uczy się zdalnie, to jaki problem? Nawet z domu nie trzeba wychodzić i ci, co na kwarantannie by zagłosowali...

Bo oni tego nie umieją, natomiast lubią zapach i szelest papierów.

Jak za dobrych balbińskich lat.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.