Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

O władzy w Polsce, Jaruś, mądrzejsi od ciebie mówili co o niej myślą.
Pamiętaj, że władzą jest Sejm, Senat, Prezydent i jeszcze bardziej skurwiałe sądy, nie wspomnę o samorządach.
Sporo tego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podajesz fałszywe cytaty. Prawdziwy był jednak zasadniczo inny i dotyczył części narodu, a nie ludzi u władzy.

Piłsudski powiedział...”Naród wspaniały, tylko ludzie k**wy.”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Niezłe pincet plus .

"

prezydent: 25 981 zł brutto

marszałkowie Sejmu i Senatu: 21 984 zł brutto

wicemarszałkowie Sejmu i Senatu: 17 987 zł brutto

premier: 21 984 zł brutto

ministrowie: 17 987 zł brutto

wiceministrowie: 16 988 zł brutto

wojewodowie: 14 989 zł brutto

wicewojewodowie: 12 990 zł brutto

posłowie 12 600 zł brutto"

Przy takich mizernych zarobkach to nie dziwota, ze topowi politycy sa „przekupni“ i podatni lobbyistyczne manipulacje.

Takie wyliczanki sa niepowazne

.

Nawet jesli policzysz tych wszystkich prezydentow, marszalkow, premierow dokupy, jakie znaczenie maja te miliony w porownaniu z miliardami i przyszloscia kraju, o ktorych decyduja?

Takie ciagle porownywanie i wytykanie ich zarobkow z normalnym „Januszem“ to bzdura.

Z powodu mnie, moga zarabiac, dziesiec razy tyle co teraz, wazne, ze dzieki nim przyszlosc kraju (czyli i moja) jest zapelniona i podaza w wlasciwym kierunku.

Nie wiem, dla jakich firm pracujecie, ale szef firmy, dla ktorej ja pracuje, zarabia dziesiatki razy tyle co ja (tez nie malo), i jakos nikt tego nie kwestjonuje. W porownaniu z nim to ci wspomniani prezydeci, marszalkowie i premierzy to biedaki. Tak samo jest z setkami, tysiacami innych firm.

Czy sterowanie/kierowanie calym krajem, narodem, nie jest porownywalne z kierowaniem „najwieksza“ firma?

Dlaczego to upierdliwe czepianie sie cudzych zarobkow odnosi sie do politykow a nie np. Managementu w strukturach gospodarczych/wolnorynkowych?

Podajesz fałszywe cytaty.

Bo to parafraza była, adekwatna do wpisu wyżej.
Chyba, że władza to nie ludzie.
Poza tym z czym się nie zgadzasz ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Różnica polega na tym, że Ty pracujesz w firmie  tzw. "prywatnej" i szef płaci sobie i pracownikom.. wieksze zyski w firmie, wyższe zarobki.. co nie znaczy, że Twoje. Sejm, Senat, Prezydent, Rząd etc są opłacani z naszych podatków i to są Twoje i moje pieniądze.. ..dostrzegasz różnicę, dlaczego zaglądamy im do portfeli ?

Nie, nie dostrzegam. 

Bo im rozsadniejsze decyzje za te twoje pieniadze podejmuja, tym wiecej w twoim portfelu laduje i pozostaje. I nie tylko w twoim. A to, co w tych wszystkich portfelach jak twoj laduje, jest w sumie tysiace/miliony razy wiecej i wazniejsze, niz to, co oni za to z twoich pieniedzy kasuja.

Ale jakos tej prostej zaleznosci nikt nie chce dostrzec

A jakie to rozsądne decyzje podjęli w ostatnim czasie ? -  68mln złotych w błoto - Sasin & company, - przekręt na maseczkach i respiratorach - Szumowski & company, - ustawa chroniąca złodziei - ministerialne podwyżki..

to tylko z ostatnich dni sprawy.

Na + zaliczyłbym pałowanie dewiantów z LGTB.

PiS wiecznie rządzić nie będzie i jestem bardziej niż pewny, choć nie mam na to dowodów, ale domniemuję z ich zachowań, że golą Naród i transferują kasiorę za granicę. Bo jak przychodzi co do czego, a zwłaszcza do wykazania się finansami, to mało co który z nich ma.. tam same bidoki siedzą i jeszcze ciężko pracują.

"Bo nam się należy"

Ciagle nic nie pokapowales. W kontekscie zarobkow managementu takie wyliczanki jak powyzej sa bez sensu. Jesli management firmy nie funkcjonuje, to trzeba zmienic management a nie struktury zarobkowe managementu. Przez obnizenie zarobkow managementu nie pdniesiesz jakosci ich decyzji. A to jest jedyne, co sie liczy.

Sami sobie taki „management“ wybraliscie

Aktualny fokus dyskusji to zarobki politykow (niezalezne od tego z ktorej partii pochodza) a nie osiagniecia PiSu

Nie myl dzialalnosci PiSu z ogolnymi zasadami funkcjonowania polityki/managementu

Powtorze sie, Polacy sami sobie PiS wybrali, ktory te ogolne zasady w swoj „specjalny“ sposob interpretuje i realizuje

Hehehe....pięknie się dzieje. Kryzys największy w historii Polski, firmy upadają, pandemia się rozwija, PiS wprowadza kolejne podatki dociskając społeczeństwo i równocześnie wprowadza podwyżki dla posłów o 57%, większe budżety na partie polityczne i zwolnienie od odpowiedzialności prawnej dla swoich niby podczas pandemii. Piękny strzał w pysk i kopniak w dupy wyborców PiS i dudy. Właśnie napluli im w pyski i już jawnie mówią, że uważają ich za skończonych frajerów!! Brawo PiS!!!... :-)))

Mam wrażenie, żeś oślepł na jedno oko, sly.

To, że PiS pluje ludziom w twarze ze znawstwem i maestrią - wiadomo już od dawna. Ale to co zrobiła wczoraj obesrana opozycja w krótkich majtkach - to jest ocharkanie swoich wyborców i sympatyków gęstą czarno-zieloną flegmą starego pirata, żującego tytoń i chlejącego nadpodlejszy rum.

Powiedzieć o opozycji, że to xhuje, sqrwysyny i szmaciarze - to znaczy nic nie powiedzieć...

Niusiu Bezlitosna. Przecież bycie opozycją w państwie PiS-u to niemal survival, absolutnie ekstremalne doznania. Być codziennie opluwanym na wszystkich forach, obwinianym o wszystkie klęski i nieszczęścia, wysłuchiwać politycznych wyroków śmierci, ginąć z rąk nawiedzonych ideologicznie szaleńców, świecić oczami za dziadka w Wehrmachcie, brać na klatę gówno w Wiśle i europalety za te marne grosze? No litości, Bezlitosna. Za taką gehennę 1000 procent podwyżki należy się. Za marne grosze nikt nie chce się narażać. A Polska?

To już zupełnie inna historia.

Rozumiem sarkazm, ale - choć może te qtasy, posłami zwane, o tym nie wiedzą - na razie jeszcze nie ma przymusu być politykiem.

Zresztą... Cóż to za politycy? Zwykli usankcjonowani złodzieje. Sztuka w sztukę.

Niusiu Bezlitosna. Przecież bycie opozycją w państwie PiS-u to niemal survival, absolutnie ekstremalne doznania. Być codziennie opluwanym na wszystkich forach, obwinianym o wszystkie klęski i nieszczęścia, wysłuchiwać politycznych wyroków śmierci, ginąć z rąk nawiedzonych ideologicznie szaleńców, świecić oczami za dziadka w Wehrmachcie, brać na klatę gówno w Wiśle i europalety za te marne grosze? No litości, Bezlitosna. Za taką gehennę 1000 procent podwyżki należy się. Za marne grosze nikt nie chce się narażać. A Polska?

To już zupełnie inna historia.

Taka praca polityka. Mogą zmienić zawód. 

Edytowane przez jezz

Widze, ze podwyzka na tapecie. No co, w koncu zrozumieliscie, ze opozycja to takie same k**wy, czy jeszcze nie?

A moze i gorsze k**wy. Maja nosny temat, mogliby sie odciac od podwyzek w dobie pandemii, a oni maja to w dupie.

Sa jak najbardziej za.

To jest wlasnie opozycja.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Albo podnieść sobie pensje, dla stresu złagodzenia.

Ciekawe ile jeszcze takich debilnych wpisów jak slaja czy papageno dziś powstanie.

Jeden powyżej już jest. Nie ustawaj.

Albo podnieść sobie pensje, dla stresu złagodzenia.

Ciekawe ile jeszcze takich debilnych wpisów jak slaja czy papageno dziś powstanie.

Papangeo akurat byl chyba przeciw. Wpis ewidentnie ironiczny. Odebralem go wrecz jako lekka obrone Pisu, hehe. W tych okolicznosciach:)

To jednak byles za:)?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ależ brawo dla opozycji, stanęła na wysokości zadania

Trzeba, myśląc o sprawach najważniejszych dla ojczyzny, stanąć ponad podziałami partyjnymi.

Ależ brawo dla opozycji, stanęła na wysokości zadania

Fakt, w koncu pokazala co jest warta. I o co jej chodzi:)

Edytowane przez bubusia

Papangeo akurat byl chyba przeciw. Wpis ewidentnie ironiczny. Odebralem go wrecz jako lekka obrone Pisu, hehe. W tych okolicznosciach:)

Mnie się nie chce ironizować w tym momencie, ale proszę bardzo.

Wkurw mnie bierze na takie działania.

Innym w tym czasie proponuje się wyrzeczenia.

Swoja droga, podwyzszanie sobie pensji w tych okolicznosciach powoduje, ze troche zaluje glosowania na Dude. No coz, bywa.

Edytowane przez bubusia

Mnie się nie chce ironizować w tym momencie, ale proszę bardzo.

Wkurw mnie bierze na takie działania.

Innym w tym czasie proponuje się wyrzeczenia.

Zgadzam sie. Zwykle k**estwo. Ale, ze te opozycjonisty majac cos takiego podanego na talerzu, nic nie zrobily. Ja pier**le.

Nie, nie dostrzegam. 

Bo im rozsadniejsze decyzje za te twoje pieniadze podejmuja, tym wiecej w twoim portfelu laduje i pozostaje. I nie tylko w twoim. A to, co w tych wszystkich portfelach jak twoj laduje, jest w sumie tysiace/miliony razy wiecej i wazniejsze, niz to, co oni za to z twoich pieniedzy kasuja.

Ale jakos tej prostej zaleznosci nikt nie chce dostrzec

Myślałem żeś mądrzejszy, ale Ty głupi jesteś jak mój but u lewej nogi.

Sorry, że tak przy święcie, ale głupotę trzeba zawsze tępić.

Ależ naiwność... przecie oni poszli w politykę tylko i wyłącznie dla kasy.

Wszyscy od prawa do lewa. Mitologia jakiejkolwiek ideowości jest dla małych dzieci.

Zgadzam sie. Zwykle k**estwo. Ale, ze te opozycjonisty majac cos takiego podanego na talerzu, nic nie zrobily. Ja pier**le.

Mogli zarobić parę punktów, ale po diabła? Ci na górze i tak dostaną się do Sejmu kolejnej kadencji, ci na dole pomnożyli sobie podwyżkę przez kolejne trzy lata. 

Bosak jest przeciw ? , ale będzie musiał "ulec większości"...

Komedia dla frajerów.

Myślałem żeś mądrzejszy, ale Ty głupi jesteś jak mój but u lewej nogi.

Sorry, że tak przy święcie, ale głupotę trzeba zawsze tępić.

To chyba byl sarkazm. Chyba.

Ależ naiwność... przecie oni poszli w politykę tylko i wyłącznie dla kasy.

Wszyscy od prawa do lewa. Mitologia jakiejkolwiek ideowości jest dla małych dzieci.

Mogli zarobić parę punktów, ale po diabła? Ci na górze i tak dostaną się do Sejmu kolejnej kadencji, ci na dole pomnożyli sobie podwyżkę przez kolejne trzy lata. 

Bosak jest przeciw ? , ale będzie musiał "ulec większości"...

Komedia dla frajerów.

I teraz Bosak ma moje poparcie. Oczywiscie w tej sprawie.

Edytowane przez bubusia

Swoja droga, podwyzszanie sobie pensji w tych okolicznosciach powoduje, ze troche zaluje glosowania na Dude. No coz, bywa.

A wiesz po co oni to robią właśnie teraz? By jeszcze bardziej wk***ić ludzi, by jeszcze bardziej dzielić społeczeństwo.
Gajos trafił w samo sedno!

To chyba byl sarkazm. Chyba.

Nie soundzę.

A wiesz po co oni to robią właśnie teraz? By jeszcze bardziej wk***ić ludzi, by jeszcze bardziej dzielić społeczeństwo.
Gajos trafił w samo sedno!

Opozycja mogla sie popisac, i pokazac, ze chce je jednoczyc. A co zrobila?

To samo co radio NS ze swoim prezesem.

Jak znam zycie, co do podwyzek, dogadali sie za kulisami. I tyle.

Edytowane przez bubusia

Opozycja mogla sie popisac, i pokazac, ze chce je jednoczyc.

Ale jak jednoczyć? Podczas rządów PiS? Przecież to nierealne.

Dobra...spadam na rower...szkoda nerw.

Bawcie się dobrze. ?

No, ja jestem już wyleczony z wyborów. To był taki przysłowiowy gwóźdź do trumny.

Głosowałem na Konfederację, w prezydenckich skreśliłem obydwu kandydatów, teraz dokonam ostatecznego progresu.

Nie widzę potrzeby głosować na jakiegokolwiek złodzieja. To były moje ostatnie wybory.

Władza w Polsce jest kompletnie skorumpowana i zdegenerowana.

No, ja jestem już wyleczony z wyborów. To był taki przysłowiowy gwóźdź do trumny.

Głosowałem na Konfederację, w prezydenckich skreśliłem obydwu kandydatów, teraz dokonam ostatecznego progresu.

Nie widzę potrzeby głosować na jakiegokolwiek złodzieja. To były moje ostatnie wybory.

Władza w Polsce jest kompletnie skorumpowana i zdegenerowana

Niestety.

A to całe PO i PiS to i tak w kluczowych kwestiach dla Polski działa jednomyślnie. I tak są sterowani z zewnątrz.

chwilowy brak działalności w audio.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.