Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana CD na odtwarzacz plików

basil102

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, McGyver napisał:

Kłamiesz po prostu.

Po prosu waść manipulant jest i tyle napisałem jasno, że te stany są ważne z punktu widzenia reprezentacji zer i jedynek, bo tylko one są brane pod uwagę.

3 minuty temu, McGyver napisał:

A co do uziomu, to podłączaj sobie gdzie uważasz jeżeli chcesz ryzykować swoim życiem, wszak upoważniają cię do tego stare, nieprzystające do obecnej rzeczywistości przepisy.

Jak zwykle zero konkretów, napisz coś konkretnego poza "bzdura" "kłamiesz" "nieprawda" Ale tak to jest jak się walnie babola. Niczym nie ryzykuję, a już najmniej niż z donica w pokoju.

Koledzy próbowali Ci już wytłumaczyć ale słabo dociera. Spróbuję. 

Te Twoje zera i jedynki to w dużym uproszczeniu prąd płynący przez drut o napięciu odpowiadającym 0V dla zera i 5V dla jedynki. I nie są najważniejsze ich wartości, a stany a raczej szybkość i sposób zmiany z zera na jedynkę i z jedynki na zero. Przewód optyczny, o którym wspominasz to nic innego jak zmiana sygnału elektrycznego czy jak wolisz prądu na falę światła czerwonego 660nm przy przesyłaniu z jednego urządzenia do drugiego, a potem proces odwrotny. 

Przepraszam jeśli wytłumaczyłem to zbyt łopatologicznie. Oczywiści w transmisji tych zer i jedynek ważna jes jeszcze oś czasowa. W duzym uproszczeniu korekcja przesyłanych danych czyli zer i jedynek polega na sprawdzeniu czy wszystkie doszły i kiedy i jak doszły, a nie tylko czy doszły.

Tu w miarę przystepnie opisane: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

46 minut temu, McGyver napisał:

Kłamiesz po prostu.

Trzeci post, w którym czytam bezczelne inwektywy z Twojej strony, pisane zimnym i wyrachowanym tonem znafcy i guru, który ma...a jakże...najdłuższego, ale zero konkretu, merytoryczności, wytłumaczenia swojego stanowiska. Jest tylko jak zwykle nic nie znacząca negacja i zachowanie przedszkolaka: "nie, bo nie".
Malikali chociaż próbuje tłumaczyć, a Ty, nie mając odpowiedniej wiedzy, starasz się bronić ten głupawy świat hi-endu stwierdzeniami: nie, kłamiesz.
Widzisz chociaż trochę idiotyzm swojej postawy, czy nie? Nie wspomnę o Twoim klakierze rochu, który uaktywnia się zawsze, gdy Ty napiszesz jakąś głupotę.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Trzeci post, w którym czytam bezczelne inwektywy z Twojej strony, pisane zimnym i wyrachowanym tonem znafcy i guru,

Ale Ty tak piszesz cały czas, nie tylko trzeci czy piąty, ale pewnie setny raz.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Jest tylko jak zwykle nic nie znacząca negacja i zachowanie przedszkolaka: "nie, bo nie".

I znów piszesz o sobie. Negacja high endu, którego zupełnie nie znasz i wiesz, że nie poznasz, stąd ta nienawiść i ujadanie, że nie bo nie.

15 minut temu, pmcomp napisał:

oledzy próbowali Ci już wytłumaczyć ale słabo dociera. Spróbuję. 

Te Twoje zera i jedynki to w dużym uproszczeniu prąd płynący przez drut o napięciu odpowiadającym 0V dla zera i 5V dla jedynki. I nie są najważniejsze ich wartości, a stany a raczej szybkość i sposób zmiany z zera na jedynkę i z jedynki na zero. Przewód optyczny, o którym wspominasz to nic innego jak zmiana sygnału elektrycznego czy jak wolisz prądu na falę światła czerwonego 660nm przy przesyłaniu z jednego urządzenia do drugiego, a potem proces odwrotny. 

Przepraszam jeśli wytłumaczyłem to zbyt łopatologicznie. Oczywiści w transmisji tych zer i jedynek ważna jes jeszcze oś czasowa. W duzym uproszczeniu korekcja przesyłanych danych czyli zer i jedynek polega na sprawdzeniu czy wszystkie doszły i kiedy i jak doszły, a nie tylko czy doszły.

Tu w miarę przystepnie opisane: 

Ukryta Zawartość

Tak w dużym uproszczeniu sam przeczytaj źródło ze zrozumieniem zera i jedynki to nie żaden prąd, to tylko jedno z mediów transmisji tych danych cyfrowych, które potem są liczbami, danymi które można zapisać np. na nośnikach. Stany napięć są oczywiście umowne, ale kluczowe żeby odbiornik wiedział kiedy przesyłany jest bit 0 a kiedy 1

z artykułu

"Nadajnik przesyłając bit o stanie 0 wysyła w oknie bitowym sygnał o małej amplitudzie (amplituda raczej nie wynosi zero, ponieważ wtedy odbiornik nie może stwierdzić, czy w ogóle odbiera sygnał, zatem nawet dla bitu 0 wybiera się małą amplitudę). Gdy nadajnik przesyła bit o stanie 1, w oknie bitowym transmituje sygnał o dużej amplitudzie. Odbiornik odczytuje amplitudę sygnału w oknie bitowym. Jeśli jest niska, odbiornik "wie", że przesyłany jest bit o wartości 0. Jeśli jest wysoka, odbiornik interpretuje ją jako bit o wartości 1"

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, malikali napisał:

stany są ważne z punktu widzenia reprezentacji zer i jedynek, bo tylko one są brane pod uwagę.

To jest nieprawda, a waść jesteś nieuk, i do tego zatwardziały.

5 minut temu, McGyver napisał:

Rzucać jak dzieciak w przedszkolu klockami potrafisz, ale wytłumaczyć już nie.
Taki z Ciebie papierowy guru. ?

9 minut temu, McGyver napisał:

stany są ważne z punktu widzenia reprezentacji zer i jedynek, bo tylko one są brane pod uwagę.

"Nadajnik przesyłając bit o stanie 0 wysyła w oknie bitowym sygnał o małej amplitudzie (amplituda raczej nie wynosi zero, ponieważ wtedy odbiornik nie może stwierdzić, czy w ogóle odbiera sygnał, zatem nawet dla bitu 0 wybiera się małą amplitudę). Gdy nadajnik przesyła bit o stanie 1, w oknie bitowym transmituje sygnał o dużej amplitudzie. Odbiornik odczytuje amplitudę sygnału w oknie bitowym. Jeśli jest niska, odbiornik "wie", że przesyłany jest bit o wartości 0. Jeśli jest wysoka, odbiornik interpretuje ją jako bit o wartości 1"

To tyle na temat interpretacji

ak zwykle zero konkretów, napisz coś konkretnego poza "bzdura" "kłamiesz" "nieprawda" Ale tak to jest jak się walnie babola. Niczym nie ryzykuję,

Konkrety są tylko że ich nie ogarniasz. Podłącz sobie PE do wodociągu w którym połączenia gwintowane rur wykonywane są na szczeliwo, a więc ich rezystancja jest raczej spora i dość zmienna w czasie, ponadto występują plastikowe złączki, a nawet całe duże fragmenty instalacji... co więcej, nawet w instalacji wodociągowej która dotąd mogła stanowić prawidłowy uziom podczas byle remontu może to zostać zmienione poprzez wstawienie elementów z tworzyw sztucznych... zacznij myśleć. To że archaiczne przepisy nie uwzględniają jakichś zagrożeń nie znaczy że nie są one realne. 
Oczywiście jak ciebie prąd piërdölnie to będziesz to miał na własne życzenie. Gorzej jak przez twoje nieuctwo poszkodowany zostanie ktoś inny, niekoniecznie twój domownik. 

z donica w pokoju.

To nie jest żadne uziemienie i pisałem o tym. Można sobie toto dla własnego samopoczucia stosować obok prawidłowej instalacji PE, ale NIGDY ZAMIAST, i od początku tak twierdzę, a ponadto protestuję przeciwko nazywaniu tego uziomem i wprowadzaniu ludzi w błąd. Zatem zarzut całkowicie chybiony.

5 minut temu, soundchaser napisał:

Rzucać jak dzieciak w przedszkolu klockami potrafisz, ale wytłumaczyć już nie.
Taki z Ciebie papierowy guru. ?

Nie będę marnował swojego czasu na edukowanie ignorantów którzy i tak mają wiedzę w rzyci.

6 minut temu, malikali napisał:

To tyle na temat interpretacji

To teraz sobie poszukaj informacji co to jest amplituda, zastanów się czy "stan zero" lub "stan jeden" ma prawo mieć jakąś amplitudę, i postaraj się zrozumieć że ten tekst to bełkot.

BTW, już wiem skąd się wzięły twoje poglądy. Po prostu czerpiesz pseudowiedzę z takich jak powyższe pseudoźródeł.

6 minut temu, McGyver napisał:

Nie będę marnował swojego czasu na edukowanie ignorantów którzy i tak mają wiedzę w rzyci.

W dupie napisz...w dupie...a wiedzę weź w cudzysłów. ?

8 minut temu, McGyver napisał:

Konkrety są tylko że ich nie ogarniasz. Podłącz sobie PE do wodociągu w którym połączenia gwintowane rur wykonywane są na szczeliwo, a więc ich rezystancja jest raczej spora i dość zmienna w czasie, ponadto występują plastikowe złączki, a nawet całe duże fragmenty instalacji... co więcej, nawet w instalacji wodociągowej która dotąd mogła stanowić prawidłowy uziom podczas byle remontu może to zostać zmienione poprzez wstawienie elementów z tworzyw sztucznych... zacznij myśleć. To że archaiczne przepisy nie uwzględniają jakichś zagrożeń nie znaczy że nie są one realne. 
Oczywiście jak ciebie prąd piërdölnie to będziesz to miał na własne życzenie. Gorzej jak przez twoje nieuctwo poszkodowany zostanie ktoś inny, niekoniecznie twój domownik

To jest o audio? Może udzielasz się jednocześnie na jakimś forum hydraulicznym i pewnie pomyliły Ci się wpisy.

3 minuty temu, McGyver napisał:

Pełna zgoda. Tą twoją jak najbardziej należy wziąć w cudzysłów ?

Ja pisałem o Twojej...Waszej.
To nie było trudne do zrozumienia.

Tu nawet nie chodzi o wiedzę. Soundchaser podpial PC i dorobił ideologię że z PC jest najlepiej i to wszystko. 

Pozostaje ignor gdyż szkoda czasu, nic i nikt go nie przekona do zmiany decyzji. Nawet jak porówna to i tak nie uwierzy bo tak taniej. W tym samym celu ma aktywne monitory żeby dorobić ideologię że jest najlepiej. Tak sobie udaje że ma hiend za grosze a reszta to glu..i którzy płacą więcej i mają gorzej.

chwilowy brak działalności w audio.

10 minut temu, McGyver napisał:

Oczywiście jak ciebie prąd piërdölnie to będziesz to miał na własne życzenie. Gorzej jak przez twoje nieuctwo poszkodowany zostanie ktoś inny, niekoniecznie twój domownik. 

Ty to mówisz o jakiś archaicznych rozwiązaniach żeby się tylko wybielić, ale jak jest instalacja na miedzi to Twoje argumenty choć trafne nie mają bytu, a rozchodziło się czy można zaprzeczyłeś kategorycznie, a prawda jest taka że można zależy od warunków tak samo w instalacji CO

12 minut temu, McGyver napisał:

To nie jest żadne uziemienie i pisałem o tym. Można sobie toto dla własnego samopoczucia stosować obok prawidłowej instalacji PE, ale NIGDY ZAMIAST, i od początku tak twierdzę, a ponadto protestuję przeciwko nazywaniu tego uziomem i wprowadzaniu ludzi w błąd. Zatem zarzut całkowicie chybiony.

Nie wkładaj mi w usta czegoś, czego nie powiedziałem, to nie ja nazywałem toto uziomem.

28 minut temu, McGyver napisał:

To teraz sobie poszukaj informacji co to jest amplituda, zastanów się czy "stan zero" lub "stan jeden" ma prawo mieć jakąś amplitudę, i postaraj się zrozumieć że ten tekst to bełkot.

BTW, już wiem skąd się wzięły twoje poglądy. Po prostu czerpiesz pseudowiedzę z takich jak powyższe pseudoźródeł.

Amplitudę ma sygnał jasno jest wyjaśnione źródło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, malikali napisał:

Nie wkładaj mi w usta czegoś, czego nie powiedziałem, to nie ja nazywałem toto uziomem.

Ja nazywałem, wystarczyło czytać aby zrozumieć o co mi chodzi, pisałem ze PE ochrona instalacji jest własna a ja pisałem o dodatkowym odprowadzaniu ładunków ujemnych z (masy) obudów GND

GND= Uziemienie,masa

Udajecie ....... ?

16 minut temu, malikali napisał:

Amplitudę ma sygnał jasno jest wyjaśnione źródło

A ty napisałeś że amplitudę ma poziom logiczny. Dziękuję, nie mam więcej pytań. Nadal nie wiesz co to jest amplituda.

6 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Ja nazywałem, wystarczyło czytać aby zrozumieć o co mi chodzi, pisałem ze PE ochrona instalacji jest własna a ja pisałem o dodatkowym odprowadzaniu ładunków ujemnych z (masy) obudów GND

GND= Uziemienie,masa

Mylisz pojęcia. Masa nie zawsze bywa uziemiona. Nazywanie masy uziomem jest wprowadzaniem ludzi w błąd. 
Żeby było jasne, nie neguję doniczki. Doniczka jest nieszkodliwa. Szkodliwe jest jedynie nazywanie jej uziomem.

4 minuty temu, McGyver napisał:

A ty napisałeś że amplitudę ma poziom logiczny. Dziękuję, nie mam więcej pytań. Nadal nie wiesz co to jest amplituda.

Mylisz pojęcia. Masa nie zawsze bywa uziemiona. Nazywanie masy uziomem jest wprowadzaniem ludzi w błąd. 
Żeby było jasne, nie neguję doniczki. Doniczka jest nieszkodliwa. Szkodliwe jest jedynie nazywanie jej uziomem.

Ale nazwanie "Ground Box" doniczką tez jest wprowadzeniem w błąd, wyraźnie opisałem temat i nikogo w nic nie wrowadzam
Jedyny problem to czepianie się nazewnictwa, którego notabene żaden z was poza "kuweta, doniczka" nie potrafi po Polsku prawidłowo nazwać

7 minut temu, .:Gerard:. napisał:

żaden z was poza "kuweta, doniczka" nie potrafi po Polsku prawidłowo nazwać

Zarzut ten w takim samym stopniu Ciebie też dotyczy, bo też nie potrafisz nazwać tego prawidłowo. Co więcej, Nazwanie tego czegoś doniczką czy kuwetą jest przynajmniej nieszkodliwe. Natomiast nazywanie tego uziomem jest szkodliwe i niebezpieczne, bo wprowadza ludzi w błąd. 
Jak już wspomniałem, nie mam nic przeciwko samemu stosowaniu owego diwajsu. Chodzi tylko o to by nie stwarzać zagrożenia poprzez wprowadzanie ludzi w błąd nazywaniem tego diwajsu uziemieniem. Ewentualnie można byłoby zastosować zupełnie nieszkodliwą nazwę "kondycjoner masy", ale na pewno już nie "kondycjoner uziemienia" bo to już jest bardzo mylące.

Zarzut ten w takim samym stopniu Ciebie też dotyczy, bo też nie potrafisz nazwać tego prawidłowo. Co więcej, Nazwanie tego czegoś doniczką czy kuwetą jest przynajmniej nieszkodliwe. Natomiast nazywanie tego uziomem jest szkodliwe i niebezpieczne, bo wprowadza ludzi w błąd. 
Jak już wspomniałem, nie mam nic przeciwko samemu stosowaniu owego diwajsu. Chodzi tylko o to by nie stwarzać zagrożenia poprzez wprowadzanie ludzi w błąd nazywaniem tego diwajsu uziemieniem. Ewentualnie można byłoby zastosować zupełnie nieszkodliwą nazwę "kondycjoner masy", ale na pewno już nie "kondycjoner uziemienia" bo to już jest bardzo mylące.

Trzymajcie mnie...., Opisałem i prosiłem o poprawne nazewnictwo, konkretnej odpowiedzi nie bylo
nie znajdujemy sie w urzędzie tylko na forum, większość zrozumiała tylko dwóch, jeden od zagrożenia zycia drugi z innych powodów nie rozumieją
Rysować mi sie nie chce

Tak czytam tytuł wątku i ostatnie posty..i jakiś skonfudowany jestem :-)))))).

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

10 minut temu, SynSama napisał:

Tak czytam tytuł wątku i ostatnie posty..i jakiś skonfudowany jestem :-)))))).

Bo nie można nic merytorycznie napisać, rozłożą na części pierwsze zdanie, do każdego słowa ułożą historie
Za chwile będę terrorysta z doniczką, a w ogóle to nie ma sensu bo doniczki nie grają a Reksio miał łątkę na dupie

9 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Trzymajcie mnie...., Opisałem i prosiłem o poprawne nazewnictwo, konkretnej odpowiedzi nie bylo
nie znajdujemy sie w urzędzie tylko na forum, większość zrozumiała tylko dwóch, jeden od zagrożenia zycia drugi z innych powodów nie rozumieją
Rysować mi sie nie chce

Nie jestem od wymyślania nazw dla twoich robótek ręcznych, ale jeżeli zaczniesz publicznie pokazywać że sporządziłeś sobie konewkę napełnioną benzyną, i będziesz ją nazywać gaśnicą, to będę protestował. Chyba zrozumiałe dlaczego. Kwestie bezpieczeństwa. 
Analogicznie, kwestie bezpieczeństwa obejmują również publiczne chwalenie się pojemnikiem z zawartością podłączonym przewodem do obudowy urządzenia audio, jeżeli ową konstrukcję publicznie nazywa się uziomem. Jeżeli nie rozumiesz tych zagadnień bezpieczeństwa, to nie powinieneś się dla dobra własnego i cudzego zajmować wykonywaniem jakichkolwiek połączeń elektrycznych, a już tym bardziej nie powinieneś się oburzać na tych, którzy zwracają ci uwagę na to że wprowadzasz ludzi w błąd nazywając doniczkę uziomem.

Teraz, McGyver napisał:

Nie jestem od wymyślania nazw dla twoich robótek ręcznych, ale jeżeli zaczniesz publicznie pokazywać że sporządziłeś sobie konewkę napełnioną benzyną, i będziesz ją nazywać gaśnicą, to będę protestował. Chyba zrozumiałe dlaczego. Kwestie bezpieczeństwa. 
Analogicznie, kwestie bezpieczeństwa obejmują również publiczne chwalenie się pojemnikiem z zawartością podłączonym przewodem do obudowy urządzenia audio, jeżeli ową konstrukcję publicznie nazywa się uziomem. Jeżeli nie rozumiesz tych zagadnień bezpieczeństwa, to nie powinieneś się dla dobra własnego i cudzego zajmować wykonywaniem jakichkolwiek połączeń elektrycznych, a już tym bardziej nie powinieneś się oburzać na tych, którzy zwracają ci uwagę na to że wprowadzasz ludzi w błąd nazywając doniczkę uziomem.

Panie z BHP, weź sie pan odp....

7 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Panie z BHP, weź sie pan odp....

Aha. Bardzo merytoryczne.

I nie licz na to że się odpiërdölę, ilekroć będziesz ludzi wprowadzał w błąd, zwłaszcza w kwestiach bezpieczeństwa.

Aha. Bardzo merytoryczne.

I nie licz na to że się odpiërdölę, ilekroć będziesz ludzi wprowadzał w błąd, zwłaszcza w kwestiach bezpieczeństwa.

Do ciebie nie docierają merytoryczne wpisy, do ciebie nie docierają informacje, obudź sie, heeeeee

Do mnie? Heloł, to nie ja wprowadzam ludzi w błąd nazywając uziomem coś, co takiej funkcji nie spełnia i spełniać nie może. Rzeczywiście, nazywanie kuwety ze żwirkiem "uziomem" jest niezwykle "merytoryczne". A szczególnie "merytoryczna" jest sugestia bym się "odpiërdölił" dwa posty powyżej. 
Pogratulować samozadowolenia z własnej ignorancji.

Skończ tą żenadę o ignorancji, wszystko zostało wyjaśnione

Opisałem, wyjaśniłem i były wpisy zrozumienia, a ty ciągle to samo nie na temat  

Ty , a powtórz jeszcze z dwa razy ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.