Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-21 21:24
https://dane.gov.pl/pl

"The Jerusalem Post" oskarża też Iran o antysemicką nagonkę związana z epidemia kornawirusa: https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Irans-regime-pushes-antisemitic-conspiracies-about-coronavirus-620212

Natomiast portal „Globalresearch.ca” powołując się na japońską telewizję oraz naukowców z ChRL, Szanghaju i Tajwanu sugeruje, że koronawirus pochodzi z USA: https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196

W obecność Talibów w Klewkach też kiedyś mało kto wierzył.

W dniu 6.03.2020 o 23:07, Piotr_1 napisał:

W wolnej chwili kiedy jest nudno i grypa nas za cholerę nie chce dopaść, można nauczyć się robić podstawowy chleb na drożdżach. Potrzebna jest tylko mąka, woda, sól, drożdże, tłuszcz do foremki, foremka czarna.

Jaką mąkę kupić? Świeżą, z długim terminem. W Biedronce jest często bardzo świeża mąka typ 650 z długim terminem. Często ma jeszcze ten intensywny aromat świeżości który rozchodzi się po domu podczas pieczenia.

Albo chlebową typ 700. W praktyce każda pszenna wypali, razowa też.

Drożdże też muszą być jak najświeższe.

I mleko nie. I drożdże nie do ciepłej wody, tylko normalnej 20st, odestanej najlepiej 1 dobę. I sól się dodaje na końcu do papki, a nie na początku.

Lepiej zrobić chleb na naturalnym zakwasie,  nie potrzeba doń drożdży i żadne grzyby to nie biorą ?

P.S.

Zakwas otrzymasz,  mieszając mąkę żytnią z wodą , tak zwany barszcz. 

Piotr

52 minuty temu, Zyzol napisał:

też Iran

Co znaczy też?

Zestawiasz antysemitę, który bezczelnie kłamie, z portalem, który napisał prawdę, podając liczne irańskie źródła.

Artykuł jakiegoś Romanowa w chińskiej stronie internetowej jest tak samo wiarygodny co Wasze wynurzenia na Bocznicy. Chińczycy próbują zwalić na innych swoje problemy z higieną i zdrowiem. Teraz ogłosili, że epidemia wygasa - wyślą podziękowania do USA?

W obecność Rosjan w Donbasie i na Krymie nie wierzysz do dzisiaj.

Edytowane przez toptwenty
26 minut temu, toptwenty napisał:

Co znaczy też?

Zestawiasz antysemitę, który bezczelnie kłamie, z portalem, który napisał prawdę, podając liczne irańskie źródła.

Wyrywasz dwa słowa ze zdania, w dodatku nimi manipulujesz. Jeżeli nie rozumiesz... Nie mój problem. Uspokój nerwy to może zrozumiesz.

30 minut temu, toptwenty napisał:

Artykuł jakiegoś Romanowa w chińskiej stronie internetowej jest tak samo wiarygodny co Wasze wynurzenia na Bocznicy. Chińczycy próbują zwalić na innych swoje problemy z higieną i zdrowiem. Teraz ogłosili, że epidemia wygasa - wyślą podziękowania do USA?

Nie napisałem, że jest wiarygodny, tylko, że słowa Leppera o Talibach w Klewkach też brzmiały kiedyś niewiarygodnie. Kanadyjski portal opisuje świat  przez pryzmat teorii spiskowych, co nie znaczy, że ten artykuł jest pozbawiony całkowicie logiki. Tam, gdzie ścierają się interesy USA i Izraela po jednej stronie, a ChRL i Iranu po drugiej mogą dziać się różne dziwne rzeczy. Poza tym pilnuj lepiej własnej wiarygodności.

38 minut temu, toptwenty napisał:

W obecność Rosjan w Donbasie i na Krymie nie wierzysz do dzisiaj.

To nie jest kwestia wiary, ale faktów. Faktem jest, że Rosjan w Donbasie nie ma, tak samo, jak Amerykanów na Ukrainie lub w Syrii. Krym został zaanektowany przez Rosję i pozostaje jedynie wiara, że kiedyś do Ukrainy wróci.

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

cir

Chyba nie zrozumiałeś intencji Amatora .On sugeruje , że Izraelczycy wywołali tę epidemię aby potem sprzedać swe szczepionki .Po prostu ten typ tak ma .

? oczywiscie domyslam sie ale komentuje jedynie fakty podane przez gazete

teorie spiskowe zwłaszcza z Izraelem w Polsce centralnej znajduja szczególnie podatny grunt

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

25 minut temu, cir napisał:

komentuje jedynie fakty podane przez gazete

Przecież napisałem, co ta gazeta faktycznie podała. Nie czytałeś?

2 godziny temu, cir napisał:

? oczywiscie domyslam sie ale komentuje jedynie fakty podane przez gazete

teorie spiskowe zwłaszcza z Izraelem w Polsce centralnej znajduja szczególnie podatny grunt

Niestety nie tylko w centralnej .

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Przecież napisałem, co ta gazeta faktycznie podała. Nie czytałeś?

odniosłem sie tylko do czesci związanej z drobiem

rozumiem ze czesc  o produkcji dla ludzi to fake ?

26 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Niestety nie tylko w centralnej .

więc w Europie centralnej ?

Edytowane przez cir

2 minuty temu, cir napisał:

odniosłem sie tylko do czesci związanej z drobiem

OK, ale na drugi raz mam prośbę - cytuj tylko ten fragment, do którego się odnosisz.

Inaczej możesz być źle zrozumiany.

w mediach cicho jakos ale własnie w łódzkim szaleje ptasia grypa

wybijaja kolejne fermy drobiu a na przedmiesciacj Łodzi pojawiaja sie tablice informacyjne   Obszar zapowietrzony

nasi jakos szczepionki nie próbuja zrobic zapewne brak technologii i srodków

może jakis program rządowy trzeba , wszak z autami elektrycznymi juz odpuścili ?

Mnie w tej sezonowej chorobie interesuje jedynie jej wpływa na rynek audio. 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

4 godziny temu, 23031970 napisał:

Lepiej zrobić chleb na naturalnym zakwasie,  nie potrzeba doń drożdży i żadne grzyby to nie biorą ?

P.S.

Zakwas otrzymasz,  mieszając mąkę żytnią z wodą , tak zwany barszcz. 

Nie łucz łojca dzieci robić! Naukę robienia chleba kryzysowego zaczynamy od drożdży. Szybciej i z gwarancją sukcesu. Na zakwas przyjdzie czas jak się komuś spodoba. Na zakwasie jest lepszy oczywiście.

Godzinę temu, marek-1969 napisał:

Mnie w tej sezonowej chorobie interesuje jedynie jej wpływa na rynek audio. 

Jak się powtórzy sytuacja sprzed 100 lat ("hiszpanki") i wirus wybije 50 milionów ludzi, to będą okazje, bo rodzina będzie wyprzedawała hi-fi po zmarłych.

Nie wiem czy akurat to jest interesujące w tej chorobie (niszczącej płuca), ale takie skutki mają swoje prawdopodobieństwo.

Jak lekarz zapyta chorego na czym słucha - niechybnie audiofil ?

Myślałem raczej o rynku pierwotnym z szczególnym uwzględnieniem nowości. Uważam że od kilkunastu miesięcy mamy tu posuchę a wirus kolanowy może tylko sytuację tylko przedłużyć. 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

A to inna sprawa. Jak z Chin nie dojedzie sprzęt / części, to w ogóle nie będzie hi-fi w sklepach.

A czego nie ma w sklepie, co chciałbyś kupić?

Fakt, teraz każdy troszczy się o siebie, ale nie wiedziałem, że też w taki sposób...

1 godzinę temu, Lolo2 napisał:

12 godzin i go nie ma...  chyba ze here zapodasz ?

2 dni w temp 20 stopni , prawie miesiąc w temp 4 stopnie

jesli piszecie o aktywnosci wirus , dlatego Azja robi opryski na ulicach

Dzisiaj gadalem ze znajoma z chin podobno wszystkie fabryki juz ruszaja z kopyta i to ostro.  Ludzi z wiosek nawet przywoza aby pracowali. Ludzie sie boja ale nie ma zmiluj.  Nie napisala mi czy ich zmusza policja/wojsko czy nie ?

Takze luz.

Tak samo dzisiaj rozmawialem ze znajomym co pracuje w dosyc sporawej firmie w okolicach bergamo. Co mi napisal na pytanie odnosnie sklepow, lekow, pracy. 

"All Supermarkets are ok as well the pharmacies. Our politics create panic...stupids

We are moving normally"

Dodatkowo wspomnial ze ludzie troche boja sie przychodzic do pracy ale wiekszosc chodzi. 

Takze nie jest zle.

Moze to to smierdzi komuna, toc co teraz napisze. 

Ale zastanawiam sie czy nie byloby lepiej jakby rzad wprowadzil cenzure na temat wirusa. Aby zadne media nie mogly o nim pisac.  Tylko kilka razy dziennie na temat wirusa mowiliby w TVP pod nadzorem rzadu. 

Z drugiej strony niewiedza jest gorsza i bylaby jeszcze wiemsza panika. 

13 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

cir

Chyba nie zrozumiałeś intencji Amatora .On sugeruje , że Izraelczycy wywołali tę epidemię aby potem sprzedać swe szczepionki .Po prostu ten typ tak ma .

O przepraszam. 

Ja nic nie sugeruję a bardzo się cieszę, że takie "szczęście w nieszczęściu" ma miejsce. Wszyscy się chyba cieszymy?

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

4 minuty temu, Lolo2 napisał:

Tylko kilka razy dziennie na temat wirusa mowiliby w TVP pod nadzorem rzadu. 

Oraz gazety w kolumnach zgonów.

A co do Chińczyków:

Seryjna produkcja klasyka lampowego Quad II idzie pełną parą, jak wynika z załączonego obrazka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

koronawirus nie jest naturalnego pochodzenia,tak jak HIV,i ebola,jest sztucznie stworzony.

dzisiaj Trump ,wbrew logice podawal reke roznym przypadkowym ludziom,chyba na jakims lotnisku,troche to zastanawiajace.

8 minut temu, tomek7776 napisał:

koronawirus nie jest naturalnego pochodzenia,tak jak HIV,i ebola,jest sztucznie stworzony.

dzisiaj Trump ,wbrew logice podawal reke roznym przypadkowym ludziom,chyba na jakims lotnisku,troche to zastanawiajace.

A gdzież tam.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Tak patrzę na statystyki i coś mi tu nie pasuje. 

Co jest dziwne to śmiertelność we Włoszech (oraz kilku innych krajach w Europie) jest o wiele większa niż śmiertelność raportowana w Azji! Nawet wielokrotnie - 2 do 5 krotnie! Czyżby wirus zmutował i ten we Włoszech jest bardziej groźny? Kurcze, nie wiem...

14 minut temu, avilla napisał:

Co jest dziwne to śmiertelność we Włoszech (oraz kilku innych krajach w Europie) jest o wiele większa niż śmiertelność raportowana w Azji! Nawet wielokrotnie - 2 do 5 krotnie! Czyżby wirus zmutował i ten we Włoszech jest bardziej groźny? Kurcze, nie wiem...

Jak ty na to patrzysz? 

Wlochy

9000  do 460 = okolo 5%

Chiny

67000 do 3000 = ponizej 5%

niemcy, francja duzo, duzo mniejsze statystyki. 

35 minut temu, avilla napisał:

Starsze społeczeństwo we Włoszech i może statystycznie gorsze zdrowie niż Chińczyk. W Australii podawali że 25% we wieku 65 lat umiera.

5 godzin temu, cir napisał:

2 dni w temp 20 stopni , prawie miesiąc w temp 4 stopnie

Dlatego zastanawiam się na czym polega jego inwazyjność, bo przy innych wirusach to cienki bolek,
które potrafią przetrwać dłużej.

P.S. pytanie do znawców tematu - skoro w temp. 20 st. wytrzymuje 2 dni, to jak długo wytrzyma w temp. 36,6 st. a nawet podwyższonej? ?

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

Przecież później umył w wodzie i mydle przez co najmniej 20 sekund, a wcześniej nie dotykał twarzy. ?

5 minut temu, soundchaser napisał:

Dlatego zastanawiam się na czym polega jego inwazyjność, bo przy innych wirusach to cienki bolek,
które potrafią przetrwać dłużej.

P.S. pytanie do znawców tematu - skoro w temp. 20 st. wytrzymuje 2 dni, to jak długo wytrzyma w temp. 36,6 st. a nawet podwyższonej? ?

Moje domysły. Na czym polega jego fenomen? Pewnie na specyficznym działaniu wewnątrz organizmu i na organizm.

W organizmie jest pewnie w innym trybie. W trybie posiadania żywiciela i inwazji.

Edytowane przez Piotr_1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.