Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-29 18:19
https://dane.gov.pl/pl
1 minutę temu, Meloman napisał:

Szczegółem tego bym nie nazwał...

Czyli polityka, gra na konflikt z UE i wykorzystuje w tym celu Brytyjczyków. Proste.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

21 minut temu, Wuelem napisał:

W sumie dla audiofilów (mierzących wszystko ceną) szykuje się sytuacja, gdy będą w swoim żywiole:

-   bochenek chleba - 20 zł

-   papier toaletowy - 80 zł

Nie wszystko kosztujące podobnie, ale podobne rzeczy kosztujące krotność innej. Czy warto kupić chleb razowy za 50 zł? Albo co wybrać: zwykły za 35 zł czy z ziarnem za 39 zł?

Nowe pole do do rozważań o najlepiej wydanych pieniądzach. Najkorzystniejszej decyzji value for money. Z przeniesieniem tylko zainteresowania na inny obszar. Absurd? Przecież w sprawie urządzeń do muzyki dokładnie tak się dzieje. Tak toczą się rozmowy. Są tak samo bezsensowne.

A jednak na tym forum jesteśmy ?

Oby... 

wkoncu zboze bede mogl sprzedac za 5000zl a nie za 500zl i jeszcze widziwiaja ze ziarenka nie rowne. 

Odkulbym sie troche wkoncu. ? ? ?

Kurna dzisiaj miod mi sie skonczyl, a pszczolki jeszcze nie zajely sie produkcja, co za pech 

Godzinę temu, osimar napisał:

PE nie mocy, kompetencji ani prawnych możliwości ingerencji w służby zdrowia poszczególnych państw członkowskich.

By tak było to UE musiała by się zamienić w Federację Europejską z własnym rządem federalnym , wojskiem.. itd......na co jak na razie nie ma zgody większości europejskiego suwerena... 

42 minuty temu, Jaro_747 napisał:

A ty chcesz robić chorym? Po co, skoro są chorzy ??

Testy są po to, żeby stwierdzić kto jest chory a kto zdrowy, gdybyś nie wiedział.

Już był i wrócił zdrowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PiSowskie matołki nie załapały o jakie Chiny chodziło.

A wedlog ciebiebie ile czasu zajmuje wykonanie takiego testu przez jedna osobe? I ile osob chcialbys badac? 

Starczy caly rok aby zbadac wszystkich, ktorych chcesz zbadac? 

Oczywiscie lekarze trabia ze musza byz objawi aby wynik testu byl pozytywny, bo jak za malo jest tego wirusa to nawet badania nic nie pokaza. 

Zasada bardzo prosta. MASZ SIEDZIEC W DOMU. Jak zaczniesz miec objawy grypy i beda one silne dzwonisz na infolinie. Przyjezdza lekarz bieze wymaz, robia test.   Masz korone biora cie do szpitala, nie masz korony zostajesz w domy. 

Instrukcja bardzo, bardzo prosta i wystarczajaca.   I tego sie trzymajamy. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 minuty temu, jacekm22 napisał:

.na co jak na razie nie ma zgody większości europejskiego suwerena... 

Jak widać z ostatnich wpisów przeciwników UE na Bocznicy, jakoś chętnie by się na to zgodzili.

żeby to potem krytykować.

3 minuty temu, Lolo2 napisał:

Zasada bardzo prosta. MASZ SIEDZIEC W DOMU. Jak zaczniesz miec objawy grypy i beda one silne dzwonisz na infolinie. Przyjezdza lekarz bieze wymaz, robia test.   Masz korone biora cie do szpitala, nie masz korony zostajesz w domy. 

Instrukcja bardzo, bardzo prosta i wystarczajaca.   I tego sie trzymajamy. 

To jest instrukcja jak ...ale parę godzin temu podałem przykład jak jest ...więc mniej propagandy więcej obserwacji tez z Pomorza....

Edytowane przez asterix1
11 minut temu, Lolo2 napisał:

I tego sie trzymajamy. 

OK, ale jeśli infolinia jest cały czas zajęta?

7 minut temu, Piotr_1 napisał:

Cham i prostak!

Spoko, to był odruch. Sorry. ?

Edytowane przez toptwenty
2 minuty temu, toptwenty napisał:

OK, ale jeśli infolinia jest cały czas dni zajęta?

Spoko, to był odruch. Sorry. ?

Na 112 zadzwon, obojetnie. 

Bez przesady ze nigdzie nie odbieraja 

Narazie tysiace ludzi panikuje to infolinie zajete i pol godziny czekania.

Bo uprzejmie donosze ze sasiadka wczoraj kaszlnela.... Niestety z tym n8c nie zrobimy. 

20 minut temu, Meloman napisał:

A co na taki chleb położysz?

Co kto lubi, co kto ma. Jak to?

Najczęściej ser, Stachura w "Piosence dla zapowietrzonego" też śpiewał że ser.

Na drugim miejscu u mnie do chleba jest ryba.

Teraz, Meloman napisał:

Ale skąd tą rybę weźmiesz?

Mam tuńczyki w puszcze, cały zapas. I szproty ze spływu kajakowego sprzed 2 lat.

Można też złowić, niektórzy już nałowili.

Mamy w Polsce hodowle pstrąga i innych ryb?

23 minuty temu, Lolo2 napisał:

w koncu zboze bede mogl sprzedac za 5000 zl a nie za 500 zl

Wraz z wysokimi cenami pojawi się grupa "chleba hi-end" , "zboża hi-end" czy inne hi-endowe dobra.

Cena w końcu zobowiązuje. Segment DIY będzie tak prężny jak w PRL. Tylko Adam Słodowy odszedł i nie będzie miał kto podsuwać genialnych pomysłów.

2 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Mam tuńczyki w puszcze, cały zapas. I szproty ze spływu kajakowego sprzed 2 lat.

A co z masłem?

Kawę czy herbatę rozumiem też sam uprawiasz?

2 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Można też złowić, niektórzy już nałowili.

Mamy w Polsce hodowle pstrąga i innych ryb?

To wtedy będzie kwarantanna jeśli musimy isc kupić?(nie wszyscy są wędkarzami lub nie zawsze ta ryba chce sie dać złowic)

2 minuty temu, Meloman napisał:

A co z masłem?

Kawę czy herbatę rozumiem też sam uprawiasz?

Mam jeszcze zapas 4 kostki masła na 1 osobę. Z resztą w tuńczyku masz aromatyczny olej, masła nie trzeba.

Inny tłuszcz jak masło też może być.

Poza tym jest wyższa forma chleba jak pizza. Tu mam zapas przecierów i koncentatów pomidorowych, oraz tłustych serów. Mozarelli, cheddarów i Grana Padano. Trzeba sobie urozmaicać.

@Piotr_1

Wszystko fajnie, ale w większości nie jesteśmy w 100% samowystarczalni. Pomysł z wypiekiem chleba w porządku, ale czy to pozwoli Ci automatem nie chodzić do sklepów?  Przez kilka dni owszem, ale na dłuższą metę tak się nie da.

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Uważałbym na takie odważne twierdzenia w kontekście tego co się wydarzyło w stadninie w Janowie po nastaniu "dobrej zmiany" ;-).

…..jakoś poradziłem sobie za komuny, to i dam rade za czasów ''dobrej zmiany''  (wiecznie nie będą rządzić) - ….tylko koni żal...

1 minutę temu, Meloman napisał:

@Piotr_1

Wszystko fajnie, ale w większości nie jesteśmy w 100% samowystarczalni. Pomysł z wypiekiem chleba w porządku, ale czy to pozwoli Ci automatem nie chodzić do sklepów?  Przez kilka dni owszem, ale na dłuższą metę tak się nie da.

Tak, niestety nie jesteśmy samowystarczalni. Zdaję sobie z tego sprawę. Jednak zakupy raz na 2tyg. to obniżenie prawdopodobieństwa zachorowania, lub zarażania innych w stosunku do robienia zakupów raz na 3 dni.

Teraz, Miroslav1 napisał:

…..jakoś poradziłem sobie za komuny, to i dam rade za czasów ''dobrej zmiany''  (wiecznie nie będą rządzić) - ….tylko koni żal...

"Dojną zmianę" rzeczywiście trzeba przetrwać. 

15 minut temu, asterix1 napisał:

ub nie zawsze ta ryba chce sie dać złowic)

Ryba też "człowiek" i boi się koronawirusa". Rybom nikt nie pomoże jak zachorują ;-). 

4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Tak, niestety nie jesteśmy samowystarczalni.

To wiadomo od zarania dziejów.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Najgorsze że nie kupiłem kawy zbożówki Kujawianki. Może jeszcze będzie. Można ją popijać i dobrze relaksuje przy słuchaniu muzyki. Także syci człowieka, nie trzeba jeść. W garnku się to gotuje i przecedza przez sitko. Zbożówka jak kiedyś była w szkołach, tylko że mocniejszą robię.

….mięsa nie jem, na dodatek dwa dni w tygodniu stosuję głodówkę (tylko woda) więc myślę sobie  że w jakiś sposób  jestem  przygotowany na trudne czasy ? …..za młodego w domu się nie przelewało - bida była,  tak więc nie ma co marudzić był czas przywyknąć ? 

1 minutę temu, Miroslav1 napisał:

….mięsa nie jem, na dodatek dwa dni w tygodniu stosuję głodówkę (tylko woda) więc myślę sobie  że w jakiś sposób  jestem  przygotowany na trudne czasy ? …..za młodego w domu się nie przelewało - bida była,  tak więc nie ma co marudzić był czas przywyknąć ? 

A jednak - zanim ja schudnę, Ty umrzesz... ?

2 godziny temu, sly30 napisał:

Czekam tylko na moment, aż ktoś w rządzie wpadnie na pomysł, by skonfiskować nasze oszczędności

ustawa przeszła w tym tygoniu

?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

2 minuty temu, Miroslav1 napisał:

Podziwiam chodź tez u mnie podobnie było....odwykłem od nie jedzenia mięsa (a kiedyś tylko pasztetowa była...)

ech...włączę Vangelisa i popłynę do raju

Teraz, toptwenty napisał:

A jednak - zanim ja schudnę, Ty umrzesz... ?

….tyle że ja  ważę 90kg - tak więc szybko na pysk nie padnę ?

Teraz, asterix1 napisał:

Podziwiam chodź tez u mnie podobnie było....odwykłem od nie jedzenia mięsa (a kiedyś tylko pasztetowa była...)

ech...włączę Vangelisa i popłynę do raju

….u mnie za dzieciaka salceson biały był, aż  za często  (ohyda) dziś na sk***iela nawet nie spojrzę.....jak kogoś bardzo nie lubię to mówię  ,, nie lubię cię jak salcesonu,, ? 

Pojechałem sobie rowerkiem do łódzkiej Manufaktury, by wpaść tylko do Empiku po nowy "Lizard", a tu pusto...myślałem że od poniedziałku, a to już dziś pozamykali wszystkie sklepy, tylko Auchan czynny, apteka i kwiaciarnia. Ludzi - kilka osób. W ogóle ruch zamarł...samochodów mniej niż w latach 60-tych...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.