Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-23 17:56
https://dane.gov.pl/pl
2 godziny temu, cir napisał:

mozna było kogos złapac  choc prawnie jest to grząskie 

Niestety - to trochę jest jak przemoc.

Nikt rozsądny by na to nie poszedł.

I jeszcze na ochotnika ?

PS.

Ja nie mam tyle siły, żeby człowieka unieść, sam wymagam (jakiejś tam) regeneracji, żeby sprawność przywrócić.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

? GRUBO!

1604360121469.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

5 godzin temu, SynSama napisał:

A kto by tam miał pracować ? ? Myślisz, że hotelarze paliliby się do zabawy w pielęgniarki na pierwszym froncie ? Nie, nie paliliby się, jak i Ty byś się nie palił, jakikolwiek zawód tam wykonujesz, więc nie piernicz głupot :-).

pierwszy raz słyszę aby do smarkajacych i kaszlacych potrzebna była pielęgniarka:)

mowa o ludziach którym potrzebna jest izolatka a jej rolę spelnia w tej chwili szpital

mamy lek, ale ...jak zwykle schody

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i ciąg dalszy sprawy 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, il Dottore napisał:

Jakby było prywatne, to ludzie by umierali pod płotem. Aha, jasne...

?

Tak a potem się dziwią że statystyki śmiertelności rosną, ano rosną skoro się nie leczy i nie ratuje życia i co wpisany jako covid zapewne?

10 godzin temu, JuG napisał:

W Rosji studentów medycyny aktywnie angażują. Odpłatnie też.

forma odplatna zawsze wymaga zwiazania umowa i z pewnoscia jest bezpieczniejsza prawnie niz wolontariat

to nie sa usługi hotelowe , zawsze ktos moze ucierpieć a potem zaczynaja sie roszczenia i szukanie winnych bo związek przyczynowo skutkowy jest ewidentnych

izolatoria to nie hotel

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

41 minut temu, costa brava napisał:

mamy lek, ale ...jak zwykle schody

Ukryta Zawartość

i ciąg dalszy sprawy 

Ukryta Zawartość

Za chwilę dowiemy się, że ten lekarz popełnił samobójstwo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chytry plan Kaczyńskiego:

- wyrok TK, po którym było jasne, że zaczną się protesty i demonstracje,
- to daje szerokie pole do manipulacji danymi w związku z nowymi zakażeniami,
- to z kolei daje możliwość szybszego wprowadzania restrykcji, łącznie ze stanem wyjątkowym, którego wykluczyć nie można,
- Polska stanie się jednym z liderów wykonywania planu zniszczenia gospodarki i zamordyzmu społeczeństwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser
23 minuty temu, soundchaser napisał:

- to z kolei daje możliwość szybszego wprowadzania restrykcji, łącznie ze stanem wyjątkowym, którego wykluczyć nie można,
- Polska stanie się jednym z liderów wykonywania planu zniszczenia gospodarki i zamordyzmu społeczeństwa.

Ukryta Zawartość

• Zaloguj się, aby zobaczyć treść.

Ukryta Zawartość

A co z protestami we Francji, Hiszpanii, tam też macki Kaczyńskiego sięgają ? LOL ?

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

24 minuty temu, soundchaser napisał:

Ukryta Zawartość

Ale po ch... to akurat prezesowi i jakiejkolwiek grupie rządzącej w jakimkolwiek kraju? 

"Premier Słowacji Igor Matovicz poinformował w poniedziałek, że w sobotę i niedzielę przetestowano na obecność SARS-CoV-2 prawie 3,63 mln, czyli dwie trzecie mieszkańców Słowacji. Testy wykazały 38 359 osób zakażonych, co stanowi 1,06 proc. testowanych."

Ukryta Zawartość

Wyjątkowo mało, jak dla mnie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, notoryczny napisał:

A co z protestami we Francji, Hiszpanii, tam też macki Kaczyńskiego sięgają ?

Tam swój misterny plan wykonują tamtejsze rządy. Ja pisałem o Polsce.

3 minuty temu, jar1 napisał:

Ale po ch... to akurat prezesowi i jakiejkolwiek grupie rządzącej w jakimkolwiek kraju? 

Muszą stosować się to ustalonych z góry wytycznych, a wytyczne są takie, żeby zniszczyć małe firmy i ubezwłasnowolnić ludzi.

Teraz, soundchaser napisał:

Aha, czyli ogólnoświatowa przemyślana akcja, a już myślałem, że kaczor taki wybitny strateg i wizjoner ?

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Muszą stosować się to ustalonych z góry wytycznych, a wytyczne są takie, żeby zniszczyć małe firmy i ubezwłasnowolnić ludzi.

Gdzie są te wytyczne i od kogo? Konkretnie, bez pierdolenia, ok? 

4 minuty temu, jar1 napisał:

Gdzie są te wytyczne i od kogo? Konkretnie, bez pierdolenia, ok? 

Powtarzasz się. Już na to Ci ze dwa razy odpowiadałem.
Poszperaj w odpowiednich stronach w necie.

8 minut temu, notoryczny napisał:

Aha, czyli ogólnoświatowa przemyślana akcja

A to nie wiedziałeś? Myślałem, że już zaskoczyłeś po tym, co sam ostatnio odkryłeś, a w co wcześniej nie wierzyłeś.

14 minut temu, soundchaser napisał:

Tam czy tu. 

Podejrzewam, że wszyscy rządzący mają GRUBO zapłacone, żeby wziąć ludzi w karby i położyć gospodarkę. Zniszczenie choćby części ludzkości, a na resztę - nałożenie łańcucha. Plandemia jest świeną okzają ku temu...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Administratorzy
28 minut temu, jar1 napisał:

"Premier Słowacji Igor Matovicz poinformował w poniedziałek, że w sobotę i niedzielę przetestowano na obecność SARS-CoV-2 prawie 3,63 mln, czyli dwie trzecie mieszkańców Słowacji. Testy wykazały 38 359 osób zakażonych, co stanowi 1,06 proc. testowanych."

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koronawirus-slowacja-dwie-trzecie-slowakow-przetestowanych/hegxz8d,79cfc278

Wyjątkowo mało, jak dla mnie. 

Zależy jakie to testy. Czy to są aktywni zakażeni, czy osoby, które przeszły już chorobę i mają antyciała.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

2 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Podejrzewam, że wszyscy rządzący mają GRUBO zapłacone, żeby wziąć ludzi w karby i położyć gospodarkę.

No przecież o tym piszę. Cały świat jest w to zaangażowany, tylko w różnym stopniu.

3 minuty temu, audiostereo.pl napisał:

Zależy jakie to testy

Dodatkowa możliwość manipulacji. Ile rodzajów tych testów jest? Każdy kraj ma inne?
Myślałem, że stosuje się te PCR, co to pokazują gówniane wyniki, ale dla większości lekarzy są "wiarygodne".

27 minut temu, soundchaser napisał:

Poszperaj w odpowiednich stronach w necie.

W w_______j ?

12 minut temu, audiostereo.pl napisał:

Zależy jakie to testy. Czy to są aktywni zakażeni, czy osoby, które przeszły już chorobę i mają antyciała.

Chyba tekst jest w miarę zrozumiały. Testują w kraju wszystkich. Przynajmniej ja tak go rozumiem.

Edytowane przez jar1
40 minut temu, soundchaser napisał:

A to nie wiedziałeś? Myślałem, że już zaskoczyłeś po tym, co sam ostatnio odkryłeś, a w co wcześniej nie wierzyłeś.

Mam mieszane uczucia, raz wierzę w spisek, raz nie. Czegoś takiego jeszcze nie przerabialiśmy aby mieć pewność ( ktoś za tym stoi)-globalnie. Bo to, że w poszczególnych państwach działania są bardziej spontaniczne, niż przemyślane, chyba nie masz watpilowości.

33 minuty temu, audiostereo.pl napisał:

myślę ze są to aktywnie zakażeni, czyli np test antygenowy zastosowali...1.06 proc to w przeliczeniu na Polskę wychodzi ok 0.4 mln mieszkańców ...

co ciekawe rząd słowacki uznał ze to nie stanowi podstaw do zdjęcia restrykcji...

bo chyba zakazonych zamierzają izolować...

3 godziny temu, costa brava napisał:

bądźcie gotowi na wszystko 

Ukryta Zawartość

Noo , żeby się nie przeliczyli , bo jak się ludzie w...wią to wybiją im wszystkie zakazy z głowy .

Ukryta Zawartość

KALIBER vel rydz .

Godzinę temu, audiostereo.pl napisał:

antygenowe szybkie czyli zebranie jakis 80 % aktywnych zakażeń

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Zawsze można porównać z Actice Cases na:

Ukryta Zawartość

i zobaczyć ile mieli zaniżone do tej pory. Chociaż dane z tych testów pewnie już trafiają też tutaj.

A tu zgony u nas:

zgon.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez testosteron

Muzyka muzyka muzyka!

1 hour ago, soundchaser said:

Poszperaj w odpowiednich stronach w necie

Przyznałeś się w końcu, Twoje źródło informacji to strony internetowe. Ponieważ nie chcesz pokazać żadnego linka, wiadomo co to za strony. 

Ciocia Klocia i spółka od teorii spiskowych ?

Weź sobie strzel piwko i siadaj do księgowania, może tam będziesz przynajmniej użyteczny. 

mało, to tym bardziej powinni wszystkich izolowac i wracać do gospodarki...

u nas myślę ze odsetek zakazonych byłby większy, choc to tylko przypuszczenia,  nawet gdyby byl taki sam to ok. 20 tys hospitalizacji ( w tym lekkich przypadkow) i ok 200/40 zgonów na 400 tys zakazen hmmm....sami obliczcie czy to duzo czy mało...

5 minut temu, cir napisał:

katarek

Ty lepiej napisz co warte jest to lekarstwo doktora z Przemyśla,  bo juz siostra znajomej , lekarka, ma kolege lekarza co to tez stosuje,  Szczecin a więc drugi koniec Polski...

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 1.11.2020 o 14:29, zukzukzuk napisał:

Przepis na udaną pandemię:
1. Znajdź chorobę, na którą co roku chorują miliony ludzi na całym swiecie.
2. Przypisz objawy tej choroby nowej pandemii, żeby ludzie chorując na to co zawsze myśleli, że to coś nowego.
3. Wmów ludziom, że roznoszą epidemię nawet jak nie chorują.
4. Rozpętaj histerię wśród społeczeństwa wykorzystując do tego media. Przekazuj na okrągło komunikaty o ilości potwierdzonych zakażeń i liczbie zgonów.
5. Zmuś ludzi żeby na co dzień widzieli coś co kojarzy się z pandemią, np. maseczki.
6. Zastrasz ludzi wysokimi grzywnami i restrykcjami w przypadku nie stosowania się do poleceń władz.
7. Wmów ludziom, że stosując się do ograniczeń zachowują się odpowiedzialnie i dbają o innych.
8 .Wykorzystaj celebrytów do uwiarygodnienia epidemii. Od czasu do czasu jakiś celebryta powinien publicznie ogłosić, że został zarażony.
9. Zniszcz relacje międzyludzkie. Niech ludzie traktują siebie jak potencjalne źródło zagrożenia.
10. Uzależnij dostęp do podstawowych dóbr (zakupy, podróże komunikacją miejską, dostęp do lekarza) od poddania się restrykcjom.
11. Opracuj testy, które wykrywają chorobę niezależnie od jakichkolwiek objawów lub ich braku.
12. Nieustannie podkreślaj że z niczym takim jeszcze nie mieliśmy do czynienia, więc każdy musi cały czas czuć się zagrożony i nikt nie jest bezpieczny.

powinno to być w formie banera na Głównej.

26 minut temu, dudek1 napisał:

Przyznałeś się w końcu, Twoje źródło informacji to strony internetowe.

A Twoje to niby jakie?

Głupku.

Hmmm

W ciągu ostatniej doby odnotowano blisko 20 tys. nowych zakażeń koronawirusem oraz 227 ofiar. Wśród nich było 4-miesięczne dziecko. To najmłodsza dotąd ofiara koronawirusa w Polsce.

Jak oni ustalili przyczynę zgonu u tego niemowlaka, hmm

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.