Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-29 18:08
https://dane.gov.pl/pl

Na naszych portalach internetowych tzw. informacyjnych dezinformacja prawie że wojenna. A może  jednak ten cały wirus to wojna w nowym wymiarze ? Przez rok czasu zaszły bardzo duże zmiany na świecie . Dużo się działo. Pewnie to tylko foliowe wymysły ta wojna. Ale nigdy nie wiadomo... Babcia mi opowiadała że jak wybuchła druga wojna  to nikt nie wierzył że się to dzieje  a potem się znalazła na robotach przymusowych u niemca nagle. Wszyscy twierdzili że nic sie nie dzieje , będzie dobrze . I zaraz minie. Możliwe że odsłuchy kabli i podstawek audio za jakis czas nie będą już tak ważne i istotne jak kiedyś 😉

Grundig High Fidelity

37 minut temu, JuG napisał:

bo jak jej tłumaczyli na infolinii ozdrowieńcy przez trzy miesiąca od pozytywnego testu "nie są widoczne w systemie".

wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0007.gif

Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego z jaką ilością podobnych nonsensów musi się codziennie zmagać księgowy. 😉

54 minuty temu, costa brava napisał:

wg przecieków jeszcze tylko na tydz przedłuża lockdown,  potem luzowanie

Skoro wyborcza coś tam pisała o ekskluzywnych ministerialnych imprezach bez "dyktatury sanitarnej" to może ?

Na pewno będzie to kosztować. Za 2 dni się okaże.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Godzinę temu, cir napisał:

ja cytuje lekarzy epidemiologów

...którzy kłamią (jak) najęci. 

2 minuty temu, zlin napisał:

Zmień zawód. Nie służy ci.

Długo tu nie pożyjesz.

Rząd przecież głównie dystrybuuje szczepionki.

Niedługo zapewne będą jeździły autobusy pełne "ćpunów" strzykawkowych 🙂

To przekręt na kasę (jeden z wielu).

Partnerstwo publiczno prywatne i zadłużenie wnuków u prywaciarzy.

13 minut temu, mzawek napisał:

A może  jednak ten cały wirus to wojna w nowym wymiarze ?

Oczywiście, że to wojna. Już przecież nasi lekarze i politycy to mówią publicznie, że jesteśmy w stanie wojennym ze świrusem.
Ja też pisałem, że to trochę mniej brutalna forma zniszczenia świata niż wojna nuklearna, czy konwencjonalna. Cieszmy się więc, że do nas nie strzelają.

Wojna kosztuje i to wcale mnie nie śmieszy - dowolną kasę w to chcą wpompować i z tego wyciągnąć.

Najgorsze jest to że nie informuje się ludzi o tym że taki lek potencjalnie leczący Covid istnieje. Media praktycznie milczą, całe szczęście że wielu lekarzy czy farmaceutów ma inne podejście. Żona dzwoniła do apteki i pytała czy może nabyć VIREGYT-K. Pan farmaceuta powiedział ze niestety nie, że chętnie by sprzedał ale ma zabronione odgórnie, mógłby stracić koncesje gdyby sprzedał. Zapytał czy na Covid pani potrzebuje, żona powiedziała że tak. Bardzo było mu przykro że nie może sprzedać, ale dał namiary na apteki które mają ten lek z importu i mogą sprzedać.

Dlaczego tak jest, dlaczego ludzi nie mogą się leczyć, dlaczego rząd to blokuje? 

Znalazłem taki filmik  

25 minut temu, soundchaser napisał:

Oczywiście, że to wojna. Już przecież nasi lekarze i politycy to mówią publicznie, że jesteśmy w stanie wojennym ze świrusem.
Ja też pisałem, że to trochę mniej brutalna forma zniszczenia świata niż wojna nuklearna, czy konwencjonalna. Cieszmy się więc, że do nas nie strzelają.

Nie wyglada ta cała akcja walki z zaraza na walkę medyczną z zagrożeniem zdrowotnym. Bardziej na socjotechniczną akcję. Nie jestem fachowcem oczywiście, To tylko moje osobiste odczucie.

Jakby strzelali do Ciebie na wojnie to mógłbyś odpowiedzieć seria choćby z ak-47. A tak jesteś bezbronny  jak dziecko. I ja też.

Edytowane przez mzawek

Grundig High Fidelity

W zastępstwie, gdy teleporada zaleci paracetamol, polecam wit C w dużych dawkach razem z węglem aktywnym. Szybko stawia na nogi włącznie z poprawą wydolności oddechowej.
Do tego D3 z k2 min. 10000j.

27 minut temu, Roman_66094 napisał:

Dlaczego tak jest, dlaczego ludzi nie mogą się leczyć, dlaczego rząd to blokuje? 

Dlatego że to fakenews jakich wiele...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Jak komuś na łeb spadnie cegła zaraz po szczepieniu to winna będzie szczepionka?

Nie! Covid.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Są lekarze którzy od początku pandemii leczą Amantadyną. Są jednak ludzie którzy to zwalczają. Twierdzą ze nie dział, nie mają oczywiście na to rządnych dowodów. Myślę że maja w tym interes a konkretnie działają w interesie firm farmaceutycznych wciskających ludziom swoje szczepionki. 

Obecnie trwają w Polsce badania kliniczne nad amantadyną. Mają zakończyć się za ok miesiąc, jak słyszałem. I co będzie jak się okaże, ze ten stary, dobrze poznany lek działa także na Covid? czy ci tak zwani naukowcy, eksperci staną przed sądem? czy odpowiedzą za śmierć, czy utratę zdrowia wielu ludzi? Bo to tylko oni będą odpowiedzialni za zwalczanie leczenia tym lekiem.  

Lekarz który leczy ludzi i widzi efekty zastosowanej terapii. Z pewnością więcej wie, niż jacyś eksperci, którzy nie leczą ludzi, nie obserwują efektów stosowanej terapii. Skąd oni mogą wiedzieć, covid to nowa choroba a oni eksperci, już wiedzą że Amantadyna nie działa? Bez żadnych badań, bez żadnych obserwacji. To jest bez sensu, sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem. 

Strasznie pieprzysz Roman.

A tak swoją drogą - czy dla każdego takiego wynalazku zakładany będzie osobny wątek?

Bo za chwilę pojawi się taki - "Dupogrzmotyna leczenie COVID 19" i kolejne jemu podobne.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 5.04.2021 o 21:42, YunnanTEA napisał:

Piramidalny ZUS? Rozwiniesz temat? 

Jestem w ZUSie trochę lat i perpektywy dobre. Więc o co chodzi? 

Zapomnisłem dodać: za 4 miesiące (jak dobrze pójdzie) przechodzę..

Nie chodzi o to źe ty dostaniesz a o to źe następne pokolenia ni uj nie dostaną . ZUS to najczystrza forma piramidy finansowej  , przyczyniająca się do olbrzymiego zadłuźenia następnych pokoleń .

Masz perspektywy dobre co wcale nie oznacza źe twoja emerytura jest pewna w tej wysokości .

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 5.04.2021 o 21:45, shane63 napisał:

o i przybyli na forum mędrcy różnej maści, bez wykształcenia medycznego,pieprzą trzy po trzy o spiskach,knowaniach. wiedze czerpią z wikipedii,bo innej nie ogarniają. ale oczywiście rżną mądrych, jak po 6 letnich studiach medycznych. skoro jesteście tacy nieomylni w sądach swoich, to co ,wg was ja przez 10 dni przechodziłem? kaszel, goraczka 38,5 przez 8 dni non stop, zaden apap czy inne wynalazki nie działały.tak naprawdę odpuściło na 9 dzień. Przez pierwsze 3 dni bóle głowy,połowa ciała mnie bolała.Ja wiem co to było, lekarz, który kierował mnie na testy też wiedział, a co mi było? no madrale

Ok. Ja przechodziłem łagodnie i nie mam ochoty na szczepionkę . Muszę ją brać dla siebie czy dla twojego spokoju ducha ?

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Strasznie pieprzysz Roman.

A tak swoją drogą - czy dla każdego takiego wynalazku zakładany będzie osobny wątek?

Bo za chwilę pojawi się taki - "Dupogrzmotyna leczenie COVID 19" i kolejne jemu podobne.

Jeśli kogoś nie interesuje ten temat i ma pisać podobne bzdury, to lepiej niech się nie odzywa. 

Bardzo proszę o wypowiedzi zarówno za jak i przeciwne. Ale konstruktywne i sensowne które mogą coś wnosić do tematu.

Na dzień dzisiejszy z tego co mi wiadomo. Amantadyna jest jedynym dostępnym w polskich aptekach lekiem, stosowanym w leczeniu Covid.

Jeżeli pojawiłby się inny potencjalnie skuteczny lek  na Covid 19 jak Amantadyna czy Iwermektyna myślę że na pewno będzie zasługiwał na osobny wątek. 

Znam ludzi którzy bardzo ciężko przechorowali koronawirusa. Jeden znajomy wyszedł ze szpitala ale z uszkodzonymi płucami jest w domu ale pod tlenem. Znam też takich co nie przeżyli choroby. 

W tej chwili, mamy tylko szczepionki, słabo zresztą dostępne i do końca nie wiadomo na ile skuteczne. 

Krzysztof Krawczyk był szczepiony pfizer-em a mimo to zachorował na Covid i ostatecznie zmarł.

Pyzatym szczepionka działa prewencyjnie a co z ludźmi którzy zachorowali? Im szczepionka w niczym nie pomoże. 

Edytowane przez Roman_66094

Tylko modlitwa i suty datek dla Rydzyka. Nic innego nie działa.

Nawet ustawiczne osiem gwiazdek nie pomaga.

Alleluja i do roboty!

Wypowiedz ministra zdrowia w sprawie badań klinicznych nad amantadyna 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Roman_66094 napisał:

Minister Warchoł bardzo zachwalał leczenie

Minister Warchoł jest żałosnym przygłupem i się nie zna.

Tylko szczere wyznanie grzechów i niezmierny żal za ich popełnienie sprawi, że covid będzie niestraszny.

Spowiedź do ucha nieocenionego, wspaniałego Księdza Natanka, którego niech Pambuk chroni - sprawi cud okiełznania wirusa w dwójnasób. A i chwały w Niebiesiech przybędzie.

Spocznij! Wolno palić.

Godzinę temu, Roman_66094 napisał:

Wypowiedz ministra zdrowia w sprawie badań klinicznych nad amantadyna 

Ukryta Zawartość

nie dosc że bredzi to jeszcze kłamie i właściwie to juz wydał wyrok

nie ma potwierdzonej badaniami skutecznosci? bo  wlasnie nie bylo żadnych badań panie ministrze...

że co, że nigdzie na świecie? A Cambridge, a instytut Kocha w Niemczech? 

niechciany bękart ta amantadyna, tylko psuje biznes...

Ukryta Zawartość

10 minut temu, costa brava napisał:

nie ma potwierdzonej badaniami skutecznosci? bo  wlasnie nie bylo żadnych badań panie ministrze

No właśnie, żeby potwierdzić skuteczność, trzeba najpierw przeprowadzić badania. Tylko w Polsce takich badan nie robiono. Dopiero teraz jak zostali niejako zmuszeni, bo wielu lekarzy w Polsce stosuje amantadynę. Wielu też ludzi leczy się na swoją rękę, nie czekając aż rząd łaskawie przeprowadzi badania i potwierdzi skuteczność.  

To jest naprawdę dziwne, są doniesienia lekarzy nie tylko z polski, że lek działa i jest skuteczny a rząd nic nie robił do tej pory. Już dawno wyniki badań były by znane, gdyby rząd podjął działania w tym kierunku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 minut temu, jar1 napisał:

Uwaga, wątek zawiera lokowanie produktu. 🙂

cos moze byc na rzeczy bo w aptekach jest nagle amantadyna z importu równoległego :) czyli jak zawsze ktoś kręci lody

w temacie Iwermektyny sam jej producent wydał oswiadczenie ze w covidzie  to lipa

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Znam ludzi którzy bardzo ciężko przechorowali koronawirusa. Jeden znajomy wyszedł ze szpitala ale z uszkodzonymi płucami jest w domu ale pod tlenem. Znam też takich co nie przeżyli choroby.

Jesteś widocznie częścią spisku. W sąsiednim wątku 3/4 dyskutantów twierdzi, że COVID nie ma. Z nimi sobie dyskutuj.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jesteś widocznie częścią spisku. W sąsiednim wątku 3/4 dyskutantów twierdzi, że COVID nie ma. Z nimi sobie dyskutuj.

klasyczne rozdwojenie jazni

uparcie lecza lub stosuja rózne praktyki i diety p- covidowi którego nie ma i nikt na oczy nie widział

dowody ze nie ma to własne obserwacje z podsłuchów ,  koledzy, kolezanki , znajome ,sasiadki , Gożdzikowa i poseł Braun

przepisy na leczenie i diety - internet

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 minuty temu, cir napisał:

cos moze byc na rzeczy bo w aptekach jest nagle amantadyna z importu równoległego 🙂 czyli jak zawsze ktoś kręci lody

Tylko amantadynę z importu można stosować w leczeniu poza wskazaniami. Krajowa amantadyna nie jest sprzedawana rząd zabronił. Tą importowaną też ciężko kupić, bo znika szybko z aptek. Na pewno robią interes na tym, bo importowana amantadyna jest dwukrotnie droższa od krajowej. No ale za to, możemy już podziękować naszemu rządowi. Który powinien zapewnić obywatelom dostępność do leku, którym chcieliby się leczyć. A tym czasem rząd zakazał sprzedaży krajowej amantadyny w jakim celu?        

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.