Skocz do zawartości
IGNORED

TOP 10 gramofonów ... jak się robi ludziom wodę z mózgu

Rekomendowane odpowiedzi

Popatrzcie: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Muszę przewietrzyć mój system…

tyle komputer świat może powiedzieć o gramofonach ? ŻAL ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Jeśli się uważnie przeczyta i zrozumie "o sssso chooozi" - wtedy żalu oraz zdziwienia jakby mniej.

cyt.

"...zestawienie pokazujące modele cieszące się największą popularnością w porównywarkach cen. To te na te gramofony użytkownicy serwisu Skąpiec.pl zwracali szczególną uwagę."

54 minuty temu, bolo_senor napisał:

kurcze , może to my się mylimy , a oni wiedzą lepiej ?

Miliony much nie mogą się mylić.... ?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Tak wygląda promowanie tandety i wyrobów nawet nie za bardzo podobnych do gramofonu. Za dużo jest tego analogowego chłamu na rynku. Zastanawiające jest naprawdę kto to kupuje.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

1 godzinę temu, bluesboss napisał:

Zastanawiające jest naprawdę kto to kupuje.

To ci tak zwani normalni , wyobraź sobie , że duża część społeczeństwa  puka się w czoło jak widzi gramofon za 4000 złotych.

Ja jak to widzę to zaczynam naprawdę wątpić , czy to co my tu polecamy , nie jest przez tych normalnych odbierane za złośliwości jakiś nowobogackich snobów.

1 godzinę temu, bluesboss napisał:

promowanie tandety i wyrobów nawet nie za bardzo podobnych do gramofonu.

to znak czasów , zawsze trzeba podążać z nurtem zmian. Zapewne zostaliśmy w tyle ?

Edytowane przez bolo_senor
9 godzin temu, witek_z napisał:

bolo, to są git gramofony bo paskowe ?

Audio-Technica LP120 nie paskowym i też tam jest , do tego jest najdroższa.

35 minut temu, porlick napisał:

Bo takie są efekty, jak kompletnemu lamerowi zlecą napisanie artykułu. 

a może młodzi ludzie mają inne priorytety odnośnie gramofonu od nas. Może prostota to sprawiła , że najlepszym gramofonem jakiś hundaj z mp3.

Możliwe, ale tytuł artykułu powinien w takim razie brzmieć "porównanie gramofonów i niszczarek do płyt, czyli wyrobów gramofonopodobnych", czy jakoś tak...

Zresztą, czego się spodziewać po ludziach wychowanych na kieszonkowych pierdziawkach BT?

10 godzin temu, witek_z napisał:

bolo, to są git gramofony bo paskowe ?

A w tym odmiennym, napęd bezposredni "poprawia wysokie tony", czy jakoś tak. Aż mi szkoda autora artykułu.

41 minut temu, porlick napisał:

A w tym odmiennym, napęd bezposredni "poprawia wysokie tony", czy jakoś tak. Aż mi szkoda autora artykułu.

witek prowadzi krucjatę mającą na celu udowodnienie wyższości directa na paskowcami . Zwietrzył okazję i podzielił się z nami tą cenną obserwacją , by nie umknęła naszej uwadze . ?

autor tego artykułu Marek C(i)ekaw , najwidoczniej był za mało ciekaw by sprawdzić cokolwiek ?

z resztą zobacz ile on ma lat 17?

Dlatego właśnie pisałem o pokoleniu wychowanym na audiotandecie. Tacy nawet nie rozumieją, co oznacza hi-fi. 

Mp3, telefon, popierdułka na blutuchu i jest czad. Audio zeszło na psy.

(Przepraszam, jeśli któryś się obraził- pies, oczywiście.)

Panowie audiofile, wiecie że są ludzie którzy słuchają po prostu muzyki? Nie interesuje ich równowaga tonalna, scena, przestrzeń, muzykalność, powietrze, jasność, ciemność, punktowość itp.itd. Zawsze byli i będą tacy zwyczajni ludzie, którzy słuchają muzyki a nie jak audiofile dźwięków składających się na muzykę. Ktoś wyżej dobrze napisał, że większość ludzi puknie się w czoło, widząc gramofon za 4tys.zl jeśli lepszy model bo z USB kupić możną kupic w Lidlu za 200zl. Ten za dwie stówki pozwoli zgrać płytę do MP3 na pena a tego za 4 tys.zl nigdzie się nie podłączy bo jeszcze jakiś przedwzmacniacz trzeba kupić. To jest myślenie normalnych ludzi. W analogowych czasach ci normalni ludzie słuchali płyt na gramofonach z buczącym napędem rolkowym i wkładkami piezoelektrycznymi typu UF50 na plastikowych kolumienkach dołączonych do gramofonu. W każdej dziedzinie są ludzie normalni i odbiegający od normy, potrafiący wydać równowartość rocznych zarobków za rzecz, którą normalni ludzie kupią za niewielką część miesięcznej pensji. Ci odmieńcy są oczywiście w zdecydowanej mniejszości. Normalni ludzie dla odmieńców są ignorantami a dla normalnych ludzi odmieńcy dziwakami. Kto jest mądrzejszy trudno powiedzieć.

@przmor - to wszystko prawda.

Jednakowoż bezcenny jest widok miny takiego "normalnego", kiedy czasem przez przypadek, czasem po namowach - trafi do "odmieńca" i tam ma okazję posłuchać choć przez chwilę muzyki.

...albo dowie się od "odmieńca", że płyta wytrzymuje więcej, jak kilkadziesiąt odtworzeń i żadnego trzasku ani charczenia nie słychać.

Tymczasem, na opakowaniu tych wynalazków powinno być ostrzeżenie:

"UWAGA, NISZCZARKA DO PŁYT- KUPUJESZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ".

Nie przesadzaj. Mam dużo płyt odtwarzanych na gramofonie z naciskiem 6g albo i więcej nigdy nie wymienianą igłą wkładki UF50. Płyty polskiej produkcji słuchane na okrągło w latach mojej młodości. Grają do dziś i nie można o nich powiedzieć, że są zdarte choć łatwego życia nie miały.

20 minut temu, przmor napisał:

Mój pierwszy gramofon 

Byłem lepszy- przez krótki czas miałem Emanuela (tylko dlatego, że dostałem w prezencie), następnie już prawdziwe gramofony, choć również Foniki.

2 minuty temu, Soomi napisał:

Nie wiem do kogo kierowane są takie artykuły czy też rankingi i co ono mają pokazać. 

Do lamerów równych piszącemu, a pokazują cały ogrom ich lamerstwa.

44 minuty temu, porlick napisał:

Do lamerów równych piszącemu, a pokazują cały ogrom ich lamerstwa.

Haha może i tak żeby mogli cieszyć się magią płyt winylowych ?

Użytkowników winyla trzeba by podzielić na TRZY kategorie:

1. LAMERÓW- kupujących tandetny sprzęt, bo to modne, tanie, a reklamowane, jak w artykule powyżej.

2. ŚWIADOMYCH- kupujących najlepsze gramofony w zakladanym budżecie, po poznaniu zasad działania, połączenia i ceniących swą kolekcję płyt z muzyką.

3. MANIAKÓW- których sprzęt przypomina instalacje z Cap Canaveral i jest wartości auta z górnej półki (też obeznanych z techniką), choć mam wrażenie, że dla takich więcej warta jest jakość od treści.

W dniu 14.05.2020 o 13:11, Soomi napisał:

Nie wiem do kogo kierowane są takie artykuły czy też rankingi i co ono mają pokazać. 

Zareklamowac portal ceneo czy inny z ktorego to zestawienie "popularnosci" pochodzi.

Witajcie w " normalnym " swiecie. Jezeli takie rankingi dotycza juz gramofonów, to znaczy ni mniej ni więcej, że gramofon znowu trafia pod strzechy i staje sie tak popularny jak głośnik bluetooth ?

Haleluja !!

W dniu 14.05.2020 o 09:02, bolo_senor napisał:

witek prowadzi krucjatę mającą na celu udowodnienie wyższości directa na paskowcami .

uświadom mnie w takim razie który z paskowców ma regulację na zasadzie układu pilnującego częstotliwość a nie napięcie. (na silniku)

18 minut temu, robiz napisał:

Witajcie w " normalnym " swiecie. Jezeli takie rankingi dotycza juz gramofonów, to znaczy ni mniej ni więcej, że gramofon znowu trafia pod strzechy i staje sie tak popularny jak głośnik bluetooth ?

Haleluja !!

Przejrzałem te super gramofony tak na szybko,.. jezu jaki to chłam i gówno. Potwiredza to tylko teorie, że gramofon stał się powszedn i to bardzo.

19 minut temu, robiz napisał:

Haleluja !!

Somsiad sobie kupił gramofon to i ja sobie kupię a że nie mam płyt i gdzie go podłączyć to inna sprawa. Gramofon stał się modny i w tym jest problem. 

• Pokaż nowe odpowiedzi