Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacje odtwarzacza CD

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, marek-1969 napisał:

Jak przeczytałeś wyżej i niżej . Koszt nieprzewidywalny , efekt ryzykowny a koderzy nie zawsze uczciwi lub nierzetelni.

Kup nowy po przesłuchaniu kilku w wybranej kwocie i funkcjonalności .

Dekada spokoju .

Ja mogę z czystym sumieniem polecić Muda44. Nie jeden sprzęt mi modyfikował, wszystko zrobione w mgnieniu oka. 

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

Kup nowy po przesłuchaniu kilku w wybranej kwocie i funkcjonalności .

Dekada spokoju

Rozsądna propozycja 👌

Widzę, że trochę mnie nie było na Forum i odkrywam iż historia lubi się powtarzać...

W dniu 22.05.2022 o 08:29, Bukaj napisał:

Ja mogę z czystym sumieniem polecić Muda44. Nie jeden sprzęt mi modyfikował, wszystko zrobione w mgnieniu oka. 

Marcina zawsze polecę z czystym sumieniem. Pofatygowałem się do niego ze wzmacniaczem z UK, miła gościna i zrobione na poczekaniu.

Natomiast:

W dniu 29.04.2022 o 13:45, Bukaj napisał:

Był ktoś z Was moze u niego w Sosnowcu?

Również pofatygowałem się do Adama będąc chwilowo w PL, miła gościna - ale zostałem odprawiony z kwitkiem. Nie otrzymałem wtedy zakupionego przedwzmacniacza, na którego musiałem czekać kolejne kilka miesięcy (w sumie ponad rok). Gdy już się doczekałem, podobnie jak inne osoby, które zakupiły pre od @McGyver otrzymaliśmy liczne "kwiatki" - opisane to było między innymi tutaj:

I

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolega @tomek7776 już wtedy bronił Adama - poszkodowanych jest coraz więcej, a tym razem Userzy zostali bez bez zwrotu kasy i sprzętu. Niczego się nie nauczyłeś...

Na innym forum, gdzie powstał projekt wyżej wspomnianego przedwzmacniacza i gdzie wyszła inicjatywa od @McGyver , iż kilku osobom, włącznie ze mną takowy zrobi - po tym jak olał temat już się więcej nie pojawił. Na tym Forum chyba będzie podobnie niestety...

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
6 godzin temu, AudioAddicted napisał:

Widzę, że trochę mnie nie było na Forum i odkrywam iż historia lubi się powtarzać...

Marcina zawsze polecę z czystym sumieniem. Pofatygowałem się do niego ze wzmacniaczem z UK, miła gościna i zrobione na poczekaniu.

Natomiast:

Również pofatygowałem się do Adama będąc chwilowo w PL, miła gościna - ale zostałem odprawiony z kwitkiem. Nie otrzymałem wtedy zakupionego przedwzmacniacza, na którego musiałem czekać kolejne kilka miesięcy (w sumie ponad rok). Gdy już się doczekałem, podobnie jak inne osoby, które zakupiły pre od @McGyver otrzymaliśmy liczne "kwiatki" - opisane to było między innymi tutaj:

I tutaj.

Kolega @tomek7776 już wtedy bronił Adama - poszkodowanych jest coraz więcej, a tym razem Userzy zostali bez bez zwrotu kasy i sprzętu. Niczego się nie nauczyłeś...

Na innym forum, gdzie powstał projekt wyżej wspomnianego przedwzmacniacza i gdzie wyszła inicjatywa od @McGyver , iż kilku osobom, włącznie ze mną takowy zrobi - po tym jak olał temat już się więcej nie pojawił. Na tym Forum chyba będzie podobnie niestety...

Panowie zbierzcie się grupą i zgłoście sprawę na Policję. Jednemu poszkodowanemu pewnie nawet nie pomogą ale gdy będzie to grupa z dowodami to już sprawa wygląda inaczej. Bardzo o to proszę. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

10 godzin temu, Espectro napisał:

Panowie zbierzcie się grupą i zgłoście sprawę na Policję. Jednemu poszkodowanemu pewnie nawet nie pomogą ale gdy będzie to grupa z dowodami to już sprawa wygląda inaczej. Bardzo o to proszę. 

U mnie sprawa już dawno rozwiązana, ale w przypadku osób świeżo poszkodowanych pomysł jak najbardziej trafiony 😉

• Administratorzy
4 godziny temu, AudioAddicted napisał:

U mnie sprawa już dawno rozwiązana, ale w przypadku osób świeżo poszkodowanych pomysł jak najbardziej trafiony 😉

A jakież to rozwiązanie ? Bo osobiste stawienie się nie rozwiązuje nadal problemu. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

16 godzin temu, Espectro napisał:

A jakież to rozwiązanie ? Bo osobiste stawienie się nie rozwiązuje nadal problemu. 

W moim przypadku podziałałem na niego tym, z czego sam @McGyver jest znany - upierdliwością publiczną. Niestety nie pomoże to nic dla obecnie poszkodowanych osób, bo wtedy udzielał się wciąż na Forum, na którym powstawał projekt. Adam zniknął tam dopiero po tym jak okazało się, że trzeci z kolei egzemplarz wysłany innemu Użytkownikowi Forum w ramach naprawy był jeszcze bardziej skopany od poprzednich i został on zostawiony z tym na lodzie...
Tutaj na Forum problem polega na tym, że Adam już się nie odzywa, choć sporadycznie zagląda...

Także "mieliśmy szczęście" i wszyscy otrzymaliśmy swoje przedwzmacniacze - z tym, że (i napiszę to tutaj ku przestrodze), każdy wewnątrz był inny i wszystkie trzy były mniej lub więcej skopane. Każdy miał po kilka przypadłości z tych poniżej:
szumy (wszystkie trzy);
brumy sieciowe (wszystkie trzy);
sprzężenia;
pierdzenie silniczka głośności,
trzaski przy przełączaniu źródeł;
połatane z innych części niż forumowy projekt, bez staranności wykonania (wszystkie trzy);
przewód "od lampki nocnej" od gniazda do trafo i włącznika sieciowego;
kondensatory przymocowane na "Blu Tack" (wszystkie trzy - mój wędrował tak z Sosnowca do UK pocztą);
płytka silnika potencjometru wisząca w powietrzu i podparta kondensatorem w celu jej unieruchomienia.

Żaden z pre "po wyjęciu z pudełka" nie nadawał się do normalnego użytku. Czyli otrzymanie czegoś od @McGyver to dopiero połowa sukcesu...

Ukryta Zawartość

pre002.jpg

pre003.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, tomek4 napisał:

Patrząc na cennik i to co w środku, trudno się powstrzymać przed stwierdzeniem, że trafił na niezłych naiwniaków - DIY Hi-End 😄

Nikt z nas nie kupił niczego co w cenniku widzisz - od firmy, którą widzisz. Jedynie w jednym przypadku front od Protagonist był użyty. Nigdy nie miałem urządzeń tam widniejących i nie zabieram głosu na ich temat 😉

• 4 tygodnie później...
W dniu 29.05.2022 o 21:24, BlueDot napisał:

Przeciez moze byc tak ze ten czlowiek nie zyje.

To można w bardzo prosty sposób zweryfikować.
Jak? 
Zamiast przez kilka miesięcy powtarzać jedno i to samo niech osoby, które są poszkodowane i udzielają się w tym wątku zrobią zbiorowe zgłoszenie na policję wobec kolegi McG, będzie wezwany w celach wyjaśniających i wtedy okaże się czy żyje czy nie.  Na pewno osoby, które założą przeciwko niemu sprawę będą o tym poinformowane. 
Póki co z samego forumowego gadania nie ma absolutnie nic oprócz dania upustu emocjom. 

6 godzin temu, robert19091990 napisał:

To można w bardzo prosty sposób zweryfikować.
Jak? 
Zamiast przez kilka miesięcy powtarzać jedno i to samo niech osoby, które są poszkodowane i udzielają się w tym wątku zrobią zbiorowe zgłoszenie na policję wobec kolegi McG, będzie wezwany w celach wyjaśniających i wtedy okaże się czy żyje czy nie.  Na pewno osoby, które założą przeciwko niemu sprawę będą o tym poinformowane. 
Póki co z samego forumowego gadania nie ma absolutnie nic oprócz dania upustu emocjom. 

No super, ale co którzy są poszkodowani mówią że żyje.

13 godzin temu, fafarskid napisał:

No super, ale co którzy są poszkodowani mówią że żyje.

No dobrze, skoro żyje to może czas ruszyć cztery litery i złożyć zbiorowy pozew po to, by sprawa się ruszyła i każdy odzyskał swoje należności? 

Wpisami na forum nikt niczego nie wskóra oprócz tego, że opinia pójdzie w świat. 

4 godziny temu, robert19091990 napisał:

Wpisami na forum nikt niczego nie wskóra oprócz tego, że opinia pójdzie w świat. 

Właśnie ją odświeżyłeś po czterech tygodniach .😃

KALIBER vel rydz .

• 2 tygodnie później...
W dniu 9.07.2022 o 01:04, AudioAddicted napisał:

było dobrze

Ładne forniry. Czyli w sumie dość ładnie.

Dla niektórych nawet dobrze... talen jakiś tam był, lecz bez fantazji .

No i dumna na przerost nazwa s16hz.

*talent 

W dniu 9.07.2022 o 01:04, AudioAddicted napisał:

Na to wygląda. Tylko z jakiego powodu? Czyżby powtórka rodem z Harpia Acoustics - było dobrze do czasu, a potem przerosło?

Pewnie za jakiś czas się na forum dowiemy o ile ktoś z poszkodowanych zrobi krok w przód i założy temat, by uświadomić innych poszkodowanych. 

1 godzinę temu, robert19091990 napisał:

Pewnie za jakiś czas się na forum dowiemy o ile ktoś z poszkodowanych zrobi krok w przód i założy temat, by uświadomić innych poszkodowanych. 

Setki pozytywnych opinii budują reputację danej firmy czy osoby, jedna potrafi ją zniszczyć. Jeżeli zasadna - jak najbardziej słusznie...

Powtórzę po raz kolejny: urządzenie, które posiadam od Adama (@McGyver) gra zjawiskowo - ale nie dlatego że on je stworzył, a dlatego iż przeszedłem cholernie długą drogę i sam je poprawiłem, co wywarło wrażenie nawet na samym twórcy. To urządzenie, które przysłał mi @McGyver w oryginalnej postaci nie mieściło się w żadnej kategorii jakości - zarówno pod względem sonicznym, jak i technicznym. Zwykły najtańszy przewód od lampki - poprowadzony od gniazda do transformatora i włącznika najgłupszym sposobem (czytaj - po najniższej linii oporu!), "podkładka" z tekturki by ośka gałki potencjometru głośności nie zatarła się w otworze w płycie frontowej, kondensatory wyjściowe przyklejone na "blue tack" do podstawy, ogólnie nieczystość wewnątrz, no i słynny już niebotyczny szum i brum - to tylko niektóre "perełki" wewnątrz.

Ale i tak zaliczam się do szczęściarzy, którzy (co prawda po wieeeelu miesiącach) doczekali się swoich zamówień...

• Redaktorzy

Wito76, to zależy jaki zakres prac, jakie komponenty. Z tego co pamiętam 1000-2000zł trzeba liczyć.

Kiedyś chciałem to zrobić (lampizacja toru CD), ale stwierdziłem - co będzie jeśli brzmienie mi się nie spodoba? Co jeśli sprzęt stanie się awaryjny, będzie brumił?

Jest szansa że 2000zł utracone zostanie bezpowrotnie. To już lepiej kupić kolejną wkładkę gramofonową albo płyty.

Jest też szansa, że złapiesz pana Boga za nogi. Kto nie próbuje, ten nie ma. 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

2 godziny temu, kangie napisał:

Jest szansa że 2000zł utracone zostanie bezpowrotnie.

Biorąc pod uwagę jakosć usługi opisaną dwa posty wyżej...

A wogóle to co to za pomysł, żeby zamiast po prostu zmienić system na lepiej trafiąjacy w gust, oddać go jakiemuś forumowemu pasjonatowi, który improwizować będzie nie posiadając komoleksowej wiedzy i zaplecza warsztatowego. Dokona cudu bo kilku anonimowych kolesi z forum pochlebną opinię mu wystawiło?

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że tacy magicy zbyt przerośnięte mają ego by zrozumieć, że mogli spierd.lić to, co wykracza poza oh wiedzę.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ja od Pana @McGyver kupiłem chyba w 2009 roku tuner Marantza ST83. Oczywiście w stanie idealnym i niegrzebanym. Jakie moje przerażenie było jak go otworzyłem - zdjęcie wyjaśnia. Całe szczęście oddał kasę.

Ukryta Zawartość

st83_2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi