Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.02.2022 o 22:09, fetek napisał:

Wszyscy teraz dupę drą a za miesiąc jak temat przycichnie to znowu bę

Miesiąc minął i już przycichłeś. Zobacz swoje posty #81 i #89. Drugi miesiąc nauczyciele dostali mniejsze wypłaty, a według ciebie to nadal "anonimowe donosy o niższych pensjach". 

nagrywamy.com

Nowy bajzel wyrządził wiele szkód Polakom, nawet Pispolakom. Za to Niemcy i Czesi nie posiadają się ze szczęścia.

Podziwu godny internacjonalizm. Jak na towarzyszy przystało.

"Czesi z przygranicza jeżdżą do Polski z powodu dużo niższych cen paliwa, co jest efektem obniżonego VAT-u. Furorę robią też ceny w polskich sklepach z powodu zerowej stawki na produkty spożywcze".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Niemcy wykupują polskie paliwo, przyjeżdżają do nas z kanistrami!"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polska wypada z ligi producentów samochodów osobowych

Produkcja samochodów osobowych w Polsce jest już najmniejsza od 1992 r. Po latach wzlotów cofnęliśmy się o trzy dekady i szans na odmianę fortuny nie widać.

... w tej dziedzinie motoryzacji Polska spadła na szary koniec w Europie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Polska wypada z ligi producentów samochodów osobowych

Produkcja samochodów osobowych w Polsce jest już najmniejsza od 1992 r. Po latach wzlotów cofnęliśmy się o trzy dekady i szans na odmianę fortuny nie widać.

... w tej dziedzinie motoryzacji Polska spadła na szary koniec w Europie. 

Ukryta Zawartość

Ekolodzy (i Greta) LUBIĄ TO! 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

W dniu 7.02.2022 o 12:04, przemak napisał:

Miesiąc minął i już przycichłeś. Zobacz swoje posty #81 i #89. Drugi miesiąc nauczyciele dostali mniejsze wypłaty, a według ciebie to nadal "anonimowe donosy o niższych pensjach". 

a pit złożyli ?

Mam lepsze rzeczy do roboty niż przepychanki z lewakami, a Ty znowu w godzinach pracy załatwisz prywatne sprawy.

W dniu 5.02.2022 o 22:28, asterix1 napisał:

Zgłoś się do  Szumowskiego albo Sasina jakby to nie pomogło skontaktuj sie z handlarzem broni tego od respiratorów

A co ma piernik do wiatraka ?

13 minut temu, fetek napisał:

a pit złożyli ?

Mam lepsze rzeczy do roboty niż przepychanki z lewakami, a Ty znowu w godzinach pracy załatwisz prywatne sprawy.

A co ma piernik do wiatraka ?

Dzięki za odpowiedź

👍

W dniu 7.02.2022 o 12:04, przemak napisał:

Zapytaj lepiej kolegi kopertowego jak długo będzie blokował poprawki. Balcerowicz przynajmniej powiedział prawdę.

42 minuty temu, fetek napisał:

Zapytaj lepiej kolegi kopertowego jak długo będzie blokował poprawki. Balcerowicz przynajmniej powiedział prawdę.

Przecież wszystko jest ok, co chcesz poprawiać? 

Za ten burdel poleciał minister rządu. Jak widać nawet prezes musiał znaleźć kozła ofiarnego. Tylko u Ciebie wszystko w porządku i konieczność zmian. Na lepsze. Powodzenia. 

Godzinę temu, fetek napisał:

znowu w godzinach pracy

Nie mam godzin pracy, ale spoko, widocznie na wcześniejszym etapie skończyłeś edukację. 

nagrywamy.com

4 godziny temu, papageno napisał:

Niemcy i Czesi nie posiadają się ze szczęścia.

Trochę to już nieaktualne.

można wywieźć dodatkowo jeszcze 20 litrów paliwa – a to znaczy, że oszczędny Niemiec przekroczył limit aż 80-krotnie! W tej sytuacji niemieccy celnicy uznali, że oszukał tamtejszego fiskusa na 750 euro (ponad 3,5 tys. zł), wszczęto więc wobec niego postępowanie karne. Na tym jednak nie koniec – przewożenie takiej ilości paliwa to też złamanie zasad dotyczących transportu materiałów niebezpiecznych (ADR), za co ukarano kierowcę mandatem na kwotę 1,5 tys. euro.

Ukryta Zawartość

(Artykuł sprzed kilku dni).

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 godzin temu, przemak napisał:

Przecież wszystko jest ok, co chcesz poprawiać? 

Nie było, nie jest i długo nie będzie.

Za ten burdel poleciał minister rządu. Jak widać nawet prezes musiał znaleźć kozła ofiarnego. Tylko u Ciebie wszystko w porządku i konieczność zmian. Na lepsze. Powodzenia. 

Minister oficjalnie poleciał z błędy o których Ty nawet nie słyszałeś (główny zarzut to składka zdrowotna).

Nie mam godzin pracy, ale spoko, widocznie na wcześniejszym etapie skończyłeś edukację. 

No tak, bo nauczyciele jak woły pracują po 12h, zwłaszcza w domu udzielać korepetycji 

23 minuty temu, fetek napisał:

Minister oficjalnie poleciał z błędy o których Ty nawet nie słyszałeś (główny zarzut to składka zdrowotna).

Nie wiem czy za to. W odpowiednim momencie znajdują pretekst by wymieniać ministrów. Dziś finansów, a jutro zdrowia.
Jak się przyjrzeć temu nowemu ładowi pod względem podatkowym, to nikt na nim nie zarabia. Jest tak skonstruowany, że zachowane jest ogólne status quo dla mniej zarabiających. Duzi mają w plecy.
Ale Morawiecki znów kłamie publicznie, że Polacy na tym skorzystają.
Tylko którzy Polacy?

Nie tylko duzi ale  i średniacy mają  w plecy, 5-7 tys na rękę to co to za duzi 

A ci z 3-4 tys mają  5 zł  do przodu 

Edytowane przez costa brava
30 minut temu, soundchaser napisał:

Nie wiem czy za to. W odpowiednim momencie znajdują pretekst by wymieniać ministrów.

Napisałem wyraźnie, że jest to główny zarzut, nie napisałem że jedyny ani że jest to moje zdanie. Według mnie pchali to tak szybko jak mogli (co akurat jest uzasadnione) akceptując bubule a to że zrobiło się zbyt głośno to koś musi polecieć.

30 minut temu, soundchaser napisał:

Jak się przyjrzeć temu nowemu ładowi pod względem podatkowym, to nikt na nim nie zarabia. Jest tak skonstruowany, że zachowane jest ogólne status quo dla mniej zarabiających. Duzi mają w plecy.
Ale Morawiecki znów kłamie publicznie, że Polacy na tym skorzystają.
Tylko którzy Polacy?

nie znam statystyk więc się nie wypowiem. Widzę jednak że rodzicie dostali więcej, brat dostał więcej, inny znajomy wielki przedsiębiorca klenie że musi dać podwyżki 400 zł bo nie zrozumiał że wynika to z podatku więc jego pracownicy też dostają więcej. Osobiście nie znam nikogo kto by się przyznał że dostał mniej.

Najgorzej (według mnie) i tak mają przedsiębiorcy bo stracili trochę optymalizacji podatkowych i wynajmujący mieszkania bo furtka wiecznego niepłacenia podatku została zamknięta.

na pewno trzeba rozwiązać problem "podatku pod podatku" i kilku innych kwiatków o których wspomniałem na samym początku.

11 minut temu, costa brava napisał:

Nie tylko duzi ale  i średniacy mają  w plecy, 5-7 tys na rękę to co to za duzi 

A ci z 3-4 tys mają  5 zł  do przodu 

jak wyliczyłeś że mają w plecy ? duzi mają dużo więcej i zupełnie inne możliwości, jak masz swój biznes i zarabiasz do 3mln euro to zakładasz SKA i masz wywalone, choć wielu pewno nie skorzysta bo to pomysł PIS.

Edytowane przez fetek
6 minut temu, fetek napisał:

Napisałem wyraźnie, że jest to główny zarzut, nie napisałem że jedyny ani że jest to moje zdanie. Według mnie pchali to tak szybko jak mogli (co akurat jest uzasadnione) akceptując bubule a to że zrobiło się zbyt głośno to koś musi polecieć.

nie znam statystyk więc się nie wypowiem. Widzę jednak że rodzicie dostali więcej, brat dostał więcej, inny znajomy wielki przedsiębiorca klenie że musi dać podwyżki 400 zł bo nie zrozumiał że wynika to z podatku więc jego pracownicy też dostają więcej. Osobiście nie znam nikogo kto by się przyznał że dostał mniej.

Najgorzej (według mnie) i tak mają przedsiębiorcy bo stracili trochę optymalizacji podatkowych i wynajmujący mieszkania bo furtka wiecznego niepłacenia podatku została zamknięta.

na pewno trzeba rozwiązać problem "podatku pod podatku" i kilku innych kwiatków o których wspomniałem na samym początku.

No cichy transfer kasy od uczciwie pracujących do elektoratu PiS został jednak zauważony przez większość 🙂

9 minut temu, noquarter napisał:

No cichy transfer kasy od uczciwie pracujących do elektoratu PiS został jednak zauważony przez większość 🙂

Większość to elektorat PiS'u, niedolanie obrażasz kilka milionów polaków. Masz jakieś super tajne statystyki że tworzysz takie wypowiedzi ?

zapewne różnego rodzaju mafie paliowe, vatowskie, śmieciowe to bardzo uczciwie pracujący obywatele a Ci co dostali solidną podwyżkę dniówki siedzą za niewinność i ciężką prace. 

Ale coś w tym jest, 500+ to nędzne grosze, jako wyborca PiS, g*** z tego dostałem więc chyba pójdę palić opony.

i to ja miałem "leniwych nauczycieli".

Edytowane przez fetek
17 minut temu, fetek napisał:

Większość to elektorat PiS'u, niedolanie obrażasz kilka milionów polaków. Masz jakieś super tajne 

zapewne różnego rodzaju mafie paliowe, vatowskie, śmieciowe to bardzo uczciwie pracujący obywatele a Ci co dostali solidną podwyżkę dniówki siedzą za niewinność i ciężką prace. 

Ale coś w tym jest, 500+ to nędzne grosze, jako wyborca PiS, g*** z tego dostałem więc chyba pójdę palić opony.

i to ja miałem "leniwych nauczycieli".

Trzydzieści w porywach procent to chyba jednak nie większość. Chyba rzeczywiście miałeś pod górkę w szkole. 

Ja znam mnóstwo ludzi którzy stracili. I nie są nawet klasą średnią za 5700brutto jak twierdzą imbecyle z PiSu. Ba cześć z nich głosowała na PiS i nie może uwierzyć że miska ryżu to prawda. 

Panie sprzątające na umowie  zlecenie też kilka stówek mniej. 

Jeśli to taki sukces to czemu nawet skurwiały Dziennik telewizyjny krytykuje ten wspaniały program złodzieja Pinokio. 

Codziennie jadąc do pracy mijam działki Vateusza 

700 tys zł na 14.9 mln zł.

Ci od mafii vatowskich to po prostu DEBILE przy krętaczu Moravitzkim 

Edytowane przez noquarter
8 minut temu, noquarter napisał:

Trzydzieści w porywach procent to chyba jednak nie większość. Chyba rzeczywiście miałeś pod górkę w szkole. 

wybory prezydenckie 51%, wybory parlamentarne 44% masz lepszą statykę ?

inaczej, masz jakiekolwiek podstawy do wygłaszania tych durnych opinii ?

11 minut temu, noquarter napisał:

Codziennie jadąc do pracy mijam działki Vateusza 

700 tys zł na 14.9 mln zł.

Ci od mafii vatowskich to po prostu DEBILE przy krętaczu Moravitzkim 

i to Cie boli.. typowy zazdrosny polaczek.

To jest mocne! Oglądać!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, noquarter napisał:

Spójrz na obecne sondarze misiu o bardzo małym rozumku. Rozumiem że lubisz jak Cię oszukują jak Obajtek czy Pinokio. Nie przeszkadza Ci ze bogacą się kosztem społeczeństwa bo jak Ty chodzą w niedzielę do kościółka 

sondaże się nie sprawdzają, nie są miarodajne. Moja propozycja jest mocno naciągana ale przynajmniej ma jakieś statystyczne podstawy

Nie umiesz napisać jednego zdania bez osobistych wycieczek ?

Jak się bogacą naszym kosztem? Jak mnie Objatek okrada ?  Gdzie byłeś za Tuska jak miliardy parowały ?

Mam trochę STC PKN, LTS, PZU i na wysokość wypłat nie narzekam.

8 minut temu, il Dottore napisał:

To jest mocne! Oglądać!

Wszystko ze Sławkiem jest mocne bo wszystko to biznes, jego biznes.

Edytowane przez fetek
3 godziny temu, fetek napisał:

Nie było, nie jest i długo nie będzie.

No tak, bo nauczyciele jak woły pracują po 12h, zwłaszcza w domu udzielać korepetycji 

Dostałem pieniądze jak mówił premier, wyrównanie przyszło za dwa miesiące, nie musiałem pita wypełnić, jak mówił premier, kłamię ja, kłamie wyborcza, jest mi dobrze i dobrze mi tak. 

Ja już dawno, jeszcze przed pandemią, doszedłem do wniosku, że to już nie moja wojna, nie mam siły ani ochoty. Teraz kolej na następne pokolenie. Co sobie wywalczą, to będą mieli. Co będą miały moje dzieci, to mniej więcej wiem, z punktu widzenia emerytur mojego pokolenia nie wygląda to dobrze. I dobrze nam tak. 

nagrywamy.com

Krótkie podsumowanie
Niektórzy robią biznes a idioci mają zajęcie, ważne ze ciemny lud ma czym się zając bo inaczej z tej nad-inteligencji by oszalał, przecież to wybrany naród .....
Głównym tematem jest PiS i szczepienia

Debilizm do potęgi
Ani to nie leży nad pięknym oceanem, ani nie ma samoobrony, ani motoru gospodarki
jest zerem, gdyby nie unia i NATO to by im nawet Białoruś na leb się zesrała,
no ale ryje w necie to maja .....

Edytowane przez .:Gerard:.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.