Skocz do zawartości
IGNORED

System Globalny - Wielki Reset. Czym jest i o co chodzi...???

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, fox733 napisał:

A ty rozumisz temat? Jeśli tak to proszę o objaśnienie.

O właśnie. Dobra propozycja.

Dla mnie to wielka niewiadoma rodem ze świata SF.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Niezwykle wykształcony Klaus S, z siedemnastoma doktoratami i profesurą, zwolennik eugeniki, człowiek bardzo mądry i o ugruntowanych poglądach... proponuje ludzkości świat według Szwaba. Jaki to ma być świat? W wielkim skrócie, świat K. Szwaba, czyli świat czwartej rewolucji technicznej, ma polegać na ultra-zintegrowanym systemie człowieka fizycznego z bio-cyfrową technologią. Chodzi też o inaczej ustawioną gospodarkę i inaczej ustawione kwestie cywilizacyjne. Jest tego bardzo dużo.

Parker's Mood

Czy naprawdę nie ma ludzkość młodszych wizjonerów na tematy przyszłości świata i ludzi, tylko samych starzuszków, dla których ten temat jest już mało aktualny? 😉

Data iurodzenia: 30 marca 1938 83 lata,

Jedna planeta, jedna ludzkość, jeden zarząd...

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ludzie chca połaczenie z technologia a nawet wracaja pół miasta biegusiem jak zapomna smartfona. Ja walcze z resetem stara nokią i tylko troche przyczyniam sie do resetu przez zaglądanie na forum audiostereo. Reset cyfrowy mózgów juz sie dokonał i zadne chipy ( na razie ) nie potrzebne sa do wstrzykiwania. Sa oczywiscie już bioroboty z instagramów co to maja  karty płatnicze czy tam chiby pod skórą. Nawet w Polsce jest firma co to robi. Smartfony , pulsometry i zegarki z pomiarami. Ludzie to uwielbiaja. Ja mam pecha bo nie jestem gadżeciarzem . Nie wiem jak to ogarnę jesli dożyję wielkich czasów resetu. Sposób na anty reset to nie oglądanie tv w domu a nawet wypieprzenie telewizora i nie czytanie smartfona w autobusie czy samochodzie. Książke ( nie jako kierowca) poczytac czy spacerek. Bez informacji zwrotnej do nadawcy reset sie nie dokonczy.

Edytowane przez mzawek

Grundig High Fidelity

Ciekawa i wyważona analiza Tomasza Wróblewskiego. Polecam, ale tak jak już wspomniałem, nie ma obowiązku wchodzenia do szafy. Jak dla mnie, ciekawie ludzie mówią - mam mniej więcej podobne podejście i podobne zdanie w temacie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

7 godzin temu, Chicago napisał:

Temat ciekawy, obszerny, na czasie. Ciekawy jestem Waszego spojrzenia na temat

Temat ciekawy, ale będzie strollowany, co już widzę.
Wszystko to, co poruszasz było już w wątku o koronawirusie.
Ja nie zamierzam tu kopać się koniem, bo robię to regularnie w tamtym wątku.
Stopień zindoktrynowania jest u nas wysoki, sam widzisz ilość wpisów trolli i ich klakierów.

Może nie będzie tak żle...??? Poprosiłem, żeby na siłę nie wchodzić do szafy jak temat nie interesuje, albo jak nie daj jazzusie, drażni. Rozumni zrozumieją - nierozumni nie; wpływu na to nie mam. I znalazłem jeszcze ciekawy wywiad w Radio Wnet - też dobrze, ciekawe i przejrzyście.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

2 godziny temu, mzawek napisał:

Ja mam pecha bo nie jestem gadżeciarzem .

Książke ( nie jako kierowca) poczytac czy spacerek. Bez informacji zwrotnej do nadawcy reset sie nie dokonczy.

Ciesz się że nie ulegasz presji reklamowej i nie zbierasz zbędnych klamotów.

Końcowe zdanie to całkiem trafne i proste spostrzeżenie.

Podoba mi się to :

"Bez informacji zwrotnej do nadawcy reset sie nie dokonczy".

Coś w tym jest i to ze wszech miar słusznego.

Pzdr.!

34 minuty temu, soundchaser napisał:

Temat ciekawy, ale będzie strollowany, co już widzę

Czarnowidztwo zniechęca. Więcej animuszu!

Futurologów kongresowych wyśmiał dość brawurowo sam mistrz Lem w fabule "Kongres Futurologiczny", co ciekawe właśnie w tym roku, kiedy World Economic Forum powstawało, czyli w 1971 roku. (Skojarzyło mi się z trollingiem).

Sam to jestem raczej globalnym ignorantem ale chętnie poczytam Wasze opinie o zmianach na Ziemi.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, xetras napisał:

"Bez informacji zwrotnej do nadawcy reset sie nie dokonczy".

Pod warunkiem że adresat będzie w ogóle miał możliwość wyboru.

Broń masowego rażenia, niekontrolowany rozrost populacji, deficyt surowców i zmiany klimatyczne.  Lekarstwem na to wszystko ma być postęp techniczny.  Pozostaje życzyć dużo zdrowia, w szczególności psychicznego.

7 godzin temu, Zbig napisał:

Lekarstwem na to wszystko ma być postęp techniczny.

Szczególnie prace nad anihilacją materii budzą wielkie nadzieje...

9 godzin temu, soundchaser napisał:

Ja nie zamierzam tu kopać się koniem, bo robię to regularnie w tamtym wątku.

Nie załamuj się! Walcz! W końcu ktoś doceni Twoje poświecenie.

"(…) istnieje tajne stowarzyszenie, które ma odgałęzienia na całym świecie i które uknuło spisek polegający na tym, żeby szerzyć pogłoskę, że istnieje spisek powszechny."

Umberto Eco

I tyle w temacie.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

W sumie malo kogo interesuje czy beda jakies resety czy nie nie będą. Jakby co powiedzą w telewizji co i jak. I co robić. Tak to wygląda. Robota , kredyty ,raty , dzieci , choroby przyszłe i obecne . Troche ludzi ma jakies fajne hobby czy  cos tam czyta z historii a reszta tylko kasa,tv, fejs , i browary. Resetów nawet nie zauważą. 

Grundig High Fidelity

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.