Skocz do zawartości
IGNORED

Fala upadłości i bankructw zbliża się nieubłaganie.

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

hitlerowcy to wytwór prawicy

Coooooooooooooooooo? Narodowo SOCJALISTYCZNA Partia PRACUJĄCYCH Niemiec to wytwór... prawicy? Aha... Zaraz się dowiemy, że KPZR to też była prawica.  🙂

Bym chętnie wrzucił znaczki i plakaty NSDAP z różnych lat na 1 Maja, ale nie chcę drugi raz dostać punktów za to samo. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A jeśli chodzi o przymus w pandemii to zastosowano go w twoich ukochanych Chinach .

Jednak widzisz, że ta cała wyimaginowana pandemia to tylko narządzie w rękach tych, którzy dążą do totalitaryzmu.

4 minuty temu, il Dottore napisał:

Coooooooooooooooooo?

Wojciech nie potrafi odróżnić prawicy od lewicy i wcale mu się nie dziwię, bo ostatnio granica ich różniąca bardzo się zaciera. No ale sto lat temu nie odróżniać???

5 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ale to nie jest wątek o pandemii.

Nie pisz o pandemi bzdur to nikt nie będzie zmuszony ich prostować.

5 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

jeśli chodzi o przymus w pandemii to zastosowano go w...

A wiesz co to przymus pośredni czy znasz tylko bezpośredni?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, jar1 napisał:

Prawaki to takie lewaki, co to chodzą do kościoła. Tak jak ten Putin...

Ależ to nie jest żadna prawica, to zachowawczy populizm połączony z zamiłowaniem do teorii spiskowych.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

...populizm...

Trudno o bardziej spektakularny populizm niż ***** *** - dziś każdy matoł się na to łapie i przekonany jest, że zna się na rzeczy.

23 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ależ to nie jest żadna prawica, to zachowawczy populizm połączony z zamiłowaniem do teorii spiskowych.

Prawactwo i lewactwo to takie samo jest dziwactwo. 🙂

Ile polskich firm upadło od początku roku z powodu Tuska i PO? Są jakieś wyliczenia? O dowody nie pytam, pisiate nie zajmują się takimi duperelami. Wystarczy im głęboka wiara w geniusz wooodza i światowe spiski. Ależ mają proste życie!

4 minuty temu, papageno napisał:

Ile polskich firm upadło od początku roku z powodu Tuska i PO? Są jakieś wyliczenia?

Skoro za kryzys to zasługa PiS, to dolicz firmy upadłe w całej Europie... a moze poza Polska to już nie wina PiS a zasługa Tuska? Wkrótce to za zachód słońca PiS będziecie oskarżać, a za wschód PO dziękować. Ależ macie proste życie!

Edytowane przez szymon1977

9 godzin temu, szymon1977 napisał:

Nie pisz o pandemi bzdur to nikt nie będzie zmuszony ich prostować.

A wiesz co to przymus pośredni czy znasz tylko bezpośredni?

Nie ja zacząłem i nie ja piszę bzdury . Tak samo to nie ja wsadzam wpisy pandemiczne do każdego tematu.

10 minut temu, szymon1977 napisał:

Skoro za kryzys to zasługa PiS, to dolicz firmy upadłe w całej Europie... a moze poza Polska to już nie wina PiS a zasługa Tuska? Wkrótce to za zachód słońca PiS będziecie oskarżać, a za wschód PO dziękować. Ależ macie proste życie!

Kryzys jest w różnych krajach to oczywistość. Chodzi o to jak poszczególne kraje sobie z nim radzą. I tu okazuje się,że pisowski rząd nie radzi sobie. Nie radzi sobie z inflacją , zarządzaniem kryzysowym ( sprawa Odry ),  a wkrótce nie poradzi sobie z recesją. Bo jest niekompetentny i chodzi mu jedynie o trwanie przy żłobie.

Ja może bardziej w temacie:

Drodzy Klienci,

Ze smutkiem informujemy, iż z dniem 18 września 2022 roku, po 50 latach, Piekarnia Cukiernia Czyż kończy swoją działalność.

Pragniemy z całego serca podziękować, że mogliśmy przez ten czas, poprzez nasze wyroby i wypieki, gościć w Państwa domach.

Mamy nadzieję, że będziecie Państwo, tak samo jak my, z radością i uśmiechem wspominać wyjątkowy kołacz, kreple czy lody od Czyża.

Dziękujemy naszym wieloletnim Pracownikom, którzy wkładali w nasze wyroby całe swoje serce i talent.

Jednocześnie pragniemy poinformować, iż jedyną i wyłączną przyczyną, dla której nasz zakład kończy działalność, jest nieustający i dramatyczny wzrost kosztów, z jakim mamy do czynienia w ostatnim czasie [m.in. olej opałowy (260%), węgiel (200%), energia (140%) mąka (100%), ZUS] i który sprawia, że nie jesteśmy w stanie dłużej oferować Państwu naszych wyrobów po akceptowalnych dla Państwa cenach.

Jeszcze raz dziękujemy za wspaniale 50 lat.

Zespół Piekarni, Cukierni Czyż

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Typowe dla pisiatych pitolenie. Obwińcie jeszcze PiS za zachód słońca, za topnienie lodowców, za głód w Afryce. Nie ma takiej potrzeby na razie. Jeśli się dowiedzie, że to robota pisiatych, to się obwini.

Pytam, ile polskich firm upadło od początku roku z powodu wrogich działań bądź niekompetencji Tuska i PO? Ile?

Skupcie się, poszukajcie, nie powinno to przekroczyć waszych możliwości. Wszak Czarnek nie zabronił jeszcze liczenia powyżej 1000.

Zamiast rechotać napisz coś konstruktywnego. Tylko nie w stylu " gdyby rządził Tusk to byłoby to samo ".

Bo

1. Nie wiadomo co by było gdyby ...

2. Jak ktoś coś zawalił to należy go odstawić . Dla zasady.

3.Ta władza jest już w stanie rozkładu .

do Szymona

21 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

nie ja piszę bzdury

Nieznajmośc faktów nie sprawia, że masz rację.

Tacy są pisiaci. Ustawicznie domagają się dowodów ale sami nie są w stanie tego zrobić. Pozostaje im pusty rechot, zmiana tematu, donosicielstwo, atak, obrażone milczenie.

Nie pozostaje nic innego tylko 😎😎😎😎😎   😎😎😎

He, he, he, proste, jprdlę. Zakończenie dyskusji żywcem przejęte od pisiatych tyle, że wypowiadane z niesłusznej pozycji.

Edytowane przez papageno

...

28 minut temu, papageno napisał:

Tacy są pisiaci.

Ja nie jestem za PiS, napiszesz to jeszcze raz to jako atak personalny zgłoszę.

28 minut temu, papageno napisał:

Ustawicznie domagają się dowodów ale sami nie są w stanie tego zrobić. Pozostaje im pusty rechot, zmiana tematu, donosicielstwo, atak, obrażone milczenie.

Nie pozostaje nic innego tylko 😎😎😎😎😎   😎😎😎

Chcesz dowodów to zapraszam do wątku covidowego.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wiadomość medialna nie musi być faktem.

Kaprys, ze Ci oficjalne statystyki Ministerstwa Zdrowia nie pasują tym bardziej faktem nie jest.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

.

2 godziny temu, papageno napisał:

Tacy są pisiaci. Ustawicznie domagają się dowodów ale sami nie są w stanie tego zrobić.

37 minut temu, marek-1969 napisał:

Ukryta Zawartość

Dla ciebie to mem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

21 godzin temu, Adam Sikora napisał:

Ideologia tzw. wolnego rynku obecnie upada! W krajach demokratycznych i kapitalistycznych twierdzi się ze wolny rynek reguluje wszystko sam. To jest wielkie kłamstwo .W tym właśnie tygodniu politycy w EU musieli interweniować i ograniczać wielkie zyski chciwych i drapieżnych firm energetycznych które bez skrupułów zdzierają ze wszystkich ile się da!

Obecnie jesteśmy świadkami kradzieży i rozboju w biały dzień na rynkach energetycznych w EU ! Firmy energetyczne zachowują się jak chciwi zdziercy korzystający z sytuacji.

Dla wyjaśnienia:

Prąd może być produkowany z wiatru, słońca, węgla , elektrowni atomowych lub gazu.

Ani wiatr ani słońce nie podrożało!!! i to jest fakt. Koszty elektrowni atomowych w EU nadal są takie same jak rok temu. Jedyne co podrożało to gaz. Prąd produkowany z gazu mocno podrożał.

Chciwe koncerny energetyczne sprzedające np.prąd w wiatru, paneli słonecznych, elektrowni atomowych lub węgla podniosły CELOWO ceny do poziomu CEN prądu produkowanego z GAZU.

Jest to celowe i chamskie zachowanie mające na celu wyciągniecie jak największej ilości pieniędzy od odbiorców prądu. Dlatego tez EU miała postanowić, ze tylko prąd z gazu może być drogi, a zyski ze sprzedaży prądu z wiatru ,węgla , atomu itd. firmy energetyczne  muszą oddawać do państwa.

A o prawie popytu i podaży Ty coś  słyszał?

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

Trudno o bardziej spektakularny populizm niż ***** *** - dziś każdy matoł się na to łapie i przekonany jest, że zna się na rzeczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 godzin temu, soundchaser napisał:

Tak słabła, że w krajach o najwyższym współczynniku wyszczepionych było coraz więcej zachorowań. I nagle - inwazja na Ukrainę i jak ręką odjął...pandemia zniknęła. 😉

Wojciechu...jedzie mi tu czołg? 😆

Jedzie , cały czas jedzie.

17 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Ukryta Zawartość

znaczy się pisiate to małpy? 

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Ukryta Zawartość

Nawet spoko wyszedłeś na zdjęciu🙂

Ukryta Zawartość

57 minut temu, kostropaty napisał:

znaczy się pisiate to małpy? 

Bycie małpą to przy wielu opozycjonistach komplement

kto-nie-skacze-ten-za-pisem-zwierzeta-sk

Hop, hop, hop!

Jeśli już było, to wybaczcie.

Rolowania suwerena ciąg dalszy:

Rząd zamknie firmy i nie da odszkodowania. Tak wydają propozycje nowej ustawy o klęsce żywiołowej

Maciej Wąsik, wiceminister administracji, pod pretekstem ochrony ludności ogranicza prawa i wolności firm, a także likwiduje ustawę o wyrównaniu strat za ograniczenie działalności gospodarczej. Prawnicy oraz rzecznik małych i średnich przedsiębiorców alarmują, że nie można narażać firm na straty bez gwarancji wypłaty odszkodowań.

Projekt ustawy o ochronie ludności przewiduje wiele ograniczeń i zakazów dla przedsiębiorców w razie klęski żywiołowej, ale także dowolnego stanu zagrożenia

Rada Ministrów będzie mogła wprowadzić je rozporządzeniem, tak jak robiła to w czasie pandemii, a wojewoda poleceniem

Tak jak w pandemii nie będzie szybkich rekompensat za zamknięcie biznesu, bo zniknie ustawa o wyrównaniu strat

Właściciele będą musieli albo liczyć na uchwalenie specustawy, albo iść do sądu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Wybaczamy🙂

Dobrze jest przypominać hocki-klocki pisowskie... 

Edytowane przez endriuw
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.