Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, sly30 napisał:

No i co z tego? Z Chicago do NY można dojechać 15-letnim Chevym jak i nowym Bentleyem. Droga ta sama, miasta te same, ale jazda inna. 

I właśnie o to chodzi, że ja wybieram zardzewiałego trupa, ale amerykańskiego V8. Lubię AMG, i lubię te wszystkie faszystowskie pojazdy, i nawet imię kobiety Mercedes bardzo lubię, ale Amerykanos lubię najbardziej. W muzyce, w sprzęcie, w motoryzacji, w spojrzeniu, w feelingu, we wszystkim. A poznałem wielu. Nikt nie pokona Donalda, Myszki Miki, Pluto i Gooffiego. Nikt. No chyba, że Woody Woodpacker.

Parker's Mood

5 minut temu, Chicago napisał:

I właśnie o to chodzi, że ja wybieram zardzewiałego trupa, ale amerykańskiego V8. Lubię AMG, i lubię te wszystkie faszystowskie pojazdy, i nawet imię kobiety Mercedes bardzo lubię, ale Amerykanos lubię najbardziej. W muzyce, w sprzęcie, w motoryzacji, w spojrzeniu, w feelingu, we wszystkim. A poznałem wielu. Nikt nie pokona Donalda, Myszki Miki, Pluto i Gooffiego. Nikt. No chyba, że Woody Woodpacker.

Nie zrozumiałeś przykładu, więc może inaczej…można tą trasę pokonać w 15 letnim, małym Chevym o mocy 150PS, ale można też nowym Escalade V8-420PS albo w odnowionej Corvette z 65r z V8 wielkiej mocy. Miasta i trasa te same, ale jazda jednak inna. 

Godzinę temu, barmanekm napisał:

Natomiast jeżeli ktoś pisze, że kable są najważniejszym elementem systemu, lub że złożenie kabla jest o rząd wielkości trudniejsze niż zrobienie wzmacniacza lub DAC'a, to uważam, że gdzieś się pogubił. Jak to określają niektórzy forumowicze, "zszedł na manowce". W skrócie, coś gdzieś nie pykło.

To jest akurat najprostrze do - tak bym określił - udowodnienia.

Napiszę tak, nie znam bardziej przerażającego uczucia w wszystkim co dotyczy audio, jakt to, które wiąże sie z decyzją o rozpoczęciu konstruowania kabla głośnikowego najwyższej klasy, z wszystkimi mozliwościami - z pełną wiedzą, na maximum.

I to powinno wystarczyc za odpowiedź, że jest tak jak to przedstawiam.

W 100 procentach rozumiem Twój punkt widzenia, nie sposób posiadać inne nastawienie jak piszesz, jednak jak kilka postów wyżej poinformowałem, rzeczywistość okazuje sie inna niż byśmy sobie tego życzyli.

Podpowiem coś - wykonujesz próbkę geometri, cały dzień pracując manualnie, połowe czasu pod optyką, - jedną nitkę / składową żyły / o długości powiedzmy 80cm, masz już doświadczenie, sprawdzasz jak sie zachowuje w procesie testowym stosowanym od zawsze, pewnym i sprawdzonym, wielokrotnie potwierdzonym, bezbłednym, - efekt jest powiedzmy fantastyczny..

Co teraz ? 

Potrzebujesz ile takich "nitek" ?

Jakiej sumarycznej długości ?

Obliczasz.. - masz pół roku morderczej pracy przed sobą.

Jaka jest alternatywa ?

- Uprościć konstrukcję, ale nie chcesz tego zrobić gdyż zajmujesz się rozwojem jakości, który właśnie się dokonał.

Jak widzisz nie ma się nawet nad czym rozwodzić, wykonanie wzmacniacza to odpoczynek, a PRE lub DAC, to relax.

..

Przykro mi, taki kabel jest raczej niesprzedawalny, musiałby kosztować co najmniej tyle ile najdroższy z mainstreamu bez upustu.

Osobiście nie wyobrażam sobie słuchac muzyki z innego przewodu, po prostu, za głęboko w tym tkwię, zbyt dobrze przez te wszystkie lata poznałem zagadnienia, mam świadość wszelkich zniekształceń.

Jak mógłbym słuchac muzyki, moich ukochanych wykonawców, poprzez przewód, w którym  WIEM  że dokonałem uproszczeń .. bo.. co tu napisać, nie chciało mi się iśc na całość ???

Jak widzisz nie da się, to bardzo trudna sytuacja, bardzo trudna.

Edytowane przez 747
6 minut temu, sly30 napisał:

Nie zrozumiałeś przykładu

Zrozumiałem, ale daję też do zrozumienia, że są różne świadomości jak i różne doświadczenia, a one zmieniają spojrzenia i priorytety. Wolność wyboru ma kluczowe znaczenie.

Parker's Mood

8 minut temu, Chicago napisał:

Zrozumiałem, ale daję też do zrozumienia, że są różne świadomości jak i różne doświadczenia, a one zmieniają spojrzenia i priorytety. Wolność wyboru ma kluczowe znaczenie.

Teraz sam sobie przeczysz, bo jeszcze przed chwilą nie uznawałeś różnych świadomości i różnych doświadczeń w kwestii home audio. Albo pogubiłeś się i sam nie rozumiesz własnych twierdzeń, albo manipulujesz nimi wg.aktualnych potrzeb, ale to odbiera wiarygodność. Jest jeszcze inny aspekt. Nie zawsze są różne wrażliwości. Każdy będzie wolał jechać w trasę wygodnym samochodem na wypasie niż ciasnym rzęchem. Każdy będzie wolał wypasiony dom na Florydzie, niż nędzny barak w Murmańsku… :-))

Różnica może być jednak świadomości. Nie każdy wie jak jest na Florydzie, tak samo jak nie każdy wie, jak grają dobre systemy audio. A gdy ktoś czegoś nie zna, nie wie, nie słyszał, to nie ma porównania i układu odniesienia. 

8 godzin temu, 747 napisał:

Kiedy do dyskusji specjalistycznej włącza się audiofil,

Ale jaki audiofil? Kable do oswietlania ogrodu? ;) Takich ludzi sie lekcewazy po prostu, szkoda czasu na czytanie i pisanie.

4 godziny temu, barmanekm napisał:

W domenie submegahercowej, w kablu można zmierzyć RLC i to właściwie tyle...

A moze jest to DUZO bardziej skomplikowane? Ale wiem tutaj wszyscy juz wszystko wiedza i jest to ostateczne.

6 godzin temu, Chicago napisał:

Pieniądze duże, a efekty mikroskopijne, albo na pograniczu percepcji i wyobrażni.

Hihi.

MIT, Transparent...inna szkola kablarska. Szkola tlumienia zaklocen ile sie da. Tak mi sie przynajmniej zdaje. Co ciekawe na pelnych okablowanych systemach, ta technologia, tez daje rade i to fajnie gra, przynajmniej z tego co slyszalem to z wystaw. Przerabialem temat dosc gruntownie, nozna isc ta droga. Ale szkola nie wytlumiania, moim zdaniem wielokrotnie razy lepsza! Szkola tlumienia to takie troche wlasnie amerykanskie podejscie, brak finezji technicznej, pomiar i cisniemy aby wytlumic. Europa jednak ma wiecej duzo pomyslunku, sprytu i wykorzystania zlych okolicznosci przeksztalcajac je w piekno. Europa to bardziej jednak wschod, ze kwiat lotosu wyrasta na bagnie! :)

10 godzin temu, Adi777 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@Stasiop Odniesiesz się do tego, jeśli możesz?

Przegladnalem na szybko bez wbijania sie w matematyke. No ciekawe. Ale to tylko udowadnia to ze duza ilosc nalozonych zaklocen wytwarza harmoniczne. No bo jesli sumuje sie sygnaly to sygnal staje sie bardziej prostokatny. A prostokat to 100% THD.

Ukryta Zawartość

6 hours ago, sly30 said:

Oczywistym jest, że słuchanie kabli przez 30 lat, to absurd. 

To czemu robisz coś, co jest absurdem?

8 godzin temu, 747 napisał:

(nie warto nawet przytaczać)

Wybacz, gołym okiem widać, że nic w temacie audio nie wiesz, nic nie masz sensownego do napisania a to co tu wypisujesz to jedynie wytwory wyobraźni. Do tego jak widać, mijasz się z zaistniałą rzeczywistością, powołując się na jakieś nieistniejące wyniki rzekomych badań.

Jako źródło wiedzy, twoje wpisy mają wartość zerową, ba są szkodliwe dla kogoś kto nie ma chociaż podstawowej wiedzy i jakiego-takiego zmysłu krytycznego.

Na prawdę dziwię się, że Moderacja tak długo toleruje te trollerskie popisy na tym forum.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Moderatorzy
3 godziny temu, Stasiop napisał:

No bo jesli sumuje sie sygnaly to sygnal staje sie bardziej prostokatny.

No nie. Jeśli na sygnał nałożysz harmoniczne nieparzyste to będzie on "chudszy" i nie będzie "szpilką". Zresztą gdy nałożysz parzyste to będzie bardziej zaokrąglony ale może koło to jest jednak prostokąt?

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

1 godzinę temu, bum1234 napisał:

Nie masz pojęcia co i jak robię. Słucham muzyki, a że czasem przetestuje przy okazji jakiś kabel, czy sprzęt, to sama przyjemność i nie oznacza to, że przez 30 lat słucham tylko kabli. Zresztą testuje tylko, to czym ewentualnie mogłbym być zainteresowany do swojego systemu. Nie interesuje mnie testowanie dla samego testowania. Dlatego też wielu osobom, czy dystrybutorom często zmyślony jestem odnawiać.

Czyli wg.Ciebie ktoś, kto do kolacji regularnie pije wino, jest alkoholikiem, który całe życie tylko chleje wino? Słyniesz z bycia namolnym hejterem ale tu widać, że dochodzi jeszcze tępota. To samo dotyczy lajkujących twój głupi wpis. 

1 godzinę temu, bum1234 napisał:

To pytanie bardziej do Ciebie. Trudno o większy absurd i głupotę niż ślęczenie od 20 lat na forum z tematyką, którą nie jest się zainteresowanym hobbystycznie, tylko po to by hejtować innych i trollować różne tematy. Toż to patologia!

Edytowane przez sly30
4 godziny temu, Stasiop napisał:

A moze jest to DUZO bardziej skomplikowane? Ale wiem tutaj wszyscy juz wszystko wiedza i jest to ostateczne.

10 godzin temu, Chicago napisał:

Nic mi o tym nie wiadomo. Możesz podać źródła, ewentualnie jakieś wyniki badań, to będę się mógł odnieść do tematu.

3 godziny temu, Stasiop napisał:

No ciekawe. Ale to tylko udowadnia to ze duza ilosc nalozonych zaklocen wytwarza harmoniczne. No bo jesli sumuje sie sygnaly to sygnal staje sie bardziej prostokatny. A prostokat to 100% THD.

Bardzo ciekawe. Analiza Fourierowska, wstęp na drugim, może trzecim semestrze Analizy Matematycznej i następnie rozwinięcie na Przetwarzaniu Sygnałów lub Analizie Sygnałów, niemal każdych studiów "elektrycznych". Prostokąt to akurat niecałe 50% THD. Jak sobie narysujesz wykres podstawowej składowej prostokąta, i nałożysz na wykres tego prostokąta (może być w głowie, bo do tak prostego wykresu, nie trzeba kartki ani, ekranu.), to od razu widać, że THD nie może być 100%.

System gra dobrze, albo nie....

7 minut temu, barmanekm napisał:

Prostokąt to akurat niecałe 50% THD.

Tak, racja.

7 minut temu, barmanekm napisał:

Nic mi o tym nie wiadomo. Możesz podać źródła, ewentualnie jakieś wyniki badań, to będę się mógł odnieść do tematu.

No juz bylo 2 razy w tym watku. Trzeba przegladnac.

@Stasiop 

This is not how sinusoids "mix". 2Hz + 3Hz sinusoids don't produce a 5Hz one. We don't "get the sum of these two frequencies". They produce a more complex function, which depends on the frequency, amplitude and phase of the components.

34 minuty temu, Adi777 napisał:

@Stasiop 

This is not how sinusoids "mix". 2Hz + 3Hz sinusoids don't produce a 5Hz one. We don't "get the sum of these two frequencies". They produce a more complex function, which depends on the frequency, amplitude and phase of the components.

To odnosi się do domeny czasowej. W domenie częstotliwości, pojawią się te składowe, ich harmoniczne, a także właśnie prążki intermodulacyjne. (w przypadku systemu nieliniowego)

W domenie czasowej np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  będzie taki sygnał. (to nie w Hz, ale zasada taka sama)

W domenie częstotliwościowej, pojawią się prążki na 2x i 3x, w przypadku systemów nieliniwych, także prążki dodatkowe.

Tylko jaki to ma związek z kablami?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez barmanekm
dodanie linku

O tym gadamy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Stasiop
25 minut temu, Stasiop napisał:

O tym gadamy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wnioskując dedukcyjnie, możemy spekulować, że nuty dostrojone w stosunku do A432
harmonizują bezpośrednio z natura i kosmosem.

I większość innych treści, na podstronie wiedza, to tzw. paranauka. Która z nauką ma tyle wspólnego co astrologia z astronomią lub kosmologią, albo numerologia z matematyką.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez barmanekm

Uściślając definicję, to nawet nie jest paranauka tylko pseudonauka, lub coś pomiędzy.

Edytowane przez barmanekm

2 hours ago, sly30 said:

Nie masz pojęcia co i jak robię. Słucham muzyki, a że czasem przetestuje przy okazji jakiś kabel, czy sprzęt, to sama przyjemność i nie oznacza to, że przez 30 lat słucham tylko kabli. Zresztą testuje tylko, to czym ewentualnie mogłbym być zainteresowany do swojego systemu. Nie interesuje mnie testowanie dla samego testowania. Dlatego też wielu osobom, czy dystrybutorom często zmyślony jestem odnawiać.

Czyli wg.Ciebie ktoś, kto do kolacji regularnie pije wino, jest alkoholikiem, który całe życie tylko chleje wino? Słyniesz z bycia namolnym hejterem ale tu widać, że dochodzi jeszcze tępota. To samo dotyczy lajkujących twój głupi wpis. 

To pytanie bardziej do Ciebie. Trudno o większy absurd i głupotę niż ślęczenie od 20 lat na forum z tematyką, którą nie jest się zainteresowanym hobbystycznie, tylko po to by hejtować innych i trollować różne tematy. Toż to patologia!

Owszem nie jestem "zainteresowany hobbystycznie" (cóż za określenie) czymś co jest zwykłą bujdą i naciągactwem 😄

Audiofilskie kable były, są i będą zwykłym voodoo, czy komuś się to podoba, czy nie. 

Nie wiem kto tu daje dowody tępoty, bo przecież zaprzeczanie oczywistym i wielokrotnie rzetelnie sprawdzanym faktom dowodem na lotność umysłu i mądrość z pewnością nie jest.

3 godziny temu, barmanekm napisał:

Która z nauką ma tyle wspólnego co astrologia z astronomią lub kosmologią, albo numerologia z matematyką.

No coz :( szczepcie sie szczepcie skoro nie macie czasu aby zrozumiec i zglebic temat, gdzie jest obecnie prawdziwa wiedza.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, barmanekm napisał:

Uściślając definicję, to nawet nie jest paranauka tylko pseudonauka, lub coś pomiędzy.

to typowy bełkot marketingowy i wymyślanie nowej pseudofilozofii na potrzeby wprowadzenia drucika do obiegu 🙂

20 godzin temu, 747 napisał:

Tu zgoda, nie jestem lubiany na forum m in z tego powodu, że kwestionuje wpływ tzw adaptacji akustycznej na ostateczny rachunek jakości, gdyż uważam że sygnał nie pochodzi od warunków akustycznych, tylko wydostaje się z ostatecznego przetwornika elektroakustycznego

Co za bełkot.  

A w jakiej to postaci  wydostaje sie z tego przetwornika elektroakustycznego.

Czyżby w formie fali akustycznej.

A jeżeli tak ,to pomieszczenie w którym została wyemitowana ma krytyczny wpływ na jej przebieg.

5 godzin temu, barmanekm napisał:

Uściślając definicję

Mnie się wydaje, że jako Naród dysponujemy kadrą naukową, gotową w różnych miejscach zaprezentować wiedzę z zakresu fizyki czy matematyki.

Jeśli sami nie mają na to ochoty, by zagłębić się twórczo w okolice audio, to może jeden tylko przedstawiciel, takiego środowiska, może zechcialby podyktować - może jakiemuś ochotnikowi/podwładnemu - sposób na wykonanie referencyjnego przewodu dla audio.

Nic trudnego.

Napisałeś że wszystko jest już wiadomo..

Mialem styczność z środowiskiem naukowców - jednym słowem - to baardzo ograniczeni ludzie, z bezgraniczną wiedzą.

Przepraszam za uogólnienia, ale takie mam doświadczenia.

Mnie na uniwersytecie - przedstawiciel, który ze mną rozmawiał "płakał w rękaw", - opowiadając, że tacy ludzie jak moja skromna osoba "przydałaby się na uczelni", opowiadał, że ci, którzy są to tylko...

Poziomem wiedzy z fizyki tej osobie nie dorastam do pięt, a jednak taka sytuacja była..

Da się to jakoś wytłumaczyć operując jak Kolega stosuje jakąś sensowną na tą okoliczność retoryką ?

1 minutę temu, Rafał.M napisał:

Co za bełkot.  

A w jakiej to postaci  wydostaje sie z tego przetwornika elektroakustycznego.

Czyżby w formie fali akustycznej.

A jeżeli tak ,to pomieszczenie w którym została wyemitowana ma krytyczny wpływ na jej przebieg.

Co za bełkot.

Pomieszczenie jest reaktywne w stosunku do ośrodka pierwotnego - emitującego.

Reprodukcja odbywa się w domenie elektromagnetycznej, wytwarza ona wszelkie wartości następnie odsłuchiwane po przetworzeniu do środowiska akustycznego, które na okoliczność warunków dla domowego audio przyjmujemy że nie jest krytyczne - jest normalne, są to pomieszczenia użytkowe - mieszkalne, - nic nadzwyczajnego, nic w którym wpływ uwarunkowań degradowałby przekaz na poziomie jak napisałem wyżej krytycznym.

9 minut temu, Rafał.M napisał:

Czyżby w formie fali akustycznej

Fala akustyczna ...

Człowieku, zanim fala stanie się ..akustyczną .. może.. sygnał który ją ma wytworzyć zostać, jego jakość - zdegradowana !

W kilkudziesięciu miejscach - każde, bezgranicznie ważniejsze od wpływu akustyki pomieszczenia.

Jeśli się o czymś takim nie wie, nie pisze się tekstów w publicznym miejscu.

Zwykła łączówka, do której przymocowany mechanicznie jest przewód metodą owijania, wprowadzi zniekształcenie większości charakterystyk, tak duże, że nikt nie chciałby nabyć takiego urządzenia, jeśli miałby do wyboru takie samo, gdzie tej techniki nie użyto, gdzie przewód został podłączony w bardziej sprzyjający jakości transmisji sposób.

..

15 minut temu, Rafał.M napisał:

pomieszczenie w którym została wyemitowana ma krytyczny wpływ na jej przebieg.

Nic z tego.

To manipulacja Kolego.

Wpięcie najwyższej klasy IC w dany system, spowoduje, - celowo piszę że spowoduje, a nie że może spowodować, że osoba, która chciała przeprowadzać tzw adaptację akustyczną pomieszczenia, może nagle "pokochać je", takie jakie ono już teraz jest.

..

Wpięcie najwyższej klasy już tylko minusa - żyły ujemnej kabla głośnikowego, powoduje powstanie warunków akustycznych - odsłuchowych, jakie nie zapewni nawet przeniesienie się z całym system do wyidealizowanego miejsca odsłuchowego, operując jednak w nim dotychczasowym przewodem o którym mowa.

Wpięcie najwyższej klasy "plusa" głośnikowego wraz z "minusem" z tego poziomu konstrukcji, - powoduje uczucie, odpowiadające rozumieniu, że bez takiego ustroju, - najwyższej jakości kabla głośnikowego, nie ma sensu w ogóle podchodzić do wyłączników i uruchamiać system, gdyż nie ma z niego czego słuchać, - to co się wydostaje, to .. jakiegoś rodzaju nieznajomy przekaz, w porównaniu do ujmującego piękna na żywo granej ukochanej muzyki, ukochanych wykonawców, - których niejako "zaprosiliśmy" do siebie do domu, by zagrali specjalnie dla nas.

..

21 godzin temu, 747 napisał:

Byle cwaniak bynajmniej tu, w naszym gronie zostanie po kilku wpisach rozpoznany i oznaczony jako byle cwaniak.

Możesz być tego pewny.

Był tu innowator, Rodrigo, z swym wynalazkiem, nie będę opisywał ani się powtarzał, - przez kogo został rozpoznany ?

Przez innego innowatora.

Gdyż wiem co to jest wynalazek o szerokim potencjalnie zasięgu, światowym.

On tu opowiadał jak to wielkie japońskie koncerny ustawią się w kolejce i będa zabiegac o licencję na Jego "przetwornik".

Gdzie jest dziś Rodrigo ?

....

Rodriga  ,nie ma jest Stasiop 

Teraz, tedi02 napisał:

Rodriga  ,nie ma jest Stasiop 

Rodrigo operował nieprawdziwą retoryką, nie tylko wprowadzał forum w błąd, że jego "przetwornik" jest krytycznie ważny dla reprodukcji w pełnej skali, - natomiast jak by nie pracował w systemie kabel Stasia, - to On na gruncie rozumienia procesów zachodzących w systemie audio nie myli się, nikt nie ma pełnej wiedzy, wszyscy tu jestesmy by sobie na wzajem pomagać, mnóstwo sytuacji dotyczących zachowań się sygnału już tylko dookoła DAC przybliżał i wyjaśniał nie kto inny jak On, nikt inny.

16 godzin temu, 747 napisał:

Pierwotne plany zakładały operowanie na samej wiedzy, te plany jednak mają już długą historię, tak długą że nie uwzględniały dzisiejszej patologicznej sytuacji, rodzaju mafijności instytucji.

Mam wyjątkowego pecha, miałem remont kamienicy więcej niż pół roku, musiałem spakować całe zaplecze i wynieść się do innej lokalizacji, to wielki cios, bardzo trudno powrócić do dawnej dynamiki działań, pisałem już to wielokrotnie, później zaraz był covid i wojna, skutkująca niepewnością dotyczącą dostępności materiałów.

Na plus jest to, że poza realizacjami nic mi już nie pozostało w życiu do zrobienia..

Na plus jest też to, że dopiero opracowałem fantastyczne zakończenia dla żył przewodów, oraz jakieś dwa lata temu, nową jeszcze lepszą formułę pracy całości kabla, w najtrudniejszych aspektach, a takim są dla mnie żyły ujemne, nie ma niczego trudniejszego jak wykonać hi endową żyłę ujemna dla kabla głośnikowego.

No ,proszę kolejny geniusz na miarę Stasiopa  🤣 Polska potęgą jest i basta !!! Topowe firmy kablarskie stoją przed twymi drzwiami  ,🤣 masz gorączkę? Czy jesteś w życiu niedoceniony?

7 godzin temu, Stasiop napisał:

O tym gadamy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wikipedia .🤣🤣🤣🤣a czy ty w ogóle rozumiesz o czym to napisane ? Przeczytałeś recenzje harmonixa?  , Kłamałeś  ,mówiąc że słyszałeś je , postaraj się by twoje zagrały jako przyzwoite hi fi.

23 minuty temu, 747 napisał:

Rodrigo operował nieprawdziwą retoryką, nie tylko wprowadzał forum w błąd, że jego "przetwornik" jest krytycznie ważny dla reprodukcji w pełnej skali, - natomiast jak by nie pracował w systemie kabel Stasia, - to On na gruncie rozumienia procesów zachodzących w systemie audio nie myli się, nikt nie ma pełnej wiedzy, wszyscy tu jestesmy by sobie na wzajem pomagać, mnóstwo sytuacji dotyczących zachowań się sygnału już tylko dookoła DAC przybliżał i wyjaśniał nie kto inny jak On, nikt inny.

No popatrz ,a większość myśli że to forumowy błazen  ,kolejny raz za wszelką cenę usiłujący zrobić biznes ,kładąc wszystkim do głowy jedna ,jedyna słuszna drogę 🤣 dzięki ci.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, tedi02 napisał:

masz gorączkę

Nie potrzebuję pisać na forum bez przygotowania.

Tedi - jest coś takiego jak ego, ego czasami nie pozwala by cieszyć się życiem.

Nie idź tą drogą.

Odpocznij, spróbuj zastanowić się, z tymi predyspozycjami, talentami jakie masz, - jak możesz najskuteczniej przydać się społeczności - też samemu sobie jako samorealizacji, spróbuj to określić najpierw w przybliżeniu, zacznij działać, a wszystko zacznie się "samo" układać i krystalizować.

15 minut temu, tedi02 napisał:

Topowe firmy kablarskie stoją przed twymi drzwiami 

Świat tak nie działa.

Mamy topowe kondensatory elektrolityczne Elna, Nichicon, Nippon Chemi Con, Panasonic, inne z Japonii, - mieliśmy Rubycon Black Gate, - i co ?

Zchód - USA, Niemcy, Europa, wykonywali mnóstwo sprzętu na swoich, pomimo że jakościowo dla potrzeb audio dzieli je prawdziwa przepaść, może jest jakiś wyjątek, jakiś wręcz mikroskopijny..

Ty posiadasz ego, - posiadać może więc każdy, zachód również ma swoje ego dążące do postawienia na swoim.

Pisanie, że jeśli ktoś cokolwiek wie, to powinien teraz uczynić to lub tamto, - to jest działanie z cyklu, bardzo, bardzo mało skomplikowanych.

Oni wszyscy posiadają swoich specjalistów, swoje wizje produktów, swoje sposoby funkcjonowania, - owszem istnieje zawsze jakaś szansa zainteresowania zewnętrznego podmiotu jakiegoś typu innowacją, lecz najczęściej dotyczyłoby to tylko takich wzorów, które dałyby się łatwo wkomponowac w istniejący profil produkcji - z oczywistych względów, - a tu, w tym co akurat osobiście czynię, niestety prostoty nie ma, mało tego, wciąż pracuję nad kolejnymi udoskonaleniami, a te są dalszą komplikacją tego co już jest baardzo mocno skomplikowane.

Jest też gałąź zagadnień zwiazana z niedostępnością potrzebnych bardzo wyszukanych materiałów, to oddzielna przestrzeń, gdyby tej niedostępności nie było, można by znacząco uprościć wiele konstrukcji..

Jednak ona jest i to ona wymusza, jeśli chce się dalej rozwijać, ten bardzo trudny do wykonania stan rzeczy.

49 minut temu, tedi02 napisał:

kolejny raz za wszelką cenę usiłujący zrobić biznes

Tedi - jesteś sam odkrywcą, wynalazcą, jeszcze nikt nigdy nie napisał mi na panelu forum, że przyszedłem tu w celach komercyjnych - wręcz przeciwnie.

Osobniki jak Sylwester, jego dyrektor zarządzający Sławek, - wręcz mieszali mnie z błotem z tego powodu że nic nie robię...że niczego ze mnie nie ma.. pożytecznego.

Człowieku - nie kompromituj się aż tak, w kompromitacji też istnieją jakiegoś rodzaju poziomy.

Będę się za Ciebię modlił, gdyż nie jesteś z gruntu złym człowiekiem, po prostu potrzebujesz nieco opieki, może tylko przytulenia, dobrego słowa.

Edytowane przez 747
  • Pokaż nowe odpowiedzi