Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki transport CD?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem może tu coś znajdziesz.
Tego linka wklejam ze swoich "archiwów".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 godziny temu, tedi02 napisał:

No  możliwe .Tu bardziej mi chodziło o transport Pioneer zaaplikowany w goldmundzie  ,z minimalną ingerencja ,fikus to opisywał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A widziałeś kiedyś audiofila, który uważał na fizyce?

Albo inaczej, który by myślał kupując jakąś biżuterię audiofilską, np.: kable?

Bo ja takiego nie znam.

9 godzin temu, bum1234 napisał:

A widziałeś kiedyś audiofila, który uważał na fizyce?

Albo inaczej, który by myślał kupując jakąś biżuterię audiofilską, np.: kable?

Bo ja takiego nie znam.

Mondry jest za to tylko jeden 😁

W dniu 19.11.2023 o 19:23, carlos med napisał:

Ukryta Zawartość

Z taktowaniem 48 kHz ?

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 1 rok później...

czy ktoś z szanownych użytkowników Mark Levinson No. 31 lub 31,5 mi powie, czy wymieniony transport przyjmuje sygnał z zewnętrznego zegara, a jeśli tak, to jakim złączem? Powoli się przymierzam do zakupu tego napędu i chciałbym, by jego funkcjonalność była możliwie pełna. Niestety w moim aktualnym Krell MD-10 jest tylko wyjście zegara, nie wiem o co im chodziło, ale to trochę bez sensu w erze dużo dokładniejszych zegarów zewnętrznych i tych zastosowanych w DAC... I nie mówcie, że nowoczesny DAC likwiduje jitter napędu, bo to tylko część prawdy.

• 3 miesiące później...

Odświeżę troche temat. Szukam CD transport do swojego systemu audio. Interesuje mnie tylko Cd transport bez żadnego Dac na pokładzie itd.

Na pierwszym miejscu planowałem Moon 260 z tym, że nie wiem czy jest opcja kupna bez DAC. Drugie miejsce Atoll 100 (troche tańszy). Nie chcę żandych Shanlingów, Jays-ów i innej chińszczyzny. 
macie jakieś propozycje?

Edytowane przez Marek K.

Z tańszych propozycji :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odświeżę troche temat. Szukam CD transport do swojego systemu audio. Interesuje mnie tylko Cd transport bez żadnego Dac na pokładzie itd.
Na pierwszym miejscu planowałem Moon 260 z tym, że nie wiem czy jest opcja kupna bez DAC. Drugie miejsce Atoll 100 (troche tańszy). Nie chcę żandych Shanlingów, Jays-ów i innej chińszczyzny. 
macie jakieś propozycje?

No ja szukam po mału cd z dobrym dac. Wybór jak na razie to Teac vrds. Mają też transport. Zobacz. Mnie przekonał lekko dac sigmy. Podobno to samo co w esoteric n05. Siedzi.

Sam mam rose 150b z innym dac wiec jakby co da sie wpiąć do niego. Lub odwrotnie. Zależy który bardziej mi podpasuje.
Godzinę temu, tomek7776 napisał:

chinol....

To Tajwańczyk 😉 Za to można go podłączyć po I2S ...

"Zenith ma unikatową funkcję przesyłania sygnału w jakości DSD do zewnętrznego przetwornika C/A podczas odtwarzania SACD - natywne DSD64 dla wyjście I2S i DSD64 DoP dla wyjść koaksjalnego, optycznego, AES/EBU i BNC (funkcja nie jest wspierana na wyjściu USB)."

Żaden transport z Europy czy USA tego nie potrafi ...

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

No ja szukam po mału cd z dobrym dac. Wybór jak na razie to Teac vrds. Mają też transport. Zobacz. Mnie przekonał lekko dac sigmy. Podobno to samo co w esoteric n05. Siedzi.

Sam mam rose 150b z innym dac wiec jakby co da sie wpiąć do niego. Lub odwrotnie. Zależy który bardziej mi podpasuje.

Teac vrds 701 sorki. Nie napisałem.
1 godzinę temu, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

Życiowa okazja

27 minut temu, Kuniu napisał:

Teac vrds 701 sorki. Nie napisałem.

Nie chcę tego Teac-a. Jest głośny, w sklepie sprawdzałem. Podobnie Audiolab, nie chcę tego.

CEC?

Ukryta Zawartość

37 minut temu, Piopio napisał:

"Zenith ma unikatową funkcję przesyłania sygnału w jakości DSD do zewnętrznego przetwornika C/A podczas odtwarzania SACD - natywne DSD64 dla wyjście I2S i DSD64 DoP dla wyjść koaksjalnego, optycznego, AES/EBU i BNC (funkcja nie jest wspierana na wyjściu USB)."

CHINOL...

Ukryta Zawartość

13 minut temu, Marek K. napisał:

Życiowa okazja

Nie chcę tego Teac-a. Jest głośny, w sklepie sprawdzałem. Podobnie Audiolab, nie chcę tego.

CEC?

40 procent nowego....to chyba dobra cena.

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, Marek K. napisał:

Życiowa okazja

CEC?

Audiolab jest głośny ??? Który dokładnie ??? 🤔

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

35 minut temu, Kuniu napisał:

A to nie wiedziałem że jest głośny. Dobrze wiedzieć. Nie wiem ile kasy masz na wydanie ale może Aqua la diva. Ale to kosztuje troszkę. Gdzieś na hifi.pl był.

No właśnie nie napisałem wszystkich moich preferencji. Przepraszam za to bo tam był też w ofercie za ponad 40K. 
Myślę tak około 10-13Kzł przeznaczyć na transport. Nie chcę sie wychylać dalej z ceną bo uważam, że nie ma sensu. 
Zależy mi również na kolorystyce czyli srebrny pasujący do mojej reszty zestawu (nie lubię mixu kolorystycznego).

Jedynie Moon jest fajny dwukolorystyczny, który się nie gryzie z moim luxmanem ponieważ we wzmacniaczu jest czarne okno, fajnie to wygląda tak swoją drogą.

Wracając do tego Teac to szuflada chodzi głośno. Mnie to bardzo irytuje. Przypomina mi moje stare DVD Yamaha tak samo glośny, tani trzask plastiku. Napęd jak to napęd, słychać go.

Reszta mojego zestawu to Eversolo A6 ME, z którego jestem zadowolony.

21 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Audiolab jest głośny ??? Który dokładnie ??? 🤔

7000. Miałem w domu

Edytowane przez Marek K.

Myślałem że Teac jak napisałeś chodzi głośno. To że szuflada chodzi głośno przy wyłożeniu i wyjmowaniu raczej nie ma nic do samego odtwarzania. Chyba że głośno chodzi z CD w środku. Cholerka muszę go sprawdzić. A cenowo można zejść z twojej ceny. Też mam dylemat. Srebrny i ma pasować do esoteric hehehe.
Ja na spokojnie może pożyczę i zobaczę. Poza tym dodatkowy dobry dac nikomu nie zaszkodzi.

9 minut temu, Kuniu napisał:

Myślałem że Teac jak napisałeś chodzi głośno. To że szuflada chodzi głośno przy wyłożeniu i wyjmowaniu raczej nie ma nic do samego odtwarzania. Chyba że głośno chodzi z CD w środku. Cholerka muszę go sprawdzić. A cenowo można zejść z twojej ceny. Też mam dylemat. Srebrny i ma pasować do esoteric hehehe.
Ja na spokojnie może pożyczę i zobaczę. Poza tym dodatkowy dobry dac nikomu nie zaszkodzi.

A co myślisz o Atoll? Nie koniecznie 100

Nie jest cichy sam napęd też a szuflada to tak jak pisałem. Trzeba też uwzględnić to, że u mnie będzie to stało na półce z mdf, która niestety też niesie troche ten dźwięk. PS5 chodzi masakrycznie głośno a po wyjęciu z półki już tak nie jest. Po mimo to Teac nie jest cichy

Edytowane przez Marek K.

Atolla nie brałem pod uwagę. Poczekam może marantz 30n. Cholera wie. Zaczynam mieszać sobie. I Tobie. Poczekam może coś wpadnie i wtedy wezmę droższe coś. Mam czas. Mam Rotela starszego. Jak i rose CD. Mam na czym słuchać więc czas mam.

20 minut temu, Marek K. napisał:

No właśnie nie napisałem wszystkich moich preferencji. Przepraszam za to bo tam był też w ofercie za ponad 40K. 
Myślę tak około 10-13Kzł przeznaczyć na transport. Nie chcę sie wychylać dalej z ceną bo uważam, że nie ma sensu. 
Zależy mi również na kolorystyce czyli srebrny pasujący do mojej reszty zestawu (nie lubię mixu kolorystycznego).

Jedynie Moon jest fajny dwukolorystyczny, który się nie gryzie z moim luxmanem ponieważ we wzmacniaczu jest czarne okno, fajnie to wygląda tak swoją drogą.

Wracając do tego Teac to szuflada chodzi głośno. Mnie to bardzo irytuje. Przypomina mi moje stare DVD Yamaha tak samo glośny, tani trzask plastiku. Napęd jak to napęd, słychać go.

Reszta mojego zestawu to Eversolo A6 ME, z którego jestem zadowolony.

7000. Miałem w domu

To luknij na 9000. Jest cichutki i precyzyjny

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Zobacz kraj producenta na tylnym panelu.

Ze brytyjska,,,to wszechobecna sciema dla naiwnych.

Ludzie,,,nie oszukujcie samych siebie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, Piopio napisał:

Wyslac DSD potrafily wieki temu transporty dCS. Do ich DACa. Tylko nie jako DoP przez SPDIF tylko po dwoch łączach firewire. To bylo z 15 lat temu kiedy nikomu sie o DoP i o plikach DSF nie sniło. BTW dCS byl chyba pierwszy na swiecie, ktory w swoim DACu wprowadzil mozliwość przyjomwania DSD jako DoP.Yc moze nawet dCS Network Bridge byl pierwszym transportem, ktory potrafił DSD tak wysłać.

Muszę przewietrzyć mój system…

W dniu 27.04.2025 o 10:05, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

jak za Jade, to fajna cena, miałem srebrną, nic do zarzucenia, płyta do góry nogami, bardzo porządny napęd pioneer, w środku też nie ma lipy. W porównaniu z moim aktualnym Krellem MD-10 nie było różnicy, tylko brakowało jej wyjścia ST i sedesu 🙂

Ukryta Zawartość

W dniu 26.04.2025 o 19:25, Marek K. napisał:

W tej cenie mogę polecić do sprawdzenia NuPrime CDT-10, daje czyste granie i równe granie, dobrze przekazuje przestrzeń nagrań. Dodatkowo na pokładzie na funkcję SRC upsamplingu, którą można włączyć na wszystkich wyjściach.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

W dniu 27.04.2025 o 09:05, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

Onix to Chińczyk, marka chińska. Być może znów jakiś brytyjczyk wpadł na pomysł zrobienia pieniędzy i pod swoją flagą chce to sprzedawać…

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi