Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, arturp napisał:

Dlaczego ci ludzie, którzy tak żałują pozamykanych zakładów produkcyjnych z epoki PRL-u. nie chcieli kupować tych polonezów , kineskopowych telewizorów , pralek klasy ,,frania" i tym podobnych ,,wysokoprzetworzonych produktów najwyższej klasy" . A woleli rozbite ople z Niemiec, meble z IKEI , telewizory z Korei i ciuchy z Peweksu. Żałujecie, że dziadostwo zostało zamknięte? A dlaczego nie chcieliście kupować tych produktów? To trzeba było dokładać do tych nierentownych przedsiębiorstw. Dlaczego tego nie zrobiliście?

Dużo jest w tym co piszesz prawdy. 

Nie można tego było jakoś zmodernizować? 

Czy za dużo dostawaliśmy od reszty świata? 

Czeska Skoda się utrzymała i ma się całkiem dobrze,tylko oni dogadali się z Niemcami,nam nigdy jakoś nie było po drodze i wybraliśmy Daewo.... 

8 minut temu, caleb66 napisał:

jedynie Kaczyński mógł to zrobić

bo najbardziej się z ruskimi kumpluje...no, maciora jeszcze 😄 

2 minuty temu, Kw202 napisał:

Czeska Skoda się utrzymała i ma się całkiem dobrze,tylko oni dogadali się z Niemcami,

fałwej zdziałał cuda :) 

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

To ktoś już dostał 800+???

Oczywiście . Politycy PiS i ich kolesie . Sami sobie wzięli, bo im się należało. Wielokrotnie . Już w setki milionów idzie. 

...there is no spoon...

1 godzinę temu, kostropaty napisał:

bo najbardziej się z ruskimi kumpluje...no, maciora jeszcze

"Oj te wasze lewackie móżdżki" już po Resecie? 

Czy już ten wasz przywódca zgłosił do prokuratury Michaĺa Rachonia?

2 godziny temu, arturp napisał:

Wyborcy pis-u jakoś tak bardzo, chętnie łykają te 500 plus i 800 plus. Bo oni uważają, że obywatelom należą się tylko ochłapy. A ci przy korycie mogą się nakraść do woli. Bo panu wolno a po robakowi pozostaje tylko cicho siedzieć i spuścić głowę. W najlepszym wypadku pocałować wielkiego pana w zadek. Żeby dostać większy ochłap .

Najlepsze jest to, że PiS kompletnie niczego im nie dowiózł, z tego co obiecywał.  Większość okazała się czczą gadaniną i bananowym skeczem, a co się niby udało, to w rzeczywistości dało efekt odwrotny od obiecywanego.

2 godziny temu, arturp napisał:

Wyborcy pis-u jakoś tak bardzo, chętnie łykają te 500 plus i 800 plus. Bo oni uważają, że obywatelom należą się tylko ochłapy

500+, 800+, 13-ka, 14-ka... jak dawny rząd ze wspólnej kasy pomógł biednym by nie zdechli z głodu to było be, ale jak przyszły dorzuci bogatym, żeby kupili sobie elektryka to już będzie cacy.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ja głosowałem na konfederacje, mogli miec wiecej, ale w sumie jestem zadowolony. Stracilbym szacunek do siebie gdybym glosował za lewicą.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

55 minut temu, electro napisał:

Stracilbym szacunek do siebie gdybym glosował za lewicą.

To akurat to tam uj. Jakaś nieletnia mogłaby stracić dziewictwo jakby trafiła na jednego z twoich oblubieńców.

Edytowane przez Piękny Stefan
4 godziny temu, caleb66 napisał:

Kto znajdzie? Skorumpowani przez kac*pów urzędnicy w unii czy nasze orły z donkiem na czele co pogonili Busha jak chciał Polski bronić

jedynie Kaczyński mógł to zrobić

Czy każdy twój wpis musi zawierać jawne kłamstwa i brednie? Czy to jakaś pisowska choroba?

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

500+, 800+, 13-ka, 14-ka... jak dawny rząd ze wspólnej kasy pomógł biednym by nie zdechli z głodu to było be, ale jak przyszły dorzuci bogatym, żeby kupili sobie elektryka to już będzie cacy.

Chciałbym przypomnieć, że bogaci też dostali pińcet. Osiemset na razie nikt jeszcze nie dostał więc daruj sobie taniutką propagandę.

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:

"Oj te wasze lewackie móżdżki" już po Resecie? 

Zacznie się od innych żeby Rachoń zdążył się dobrze spocić ze strachu.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, electro napisał:

Ja głosowałem na konfederacje, mogli miec wiecej, ale w sumie jestem zadowolony. Stracilbym szacunek do siebie gdybym glosował za lewicą.

Nie wiedziałem, że aż tak słabo jest z prawicą w Polsce, że jedyną opcją jest partia zdobywająca 7% głosów, o składzie przez litość nie wspomnę...

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Czy każdy twój wpis musi zawierać jawne kłamstwa i brednie? Czy to jakaś pisowska choroba?

To nie choroba, to stan umysłu.

,,Wyborcy" .Trudno powiedzieć czy śmiać się , czy płakać.  Tacy współdecydują o losach kraju. Świadomość oparta na mitach z TVP i pitoleniu z ambon. A jak się dokładnie słuchać, to wszyscy się trzęsą wyłącznie o swoje 13 i 14 emeryturki , na które uczciwie pracujący ludzie muszą zarabiać, żeby im dać. Może oni powinni głosować na Robin Hooda albo współczesnych Janosików . 🤣

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

10 godzin temu, ASURA napisał:

Ty byś p… drzwiami oczywista

Może pisać takie brednie, bo kieruje to do naiwnych z ich strony....a tam ich większość.
Nikt z nich nie zapyta jak to możliwe, jak będzie funkcjonować TVP skoro wszyscy pójdą na zwolnienie.
Dla tych co to zauważą skroi kolejną bajeczkę.....znany z tego.

8 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Nad tym pracują ich prokuratorzy i sędziowie na telefon o których tak bardzo walczyli ulicą i zagranicą.
To że będzie jednym z pierwszych którego zwolnią z TVP specjalnie tego nie uzasadniając, to jest oczywiste.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

7 minut temu, Maju napisał:

Nad tym pracują ich prokuratorzy i sędziowie

Którzy gnębią księdzów oraz patriotów.

8 minut temu, Maju napisał:

jak będzie funkcjonować TVP skoro wszyscy pójdą na zwolnienie.

Może nie funkcjonować, mała strata.

Wiem, że rzetelnego Rachonia i Holecką będzie trudno zastąpić.

11 minut temu, Maju napisał:

To że będzie jednym z pierwszych którego zwolnią z TVP specjalnie tego nie uzasadniając, to jest oczywiste.

Santo subito.

11 godzin temu, kostropaty napisał:

Ukryta Zawartość

A Hołownia to co?

Niech chłopakowi dadza chociaż kilka patelni .

Gotów się chłopina popłakać

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Adam Sikora napisał:

Przewiduje chaos i anarchię w Polsce. Opozycja składa się chyba z 12 partii, jeszcze nie zaczeli rządzić a już się kłócą o stołki. Taki rząd nie ma żadnej przyszłości bo się nie dogada i rozleci. Na wiosnę będą zapewne nowe wybory 🤣

Witaj Adasiu, nie zgadzam się z Tobą, nie przewiduj.....to żenujące towarzystwo ma gdzieś swoich wyborców i to co im naobiecywali.....dla sprawy "odsunąć Pis od władzy" nie pierwszy raz  poświęcą swoją  wiarygodność i każdą obiecankę są w stanie olać.
Tak zresztą im będą tłumaczyć wycofywanie się z solennych obietnic a oni naiwni to znowu zaaprobują, wystarczy że ich guru oświadczy że dla sprawy (co podałeś) "uroczyście unieważniam każdą obiecankę".   🙂

To towarzystwo wychowało sobie "wyborców" wmawiając im "naszymi" mediami w co mają wierzyć, jak maja głosować i kiedy mają brać udział w wyborach.....potem najwięcej mają do gadania ci co im wmówią jakie to TVP (którego nie oglądają) jest.
Wystarczy jak im zrobią parę memów z rzekomymi paskami sugerującymi że to mówi Holecka czy Rachoń by się łatwowiernością i ignorancją po forach kompromitowali.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

33 minuty temu, Maju napisał:

Może pisać takie brednie, bo kieruje to do naiwnych z ich strony....a tam ich większość.
Nikt z nich nie zapyta jak to możliwe, jak będzie funkcjonować TVP skoro wszyscy pójdą na zwolnienie.
Dla tych co to zauważą skroi kolejną bajeczkę.....znany z tego.

No to nie będzie funkcjonować. To nie szpital, nikt od tego nie umrze.

Chociaż w przypadku fanatycznych pisowców pewności nie ma, bez reżimowego szczucia świat im się zawali.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Menty z TVP zaczynają się bić w piersi, żeby ich nie wyrzucono ? Facet się przyznaje do tego, że współtworzył propagandę gorszą niż w PRL-u. A pisowska ciemnota to łykała ... I nadal nie może się pogodzić z tym , że została wyrolowana jak przygłupy. Największym problemem wyborców Pisu nie jest ich głupota, tylko to, że nie potrafią się do niej przyznać. Z pewnością nie ułatwia im tego propaganda cwaniaczków, którzy dzięki temu się nachapali i nawet tu próbują nam ciemnotę wciskać .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

51 minut temu, arturp napisał:

,,Wyborcy" .Trudno powiedzieć czy śmiać się , czy płakać.  Tacy współdecydują o losach kraju. Świadomość oparta na mitach z TVP i pitoleniu z ambon. A jak się dokładnie słuchać, to wszyscy się trzęsą wyłącznie o swoje 13 i 14 emeryturki , na które uczciwie pracujący ludzie muszą zarabiać, żeby im dać. Może oni powinni głosować na Robin Hooda albo współczesnych Janosików . 🤣

Ukryta Zawartość

Część ludzi może przejrzy gdy zaczną spływać rachunki za pisowskie wałki.

Kościół odcinany od koryta  zmieni narrację, chociaż w tym wypadku liczę raczej na koniec kadencji niektórych biskupów.

Demografia też jest nieubłagana.

45 minut temu, Maju napisał:

Nad tym pracują ich prokuratorzy i sędziowie na telefon o których tak bardzo walczyli ulicą i zagranicą.

Są wzorce po poprzednikach, precedensy zaistniały. Teraz tylko działać.

22 minuty temu, Maju napisał:

Witaj Adasiu, nie zgadzam się z Tobą, nie przewiduj.....to żenujące towarzystwo ma gdzieś swoich wyborców i to co im naobiecywali.....dla sprawy "odsunąć Pis od władzy" nie pierwszy raz  poświęcą swoją  wiarygodność i każdą obiecankę są w stanie olać.
Tak zresztą im będą tłumaczyć wycofywanie się z solennych obietnic a oni naiwni to znowu zaaprobują, wystarczy że ich guru oświadczy że dla sprawy (co podałeś) "uroczyście unieważniam każdą obiecankę".   🙂

To towarzystwo wychowało sobie "wyborców" wmawiając im "naszymi" mediami w co mają wierzyć, jak maja głosować i kiedy mają brać udział w wyborach.....potem najwięcej mają do gadania ci co im wmówią jakie to TVP (którego nie oglądają) jest.
Wystarczy jak im zrobią parę memów z rzekomymi paskami sugerującymi że to mówi Holecka czy Rachoń by się łatwowiernością i ignorancją po forach kompromitowali.

Zluzuj trochę. Jeszcze nie ma nowego rządu, a ty mówisz o jego niedotrzymanych obietnicach.

Może zanim powstanie nowy rząd zrób listę dokonań starego?

Zacznę, a ty z kolegami będziecie dopisywać kolejne punkty. OK?

To będzie dla was taka terapeutyczna grupa wsparcia.

1. miliony mieszkań dla młodych

2. ...................

Śmiało 🙂 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cocacol
7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Chciałbym przypomnieć, że bogaci też dostali pińcet. Osiemset na razie nikt jeszcze nie dostał więc daruj sobie taniutką propagandę.

To nie mój pomysł odebranie 800+, więc nie ja tę propagandę uprawiam. Zapewne tego nie zrozumiesz, ale bogatemu dodanie 500 większej różnicy nie zrobiło, a biedny po odebranie 500 może zdechnąć z głodu.

-----

Godzinę temu, arturp napisał:

wszyscy się trzęsą wyłącznie o swoje 13 i 14 emeryturki , na które uczciwie pracujący ludzie muszą zarabiać, żeby im dać.

Taki nasz społeczny i moralny obowiązek by pomagać potrzebującym, dla jasności w UK dodaję do budżetu.

Godzinę temu, barmanekm napisał:

Zwykłe rozdawnictwo ochłapów, a efekt mizerny.

Biorąc pod uwagę stan posiadania najbiedniejszych dziś a 8 lat temu, 500+ dało niezłego kopa w handlu. Wiem, że to trudne ale postaram się wytłumaczyć: jeśli komuś np z 3000 zostawało 5, to teraz zostaje mu 505, czyli ma 101x więcej do wydania na pierdoły.

Po co 13-ka i 14-ka, jak mógł po prostu podnieść emeretury, żeby uzyskać taki sam efekt?

Dodanie 13 i 14 czy 500+ i 800+ to równie tanie chwyty marketingowe jak ich odebranie: złapali się PiS-owcy - łapie się opozycja.

żeby taki Szymon, albo emeryci mówili, że dostają od PiS.

Gdy wyjeżdżałem z Polski to socjal wynosił 0+

Żeby było biednych jak najmniej

Biednych będzie zawsze najwięcej, bo gdy jeden zarobi 1000000 a średnia wynosi 10000, to 1000 zarobić musi... Sam sobie oblicz.

programy socjalne powinne obecnie zostać, wyłącznie z racji zawartej ze społeczeństwem umowy, ale być stopniowo wygaszane. Pieniądze powinny pójść na zreformowaną edukację i szkolnictwo wyższe

Utopia! Sytuację gdy wszyscy po 18latach edukacji z tytułem mgr inż z nadzieją patrzyli na pracę w warzywniaku, co pozwalało przeżyć w pokoiku u mamy i raz do roku oszczędzić na buty marki Adidas i rower górski (pensja 700,buty 250, rower górski 1000) mamy już za sobą - potrzeba klasy robotniczej, która w 3 lata po podstawówce zdobędzie zawód i pracę pozwalającą na godne życie, a to w kolosalny stopniu zmieni proporcje pomiędzy ilością płacących do a biorących z budżetu.

a także służbę zdrowia

Na tę chwilę, to w całej mamy gospodarkę wykończoną pseudopandemią i to jest problem, a nie niedobór inżynierów czy odkryć naukowych.

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

500+ 41 mld zł rocznie

13 14 emerytura 22 mld zł rocznie

budżet programu "Mój elektryk" - 0,4 mld zł, pomijając już to, że z punktu widzenia bilansowania finansów państwa wychodzi on za darmo, w przeciwieństwie do powyżej wymienionych...

13 minut temu, Zbig napisał:

500+ 41 mld zł rocznie

budżet programu "Mój elektryk" - 0,4 mld zł, pomijając już to, że z punktu widzenia bilansowania finansów państwa wychodzi on za darmo, w przeciwieństwie do powyżej wymienionych...

A ilu potrzebuje 500+ by nie zdechnąć z głodu, a ilu zostać elektrykiem? Mam nadzieję, że czasy, gdy mąż zapier.lał 24/dobę za3,50/godzina, a żona zastanawiała się kupić buty dla dziecka czy mięso na obiad nie wrócą. A na 500+ musisz patrzeć z wieloletniej perspektywy, jako inwestycję w przyszłe pokolenie klasy robotniczej. 

Troszkę szacunku dla tych, co na Was pracują

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

21 minut temu, szymon1977 napisał:

To nie mój pomysł odebranie 800+, więc nie ja tę propagandę uprawiam. Zapewne tego nie zrozumiesz, ale bogatemu dodanie 500 większej różnicy nie zrobiło, a biedny po odebranie 500 może zdechnąć z głodu.

Pewnie że nie zrozumiem. Przecież tylko pisowiec lub konferedata może zrozumieć tak głęboką, filozoficzną myśl.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Taki nasz społeczny i moralny obowiązek by pomagać potrzebującym.

To emeryci są ,,potrzebujący" ? I pewnie oni nie mają moralnego obowiązku do tego, żeby nie doić swoich dzieci i wnuków ? 😆Najlepiej przejść na emeryturę w wieku 60 lat i wyciągnąć rękę do pracujących, żeby cię utrzymywali. I jeszcze narzekać, że mało dostaniesz. W związku z tym należy ci się trzynasta i czternasta emeryturka, a oni muszą na to zarobić.

Drugi Szymonie. Jeśli tak uważasz, to płać . Ale od pieniędzy uczciwie pracujących ludzi, którzy mają inne podejście do sprawy i uważają, że sami powinni utrzymywać swoich starych rodziców to ty się lepiej *********. 

Komuchy przebrane za katolików będą nam teraz wciskać , że wszyscy mają płacić na utrzymanie nierobów , którzy na tych kato-pato-komuchów głosują . 

Moralny obowiązek utrzymywania swoich rodziców to masz ty. A jak nie jesteś w stanie na to zarobić, to nie zwalaj na innych. Nie szukaj frajerów By młodzi ludzie wcale nie mają zamiaru zarabiać groszy i utrzymywać starych nierobów, tylko dlatego, że starym nierobom przez całe życie nie udało się zgromadzić majątku. Potraficie tylko wyciągać łapę do innych i krzyczeć, że wam się należy. Tylko jak dzisiejsza młodzież ma utrzymać to leniwe towarzystwo i jeszcze kupić sobie mieszkanie i utrzymywać/wychowywać dzieci. 

Nic dziwnego, że emigrują . Bo jak komunistyczna władza zabiera im perspektywy, to po cholerę mieć dzieci i jakikolwiek majątek skoro nie mogą tego utrzymać, bo muszą sponsorować nierobów .

...there is no spoon...

56 minut temu, Maju napisał:

A ja dziś sobie obejrzałem i usłyszałem, że służby specjalne już powinny zajmować się tym, dlaczego referendum nie doszło do skutku.

Usłyszałem też, że do sejmu weszła niemiecka partia, a Polski w sejmie bronić będzie 194 Rejtanów z PIS.

Dyskusję moderował rzetelny Rachoń.

24 minuty temu, Zbig napisał:
9 godzin temu, szymon1977 napisał:

500+ 41 mld zł rocznie

Z jakiej racji tylko bogaci mają korzystać z programu "Mój elektryk"

Przecież to jest prywata januszy biznesu na pełną skalę i skok na wspólną kasę !

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

13 minut temu, arturp napisał:

To emeryci są ,,potrzebujący" ? I pewnie oni nie mają moralnego obowiązku do tego, żeby nie doić swoich dzieci i wnuków ?

Żebyś wiedział: utrzymując dziadków oddajemy to, co braliśmy gdy byliśmy dziećmi.

Drugi Szymonie. Jeśli tak uważasz, to płać . Ale od pieniędzy uczciwie pracujących ludzi, którzy mają inne podejście do sprawy i uważają, że sami powinni utrzymywać swoich starych rodziców to ty się lepiej *********. 

Jeśli już to Ty się ********* od społeczeństwa, z którego chcesz tylko brać a nie chcesz dawać. 

Komuchy przebrane za katolików będą nam teraz wciskać , że wszyscy mają płacić na utrzymanie nierobów , którzy na tych kato-pato-komuchów głosują . 

To sam sobie możesz co najwyżej wciskać. Radzę jednak popatrzeć, jak to funkcjonuje w UE, do której tak Ci spieszno, żebyś się później mie zdziwił.

Moralny obowiązek utrzymywania swoich rodziców to masz ty. A jak nie jesteś w stanie na to zarobić, to nie zwalaj na innych.

Bilans tego, co klasa robotnicza przez całe życie da do budżetu a z budżetu weźmie powinien być dodatni, nie ma znaczenia chwilowo daje czy bierze. 

By młodzi ludzie wcale nie mają zamiaru zarabiać groszy i utrzymywać starych nierobów,

Gdy młodzi stają się starymi, to im się nieco odmienia.

jak dzisiejsza młodzież ma utrzymać to leniwe towarzystwo i jeszcze kupić sobie mieszkanie i utrzymywać/wychowywać dzieci. 

Nic dziwnego, że emigrują . Bo jak komunistyczna władza zabiera im perspektywy, to po cholerę mieć dzieci i jakikolwiek majątek skoro nie mogą tego utrzymać, bo muszą sponsorować nierobów .

A wiesz, że emigrują to społeczności, które funkcjonują tak, jak ja to opisuję?

10 minut temu, szymon1977 napisał:

A ilu potrzebuje 500+ by nie zdechnąć z głodu, a ilu zostać elektrykiem? Mam nadzieję, że czasy, gdy mąż zapier.lał 24/dobę za3,50/godzina, a żona zastanawiała się kupić buty dla dziecka czy mięso na obiad nie wrócą.

Właśnie o tym piszę, żebyś nie zestawiał jednego z drugim.

A czasy właśnie wracają, dzięki głupkowatej polityce PiSu

Średnia cena sprzedaży półtusz wieprzowych w czerwcu 2015 roku wyniosła 6,39 zł/kg. Cena półtusz wieprzowych była wyższa w stosunku do ceny odnotowanej w maju 2015 roku o 3,8%, natomiast w stosunku do ceny sprzed roku spadła o 14,3%.

Dal porównania dane z marca 2023:

Cena półtuszy wieprzowych:

aktualna cena – 12,05 zł/kg

ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,06 zł/kg

zestawieniu miesięcznym – wzrost o 1%

ujęciu rocznym – wzrost o 13%

Wtedy spadało, teraz rośnie.  Do tego sobie dodaj fakt, że w 2008-2015 dynamika wzrostu płacy minimalnej z uwzględnieniem inflacji była półtora raza większa niż za rządów PiS.

Najbiedniejsi dzięki PiSowi właśnie się cofnęli z siłą nabywczą 10 lat do tyłu.  Do niektórych już to dotarło, stąd taki a nie inny wynik wyborów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.