Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Europa odzyska należne jej miejsce w Polsce ?

Obecnie Europa to Niemcy, także o szczegóły pytaj w PO.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ale na pewno nie Rosja .

Tusk pojechał do Brukseli po reset, tak więc nie pisz "na pewno".

Jakoś dziwnie jestem spokojny ,że po przejęciu rządów przez opozycję te środki do nas trafią . Wbrew obstrukcji PiS i Dudy .

42 minuty temu, Drizzt napisał:

To było 10 lat temu… pewnie i Donald miał takie plany, żeby już nie wracać do czynnej polskiej polityki, ale wrócił i bardzo dobrze, bo młodzi nie do końca sobie radzili. I tyle, cała historia.

oo luty 2014 i grudzień 2014 to 10 lat ? ciekawe...

58 minut temu, asterix1 napisał:

248 - dobranoc

właśnie dlatego mam obawy że nie będzie o czym rozmawiać.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

No właśnie. Zamiast po prostu wyjaśnić "wyjaśniano".

Słusznie wziąłeś to normalne polskie słowo w cudzysłów bo w reżimowej gadzinówce znaczy zupełnie co innego.

Może i rozumujesz lecz nie zrozumiałeś..🫠

Wyjaśniano ale tobie jak zwykle nie wyjaśniono..

POdobnież jak w szkole nauczano (próbowano Jaro nauczyć) lecz Nie Nauczono !

Dlatego bocznica pełna jest inteligentów samozwańczych bez stosownych obiektywnych badań lecz za to z Tytułami. 

Proste czy nadal niezrozumiałe ?

Godzinę temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Żoliborska – czy szerzej mówiąc – warszawska historia rodziny sięga jednak tylko dwóch pokoleń wstecz. Pradziadkowie Braci pochodzili z Kresów – z Odessy i Galicji. Mówili raczej po rosyjsku niż po polsku. Dziadek Jadwigi (po mieczu) był rosyjskim pułkownikiem. Wedle rodzinnej legendy w nieznanych okolicznościach został polskim generałem. Jak twierdzi Jarosław Kaczyński, „zaginął w zawierusze rewolucji październikowej, ale już w polskiej formacji. Być może na Syberii”. Także dziadek ojca po mieczu był oficerem carskiej armii, zasłużonym w wojnie turecko-rosyjskiej. Wiadomo o nim tylko, że miał majątek w okolicach Łomży i tam ożenił się z miejscową dziewczyną.

Według Jarosława Kaczyńskiego, kolejne pokolenie – dziadków Braci było już jednoznaczne: polskopatriotyczne. Chociaż i w tym pokoleniu wszyscy kończyli rosyjskie szkoły. Rodzina babki ze strony ojca – Franciszki – miała spory majątek pod Odessą.”

Ukryta Zawartość

Rodzina Żydów-komunistów z Odessy.

UE to w ogóle jest twór polityczny, a nie bankomat, tak jak myślał Kaczyński.

A jakie plany wòwczas Tusk miał?

UE, Niemcy? Jak zwał, tak zwał

UE to w ogóle jest potwór polityczny,

a nie bankomat, tak jak myślał Kropiwnicki vel. Budka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, fetek napisał:

To się nazywa linia redakcji, tak mogą. Każda stacja powinna być obiektywna a co masz w TVN ?

TVP z tego co widzę jest znacznie bardziej obiektywna niż TVN, więcej się dowiesz zarówno o tym co się dzieje na świecie jak i kraju. Owszem jest polaryzacja na PiS, tak samo jak TVN ma na PO.

oskarżasz, masz dowody ? dajesz... może pójdzie Ci lepiej niż w TVP

😅 tak tak afera paskowa, serio ? chłopie ile ty masz lat ? bo to się robi żenujące.

Wszystko co napisałeś idealnie pasuje również do TVN tylko tu znowu Ci to nie przeszkadza. TVN też o wielu rzeczach nie mówi, zwłaszcza tych pozytywnych.

O Pisowskich przekrętach, które wymyśli TVN, wyborcza albo "bryza", oczywiście że mówią, najpierw puszczają urywek TVN a potem pokazują kwity jak było.

Tusk dzisiaj udowodnił że blokada jest czysto polityczna.... no i miał być dzień po wyborach uroczyście obiecał... dołączam się do pytania, Panie Tusk gdzie jest kasa z KPO ?

Niczego się nie dowie, nie łudź się ze ktokolwiek za cokolwiek zostanie rozliczony. W przeciwieństwie do Ciebie nikt normalny się tutaj nie ślini, wyraźnie widać że Tobie żyłka skacze bo nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie. 

wybacz wyborczej nie czytam.

zaraz zaraz... przecież wy twierdzicie że tam wszyscy są ustawiania, wpuszczają tylko swoich a Ty byłeś ? co Ty farbowany kot jesteś?

Jakby to powiedzieć, TVP nie zatrudnia przestępców, nie organizuje urodzin Hitlera, nie przygotowuje prowokacji itd.

TVN tego nie pokazuje, tam nie masz wypowiedzi Tuska, materiały z marszy są okrojone i pokazują coś zupełnie innego. Wszystko jest pięknie... potem mówią o Kaczyńskim.

Czytam twoje wypociny i mam tylko jedno pytanie odnoście tvpis .

O której to - z 1200-aferze pisowskiej  trabili w twojej telewizji?

Nie trabili o żadnej

Wniosek?

Tylko w tym temacie zrobili cie na szaro 1200 razy . A gdzie reszta , jeszcze nieodkrytych afer?

A ty nadal wierny.

Edytowane przez dulon184
3 minuty temu, dulon184 napisał:

Czytam twoje wypociny i mam tylko jedno pytanie odnoście tvpis .

O której to - z 1200-aferze pisowskiej  trabili w twojej telewizji?

Trąbili, ...trzeba było uważać. 😌

2 godziny temu, mariusz05 napisał:

Jakie chamstwo

Czystej postaci. 

2 godziny temu, mariusz05 napisał:

biorą przykład z KO i TVN

Przypisywanie przeciwnikom cech własnych. Typowe dla prawactwa.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

subkultura **** ***

Dostosowanie się do poziomu drugiej strony. 

A zresztą w polityce liczy się skuteczność. Osiem gwiazdek się sprawdziło.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jakoś dziwnie jestem spokojny ,że po przejęciu rządów przez opozycję

Słowem kluczowym jest to "dziwnie".

20 minut temu, dulon184 napisał:

z 1200-aferze pisowskiej 

Na palcach liczyłeś...własnych, czy palcach zatrudnionych przy Wiertniczej?

10 minut temu, Bobcat napisał:

A zresztą w polityce liczy się skuteczność. Osiem gwiazdek się sprawdziło.

Zatem trzeba będzie jedną wywalić z tych trzech ostatnich.

Edytowane przez xniwax

Każda stacja powinna być obiektywna a co masz w TVN ?

Właśnie obiektywizm. 

Twoje wywody przypominają radziecką agencję TASS, która próbowała twierdzić że oni są obiektywni, a taki np. Reuters to kłamstwa.

Panie Tusk gdzie jest kasa z KPO ?

Czy on już formalnie objął stanowisko premiera? Ośmieszasz się takimi pytaniami.

TVP z tego co widzę jest znacznie bardziej obiektywna niż TVN,

Dowcip miesiąca. Albo uważanie obecnych tu dyskutantów za niepełnosprawnych umysłowo.

TVP nie zatrudnia przestępców

A kto zatrudnia? I kogo?

nie organizuje urodzin Hitlera

Takimi kłamstwami PiS i podlega mu TVP próbowali oczerniać TVN. Tyle, że nawet PiS-owska prokuratura zajęła się prawdziwymi organizatorami urodzin Hitlera.

przecież wy twierdzicie że tam wszyscy są ustawiania, wpuszczają tylko swoich a Ty byłeś ? co Ty farbowany kot jesteś?

Chamska i bezczelna manipulacja. O tym, że na spotkaniach PiS wszystko jest ustawione i wpuszczają tylko swoich wiadomo powszechnie. Nie trzeba tam być.

O Pisowskich przekrętach, które wymyśli TVN

TVN nie wymyśla, lecz pokazuje przekręty PiS.

20 minut temu, xniwax napisał:

Zatem trzeba będzie jedną wywalić z tych trzech ostatnich.

Tyle że to nie chwyci. Nie łudź się.

21 minut temu, xniwax napisał:

Na palcach liczyłeś...własnych, czy palcach zatrudnionych przy Wiertniczej?

Panu PiS-owcowi nie podoba się przypominanie 1200 afer?

Będzie przypominane stale. I rozliczone.

5 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Ach, śpij, bo nocą, kiedy gwiazdy się na niebie złocą,

wszystkie dzieci, nawet złe pogrążone są we śnie, a ty jedna tylko nie.

Aaa, Aaa, Były sobie kotki dwa. Aaa, Aaa, Szarobure, szarobure, obydwa. 

Ach, śpij, bo właśnie księżyc ziewa i za chwilę zaśnie. 249.

249? Dochodzą słuchy że  będzie ich więcej..szczury z łajby uciekają 

Dzień dobry

On 10/19/2023 at 4:17 PM, ASURA said:

Ale jaki błąd? dysleksja i dysgrafia do której się tak doczepiłeś jak chłop do pługa

Test matryc Ravena mimo tego zrobiłem na 99centyli i co mi zrobisz? elektorat PO ma większy o punkt? no nie rozśmieszaj mnie... skoro piszesz o niskim poziomie umysłowym wyborców PiS

p.s. to chyba z kropkami nie uważasz🤔

Żebym ja nie zacytował twoich maili do mnie. 

Poza tym co to za składnia "to chyba z kropkami nie uważasz" 😄

Więc z tym testem Ravena to jest pewnie tak samo jak z testem ramki albo testem kabla do którego oczywiście nigdy nie doszło ...

On 10/19/2023 at 3:57 PM, ASURA said:

Czytaj i zbieraj książki może dogonisz...kiedyś

Ukryta Zawartość

Bibliotekę ku ozdobie i dla dodania sobie powagi ma wiele osób, z czytaniem gorzej .....

Ciekawe czy te książki są prawdziwe ....

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, endriuw napisał:
W dniu 26.10.2023 o 08:58, Maju napisał:

Łezka się w oku kręci jak się patrzy na te ich wspomnienia i żale że im się "reset" nie powiódł.....   🙂

Tęsknicie Maju za czasami minionymi?

Gdyby PiS wygrał następną kadencję, to byście mieli PRLv2...

Tyle lat minęło a widzę że przyzwyczajenia z czasów minionych pozostały, "wicie, rozumicie".....   🙂

Sam tu jestem, do swoich pisz "tęsknicie, byście".....to wasz szef (jak niegdyś wasze komuchy z PE na wschód) pojechał do Ursuli, ale już nie po wskazówki jak ma działać by się zachodowi przypodobać, bo on to wie i realizuje od początku wzorowo.    🙂

Ukryta Zawartość

Mądremu dość.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

19 godzin temu, fetek napisał:

czemu TVN nie pozwał TVP za program "Jak oni kłamią" ?

fakt....dziwne to zwlekanie    🙂

18 godzin temu, Niepokorny napisał:

Bez przeciwwagi jaką jest TVPis do reszty tzw „Wolno Kłamać” mediów to dopiero będzie zamordyzm i tylko „jeden właściwy przekaz” 

Nie mogą tego przeboleć że przestało być "normalnie".....stracili co najmniej parę z tych 8 lat.....ileż to można było podatnych na  kłamstwa i manipulacje przeciągnąć na swoja stronę.    🙂

17 godzin temu, romeksz napisał:

Kaczyński to oszust, on nie jest prawnikiem.

Ukryta Zawartość

Ty tak na poważnie czy wasze "dowcipy" się tak wyostrzyły że was tylko śmieszą?
A tak przy okazji fajnie się obserwuje takich za których inni takimi myślą takimi obrazkami.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

15 godzin temu, Niepokorny napisał:
16 godzin temu, fozzie napisał:

Fetek, ja Ci opiszę sytuację, po której przestałem oglądać Tvpis. Było to może jeszcze w 2015, albo na początku 2016 roku. W Teleexpressie była informacja, że na działce należącej do męża Hanny Gronkiewicz-Waltz znaleziono konopie indyjskie. I tyle. Nic więcej. Dzięki tej informacji można było się wielu rzeczy domyślać, przypuszczać, że mąż Hanny Gronkiewicz-Waltz jest handlarzem narkotyków, albo jest zamieszany w handel narkotykami (tak w skrócie). Sprawdziłem w internecie, i też możesz to nawet teraz sprawdzić, bo w internecie nic nie ginie. Okazało się, że:
1. mąż Hanny Gronkiewicz był tylko współwłaścicielem działki
2. rzadko tam bywał, ale sam to zgłosił na policję
3. konopie zasiał sąsiad (nielegalnie)
4. sprawa jest nieaktualna od roku, bo już dawno sąsiad odpowiada za to
A najciekawsze było to, że w Tvn dokładnie o tym mówili i wyjaśnili. W ten sposób przestałem oglądać Tvpis. Niestety, czasami zdarza mi się tam zajrzeć, na dowolny kanał, i już po dwóch, trzech minutach nagromadzi się tyle kłamstw, niedomówień, insynuacji, że nie wiadomo od czego zacząć, żeby to wyprostować.
Jeżeli ktoś ogląda tylko i wyłącznie Tvpis (i pochodne) to nie ma żadnego pojęcia o rzeczywistości i o prawdzie, bo to, co Tvpis produkuje to wirtualna rzeczywistość, która z tą normalną ma niewiele wspólnego.

EDIT

Dodam tylko, że od tamtej pory jest tylko coraz gorzej.

Rozwiń  

Podobnież wiele TVNowskich manipulacji i kłamstw „wyjaśniano” w TVP ale w to oczywiście nie wierzysz..

TVN kłamie na swoje prywatne konto a z informacji z państwowej telewizji TVP nikt nie ma prawa się "domyślać" więcej niż to bywało 8 i więcej lat temu, tam o łapówkach Grodzkiego czy innych machlojach panów z byłymi i obecnymi immunitetami nikt by się niczego nie dowiedział.....przecież to takie proste.

13 godzin temu, fetek napisał:

I po co te kłamstwa ?

Ukryta Zawartość

Nasiąknięci kłamstwami z TVN próbują sami tej niełatwej sztuki.....zawsze kiepsko im idzie.   🙂

14 godzin temu, endriuw napisał:

Macierewicz, Piotrowicz i inni o odszkodowanie i przywrócenie esbeckich emerytur się będą starać?

A wasz guru już im tego nie obiecał?
W TVP pokazali jak na wiecu wyborczym obiecywał, solennie.....ale przecież TVP kłamie, nie to co TVN.   🙂

Obawiam się że to jedna z niewielu obietnic której dotrzyma.  

14 godzin temu, Kostucha napisał:

Cenzura na forum 😳

Zwijać manatki. 

Myślałem że to tylko przy dyskusji o wycinaniu lasów komuś się "siekiera" osunęła i dwie głowy "spadło"....   

Bywa, znam ten problem.....sam się dziwię że do tej pory mnie nic nie dosięgło.   🙂

Ukryta Zawartość

49 minut temu, bum1234 napisał:

Tak przy okazji. Zauważyliście, że na tym powyższym obrazku mamy:

na twarzy uśmieszek a w oczach nienawiść?

Oczy są zwierciadłem duszy.

12 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jakoś dziwnie jestem spokojny ,że po przejęciu rządów przez opozycję te środki do nas trafią . Wbrew obstrukcji PiS i Dudy .

Wojtku. Jesteś moim forumowym kolegą. Ja dla Ciebie mogę nie być. Tym razem bez policzkowania się nawzajem.

Jak sobie wyobrażasz otrzymanie tych środków? Za utratę suwerenności? Nie trzeba TVP oglądać, żeby domyślić się po co te wszystkie kamienie milowe. Brak praworządności to farsa. Rezolucje unijne przeciw Polsce trudno zliczyć. Skorumpowani i oskarżeni wychodzą na wolność, żeby głosować za kolejnymi karami nakładanymi na Polskę. To co w innych krajach członkowskich jest niedostrzegane nawet w dużo większej skali, w Polsce jest z miejsca widziane jako brak praworządności. 
 Obudź się. Jeśli nawet Tusk obietnicy dotrzyma, to pieniądze i tak nie będą nasze. Berlin będzie decydował do jakich celów można będzie je wykorzystać. 

ODPRAWY z tyt likwidacji stanowisk pracy.

Wg mnie jest to jeden ze skandalicznie nierozwiązanych tematów w Polsce - i z pewnością na rękę wszystkim biznesom inwestującym w Polsce i funkcjonującym tudzież. Z racji swojej aktywności zawodowej mam okazję przypatrzeć się rozwiązaniom w wielu innych krajach europejskich (od liberalnych Irlandii i Wlk.Brytanii, przez np. uzwiązkowioną Francję, Luxemburg, Niemcy, Włochy...) i przyznam, że Polska zawsze 'wyskakuje na radarze' jako kraj gdzie likwidacja stanowiska pracy jest śmiesznie tania - przepisy ustawowe gwarantują taką samą wysokość odprawy (ilość x miesięcznych wynagrodzeń) pracownikowi z kilkuletnim stażem co pracownikowi po np 10-20 latach pracy, do tego dochodzi ustawowe ograniczenie na poziomie kilkudziesięciu tysięcy złotych. W sytuacji gdy rozstanie z pracownikiem w Niemczech czy Luxembourgu wiąże się z kilkumiesięcznymi okresami wypowiedzeń i odprawami w wysokości np 6-12 miesięcznych wynagrodzeń, w Polsce można np. średniej klasy menedżera zwolnić za nawet 1 pensję jeśli pracodawca sam z własnej woli nie zaproponuje wyższych odpraw. Fajna sprawa dla korporacji otwierających wszystkie centra usług itp. w Polsce, pracownicy młodzi, żadnych tam związków czy sensownych reprezentacji pracowniczych nie ma i się kręci... do czasu 😉 

Liczę, na to, że nowa władza zrobi z tym porządek. Zrobi? Bo nikt w ogóle o tym nigdy nigdzie nie mówi...

8 minut temu, Kostucha napisał:

Wojtku. Jesteś moim forumowym kolegą. Ja dla Ciebie mogę nie być. Tym razem bez policzkowania się nawzajem.

Jak sobie wyobrażasz otrzymanie tych środków? Za utratę suwerenności? Nie trzeba TVP oglądać, żeby domyślić się po co te wszystkie kamienie milowe. Brak praworządności to farsa. Rezolucje unijne przeciw Polsce trudno zliczyć. Skorumpowani i oskarżeni wychodzą na wolność, żeby głosować za kolejnymi karami nakładanymi na Polskę. To co w innych krajach członkowskich jest niedostrzegane nawet w dużo większej skali, w Polsce jest z miejsca widziane jako brak praworządności. 
 Obudź się. Jeśli nawet Tusk obietnicy dotrzyma, to pieniądze i tak nie będą nasze. Berlin będzie decydował do jakich celów można będzie je wykorzystać. 

Wydaje mi się, że nie raz było wskazywane, że Polska jest 'karana' za rozwiązania i działania, które w takiej czy podobnej formie funkcjonują w innych krajach EU. W Polsce to czy owo to 'skandal' a gdzieś tam w Niemczech czy Belgii są 'ok'. Przypomina to temat braku możliwości rządowej pomocy dla stoczni w Polsce bo 'w Unii nie można!' co rozwaliło przemysł stoczniowy - gdy w tym samym czasie wsparcie rządowe spokojnie realizowano dla stoczni w Niemczech. Podwójne standardy. No ale ...nie po to przyjmowano jakieś środkowoeuropejskie kolonie do EU aby się sobie tam te kolonie rządziły patrząc na swoje krajowe korzyści 😉 

16 minut temu, Kostucha napisał:

Za utratę suwerenności?

Kto dybie na naszą suwerenność?

Chyba że pod tym pojęciem rozumiemy łamanie fundamentalnych zasad demokratycznego państwa prawa.

20 minut temu, Kostucha napisał:

Berlin będzie decydował do jakich celów można będzie je wykorzystać. 

Lepiej żeby Moskwa decydowała?

Narracja rodem z zebrania dla aktywistów PiS.

Obajtek mówił, że po wyborach paliwo nie podrożeje, a ceny szybują. 

Co się stało? 

"Nie ma powodów, aby ceny paliw na stacjach miały rosnąć w kolejnych tygodniach - przekonywał jeszcze przed wyborami prezes Orlenu.

Daniel Obajtek nie miał jednak racji, bo już tydzień po wyborach sytuacja na stacjach paliw, także na Orlenie, diametralnie się zmieniła."

przed wyborami nie było wiadomo o tym co się wydarzyło na Bliskim Wschodzie....ale wam tylko wybory w głowach zostały

14 godzin temu, fetek napisał:

W 2014 jeszcze mówił że nie zostanie już  premierem ale nie mogę tego znaleźć.

14 godzin temu, caleb66 napisał:

On nie pamięta co mówił wczoraj a co dopiero w 2014r

Fakt, nadążyć za tym co obiecywał i co mówił jest trudno.

Tymczasem mistrz od historyjek obrazkowych  @romeksz wkleił ci taki gdzie pisze że obiecał to Kaczyński.....pewnie nie pamięta rządów Marcinkiewicza a potem ciągłego biadolenia opozycji jak to szef partii powinien, niemal musi być premierem.

Potem bredzi coś o jego dziadkach zapominając nie tyle o dziadku Tuska ale biedny zapomina o fakcie że to Tusk a nie Kaczyński ciągle jeździ układać się z obcymi.....a te zdjęcia  (jak mu napisali) z "radosnego marszu" i Tusk na demonstracji.....jakim trzeba być żenująco naiwnym, by z tego wnioski co do dzisiejszych realiów wyciągać.    🙂

12 godzin temu, dulon184 napisał:

1200-aferze pisowskiej 

Miałem niezły ubaw czytając wykaz tych "afer" gdy na liczniku było sporo mniej....teraz jakbym to czytał pewnie popłakałbym się ze śmiechu.

Jest nieźle:
707. Afera NBP – bank zapowiada inflację na poziomie nawet 26%

717. Afera z ustawą o tanim węglu – w ciągu kilku dni od uchwalenia i podpisania przez Dudę okazało się, że taniego węgla nie ma.

748. Afera z brakiem dwutlenku węgla – państwowe firmy takie jak Azoty i Anwil przestały produkować m.in. suchy lód;

749. Afera z brakiem piwa – browary przestają produkować piwo, bo nie mają skąd wziąć dwutlenku węgla do jego produkcji;

750. Afera z brakiem mleka – mleczarnie ostrzegają, że z powodu braku dwutlenku węgla w ciągu kilku dni staną;

751. Afera z brakiem mięsa – ubojnie nie są w stanie funkcjonować bez dwutlenku węgla, który przestały produkować zakłady państwowe takie jak Azoty;

1030.Afera Mariusza Kamińskiego – w roku 2023 przekaże kościołowi na kampanię wyborczą 220 milionów zł.

1148. Afera PiS w rolnictwie – brakuje paliwa żeby zebrać uprawy kukurydzy. W hurcie nie ma diesla lub jest bardzo drogi. Na wsi panuje wściekłość.

To nie afery, to już koniec świata......    :)))

12 godzin temu, dulon184 napisał:

zrobili cie na szaro 1200 razy

Jak z tych afer kilkadziesiąt da się bez uśmiechu przeczytać a  kilkanaście okaże się poważnie przez sądy potraktowana, jak to zrozumiesz to też zrozumiesz kto kogo robił na szaro.

13 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Po początkowych deklaracjach, zapewnieniach Trzaskowskiego że te "pieniądze się zamrozi" do ich rządów, po tym jak Róża Thun wytłumaczyła Ursuli jak mają postąpić w sprawie KPO i po zapewnieniach Tuska że "natychmiast" przywiezie te pieniądze zdaję sobie sprawę, że nie trzeba żadnych wyroków TSUE nie będą musieli wykonywać, żadnych ustaleń,  "kamieni milowych" przestrzegać.....oni im wypłacą nagrodę za wygrane wybory, boję się tylko o to co za tą przysługę obcym obiecali!

Edytowane przez Maju

7 minut temu, Ajothe napisał:

Obajtek mówił, że po wyborach paliwo nie podrożeje, a ceny szybują. 

Co się stało? 

"Nie ma powodów, aby ceny paliw na stacjach miały rosnąć w kolejnych tygodniach - przekonywał jeszcze przed wyborami prezes Orlenu.

Daniel Obajtek nie miał jednak racji, bo już tydzień po wyborach sytuacja na stacjach paliw, także na Orlenie, diametralnie się zmieniła."

Oraz dystrybutory na stacjach Orlenu dokonały cudownej samoreperacji...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.