Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
    • Magdalena Biejat - Lewica
      0
    • Grzegorz Braun - KKP
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      0
    • Marek Jakubiak - WR
      0
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      0
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      0
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      0
    • Adrian Zandberg - Razem
      0

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, il Dottore napisał:

Teraz oddał to mieszkanie na cele dobroczynne.

Kawalerkę do remontu oddam za prezydenturę. 

Strasznie potaniały te wysokie stanowiska. 

To może by zrobić franczyzę, jak w Żabce, wtedy każdy by mógł kandydować? 😉

8 minut temu, Zbig napisał:

Kawalerkę do remontu oddam za prezydenturę. 

Strasznie potaniały te wysokie stanowiska. 

Ale rozumiesz, że to bez znaczenia?

Najważniejsze jest aby Czosnkowski nie wygrał! Bo wtedy koniec wolności, koniec względnego dobrobytu i koniec Polski.

Ja w pierwszej turze głosuję na Brauna.

W drugiej - na przeciwnika Wysokiego Kandydata. To może być Memcen, Nawrocki, kołek w płocie albo Myszka Miki. Bez znaczenia.

I nawet jeśli Der Onet zamieści filmik z Nawrockim dymającym kozę - bez znaczenia! I tak ma mój głos!

Tu idzie o Polskę a nie o obsr... kawalerkę jakiegoś żula.

Zobaczcie, co się z Wami stanie jeśli Wysoki Kandydat wygra!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 godzin temu, rafal735r napisał:
6 godzin temu, toptwenty napisał:

Do obrony Nawrockiego (mieszkania) rzucili się z wielką energią panowie Kaczyński (dwie wieże), Morawiecki (nieruchomości kościelne) i Czarnek (willa plus). PiS okazał się naprawdę nieźle zorganizowaną patodeweloperką.

DT

Rozwiń  

Kropiwickiego z PO i tak nikt nie przebije. 

A tu też pasuje.

"Blisko 120 mln zł są warte nieruchomości, które premier Mateusz Morawiecki przepisał na żonę – to wynik śledztwa przeprowadzonego przez Onet. W umowie notarialnej z 2013 r. małżonkowie szacowali ich wartość na 16 mln zł."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wszystko legalne, nie ukradzione, nie ukryte. 

Ukryta Zawartość

Zgłoś błąd. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez toptwenty
typo
5 godzin temu, stench napisał:

Taka sama heca z flagą zniszczoną przez Brauna. Kto chwilę poszuka ten znajdzie, że żadnego przepisu prawnego nie złamał (może mandat za zaśmiecanie albo palenie tekstyliów). Robienie z tego Sprawy, Burzy nie odejmie Braunowi ani jednego głosu , wręcz przeciwnie coś uszczknie Mentzenowi atakującemu Nawrockiego w sprawie z początku wpisu.

Podejrzewam, ze czyjaś ta flaga była. Została kupiona. Przyszedł, ukradł i spalił.

Kryminalista. Ale faktycznie prawactwo do takich wzdycha.

Braun ma tutaj coraz więcej zwolenników.

Zwłaszcza w pewnych kręgach.

Edytowane przez toptwenty
typo
4 godziny temu, wsteczna świnka napisał:

Obawiam sie wariantu jaruzelskiego , a nie rumuńskiego . Rafał Trzaskowski mianowany przez aklamację z wykorzystaniem stanu wojennego.

Obawiam się, że za 3 godziny napiszesz to samo, tak jak robisz to do tej pory.

24 minuty temu, il Dottore napisał:

Bo wtedy koniec wolności, koniec względnego dobrobytu i koniec Polski.

No i dobrze !

- Koniec wolności dla pisowskich (i innych prawackich) złodziei

- Koniec względnego dobrobytu dla  obleśnych cwaniaczków typu karola n., mejzy, romanowskiego i im podobnych.

- Koniec Polski kołtuńskiej, dojonej i okradanej przez prawaków z klerem pospołu.

I czas dla Polski uczciwej, rozwijającej się i bogatej.

Podejrzewam, ze czyjaś ta flaga była. Została kupiona. Przyszedł, ukradł i spalił.
Kryminalista. Ale faktycznie prawactwo do takich wzdycha.

To co najwyżej wykroczenie.
Braun ma tutaj coraz więcej zwolenników.
Zwłaszcza w pewnych kręgach.

628f68b908ee3426012c60d40e34edda.jpg

Chyba kawalerka jest nie skuteczna...

Ukryta Zawartość

15 minut temu, argus napisał:

No i dobrze !

- Koniec wolności dla pisowskich (i innych prawackich) złodziei

- Koniec względnego dobrobytu dla  obleśnych cwaniaczków typu karola n., mejzy, romanowskiego i im podobnych.

- Koniec Polski kołtuńskiej, dojonej i okradanej przez prawaków z klerem pospołu.

I czas dla Polski uczciwej, rozwijającej się i bogatej.

Jak bym słyszał funkcjonariuszy propagandy PZPR z czasów Gomułki 

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

24 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Przyszedł, ukradł i spalił.

Na pewno była to czyjaś flaga. Należała do ministerstwa. Kto powinien być ukarany? To jasne! Urzędnik tegoż ministerstwa odpowiedzialny za zakup i wieszanie euroszmat. Jest to oczywiste okradanie polskiego podatnika. Rażąca niegospodarność, marnotrawienie publicznych pieniędzy.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

9 minut temu, marek-1969 napisał:

Jak bym słyszał

A co ???

Popierasz pisowskie okradanie Polski w mocy prawa (ICH prawa, tak "poprawionego", by móc kraść bezkarnie) ???

16 minut temu, TomekL3 napisał:

To co najwyżej wykroczenie.

Dokładnie. Zabór i zniszczenie mienia gufnianej wartości. Ale... okolicznością łagodzacą jest tu ważny interes społeczny! 🙂

Mamy tutaj branzlowanie się nad straszliwym losem biednej euroszmaty a jednocześnie ci sami ludzie nie mrugnęli okiem gdy ekoterroryści pomazali farbą pomnik Syrenki. A porównajcie koszty! 

59 minut temu, il Dottore napisał:

Tu idzie o Polskę a nie o obsr... kawalerkę jakiegoś żula.

Zobaczcie, co się z Wami stanie jeśli Wysoki Kandydat wygra!

Oczywiście, nie można dopuścić żeby tęczowy wygrał. Nawroccki czy Braun będzie walczył o Polskę.  Mentzen się zbłaźnił  tym atakiem na Nawrockiego. Chciał na paszkwilu Lewackim zyskać trochę punktów ale swoim działaniem zniechęcił do siebie wielu w tym mnie osobiście. Prawica musi trzymać się razem bo o Polskę chodzi a nie podkładać drugiemu nogę i rozkminiać paszkwila wyssanego z brudnego lewackiego palucha, tylko po to żeby samemu coś zyskać. Dla mnie to, to jest niemoralne, nie spodziewałem się tego po Mentzenie. Własny interes zaślepił mu zdrowy rozsądek.      

15 minut temu, marek-1969 napisał:

Jak bym słyszał funkcjonariuszy propagandy PZPR z czasów Gomułki 

Mnie to bardziej Adolfem zajeżdża. 

Edytowane przez Roman_66094
Teraz, Roman_66094 napisał:

Oczywiście, nie można dopuścić żeby tęczowy wygrał. Nawroccki czy Braun będzie walczył o Polskę.  Mentzen się zbłaźnił  tym atakiem na Nawrockiego. Chciał na paszkwilu Lewackim zyskać trochę punktów ale swoim działaniem zniechęcił do siebie wielu w tym mnie osobiście. Prawica musi trzymać się razem bo o Polskę chodzi a nie podkładać drugiemu nogę i rozmieniać paszkwila wyssanego z brudnego lewackiego palucha, tylko po to żeby samemu coś zyskać. Dla mnie to, to jest niemoralne, nie spodziewałem się tego po Mentzenie. Własny interes zaślepił mu zdrowy rozsądek.      

To jest wojna! A na wojnie i w miłości każdy fortel jest dozwolony! 🙂 

Dlatego nie potępiam Memcena. Walczy o swoje i wcale nie walczy z "innym kandydatem prawicowym" tylko walczy z kandydatem PiS. A PiS ma tyle wspólnego z prawicą, co koń z koniakiem. 

Mi jest wszystko jedno który z nich wejdzie do drugiej tury. I tak ma mój głos! 

Wolałbym Memcena, ponieważ jego mantra o "większych szansach z Czosnkowskim w drugiej turze" jest jak najbardziej prawdziwa. 

Ale to bez znaczenia. 

KAŻDY!!!  Każdy byle nie Bążur!

6 minut temu, Roman_66094 napisał:

Oczywiście, nie można dopuścić żeby tęczowy wygrał. Nawroccki czy Braun będzie walczył o Polskę.  Mentzen się zbłaźnił  tym atakiem na Nawrockiego. Chciał na paszkwilu Lewackim zyskać trochę punktów ale swoim działaniem zniechęcił do siebie wielu w tym mnie osobiście. Prawica musi trzymać się razem bo o Polskę chodzi a nie podkładać drugiemu nogę i rozmieniać paszkwila wyssanego z brudnego lewackiego palucha, tylko po to żeby samemu coś zyskać. Dla mnie to, to jest niemoralne, nie spodziewałem się tego po Mentzenie. Własny interes zaślepił mu zdrowy rozsądek.      

Przecież Mentzen powiedział prawdę. Szczerze mówiąc zapunktował.

Nie można wybrać na prezydenta Polski takiej zdemoralizowanej osoby jak Nawrocki. Bądźmy poważni. Wstyd jak c.... na cały świat. 

Edytowane przez Piękny Stefan
9 minut temu, Roman_66094 napisał:

Oczywiście, nie można dopuścić żeby tęczowy wygrał. Nawroccki czy Braun będzie walczył o Polskę.  Mentzen się zbłaźnił  tym atakiem na Nawrockiego. Chciał na paszkwilu Lewackim zyskać trochę punktów ale swoim działaniem zniechęcił do siebie wielu w tym mnie osobiście. Prawica musi trzymać się razem bo o Polskę chodzi a nie podkładać drugiemu nogę i rozkminiać paszkwila wyssanego z brudnego lewackiego palucha, tylko po to żeby samemu coś zyskać. Dla mnie to, to jest niemoralne, nie spodziewałem się tego po Mentzenie. Własny interes zaślepił mu zdrowy rozsądek.      

Zemscil się za wiecznie podkladanie nogi przez PiS dla Konfederacji. 

?👈

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Nie można wybrać na prezydenta Polski takiej zdemoralizowanej osoby jak Nawrocki. Bądźmy poważni.

Widać, prawoskrętni myślą inaczej.

Parafrazując niesławnej pamięci goryszewskiego - Nieważne, czy Polska będzie bogata, czy biedna, czy Prezydent będzie uczciwy, czy szuja - ważne, żeby pis znów mógł kraść bezkarnie.

1 godzinę temu, Zbig napisał:

Przecież każdy może.
Trzeba tylko znac odpowiedniego Prezesa.
😀

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

24 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Nie można wybrać na prezydenta Polski takiej zdemoralizowanej osoby jak Nawrocki.

I Trzaskowski. Masz całkowitą rację. 

?👈

28 minut temu, Roman_66094 napisał:

Mnie to bardziej Adolfem zajeżdża. 

Widać w jakim towarzystwie przebywasz 🙂

6ec83fa61c19f74808a967dc2c0ebceb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

58 minut temu, argus napisał:

czas dla Polski uczciwej, rozwijającej się i bogatej

Dlatego wolę zwycięstwo Memcena niż Nawrockiego w 2 turze! 😄 

Ale nieważne... KAŻDY!!! Byle nie Ogór!

2 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Ja myślałem wcześniej  że ten pan Jerzy nie ma nikogo żony dzieci. A tu się okazuje że ci którzy mają obowiązek zajmować się nim żona i dzieci nie robili tego. Lewactwo oczywiście nie widzi w tym nic złego, Nawrockiego obciążają zobowiązaniami z których maja obowiązek wywiązywać się dzieci i żona. Nawrocki nie pozostawił człowieka w potrzebie, nie pozwolił żeby wylądował na bruku. Zapłacił zobowiązania za jego mieszkanie, pomagał finansowo. Dla pana Jerzego Nawrocki stał się najbliższą osoba, bliższą niż jego żona i dzieci.  Dlatego nie dziwi testament w którym pan Jerzy czyni Nawrockiego jedynym spadkobiercom. Nic niegodziwego Nawrocki nie uczynił, przynajmniej nie ma na to żadnych dowodów. Zdecydował się oddać to mieszkanie na cele charytatywne. Oczywiście Lewacy będą go atakować bo taka ich rola, taka ich wyrodna natura.

Przestań, Nawrocki akurat skłamał że jest darczyńcą i działa z dobrego serca. To była zwyczajna umowa na pożyczkę wypłacaną w transzach, która będzie spłacona w późniejszym terminie poprzez faktyczne fizyczne przejęcie mieszkania. Akt notarialny powstał wcześniej, jakby środki pieniężne już zostały przekazane Panu Jerzemu na samym początku umowy. Zrobili tak na gębę, chodzi tylko o to że Nawrocki nazwał siebie darczyńca i wspomożycielem człowieka w potrzasku finansowym, pomimo iż była to zwyczajna umowa pożyczkowa na gębę.

Edytowane przez Piotr_1
7 minut temu, papageno napisał:

Zbliżonych do innych pewnych kręgów.

I WYGRYWA w ankiecie! 😍  Jestem dumny z Forumowiczów AS! ❤️

32 minuty temu, rafal735r napisał:

I Trzaskowski. Masz całkowitą rację. 

Napisać można wszystko jak widać. Tak jak napisał to rafal. 

Dobrze jakby rafal napisał jakiś konkret o tym Trzaskowskim.

Jak znam rafala to rafal zacznie sypać ogólnikami i jakoś je powiąże po swojemu z Trzaskowskim i postawi = miedzy nim a Nawrockm. Nawrockim który wykorzystał starego zchorowanego chłopa żeby zarobić parę groszy. To nie wymysł Tuska. Taki jest pisowski kandydat na prezydenta.

Edytowane przez Piękny Stefan

Dialogi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Abstrahując od wyborczej szopki, jest to dość ciekawy rodzaj umowy który IMO można by  zalegalizować. Dlaczego prawo ma być martwe w tej dziedzinie? Obie strony umowy idą na jakiś układ, rozwiązuje to ich życiowe problemy, oczywiście straciłyby na tym banki, deweloperzy, władza, komornicy itp., jednak dla samych ludzi mogłoby się to sprawdzić. Pozostaje motyw przedwczesnej śmierci, ale przecież obie strony umowy mogą umrzeć wcześniej niż przewidywały i ten problem przedwczesnej śmierci także można uregulować tak, aby to było sprawiedliwe. 

A cóż to za przekręt z głosowaniem ? Nagle Braun ma 42 % a ci kandydaci co mieli po kilka procent nagle mają po zero .

To grubymi nićmi prowokacja . Nie wiem tylko czy kogoś z moderacji czy autora wątku ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.