Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
      18
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
      18
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
      8
    • Magdalena Biejat - Lewica
      2
    • Grzegorz Braun - KKP
      21
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      1
    • Marek Jakubiak - WR
      1
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      1
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      1
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      3
    • Adrian Zandberg - Razem
      1

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 17.05.2025 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, gałąż napisał:

Nawet tego nie zrozumiałeś !  Wyrazy współczucia są dla Twojego otoczenia nie Ciebie ! Wiec nie dziekuj 🤣

Jak ktoś dobrze życzy/współczuje moim znajomym/rodzinie (szczerze) to dziękuję, ale nie spodziewam tego się po tobie. Ty masz specyficzny sposób rozumienia wszystkiego jak cała reszta uśmiechniętych.

21 minut temu, gałąż napisał:

Nawrocki to alfons z Grand Hotelu w Sopcie czego sam się nie wyparł jak miał do tego okazję

Logika tej tezy powala, bo równie dobrze słowo alfons można zastąpić dowolnym, np. hydraulikiem. Normalny człowiek ignoruje wszelko takie idiotyzmy. Normalny, a nie zindoktrynowany żydowską lewicą człowiek, nigdy nie zagłosuje też na Tuska czy Trzaskowskiego:

2 minuty temu, waldi1965 napisał:

Na jutrzejszą debatę cudownie wylosował 3x pozycję ostatniego mówcy. Cóż za szczęście... 

Znaczy to tyle, że w wewnętrznych prawdziwych sondażach bardzo się pali. 

,,Niezależne" media wg. uśmiechniętych.

2 godziny temu, gałąż napisał:

A kiedy USA pomogło ?

Podobno Reagan powstrzymał Breżniewa w '81. 

A na pewno Clinton przyjął nas do NATO. 

Chwacit?

2 minuty temu, wlodek71 napisał:

Jak ktoś dobrze życzy/współczuje moim znajomym/rodzinie (szczerze) to dziękuję, ale nie spodziewam tego się po tobie. Ty masz specyficzny sposób rozumienia wszystkiego jak cała reszta uśmiechniętych.

Dalej nic nie rozumiesz 🤣

Trudno co robić i jeszcze raz wyrazy współczucia dla otoczenia. Łącze się z Wami w bólu 😁

4 minuty temu, dekRe napisał:

Logika tej tezy powala, bo równie dobrze słowo alfons można zastąpić dowolnym, np. hydraulikiem. Normalny człowiek ignoruje wszelko takie idiotyzmy. Normalny, a nie zindoktrynowany żydowską lewicą człowiek, nigdy nie zagłosuje też na Tuska czy Trzaskowskiego:

Nie ! Alfons to alfons i kropka ! Wiadomo gdzie, wiadomo kiedy, ludzie potwierdzają a Alfons jedyne co ma do powiedzenia że goście sami dbali o swoje rozrywki. No odciął się od oskarżeń grubą krechą 🤣

39 minut temu, waldi1965 napisał:

Na jutrzejszą debatę cudownie wylosował 3x pozycję ostatniego mówcy. Cóż za szczęście... 

To nic, Bolek trzy razy w totolotka wygrał, ten to ma farta

A to też ciekawe.

"Marek Jakubiak, startując na prezydenta w 2020 r., miał kupić, a następnie wykorzystać przy rejestracji swojej kandydatury sfałszowane podpisy poparcia. Organizujący je dla niego człowiek obecnie jest pełnomocnikiem komitetu Artura Bartoszewicza, który przed tegorocznymi wyborami także zebrał zaskakująco wiele podpisów. Obaj kandydaci zaprzeczają oskarżeniom. Sprawę opisuje portal Goniec."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Biją brawo na to jak ładnie pani z monitora na podłodze czyta.

Ukryta Zawartość

Pani Biejat technicznie jest ogarnięta przez 2 telewizorki.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

2 godziny temu, wlodek71 napisał:

Rafał już wygrał, zwłaszcza po piątkowej debacie... ; olejmy wszystkich - my (max 15%) jesteśmy ponad to.🤣

Napisałbym ci od serca, ale moderacja tylko na to czeka, więc napiszę oględnie - pleciesz typowe pisowskie propagandowe banialuki dla własnego elektoratu któremu wiadomo co jest.

Pan Rafał Trzaskowski z oczywistych dla każdego normalnego człowieka powodów jeszcze nie wygrał. Wygra dopiero wtedy, gdy zostaną przeliczone głosy wyborców.

Jedyne co można zrobić teraz to stwierdzić, że wszelkie sondaże wskazują na wygraną Rafała Trzaskowskiego w pierwszej i  w drugiej turze.

Za trudne do zrozumienia? Jeżeli tak, to nie moja wina i nie mój problem.

Jestem Europejczykiem.

11 godzin temu, Roman_66094 napisał:

Ja mam poglądy po prawej stronie, wiec na lewaków nigdy nie zagłosuję ktokolwiek by to nie był.  

Kiedyś prawica w Polsce kojarzona była z konserwatyzmem, wartościami katolickimi i narodowymi. Teraz z ciemnogrodem, zamordyzmem, złodziejstwem, nepotyzmem, nieudacznictwem, szerzeniem kłamstw, nienawiści, podzieleniem narodu. Głosuj.

6 godzin temu, xetras napisał:

Biją brawo na to jak ładnie pani z monitora na podłodze czyta.

Ukryta Zawartość

Pani Biejat technicznie jest ogarnięta przez 2 telewizorki.

Nawrocki, jako konserwatysta czyta z kartki...

"W trakcie wypowiedzi Karola Nawrockiego można było zwrócić uwagę, że często zerka w dół, tak jakby czytał. To może rodzić podejrzenia, że znał pytania, chociaż bardziej prawdopodobne jest to, że znając nazwiska ekspertów, którzy będą zadawać pytania, po prostu przygotował odpowiedzi na potencjalne tematy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czytanie z kartki powinno być surowo karane. 

Co do zerkania w dół to faktycznie wygląda na propagandę Kremla i służby powinny się tym zająć. A mógł chłop zerkać do tyłu i nikt by się nie zorientował. 

6 minut temu, Stream napisał:

Kiedyś prawica w Polsce kojarzona była z konserwatyzmem, wartościami katolickimi i narodowymi. Teraz z ciemnogrodem, zamordyzmem, złodziejstwem, nepotyzmem, nieudacznictwem, szerzeniem kłamstw, nienawiści, podzieleniem narodu. Głosuj.

Mnie akurat tak się nie kojarzy, może w środowiskach lewicowych takie są skojarzenia. Uważam że prawica nadal jest w Polsce kojarzona  z konserwatyzmem, wartościami katolickimi i narodowymi.

Ale cóż lewica staje na głowie żeby tak jak pisałeś prawica była kojarzona z ciemnogrodem zacofaniem.

Przykładem jest sprawa kawalerki. Wiadomo jest ze to jest sprawa prywatna, jak się dogadali miedzy sobą to ich sprawa. Żadna strona nie miała żadnych roszczeń ani pretensji. Nie spotkałem nikogo kto zgorszyłby się tą sprawą i zmienił swój stosunek do Nawrockiego. Jeden młody człowiek powiedział mi nawet że on zrobiłby tak samo. Powiedział że mając rodzinę dzieci i nie wiele pieniędzy i mieć możliwość wejścia w posiadanie mieszkania nie krzywdząc i nie oszukując przy tym nikogo i nie skorzystać z okazji? Powiedział że to bardzo dobrze świadczy o Nawrockim, że jest dobrym ojcem i chciał zadbać o rodzinę. Szczerze mówiąc to trudno się z tym nie zgodzić, każdy ojciec dbający o swoją rodzinę zrobiłby pewnie tak samo. Także to się nie udało, ludzie rozumieją w czym rzecz i z tych osób co ja znam, nikt nie widzi w tym nic złego. Nikogo nie skrzywdził , nikogo nie oszukał, nikogo nie okradł. To miało być najmocniejsze uderzenie w Nawrockiego ale okazał się słabe. Dużo ludzi odebrało to jako podły podstępny atak obozu władzy i ich mediów na jednego z kandydatów i zareagowali odwrotnie zniechęciło ich to do Trzaskowskiego. 

Najnowszy sondaż Trzaskowski Traci, coś odwroty skutek te wasze ataki mają, może lepiej byłoby grać fair, może ludzie bardziej by to docenili.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Przykładem jest sprawa kawalerki.

Jako adwokat diabła, zwyczajnie się ośmieszasz i kompromitujesz....

7 minut temu, waldi1965 napisał:

Kamień z serca. Obawiałem się, że dokończę pić kawę i nie przeczytam nic o kawalerce Nawrockiego ale jednak się udało. 

Ja wiem że strona rządząca wolałaby chyba o tym już nie mówić. Najlepiej jest rzucić temat, ale nie wyjaśniać do końca sprawy tak żeby niesmak pozostał. Bo jak się wyjaśni to traci swoją siłę oddziaływania.    

2 minuty temu, Stream napisał:

Jako adwokat diabła, zwyczajnie się ośmieszasz i kompromitujesz....

Ja myślę ze to lewacy się ośmieszają, robią z igły widły szukają przestępstwa tam gdzie go ni ma. Przez tyle lat Nawrocki miał dostęp do tajemnic Państwowych, był prześwietlany przez służby, niczego się nie dopatrzyli żądnych nieprawidłowości, a wy szukacie dziury w całym śmieszne i żałosne się to robi. No traci wasz kandydat, ale obrzucanie błotem przeciwnika to nie najlepszy sposób na wygranie wyborów. Tak lewacy robili w USA nie czego się nie nauczyliście?  Gospodarka, służba zdrowia, energia elektryczna, koszty życia, jak rozwiązać problem ogromnego zadłużenia kraju to są sprawy ważne dla obywateli a nie wtrącanie się w czyjeś prywatne sprawy.        

42 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Ja wiem że strona rządząca wolałaby chyba o tym już nie mówić. Najlepiej jest rzucić temat, ale nie wyjaśniać do końca sprawy tak żeby niesmak pozostał. Bo jak się wyjaśni to traci swoją siłę oddziaływania.

Dokładnie, to jest falstart, który popełnili w wyniku obstrukcji po wizycie Nawrockiego u Trumpa - faktycznie to była mocne zagranie, facet pokazał, że oprócz bla bla bla, to już wbija na salony dla dobrych relacji, a jak jest traktowany Tusk? Każdy widzi, szkoda tylko, że to za jego pośrednictwem nas tak traktują, ale kolaborant nigdzie nie ma szacunku. Rafała to szczerze, po ludzku mi żal, te debaty, których unika mocno się odbijają na jego psychice, tym bardziej, że każda powoduje spadek poparcia.

Na szczęście Polska to jeszcze nie Białoruś i nie wygrywa się programem blokowania, zamykania, zabierania subwencji i hejterskiego plucia na opozycję, chociaż niektórym się to jak widać podoba.

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Napisałbym ci od serca, ale moderacja tylko na to czeka,

Już to mi wystarczy, już trochę znam twoje serce.

Pan Rafał Trzaskowski z oczywistych dla każdego normalnego człowieka powodów jeszcze nie wygrał. Wygra dopiero wtedy, gdy zostaną przeliczone głosy wyborców.

Aleś się nadął, żeby tylko...

Za trudne do zrozumienia? Jeżeli tak, to nie moja wina i nie mój problem.

To była ironia, że jej nie chwyciłeś, to już nie mój problem.

Echhh... Ten Alfons Batyr....

A wystarczyło powiedzieć:

"Jak każdy Polak mam trzy mieszkania".

I nie byłoby sprawy...

Edytowane przez cocacol
10 godzin temu, waldi1965 napisał:

Podobnym szczęściem niegdyś zachwycał Wałęsa (toto lotek) a teraz Romanowskiemu jedynie słuszną sędzię "wylosowali".
Takie przypadki....   :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 minutę temu, Maju napisał:
10 godzin temu, waldi1965 napisał:

Podobnym szczęściem niegdyś zachwycał Wałęsa (toto lotek) a teraz Romanowskiemu jedynie słuszną sędzię "wylosowali".
Takie przypadki....  🙂

Pewnie wymodlił.

Ale poza tymi wizjami to dobrze się czujesz?

11 godzin temu, waldi1965 napisał:

Znaczy to tyle, że w wewnętrznych prawdziwych sondażach bardzo się pali. 

Cienka manipulacja. Prawdopodobieństwo wyliczane przy założeniu, że w każdej kolejce losował wszystko jako pierwszy. A jeśli losował jako trzynasty? To miał jeden numerek do wyboru. Jeśli losował jako dziesiąty i do wylosowania był już tylko numer np. 2, 7 i 13? To miał 1/3 szans na ten numer.

Jeśli ktoś chodził do szkoły i uważnie uczył się matematyki, to nie ma z tym problemu.

• Moderatorzy
3 godziny temu, Stream napisał:

Nawrocki, jako konserwatysta czyta z kartki...

"W trakcie wypowiedzi Karola Nawrockiego można było zwrócić uwagę, że często zerka w dół, tak jakby czytał. To może rodzić podejrzenia, że znał pytania, chociaż bardziej prawdopodobne jest to, że znając nazwiska ekspertów, którzy będą zadawać pytania, po prostu przygotował odpowiedzi na potencjalne tematy."

Ukryta Zawartość

Ja tu nie widzę problemu.

Przykładowo zostaję wezwany do sądu w charakterze świadka. Temat rozprawy znam to i mogę się przygotować do wypowiedzi, żeby nic nie pominąć.

Wypunktuję więc na kartce wszystko co chcę powiedzieć i co uznam za ważne.

7 minut temu, zetempowiec napisał:

Jeśli ktoś chodził do szkoły i uważnie uczył się matematyki, to nie ma z tym problemu.

Dla mnie spoko. Rachunek prawdopodobieństwa 🙂

Jeśli będzie 11 kandydatów. To szansa na to , że dowolny będzie 3x przemawiał jak ostatni jest:

1/11  x 1/11  x 1/11 = 1/1331

Także spoko. Kupuję to

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

10 minut temu, stench napisał:

Ja tu nie widzę problemu.

Przykładowo zostaję wezwany do sądu w charakterze świadka. Temat rozprawy znam to i mogę się przygotować do wypowiedzi, żeby nic nie pominąć.

Wypunktuję więc na kartce wszystko co chcę powiedzieć i co uznam za ważne.

Ja też nie. Problem widział ten, kto zarzucał Biejat czytanie z monitora.

Macron i chusteczka do smarkania na stole  odpowiedzią na kremlowską narrację.

Oczywiście to tylko ruska onuca, co podbija niezastępowalny nabijacz fobii seksualnych Bart Staszewski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapewne Tusk po detoksie i go nie zaprosili.

25 minut temu, Stream napisał:

Problem widział ten, kto zarzucał Biejat czytanie z monitora.

To żaden problem, ogarnianie techniki.

Kronikarstwo sprzętowe robię.

@747

Czy chusteczka Macrona to ruska onuca?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

3 godziny temu, Roman_66094 napisał:

a myślę ze to lewacy się ośmieszają

Każdy prawak  ma w sobie lewaka  i żadne modły ani różańce w lapie tego nie zmienią. 😉 aa600910d1f14aed920c5710c50c51f0.png

13 godzin temu, Zbig napisał:

Jaro i tak łagodnie opisał nie wiem już które idiotyczne przedrzeźnianie w Twoim wykonaniu.  I skąd pomysł, że ktoś chce z Tobą rozmawiać?

Własnie to robisz.

12 minut temu, jar1 napisał:

Każdy prawak  ma w sobie lewaka  i żadne modły ani różańce w lapie tego nie zmienią. 😉 

Ukryta Zawartość

A gdzie tu sa "prawacy" bo nie widzę?
Tu sa tylko farbowane eurokomuchy

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 godziny temu, cocacol napisał:

Alfons Batyr....

Kolejny Henryk Batut?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, wlodek71 napisał:

Przede wszystkim tym, że PO go nie ma

A po co im program jak Niemcy mają?
Po co nam lotnisko,jak jest w Berlinie?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

16 minut temu, Stream napisał:

Wyjątkowo głęboka myśl....

Chusteczkę bym od razu po użyciu do kosza wyrzucił.

Mniemam że ruska onuca mniej wstrętna.

14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jaka niby rozmowa?

Z tobą???

Zapomnij.

Kabli nie słyszę😁.

hahahahaha

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.