Skocz do zawartości
IGNORED

Czy grozi nam III wojna światowa i konflikt nuklearny?

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, soundchaser napisał:

Nie widzisz, że jaja sobie z Ciebie robią?

Stać ich tylko na głupawy trolling.

Zadziwiające,jaką furię może wywołać proste pytanie😁.

Byłem już antyszczepem,ruska onuca,konfederastą,głucholcem,antykablarzem-a teraz zostałem kryptoglobalistą!
Reczywiście chyba jestem niepokorny...
😁

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

A ja mam sposób na uniknięcie wojny nuklearnej! Tym razem chyba wszystkie onuce mnie poprą! 😄 

Zrzut-ekranu-2024-11-21-001135.png

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie będzie wojny nuklearnej bo nie będzie maił kto nacisnąć w Rosji przycisku bo wcześniej dzielny Szymuś Hołownia wdepcze Putina w ziemię.

37 minut temu, tadeo napisał:

dzielny Szymuś Hołownia wdepcze Putina w ziemię.

kac*py nie wiedzą z kim zadzierają.

ch%C5%82opaki-nie-p%C5%82acz%C4%85-psiku

holownia-cry.gif

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Tacy jak Zbig, jar1 czy Jaro_747 zawsze wszystko wiedzą najlepiej. W dowolnym temacie.

Ty wiesz najlepiej bo masz najświeższe wiadomości z rządu światowego .

2 godziny temu, tadeo napisał:

Nie będzie wojny nuklearnej bo nie będzie maił kto nacisnąć w Rosji przycisku bo wcześniej dzielny Szymuś Hołownia wdepcze Putina w ziemię.

A jego żona zginie na froncie. 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

W dniu 18.11.2024 o 05:08, Berbeć napisał:

Witam.

Temat w zasadzie już ruszył w wątku o Donaldzie Trumpie, ale sądzę, że jest na tyle poważny, że wymaga założenia osobnej dyskusji. Co o tym sądzicie? Czy po decyzji amerykanów i wyrażeniu zgody na ataki ich bronią celów w głębi Rosji, może dojść do konfliktu nuklearnego?

Ten element układanki homo sapiens ma już zagwarantowany. Pozostaje pytanie, kiedy do niej dojdzie. 😈

12 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Cóż z tego, jak o wszystkim dowiaduje się ostatni 😉

3 godziny temu, Mrok napisał:

Ten element układanki homo sapiens ma już zagwarantowany. Pozostaje pytanie, kiedy do niej dojdzie. 😈

Oby jak najpóźniej. Wszyscy chcemy jeszcze trochę pożyć i korzystać z uroków życia w  pokoju.

3 godziny temu, Mrok napisał:

Robi się coraz bardziej niebezpiecznie. Myślę, że odpalenie przez Putina rakiety hipersonicznej da do myślenia „światowym przywódcom”. Już wczoraj, jak ją ruscy szykowali, to dzielni amerykanie uciekli z Kijowa…

12 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak.
trump wygrał wybory
trump wygrał wybory powszechne
trump wygrał senat
trump wygrał kongres

jeśli zrobi to co zapowiada-wojny nie będzie.
a ta co jest-sie skończy

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

23 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Tak.
trump wygrał wybory
trump wygrał wybory powszechne
trump wygrał senat
trump wygrał kongres

a ta co jest-sie skończy

Pożyjemy zobaczymy .

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Wszyscy chcemy jeszcze trochę pożyć i korzystać z uroków życia w  pokoju.

No właśnie! Niech się kac*py tak nie rzucają z tym atomowym bombardowaniem, bo muszę nowy DAC kupić. W końcu znalazłem godnego następcę dla Havany. Też na PCM56PK ale z lepiej rozwiązanym stopniem wyjściowym! 😄

Edytowane przez il Dottore

19 minut temu, il Dottore napisał:

No właśnie! Niech się kac*py tak nie rzucają z tym atomowym bombardowaniem, bo muszę nowy DAC kupić.

Ty w tej zielonej krainie jesteś całkowicie bezbieczny.

1 godzinę temu, Berbeć napisał:

Robi się coraz bardziej niebezpiecznie. Myślę, że odpalenie przez Putina rakiety hipersonicznej da do myślenia „światowym przywódcom”. Już wczoraj, jak ją ruscy szykowali, to dzielni amerykanie uciekli z Kijowa…

Takie szachy. Albo będzie porozumienie i rozejm, albo eskalacja konfliktu.
Zresztą już jest.

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

a ta co jest-sie skończy

Nie podejrzewam Trumpa o to , że wywiesi białą flagę , między innymi dlatego Rosja nie może wygrać tej wojny z Ukrainą ( zwłaszcza na warunkach Putina ), gdyż to by oznaczało utratę pozycji/ hegemonii  USA w świecie,  i Trump ma tego świadomość. 

Osobiście uważam,  że najbardziej prawdopodobny scenariusz to, albo  czasowe zawieszenie broni , albo   dalsza eskalacja wojny .

Zamrożenie konfliktu na jakiś czas pozwoliło by nam oraz Europie się dozbroić,   niestety -  Putinowi również. 

PS

Z ust  generała Skrzypczaka słyszałem,  że obecny potencjał militarny NATO nie jest w stanie zagrozić Rosji , co mnie wielce zaniepokoiło ?

Piotr

10 minut temu, 23031970 napisał:

Z ust  generała Skrzypczaka słyszałem

To ten pan co wieścił koniec putina przy okazji rajdu tego prigozyna na moskwę,co sie skończył zanim zaczął?

Ukryta Zawartość

ekspert,który wygłasza treści zgodne z mądrościa etapu.
Wiarygodność 0.

14 minut temu, 23031970 napisał:

Nie podejrzewam Trumpa o to , że wywiesi białą flagę

dlaczego ma wywieszać?
trump nie walczy z rosją,tylko z deep state,który wywołał ta wojnę.
zniszczenie wpływów ds to koniec wojny,oprócz nich nikt jej nie chce.

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Pseudodrummer napisał:

trump nie walczy z rosją,tylko z deep state,który wywołał ta wojnę.
zniszczenie wpływów ds to koniec wojny,oprócz nich nikt jej nie chce.

Obyś miał rację. 

Piotr

Teraz, 23031970 napisał:

Obyś miał rację. 

na razie mam nadzieję,która wynika z tego,że w 2016 trump juz raz powstrzymał wojne z ukrainą.
W 2016 roku spotkanie na ukrainie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ukraina2016-1.thumb.jpg.617a4addcb9f1de8d41e0024ee382826.jpg

Ofensywa to jest atak.usa planowało zacząć od razu po wygranej hilary clinton.
niestety-wygrał wtedy trump.
dlatego wojna nastapiła dopiero po wygranej bidena..

Cytat

W terminologii wojskowej ofensywa to inaczej natarcie. Jest to zatem zmasowany atak zbrojny dużych sił wojska na pozycje przeciwnika przeprowadzony na całym froncie lub na większym jego odcinku. Celem ofensywy jest rozbicie armii nieprzyjaciela i zajęcie opanowanego przez niego terenu. Według regulaminu działań wojsk lądowych ofensywa jest działaniem o charakterze rozstrzygającym.

Tu film:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, burz napisał:

"Dzielni" ruscy dwa lata temu spie** spod Kijowa, aż się za nimi kurzyło. A ty skąd się tu wziąłeś, jeśli wolno spytać?

Ja? Z daleka wróciłem i się nudzę. Słucham muzyki i piszę na forum audio. A Ty?

11 godzin temu, 23031970 napisał:

Zamrożenie konfliktu na jakiś czas pozwoliło by nam oraz Europie się dozbroić,   niestety -  Putinowi również. 

Z drugiej strony takie zamrożenie byłoby idealną okazją do rozpętania kolejnej sztucznej pandemii połączonej z bardziej "skutecznymi" lockdownami i przymusem szczepień.

Znaleźli się następni bohaterowie potencjalnej III wojny światowej…

„Jesteśmy gotowi walczyć z Putinem w Europie Wschodniej – oświadczył Rob Magowan, wysoki rangą dowódca brytyjskich sił zbrojnych.”

Ja jestem gotowy do wojny z Rosją na Wyspach Brytyjskich.

Ty się Rusku lepiej bój, bo zbliża się wam kolejna Wielka Smuta! I tym razem będzie ona naprawdę wielka i wieczna... 

"Tynk pożera dźwięk" 747

2 godziny temu, Berbeć napisał:

Ja jestem gotowy do wojny z Rosją na Wyspach Brytyjskich.

wystarczy że ichny lądek zdrój pzestanie istnieć i zapanuje wieczny pokój.

16 minut temu, fan64 napisał:

wystarczy że ichny lądek zdrój pzestanie istnieć i zapanuje wieczny pokój.

Brytole fikają, bo wiedzą, że swoich Putin nie ruszy! 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

4 godziny temu, soundchaser napisał:

Z drugiej strony takie zamrożenie byłoby idealną okazją do rozpętania kolejnej sztucznej pandemii połączonej z bardziej "skutecznymi" lockdownami i przymusem szczepień.

Z dwojga złego , gdybym mógł wybrać wolę jednak  pandemię , wszak na Covid jest antidotum. Natomiast przeciwko wojnie, chciwości,  nienawiści  i głupocie nie ma żadnej szczepionki .

Niezależnie od kreślonego scenariusza,  obecny świat się kończy .

Piotr

15 godzin temu, burz napisał:

Dziadek Włodek aka Berbeć jest jak Lenin - wiecznie żywy!

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.