Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie odbyła się ta prezentacja z kolumnami Rockport Arrakis?

Ciekawe ustawienie z basowcami na zewnątrz.Najczęściej widziałem zdjęcia z basowcami do wewnątrz.

Być może nie ma jednoznacznej najlepszej opcji i może zależy to od typu pokoju albo np odległości między kolumnami.

Świetna prezentacja:

przepraszam za mały OT, ale czyżby odnalazł się biblijny złoty cielec ?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

• 2 tygodnie później...

Raczej nie w EU bo akurat rozpoznawałem temat tych kolumn

i nigdzie w EU na razie ich nie ma.

Holendrzy poważnie rozważają zamówienie jednej pary ale pewne

to jeszcze nie jest.

• 2 tygodnie później...

Ogólnie pokoik niebrzydki i wykorzystany na maxa.Jwdnak gablotka ze szklanymi drzwiczkami i szkłem na półkach może

pobrzękiwać przy głośniejszych odsłuchach.

Bardzo przeciętny pokój i nie jestem przekonany o słuszności umieszczenia go w tym wątku.

Szmatę jaką by położył na podłogę na pierwsze.Biała komoda też nie wydaje się stabilna, a basowce Mahlera walą prosto w nią jak komorę rezonansową.Całe szczeście, że fronty wydają się pokryte tkaniną, to jest szansa, ze te rezonanse nie są tak dokuczliwe, choć wibracje pewnie i tak mają się dobrze.

To chyba był żart ...

Ten pokój to jakaś masakra estetyczna ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)

jest fajnie, dwie katany nad tv tną sybilanty, a każdy wie, że primare to nie analogowe granie, meblościanka z prawej daje blasku na średnicy, czyli może być już za ostro, tylko zastanawia skos sufitu po lewej, co on wnosi ? lub kosi ?

No ten pokój powinien być raczej 'wyedytowany' (czyt. wyeksmitowany' z tego wątku. Ani on najpiękniejszy, ani nawet typowo odsłuchowy...

Powrót po dłuższej przerwie...

Ok, panowie popatrzcie na ten pokoik.Może być ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo ten.......

normal_audiovalve_eklipse.jpg

Ewentualnie ten......

normal_audiovalve_eclipse.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajne.

Na dole Magico, w środku Sonus Faber, na górze z tylu Alto Utopie a z przodu co to jest?

GEM OPAL firmy Dynavox. Pokój audiofila z Hong Kongu.

Wreszcie coś z rozmachem godnym mej persony:)

A toto złote na ostatniej fotografii to pies, świnia czy misiek?

pierwsze pomieszczenie do poprawki te płyty pilśniowe pasują jak pas do...

hehe..,

Czort go tam wie

Mnie chyba najbliżej do /nr2/ Wydaje się najbardziej dopracowany pod katem akustycznym i wykonania ustrojów.

Podoba mi się również paleta zastosowanych oszczędnie barw.W sumie na granicy przesłodzenia, ale miło, przytulnie.

Zwraca uwagę trochę odmienna adaptacja sufitu.Fakt z szybami trochę lipa, ale w sumie aranżacja niezła.Mnie najbardziej podoba się 1fota.Ciepłe barwy i tak przytulnie, a za kolumnami chyba RPG, regały po bokach robią swoje i to nie tylko wyglądem.

Łukasik,

W sumie, to ta szyba powinna Cię zainteresować:))

Masz + od Maćka za tego linka z YT.Chętnie obejrzałem sobie po raz drugi.

• 4 tygodnie później...

Mój pokój.

Realizacja: SMT Sweden

Ściana za kolumnami będzie dłuższa, ok 6-7 metrów. Na drugim rysunku widać zarys i takie będzie własnie pomieszczenie, ok 50-55m2. (Nie zrozumielismy się z Mattsem i prawidłowa wersja będzie w przyszłym tygodniu :) )

1ipwbdnhlt5d.jpg

7gm1g8i2u03a.jpg

Oczywiście to tylko pierwszy zarys "na brudno".

• Pokaż nowe odpowiedzi