Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

cd. oscarowych

Whiplash - !!! - nic dodać, nic ując. Dla takich filmów człowiek żyje ... i jak J.K.Simmons nie dostanie oscara to juz wiecej nie bede ogladal oskarowych nominacji, i powaznie sie zastanowie nad bojkotem akademi ;-)

G - E - N - I - A - L - N - Y

Gran Budapest Hotel - ... jestem wielkim fanem Wes'a Andersona, po jego Moonrise kingdom nie moge sie doczekać kazdej nastepej jego produkcji Absolutnie nie zawiódł ... kolejna pozycja dla ktorej warto "stracic" dwie godziny z zycia. Kocham go za wszsytko .. Znakomity !!! ... scenariusz na oskara, zdjecia prawie tez, scenografia, pomysl, aktorstwo ! (swietny willem dafoe i harvy kaitel ) no po prostu boska uczta ,,,

Popieram, warto!

• Moderatorzy

Uprowadzona 3 - kolejny raz Liam Nesson staje przeciw oprychom by ratować rodzinę.

Bijatyka, strzelaniny i pościgi.

To jak po raz kolejny zamówić znaną pizzę w swojej pizzeri. Wiesz co otrzymasz i jesteś zadowolony.

Polecam

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Sekretne życie Waltera Mitty

Świetny film. Niby bajeczka i do tego po części romansidło, ale jak to się ogląda!

Klimat tego filmu zachwyca, zdjęcia cudowne, fajna muzyka. Odpływamy na prawie dwie godziny w jego świat.

Dodatkowym zaskoczeniem jest fakt, że głównego bohatera gra i dodatkowo reżyseruje Ben Stiller. Z tego powodu podchodziłem do tego filmu jak pies do jeża. A myliłem się i to grubo. Świetna robota, jakże wyróżniająca się z przytłaczającego nas podobnego jeden do drugiego filmowego chłamu. Brawo.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Uprowadzona 3 - kolejny raz Liam Nesson staje przeciw oprychom by ratować rodzinę.

Bijatyka, strzelaniny i pościgi.

To jak po raz kolejny zamówić znaną pizzę w swojej pizzeri. Wiesz co otrzymasz i jesteś zadowolony.

Polecam

Liama bardzo lubię, ale jako że trzecia część jest podobna do poprzednich, chyba dlatego że jest kontynuacją wcześniejszych części, jest również przewidywalna ....jak ta pizza.

A skoro pizza potrafi się przejeść tak i "uprowadzona3" jest konsumowana z lekkim przymusem, zwłaszcza że to nie klasa "Szklanej pułapki".

Film niezły, ale trudno mówić o jakichś nowych wrażeniach podczas jego oglądania.

Liama bardzo lubię, ale jako że trzecia część jest podobna do poprzednich, chyba dlatego że jest kontynuacją wcześniejszych części, jest również przewidywalna ....jak ta pizza.

A skoro pizza potrafi się przejeść tak i "uprowadzona3" jest konsumowana z lekkim przymusem, zwłaszcza że to nie klasa "Szklanej pułapki".

Film niezły, ale trudno mówić o jakichś nowych wrażeniach podczas jego oglądania.

Chyba nie Szklanej Pułapki 5.....bo to klasy nie ma zadnej ....

I tak Uprowadzona obejrze...pierwsza czesc jak dla mnie w swojej kategorii byla swietna. Zobaczymy jak nastepne klase trzymaja

W dniu 28.01.2015 o 21:06, Piotr_1 napisał:

Popieram, warto!

Gran Budapest Hotel - gusta są różne. Film dobrze zrobiony jako całość, ale mnie śmiertelnie wynudził. Nie lubię takich klimatów.

W dniu 29.01.2015 o 10:27, gość napisał:

Sekretne życie Waltera Mitty

Świetny film. Niby bajeczka i do tego po części romansidło, ale jak to się ogląda!

Klimat tego filmu zachwyca, zdjęcia cudowne, fajna muzyka. Odpływamy na prawie dwie godziny w jego świat.

Fakt. Zgrabnie zrobiony. Podobał mi się.

Taken 3 - niestety słabszy od poprzednich.

Przykro mi - nie mogę tego filmu polecić, liczyłem na coś lepszego.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

cd.oskarowych...

Foxcatcher - znakomity film! swietne role "DuPont'a" (Steve Carell) !!! wzorcowo zagrane, a także Channing Tatum (nie spodziewalem sie takiej gry po nim). Znakomity Rufallo. Reasumujac - Fantastycznie nakrecony z fenomenalnym oddaniem realiów lat80-90.Zdjecia zdjecia zdjecia - szacunek. Swietnie rozlozone jest dawkowanie napiecia - jesli co takiego w tym gatunku istnieje. I ten dudniacy w tle asepkt o poczatkach wchodzenia pieniedzy do sportu, i wiele wiele innych aspektow rownie waznych, choćby jak wplyw kompleksów na zycie, podjescie do lojalnosci. Film godny nominacji - absolutnie, i aż dziw bierze że jej nie dostał. Po MoneyBall i Capote - kolejna swietna robota Miller'a. I ta choreografia zapasnicza ... szokujące! Dwie godziny z ktorych ani minuta nie wieje nudą - chyba że ktoś lubi poziom dawkowania adrenaliny jak w "Szybcy i wsciekli 5"

Polecam bez żadnych "ale" !

Edytowane przez Martin

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

powiedziałbym że płaski i blachy, nie angażuje, nie wymaga, sporadycznie bawi, czasem wkurza swoją ingracjacją a wszyscy by polegli gdyby nie Groot. Film familijny, kto nastawiał się na coś innego (jak ja) to się rozczaruje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fetek

A mnie Strażnicy Galaktyki nie rozczarował. Na to sie nastawiałem i dostałem to co chciałem. Ubawiłem sie setnie. Jakosc calosci na szóstkę mimo banalności. Kluczem jest faktycznie podjescie do tego filmu ... ale dla mnie to nowa jakość w zalewie tych tandetnych kapitanow ameryka thorow itp.

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Film jest ok, niestety tylko ok, niczym nie zachwyca, niczym nie zaskakuje a jedyne co będziemy pamiętać to kaczora po napisach. "Ot kolejny obejrzany zaliczy i do kosza".

Dla mnie więcej w tym komizmu niż "dobrej zabawy", ale to nie pierwszy i nie ostani film w takiej konwencji.

Edytowane przez fetek

John Wick - bajeczka ale w porządku.

Oglądało się fajnie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

The Remaining - negatywnych komentarzy było tyle, że z ciekawości obejrzałem. Film z racji tematu nie każdemu może się podobać. Momentami trochę denerwuje prowadzeni kamery, ale sam pomysł, wizja i jej sposób prezentacji całkiem dobre.

Edytowane przez Mrok

Poniewierało się toto na półce od lat. Jakoś - nie było czasu obejrzeć.

Właśnie się obudzilem po "seansie"...

Mowa o "Vicky, Cristina, Barcelona".

Takiej kupy dawno nie widziałem.

Dziadek Allen się wyczerpał do cna.

Co z przykrością stwierdzam.

Poszło do kosza.

Też spałem na tym filmie, ale kobitki były tym gniotem zachwycone, jak dla mnie nawet Scarlett nie uratowała tego tworu

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Poniewierało się toto na półce od lat. Jakoś - nie było czasu obejrzeć.

Właśnie się obudzilem po "seansie"...

Mowa o "Vicky, Cristina, Barcelona".

Takiej kupy dawno nie widziałem.

Dziadek Allen się wyczerpał do cna.

Co z przykrością stwierdzam.

Poszło do kosza.

Ke? ;-) Przecież to całkiem fajny film, choć z nowych dzieł Allena najbardziej lubię "Blue Jasmine" i " O północy w Paryżu". Nie przesadzaj, chyba tak źle nie było ;-) Nawet najgorsze produkcje Allena są niezłe ;-)

mnie denerwują takie "puszczalskie" tematy w filmach, no ale kto zrozumie kobiety.

Nikt, nawet ja :-)

Jaki jest Wasz ulubiony film Allena?

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Mnie akurat bardzo podobał się 'Vicky Cristina Barcelona' - miałem dużo fanu oglądając ten film w kinie, kupiłem nawet DVD. Woody Allen jest dla mnie w flmie tym samym co Miles w muzyce - nie podlega krytyce. Warto dodać, że artysta ten ma już osiemdziesiąt lat i łatwo zauważyć, że już od wielu lat kręci filmy o zupełnie innej wymowie i sile rażenia niż dawno dawno temu. Zupełnie inne oblicze, ale też fajne i dające mi dużo frajdy. Wszystkie jego filmy są moimi ulubionymi.

Parker's Mood

VCB już taki w kierunku Almodovara. Ciekawe tematy, ale niedługo będzie poruszał dylemat z posuwaniem nieletnich i bezpańskich psów robiąc z tego kolejny ważny temat do społecznej dyskusji o moralności.

Albo się go lubi, albo nie - miłość i seks z bezpańskim pieskiem to w sumie mógłby być niezły materiał na film. Jest na świecie tylu miłośników zwierzątek, że te klimaty byłyby jak najbardziej aktualne i można by rzec, że dla wybranych środowisk wręcz kultowe. Pamiętam zupełnie nie tak odległą aferę w Niemczech, gdzie tamtejsi zoofile walczą o swoje prawa i domagają się przywilejów i równouprawnienia. Nie rozumiem, dlaczego miłość i pociąg seksualny do konia, albo ryby czy też kury miałby być jakimś tematem tabu. Przecież teraz wszystko wydaje się być normalne, nawet związki małżeńskie i bzykanko z pięcioletnią dziewczynką w kulturze hinduskiej.

Parker's Mood

Co to Szykago robi z przyzwoitymi ludźmi!!!:)))

Choć, ja też mam pociąg do ryb.

Karpi. W Wigilię.

Ps - albo film o tym, jak chłop zjadł chłopa. Z ogłoszenia.

Rammstein o tym śpiewali.

Bez przesady, drogi Marku.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Choć, ja też mam pociąg do ryb.

Karpi. W Wigilię.

Rozumiem Cię Niusio Bezlitosna - karp jest śliczny i pewnie ciężko Ci się oprzeć.

A w temacie - obejrzałem ostatniej nocy Fury. Film taki sobie i szczerze mówiąc, nawet nie wiem czy mi się podobał. Coś w stylu czterech pancernych, tylko we wspólczesnym, jakże modnym i trendi brutalnym wydaniu. Nie poruszył mnie ten film, co najwyżej trochę zniesmaczył.

Parker's Mood

Ukryta Zawartość

dość dziwny film, mało spotykany schemat, nie powala ale warto obejrzeć.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi