Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja filmy traktuję jako rozrywkę łatwą i lekką tak jak piwko i grillik... bajki i baśnie też trawię nawet te gimnazjalne.... :)

...i nie szkoda mi czasu aby nawet przy takich treściach się wyluzować ...

Nie trawie natomiast filmów w stylu "Piła" i parodii w stylu "Naga broń"... i nie dziwi mnie że ktoś na takowe czas marnuje skoro takie są jego preferencje filmowe czyt.gusta filmowe.... :)

Edytowane przez Yodas

Dokładnie, a do tego często dialogi są niewyraźne.. a można to zrobić dobrze patrząc na to jak są zrobione ścieżki dźwiękowe w filmach zagranicznych..

To kwestia pewnej "maniery". Choć może kwestia kosztów. W filmach amerykanskich dialogi ponownie sie dogrywa po zakonczeniu zdjęc. Tzw postsynchrony. Dlatego np jak bohaterowie rozmawiają w jadącym metrze to słychac wyraźnie - natomiast w polskim kinie zawsze królowała "naturalność" udźwiekowienia i dialogów. Ja osobiście równiez wolę podejście amerykanskie - polskie udźwiękowienie jest tragiczne.

...Nie trawie natomiast .... parodii w stylu "Naga broń"...

No dobra, de gustibus... ale bez przesady! Bluźnierca! ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

"Angry Birds Film" - mówię wam, niezłe jaja, ta dziecięca animacja to ewidentnie dorosły film polityczny, przedstawiający ptaki nieloty jako Europejczyków (czy też ogólnie "ludzi zachodu") i napływające do nich świnie - świńska propaganda głosi, że chcą ziemię ptaszków wzbogacić kulturalnie (no i puszczają ptaszkom jakieś świńskie disco) a rzeczywistość jest zgoła odmienna - świnie chcą ptakom zabrać jaja a dorosłą cywilizację "tych, co zapomnieli latać", wysadzić w powietrze. 7/10.

Edytowane przez suluben

Central Intelligence

Taka sobie komedyjka z elementami akcji do popatrzenia. Trochę dłużyzn, żarty na marnym poziomie. Do obejrzenia raczej tylko z braku laku:)

Edytowane przez djmilkyway

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Midnight Special

Jedna z lepszych produkcji s-f z ostatnich 5, a może nawet 10 lat. Rozkręca się wolno. Z efektami poza świetnymi wizualizacjami w końcówce szału nie ma. Mimo to podobał mi się bardziej niż wielkonakładowe typu Proteusza. Krótko mówiąc dobre kino.

ARQ (ARQ, 2016)

Dobry film S-F.

Dla miłośników tego gatunku lub zainteresowanych tematem podróży w czasie pozycja obowiązkowa.

Jako miłośnik s-f zdecydowanie polecam

Midnight Special

Hah Mrok! W tym samym czasie zrobiliśmy dwie wrzuty s-f! :)

Pozdro!

"To co teraz, ha?"

Przy okazji, Cameron ma w planach trzy kolejne części Avatara. Chłop ewidentnie stracił rozum. ;)

ARQ (ARQ, 2016)

ARQ widziałem fragmenty. W tym tygodniu się za niego zabieram. ;)

Edytowane przez Mrok

Midnight Special

Jedna z lepszych produkcji s-f z ostatnich 5, a może nawet 10 lat. Rozkręca się wolno. Z efektami poza świetnymi wizualizacjami w końcówce szału nie ma. Mimo to podobał mi się bardziej niż wielkonakładowe typu Proteusza. Krótko mówiąc dobre kino.

Zgadzam się, bardzo fajny film. Bez zbędnego efekciarstwa.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Przy okazji, Cameron ma w planach trzy kolejne części Avatara. Chłop ewidentnie stracił rozum. ;)

ARQ widziałem fragmenty. W tym tygodniu się za niego zabieram. ;)

Dlaczego wg Ciebie stracił rozum chcąc zrobić kolejne cz. Avatara???

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ja także jestem ciekaw czy Cameron mnie zaskoczy pozytywnie lub negatywnie.... fabuła pewnie będzie do doopy ale ciekaw jestem jak bardzo efekciarski będzie filmik...

Na 100% - a że Ci którzy takich klimatów nie lubią - to im nie podejdzie to już inna bajka..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gust każdy ma inny, nie zmienia to faktu że dobre s-f umarło dawno temu. Nie wiem co Cię tak zachwyciło w Avatarze. Dla mnie był to ewidentny wypadek przy pracy. Banalna produkcja z której absolutnie nic nie wynika, bazująca wyłącznie na efektach specjalnych. Ww. przeze mnie Midnight Special przy Awatarze można zaliczyć do klasyki tego gatunku. ;) Fakt że Cameron chce tę historię pociągnąć dalej, świadczy jedynie o braku sensownego pomysłu na film, czyli twórczym regresie tego reżysera.

Edytowane przez Mrok

Wiesz to nie tylko mnie patrząc ile ten film zarobił (jakby nie patrzeć od 2009 jest najbardziej kasowym filmem -2 787 965 087 $ ) wiele filmów nowych i tych sprzed kilku lat nawet nie jest w stanie się zbliżyć do tego co ten film zarobił. Dla przykładu film, który jest na wysokim 8 miejscu zarobił o 100% mniej - to jest przepaść..

Ja rozumiem że film Tobie się nie podoba, tylko dlaczego swoim gustem piszesz że Cameronowi w głowie się pokręciło skoro chce zrobić drugą część jak i trzecią tego filmu skoro film został dobrze przyjęty przez xxxx osób. Obstawiam w ciemno, że II cz może pobić albo zbliżyć się do tego co zarobiła I cz. ale żeby to było uczynione to cała masa ludzi na świecie musi iść do kina tak jak to zrobili ludzie przy pierwszej cz. Pomysły na ten film to on ma od x czasu ... pierwszy raz jak już miał plan na film to było dobre około 10 lat przed nakręceniem 1 cz - tylko nie był w stanie w tamtych czasach czegoś takiego nakręcić.. Trzeba poczekać aż film wejdzie na ekrany kin i wtedy ocenimy.

Tylko, że 2 787 965 087 $ nic nie mówi o jakości filmu ... ;-)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Po co ta dyskusja?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

ARQ (ARQ, 2016)

Dobry film S-F.

Dla miłośników tego gatunku lub zainteresowanych tematem podróży w czasie pozycja obowiązkowa.

Jako miłośnik s-f zdecydowanie polecam

Dzień Świstaka w wersji SF,niezły,zgrabnie nakręcony w "teatralnej" scenerii.

Midnight Special

Dobry film ale Ex Machina też nie iskrzyła efektami,a dynamikę miała znacznie bardziej intensywną.

l'enfant sauvage

Tylko, że 2 787 965 087 $ nic nie mówi o jakości filmu ... ;-)

Mówi "tylko tyle" że jakby film był mega słaby i po pierwszych recenzjach krytycy daliby czadu to miliony ludzi na świecie nie poszło by do kin.. poszli bo widać coś w tym filmie było.. co nie oznacza że to film który wszystkim się podoba i ja to rozumie.. Tylko nie potrafię zrozumieć tego co wcześniej pisałem.. Bo swoim gustem nie można oceniać generalnie filmu, reżysera itp.. Lepszym przykładem jest Legion samobójców gdzie krytycy napisali to co napisali, a ludzie pomimo tego i tak poszli do kin i zarobił bodajże ponad 770 mln $ .. a to że wszystkim nie podszedł czy nie podejdzie to już inna bajka.. dla zainteresowanych tym filmem na BR będzie rozszerzona wersja o 13 min.

Lolek126 wiedz ze masa ogląda czesto badziew bo ma xxx (w miejsce xxx można wstawić efekty bo inni ogladaja bo amerykanskie bo jest w kinach itp itd) czasami nie można zrozumieć z czego to sie bierze. Tak wiele beznadziejnych filmów było ogladane przez sporą ilość osób a tak wiele dobrych filmów umknęło. Branży hamerykanskej udało się zaprogramować publiczność na oglądanie ich filmów ale trzeba wiedzieć ze w większości nie sa to jakieś wybitne produkcje a sporo zwykłego dziadostwa .

Kolene dziadostwo sie ukazało ostatnii dzien niepodległości i pewnie całe masy to będzie oglądało. I znowu zarobi. Ale czy ti znaczny ze to dobry film?

chwilowy brak działalności w audio.

Dzień niepodległości to za powiedzmy 10 dni to na BR się ukaże, do kin nie wiem ile poszło osób trzeba by było to sprawdzić .. a tym samym ile film zarobił..pewnie troszkę zarobił.. mi nie chodzi o to że jak film dużo zarobił to jest mega produkcja, tylko wiesz mi chodzi o to że jednak XXX osobom dany film podchodzi co np mi czy Tobie się nie podoba... i nie można wrzucać tak wszystkiego do jednego wora.. Najlepszym przykładem jest film 50 twarzy G., który zarobił mega w stosunku do tego ile włożyli, a film każdy wie jaki był.. ale zapewne były osoby którym film się spodobał i nie mi to oceniać ani te osoby jak i ich gust.. bo to jest indywidualna sprawa - wolny kraj. każdy ogląda to co mu się podoba i nikomu nic do tego .. prawda?

Liga samobójców - dawno tak głupiego filmu nie oglądałem.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

W dniu 2.10.2016 o 17:21, gość napisał:

Swiss Army Man

Czy ktoś już ten film widział.

Trailer nieźle po....ny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.... o kuźww... muszę to zobaczyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.... o kuźww... muszę to zobaczyć.

Pytanie, czy nie szkoda marnować życia na oglądanie czegoś tak durnego. Widać, że to film skierowany do przeciętnego amerykańskiego oglądacza, grubasa siedzącego z colą i popcornem przed TV. Lepiej zapodać sobie jakąś muzę.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Pytanie, czy nie szkoda marnować życia na oglądanie czegoś tak durnego. Widać, że to film skierowany do przeciętnego amerykańskiego oglądacza, grubasa siedzącego z colą i popcornem przed TV. Lepiej zapodać sobie jakąś muzę.

Ja nawet nie zakładam, że to dobre kino...szczególnie, że amerykańskie... raczej zobaczę z ciekawości (cóż że to to jest), najwyżej wyłączę po nastu/dziesięciu minutach i włączę dobrą muzę... może amerykańską ;). Popcorn lubię, coli nie cierpię, BMI w normie :).

Ex Machina też nie iskrzyła efektami,a dynamikę miała znacznie bardziej intensywną.

Niedawno widziałem. Ex Machina to w gruncie rzeczy prosta historia. Tak sie nastawiałem po jakiejś rezenzji na spłycenie psychologiczne i psudonaukowy bełkot oraz geniuszy domniemanych - czyli portretów "szalonego naukowca" w których nauki jest jeszcze mniej niz szaleństwa.

A Film mnie jednak miło zaskoczył.

Klucz do zrozumienia akcji filmu tez jest prosty ale jako tryglodyta nie od razu go odszukałem. Może zreszta o to chodziło. To zrozumienie że wyszukiwarki internetowe posługują się "sztuczną inteligencją" w celu selekcji i wyszukiwania zwiazków między informacjami. Pewnie byłoby to znacznie za mało do zbudowania "myślącej" maszyny. Ale twórcom udało sie oszukać widza. Cały film to taki teatr jednej postaci odgrywajacej jakąś rolę przed inną postacią.

Captain Fantastic (2016)

Jeden z lepszych (o ile nie najlepszy) komediodramatów obejrzanych w tym roku.

Świetnie zagrany z humorem i dużą dawka pozytywnej energii.

Zdecydowane polecam

"To co teraz, ha?"

Czy ktos widział planete singli w wersji blu ray?

Planeta singli z tego co się orientuje nie jest przewidziana na BD tylko na dvd.
  • Pokaż nowe odpowiedzi