Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj obejrzało sie Szybcy i wściekli 8, cóż , dla fanów serii napewno ok Oki, efekty jak zawsze super , wiadomo jedni po 15 minutach wyłączą bo ilość bajek tu jest ogromna. Dla mnie Jason Statham w tym w filmie wymiata, z tym angielskim akcentem, sceny z dzieckiem w nosidełku to sie uśmiałem:) Rozczarowanie to Charlize Theron, tak jak zawsze podobała mie sie w filmach i jako kobieta, tu nie umię na nia jakoś patrzeć:(

Edytowane przez marteo1981

ilość bajek tu jest ogromna

o zdecydowanie - np lewarki mechaniczne , przestawiły sie w pozycie "drive" za pomocą softu , i za pomocą softu kierownice wykonały skręt

normalnie voodoo czyż nie ? :P

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Wonder Woman.

Zakładałem że to kino dla 16/17 latka ale im bliżej końca tym bardziej było to kino dla 13/14.

Kicz okrutny !

Ostatnia Rodzina

Film o rodzinie Beksińskich.

Powiedział bym że film bardzo dobry ale postać Tomka Beksińskiego, chyba specjalnie zmieniona by wywołać sztuczny szum w okół filmu.. Przyjaciele Tomka i jego współpracownicy bardzo negatywnie się to przyjeli..

Za tą zagrywkę duży niesmak i minus dla producentów.

Aktorsko super, podobało mi się przejście z 1977 do 1999

Edytowane przez rambo54

Strasznie smutno sie ogląda . "upadek" przyzwoitych aktorów , pod koniec swojej kariery

możnaby śmiało ogłosić konkurs , kto wytrzyma dłużej , przy "dziele" , - "Jak dogryźć mafi"

u mnie 17 min - kto lepszy ? :D

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

"Lekarstwo na Życie" niby horror ale nic w nim nie straszy nie trzyma napięcia. Jest kilka dobrych zwrotów w sanatorium jak np. przewierca mu zęba na wylot ale nic poza tym film nudny i długi. Ogólnie zawiodłem się myślałem że będzie dobry horror

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Azyl ( Zookeeper's Wife)

Warty obejrzenia obraz prawdziwych bohaterów czasów wojny. I to na dodatek Polaków.

Właścicieli warszawskiego zoo, którzy w czasie wojny przechowywali w nim Żydów których sami wywozili z getta.

Niesamowite, że taki film powstał w USA. Nie ma w nim ani jednej sylwetki Polaka zdrajcy a wszyscy Niemcy są źli.

Film trochę zbyt cukierkowaty ale... niech tam. Ważne że powstał i da się go z przyjemnością obejrzeć.

Namawiam do obejrzenia filmu, którego wprowadzenia na ekrany odmówili wszyscy francuscy dystrybutorzy kinowi!

Время первых

"czas pierwszych" 2017

Tym razem nie wrzucam trailera - ponieważ zbyt wiele ukazuje z ciągłości wydarzeń. Lepiej się ogląda nie wiedząc jaki jest finał (tak wiem - film jest na faktach i wszystko można wygooglować - ale odradzam przed obejrzeniem filmu)

technicznie: perfekcja

historia: na faktach - życie pisze najlepsze scenariusze

reżyseria: "poprawna", nieco szkolna i bez zaskoczenia - ale taki pewnie był zamysł propagandowy.

aktorsko: Vladimir Ilin - rewelacja! pozostali - nie odstają :)

Nieco dłużyzn, nieco zbyt linearnie, czuje się wybielający charakter realizm stosunków w radzieckiej drabinie władzy. Mimo to - ogląda się dobrze i nazwałbym go rosyjskim "Apollo 13" XXI wieku.

8/10

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zaginione miasto Z

Fajne zdjęcia i gra przyzwotia gra aktorów. Na plus też to, że nie jest kolejna przesłodzona historyjka.

Ale brakuje jednak wciągającego napięcia.

Ghost in the Shell.

Oj słabiutko. Lucy w podobnej tematyce i z tą samą aktorką był filmem o niebo lepszym.

Tu mamy fajne zdjęcia, dobre efekty dźwiękowe i..... i tyle.

Przewidywalne toto i schematyczne okrutnie.

W weekend udało mi się zobaczyć dwa przyjemne filmy, nie są to jakieś wielkie dzieła, ale oglądało się bardzo przyjemnie. Gifted 2017 i Going in Style 2017. Na luźny wieczór polecam.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

No cóż Jak ktoś lubi twórczość filmową Chrisophera Nolana powinien się wybrać do Imaxa na Dunkierkę. Jeden warunek, należy wcześniej uprosić menedżera żeby głośność dano na full lub zamówić sobie osobny seans dla wtajemniczonych ;) Tak ten film z muzyką Hansa Zimmera musi! być oglądany na największym ekranie i z najgłośniej puszczanym dźwiękiem. Fantastycznie prowadzone trzy wątki które potrafią zejść się w jeden, bardzo dobre spojrzenie na zachowanie ludzkie w sytuacjach ekstremalnych, kapitalne niektóre wręcz piękne mimo okrutnego tematu wojennego ujęcia; tyle na początek. Wydawało by się że Hans Zimmer przeszedł na łatwiznę przemycając 60% swojej muzyki-jej ducha choćby z filmu Interstellar; niesamowita sprawa ale właśnie w tym filmie ta muzyka jeszcze lepiej współgra z obrazem do niego podłożona! Może to moja naiwność muzyka niby prosta ale czuję że za tą synergię sypnie się Oskar.

Powtórzę nie chodźcie na ten film do mniejszych kin po prostu coś w życiu was ominie bezpowrotnie, żadne późniejsze oglądanie w domu na super wypaśnym sprzęcie nie odda ręki mistrzów tak doskonale.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

muzyka niby prosta

Bilety na film mam już zarezerwowane na jutro - więc do niego w tej chwili się nie odniosę, ale nawiązując do głównego nurtu Twojego wpisu: parę dni temu odsłuchałem na Tidalu cały soundtruck - pomyslałem: albo Zimmera pojeb.. na starość i wziął się za muzykę eksperymentalną albo jest geniuszem i do niesamowitego obrazu stworzył niesamowita ścieżkę dźwiękową... (te pseudo syreny w tle rozpierd... czaszkę)... Nie mogę się doczekać seansu...

Dunkierka lepsza od Batmanów i Incepcji. Zimmera nie lubię ale w tym filmie jego muzyka jest świetna i można uznać Hansa za współtwórcę dzieła.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

W dniu 17.07.2017 o 15:57, gość napisał:

Ghost in the Shell.

Oj słabiutko. Lucy w podobnej tematyce i z tą samą aktorką był filmem o niebo lepszym.

Tu mamy fajne zdjęcia, dobre efekty dźwiękowe i..... i tyle.

Przewidywalne toto i schematyczne okrutnie.

Lucy było o czymś zupełnie innym. No i Ghost In The Shell podobał mi się dużo bardziej.

Dunkierka lepsza od Batmanów i Incepcji.

Hym... zacznę od tego: dla mnie 7/10

To całkiem różne filmy - kwestia w jakich kategoriach na nie patrzymy...

ale wiecej nie napiszę bo zbyt wiele spojlerów mógłbym przemycić... może założę oddzilny wątek...

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 18.07.2017 o 23:24, djmilkyway napisał:

W weekend udało mi się zobaczyć dwa przyjemne filmy, nie są to jakieś wielkie dzieła, ale oglądało się bardzo przyjemnie. Gifted 2017 i Going in Style 2017. Na luźny wieczór polecam.

Gifted naprawdę bardzo fajny. Dawno z taką przyjemnością nie oglądałem filmu.

Świetna gra aktorów. Mckenna Grace z szelmowskim uśmieszkiem wypowiadającą słowa ,, Goood morning Ms. Stevenson'', bezbłędna!

Going in Style. No tu już aż tak dobrze nie było. Da się obejrzeć. Tylko tyle.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Monstrum

Słabo. Całe to silenie się na oryginalność nic nie dało. Ani akcja nie wciąga, ani gra aktorska nie jest wybitna, nawet muzyki nie ma dobrej.

Nie mam pojęcia za co ten film dostał tak przyzwoite noty.

Ha, właśnie go obejrzałem, zaglądam tu by napisać:

Shot Caller - mocne.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Satyricon Felliniego leci na TVP kultura. Ojj Kurski przegapił, w filmie dwaj faceci się całują niech tylko prezes to zobaczy....kto ten film dopuścił do TVP??

Zachęcony wzmiankami zobaczyłem Shot Caller i się nie zawiodłem. Nie będzie to hit wszech czasów, ale czasu nie straciłem.

Dodatkowo wpadłem na pomysł by zobaczyć Wonder Woman.

Film jest straszny, w tej formie to dramat. Ogólnie brakowało mi Adolfa Hitlera na tyranozaurze, jak to miało miejsce w "bliźniaczej" produkcji.

Jeśli ktoś chce przeznaczyć na to dwie godziny, to polecam posprzątać, zrobić jakieś zaległe prace, cokolwiek.

"Shot Caller", miałem go wcześniej obejrzeć. Sprowokowany Twoim wpisem pochyliłem się dzisiaj. Prosty w formie, nie trzeba wydawać setek milionów, aby zaciekawić fabułą. Nie ma za mocno nad czym się zastanawiać czy analizować. Ogląda się ze przyjemnością.

Na skraju przeciwnego bieguna, były moje doświadczenia z "Valerian i Miasto Tysiąca Planet". Po zapowiedział spodziewałem się wiele, w szczególności, że reżyser tworzył go 7 lat i miał pobić "Avatar". Klimat zbliżony do "5 element", nawet na początku, przewijały się postacie zbliżone z "elementu" Kolorowo, dosyć ciekawie na początku. Jednak film stracił tempo w 3/4 i dwa razy "zmrużyłem oko". Żarty trochę naciągane. Natomiast na duży + oceniam efekty, różnorodność planów i postaci. Ścieżka dźwiękowa znacznie spokojniejsza od wcześniejszych filmów Beson-a. W efektach 3D było coś ciekawego, nie wymuszona wszechobecność. Film oglądałem w przeciętnym jakościowo kinie.

P.S.

Zapewne "Walerian..." miał wpływ na moją drzemkę:)

Edytowane przez hi_aro
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Król Arthur Legenda miecza.

Do połowy filmu rewelacja. Świetne zdjęcia, porywająca muzyka. Fajna gra aktorów.

Od połowy jednak zaczyna się to niepotrzebnie wlec.

Finałowe sceny niestety nie zachwycają. Ale ogólnie jako widowisko poparte świetną muzyką warto zobaczyć.

belko experiment - masakra - jak ktoś ma słabe nerwy to nie polecam

mummy - dla mnie ok , al moze dlatego że lubie Cruisa i ten gatunek - ogólnie fajna bajka

The Gracefield Incident - jeszcze wieksza bajka niz mumia - tylko dla fanów gatunku , z ciekawym niespodziewanym zakonczeniem

;)

w ramach odrabiania zaległości - Choć goni nas czas:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zaczyna się optymistycznie, dwóch głównych bohaterów dowiaduje się że został im w porywach rok życia. Na filmweb ktoś napisał że to komedia o umieraniu, może niezupełnie, na pewno nie wyciskacz łez ani żaden melodramat, tylko niebanalny obraz o niebanalnych sprawach z zawartością naprawdę dużej ilości (głównie) czarnego humoru i sarkazmu... Do tego duet Nicholson - Freeman, mocne 4.5/5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rasputin

Choć goni nas czas:

Film świetny, ale za tłumaczenie tytułu na polski - pała. Wirujący sex jego mać...

Anyway, zmienia poglądy na ekskluzywne gatunki kawy :)

• Pokaż nowe odpowiedzi