Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

..,.i dlatego unikam takich seriali gdzie autorzy na głębokim kacu mogą połamać, wyprostować, wskrzesić, zabić, przenieść w czasie,tutaj możecie wpisać co wam tylko przyjdzie na myśl i poczuć się jak artyści...Chyba, że jest to Peacemaker,ale to już zupełnie inna historia.

W dniu 30.04.2022 o 10:28, broniasz napisał:

HBO.Turysta.To mogło być Fargo 5.Wciąga.

O, to mi umknęło.

Fargo 5? ...w każdym razie ostatnie jak dotąd Fargo (chyba 4?) nieco mnie zawiodło. Ale porownanie innego do Fargo zachęca.

47 minut temu, iro III napisał:

O, to mi umknęło.

Fargo 5? ...w każdym razie ostatnie jak dotąd Fargo (chyba 4?) nieco mnie zawiodło. Ale porownanie innego do Fargo zachęca.

Fargo 4 nie dałem rady obejrzeć do końca, może się jeszcze odrodzą.Wziąłem na siedmiodniową próbę Jabco+ bo tam jest rodzyneczek pt. Severance i po dwóch odcinkach jestem zachwycony,a w kolejce czekają już Slow Horses.I ciekawostka, chciałem sobie przypomnieć koncert Fajansa,ale winszują sobie dodatkowo bodajże 29,99,skandal.

"Turysta" napoczęty ( dwa odcinki),

faktycznie mocno Fargowy.

Trochę jednak zaciekawia, a do końca niedaleko, bo to tylko 6 epizodów? Czy też reszta się jeszcze nie ujawnia?

W dniu 26.04.2022 o 14:24, iro III napisał:
W dniu 26.04.2022 o 11:30, soundchaser napisał:

Czy ktoś oglądał serial "Lost" (Zagubieni)?

Chyba łatwiej jest policzyć tych co nie oglądali.

Jakoś nikt nie pisał o tym serialu, więc chyba nie jest za bardzo popularny na współczesnych platformach typu Netflix. 

W dniu 26.04.2022 o 14:24, iro III napisał:

Około połowy 3 już się "zagubiłem" ...podobnie jak autorzy 😂

Wkroczyłem w tę fazę. Jestem po 15 odcinkach 3 sezonu. Nadal jest ciekawie, chociaż akcja coraz bardziej staje się gęsta i pogmatwana. Ale chyba o to chodziło twórcom, by zaciekawić widza. Mimo ewidentnie kilku naiwnych scen w scenariuszu, ja przymykam oko na te niedoróbki i oglądam dalej, bo akcja mimo wszystko wciąga.

W dniu 6.05.2022 o 07:23, Łukasz_62438 napisał:

Na Amazon jest dobry serial, przynajmniej 1-szy sezon, "The Terror". Polecam. 

The Terror jest kozacki. Lubię takie klimaty. Wg mnie w tym klimacie jest serial "Na wodach północy". Colin Farrell zagrał tam rewelacyjnie. Polecam serial.

4 godziny temu, broniasz napisał:

Slow horses,jednak rozczarowanie.Gary klasa,dlatego warto zerknąć.

Nie jest źle. Historia dobra. Realizacja mogłaby być mniej sztampowa 6,5-7, No ale to by kosztowało więcej. To dopiero drugi serial apla który obejrzałem do końca.

--------------------------

Outer Range/Peryferia z Brolinem już ktoś oglądał? Zaczyna się obiecująco ale piszą na filmwebie że im dalej tym gorzej co jest powszechnym "standardem".

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

46 minut temu, Yodzisław napisał:

Nie jest źle. Historia dobra. Realizacja mogłaby być mniej sztampowa 6,5-7, No ale to by kosztowało więcej. To dopiero drugi serial apla który obejrzałem do końca.

--------------------------

Outer Range/Peryferia z Brolinem już ktoś oglądał? Zaczyna się obiecująco ale piszą na filmwebie że im dalej tym gorzej co jest powszechnym "standardem".

Ostrzyłem sobie kły na Brolina,ale po pierwszym odcinku podziękowałem.

W latach 90' w telewizji publicznej emitowany był serial sensacyjny. Dość krótko i chyba nie zdobył większej popularności. Produkcja najprawdopodobniej skandynawska. Dwóch braci. Jeden pastor (były bokser). Drugi właściciel klubu nocnego. Czy może ktoś kojarzy?

SUKCESJA (HBO Max) jak dotąd 3 sezony.

Jestem w połowie drugiego sezonu.

Jest znakomicie i z kolejnymi odsłonami bardziej i mocniej.

Trochę przed napoczęciem wstrzymywała obawa, że może to być powielanie BILLIONS.

Nie jest.

Jest za to zupełnie innowacyjna (przynajmniej dla mnie) i pionierska koncepcja autorów, polegająca na tym, że im dalej "w las", tym bardziej nie lubimy głównych postaci, ba właściwie to nie nie tylko głównych, wszystkich, bez wyjątków.

Był sobie kiedyś (znakomity) włoski film o tytule "Odrażający, brudni, żli" 

Tyle tylko, że tam były postaci sympatyczne, pozytywne, w Sukcesji takich brak.

Jednak serial Top.

Aktorzy Top (granie tak wrednych postaci wymaga top aktorstwa)

Scenariusz, produkcja Top. 

Utrzymanie/podtrzymanie napięcia Top.

Edytowane przez iro III
W dniu 16.05.2022 o 12:30, broniasz napisał:

Zadzwoń do Saula.Podchodziłem jak do jeża,bo zbyt wielkim fanem Breaking Nad nie jestem,a tymczasem po 16 odcinkach jest rewelacyjnie.

Moim skromnym zdaniem, to jeden z najlepszych seriali, o ile nie nr 🥇 oglądałem chyba ze 3 razy i teraz czekam na kolejny sezon, chyba będzie po wakacjach. 

Parę dni temu obejrzałem ostatni odcinek Ozark. To jeden z tych seriali, co się powoli rozkręcają, ale z każdym sezonem jest coraz lepiej. Pierwszy sezon ciekawy, z klimatem, ale jeszcze nie zapowiada tego, co będzie dalej. Koniecznie! Świetny scenariusz, aktorstwo, zdjęcia. I absolutnie wybitna rola Julii Garner jako Ruth Langmore.

A w czerwcu finałowy sezon Peaky Blinders. Też pozycja obowiązkowa.

16 godzin temu, Łukasz_62438 napisał:

Moim skromnym zdaniem, to jeden z najlepszych seriali, o ile nie nr 🥇 oglądałem chyba ze 3 razy i teraz czekam na kolejny sezon, chyba będzie po wakacjach. 

O którym piszesz?

Zadzwoń... czy Breaking?

54 minuty temu, totem2 napisał:

A w czerwcu finałowy sezon Peaky Blinders. Też pozycja obowiązkowa.

Mnie Peaky Blinders znudził w 2 sezonie i odpuściłem.

A może w 3-cim...nie pamiętam.

12 minut temu, iro III napisał:

O którym piszesz?

Zadzwoń... czy Breaking?

Breaking Bad - dla mnie rewelacja. Najlepszy serial ze wszystkich jakie do tej pory widziałem.
Call to Saul jeszcze czeka w kolejce.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Breaking Bad - dla mnie rewelacja

Podpisuję się wszystkimi kończynami.

U mnie w pierwszej 10 pewne miejsce.

Saula też jeszcze nie widziałem.

Nawet nie wiem gdzie to jest dostępne.

Tu prośba do wszystkich - pisząc o filmie czy serialu, dopisujcie gdzie to jest dostępne

(przecież to tylko 2-3 litery lub jeden wyraz)

Edytowane przez iro III
42 minuty temu, iro III napisał:

Saula też jeszcze nie widziałem.

Nawet nie wiem gdzie to jest dostępne.

Better Call Saul (źle tytuł podałem wcześniej) jest na Netflixie.

2 godziny temu, iro III napisał:

O którym piszesz?

Zadzwoń... czy Breaking?

"Better Call Saul" rzecz jasna 😁

Choć i "Breaking Bad" jest bardzo, bardzo dobry. Dla fanów polecam obejrzeć całkiem ciekawy sequel "El Camino". 

Wszystkie powyższe do obejrzenia na platformach Netflix i Chili. 

W dniu 16.05.2022 o 08:59, iro III napisał:

Jest za to zupełnie innowacyjna (przynajmniej dla mnie) i pionierska koncepcja autorów, polegająca na tym, że im dalej "w las", tym bardziej nie lubimy głównych postaci, ba właściwie to nie nie tylko głównych, wszystkich, bez wyjątków.

To serial wyjątkowy, chociaż nie dla każdego. Pokazuje życie od strony którą kinematografia pomija uznając za nieciekawą - czyli małostkowość ludzką którą jesteśmy zalani i która jest w sumie "treścią" naszego życia. Tu się udało zrobić z zagadnienia coś interesującego i zabawnego pokazując też pozytywne właściwości ludzi. Ten serial jest trochę o szamotaniu się każdego z nas między idealizmem i egoizmem.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

"The Boys" na Amazon Prime Video.

Jak ktoś lubi filmy o superbohaterach z universum DC to ten serial powinien mu się spodobać.

Jak na razie są dwa sezony.

Premiera trzeciego sezonu 3-go czerwca 2022 r.

Netflix - dokument "Schody" . Zdarzyło mi się obejrzeć ten dokument, a potem "Jeźdźcy sprawiedliwości" z Mikelsenem. Przeżycie godne odnotowania - POLECAM - jeśli jest ktoś gotowy na takie małe qui pro quo - niezbyt zabawne w sumie!

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

Obejrzałem całe Outer Range i nie jest źle. Jest to historia w stylu Dark, dużo bardziej rozluźniona, nie mamy tu takiego nawarstwienia zagadek. Fenomenalna realizacja. Jedynym minusem, ale dużym, jest to że zamiast porządnie poprowadzonego wątku kryminalno-obyczajowego serial jest zalany postmodernistycznymi nic nie wnoszącymi dziwactwami. Postać grana przez Brolina też trochę rozmywa się z czasem w tych odjazdach, serial traci więc kolejny atut. Zamiast 9 mamy 7 w ogólnej ocenie. 

O dziwo podobne klimaty od amazona dostajemy w Night Sky (oni kompletnie nie dbają o jakiś przemyślany harmonogram swoich premier). Jestem na drugim odcinku i jest zadziwiająco dobrze.

• Pokaż nowe odpowiedzi